Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 31 Januari 2010

BLOG ADUKATARUNA WUJUD LAGI !

Aku tau masih ramai tercari cari blog dia...pagi tadi , secara tidak sengaja aku meng'gooogle'kan diri aku mencari blog tu...mak aih...masih wujud !! tapi bukan pada url yang asal ...rupa rupanya dia berjaya membuat mirror !! huh

Aku bukak dan baca...haih....macam macam ada dalam tu rupenya...aku tak sangka ..aku ingatkan pasal tu je tapi tak sangka lagi teruk dari tu pun ada ..ermmm...

Aku gelengkan kepala aku je bila baca ....ingatkan dah insaf...masih gitu gak ...ayoyooo...Entahlah apa nak jadi ngan dunia sekarang..sebab tu la setiap blog wajib dipantau oleh pihak berkuasa..hehehe..jgn marah aa...

Aku takut sebenarnya nak link ni..nanti takut dicop lak sebagai subahat..taip demi nak berkongsi dengan semua blogger dan juga pembaca , aku sanggup berkorban....demi anda semuaaaa arr !!!

Ok...kalau nak tengok sangat...aku bagi link tapi ingat , aku tak bertanggungjawab ekk..aku dah warning nii..

Sila klik - > sini laaa

KALAU HINA NABI DAH MELENTING , CUBA BAYANGKAN YANG INI !

Sewaktu aku tulis entri ni , aku berada di kaki lima Institut Pediatrik ,HKL ..jam 9.15 malam..hari sabtu...ni kira log la...heheh..

Ok...biasanya bila aku online..aku akan buka 3 web ni....FB..BLOGSPOT....dan GENGBLOGGER.COM ...

Secara tidak sengaja , aku terjumpa satu blog yang mana aku rasa penulisnya org dari seberang...berdasarkan bahasa yang digunakannya..aku tak taulah kot kalau dia nyamar kan...kalau orang malaysia, aku tak rasa dia berani buat gitu...hehehe..cukuplah banyak pengajaran yang dah diterima oleh para blogger di Malaysia ni...

Ari tu ada satu blog dari sana gak yang menghina penganut agama islam...nampak sangat cuba memesongkan akidah kita....

Tujuan aku bukanlah suruh kita berperang melalui kutukan kutukan terhadap mereka...mereka berhak berkata apa saja sebab kita tau mereka itu jahil tentang kesucian agama ISLAM....mereka nampak yang buruk ...yang mana buruk itu bukannya datang dari ISLAM..tetapi penganut islam yang tidak mengamalkan ajaran seperti mana yang dituntut oleh sunnah dan al-quran ! ...

Ini sebahagian dari kandungan blog tersebut :

Ada baiknya bagi muslim utk sejenak introspeksi dng cara begini; GANTI atau TUKAR-lah kata “orang kafir” dengan kata “orang muslim” pada ayat-ayat Medinah. Misalnya (kata yg saya ganti diwarnai hijau):

· Hai orang-orang yang beriman, PERANGILAH orang-orang muslim yang di sekitar kamu itu, dan hendaklah mereka menemui KEKERASAN daripadamu. (Q.9:123)

· Kelak akan Aku jatuhkan rasa KETAKUTAN (terj. Inggris; Terror) ke dalam hati orang-orang muslim, maka PENGGALLAH KEPALA orang muslim dan PANCUNGLAH tiap-tiap ujung jari orang muslim. (Q.8:12)

· BUNUHLAH orang-orang muslim itu di mana saja kamu jumpai mereka. (Q.9:5)

· Dan bunuhlah muslim di mana saja kamu jumpai mereka, dan USIRLAH mereka dari tempat mereka telah mengusir kamu. (Q.2:191)

· Perangilah muslim, niscaya Allah akan menyiksa muslim dengan (perantaraan) tangan-tanganmu dan Allah akan menghinakan muslim dan menolong kamu terhadap mereka, serta melegakan hati orang-orang yang beriman. (Q.9:14)

· Hai orang-orang yang beriman, sesungguhnya orang-orang muslim itu najis, maka janganlah mereka mendekati... (Q.9:28 )



Bagaimana perasaan anda sebagai muslim seandainya Kitab Suci agama lain memerintahkan kpd para pengikutnya utk melakukan hal-hal sadis itu terhadap kalian? Jujurlah terhadap hati nurani-mu wahai saudara muslim-ku; bagaimana perasaan kalian?

Hurmm...korang baca pun dah leh tau...Kita tau , kitab suci Al-Quran adalah dari Allah...kata kata Maha Suci Allah...boleh ke suka suka nak menukarnya ? hurmmm....lihatlah betapa jahilnya mereka...kita tak perlu bertekak dengan mereka ni..yang paling utama...sediakan perisai dalam iman kita....perkuatkan ! penuhkan dengan ilmu ilmu agama agar kita tidak terpesong.....Senantiasa berdoa minta pertolongan dari Allah....

Sekarang ni pun ada yang dah mula was was...ermm....nasihat aku....jauhi dari blog blog seperti ini....dekati blog blog mempamerkan keislaman yang sejati..ada banyak dalam internet ni...baca dan kaji sendiri dengan cara yang lebih teliti...bukan dengan caya bulat bulat...

Apa pun semua ni cuma pendapat aku saja....walaaahh...kalau nak tau blog tu..sila klik -> blog islam expose
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI