Isnin, 8 Februari 2010

PELARI PECUT !

Manusia dewasa masakini ibarat seorang pelari pecut amatur..Berlatih tanpa kira waktu untuk menanti hari pertandingan.Tak kira apa saja pertandingan , pasti dia ingin menyertai.Berlatih siang malam , mencari formula dan strategi kejayaan.Mendapatkan tunjuk ajar dari ' orang orang lama ' adalah suatu kemestian.

Semasa dia berlatih siang malam , berapa ramaikah yang berada dibelakangnya ? Memberi sokongan moral agar senantiasa bersemangat..Berapa ramaikah yang mengharapkan kejayaannya ? Dan berapa ramaikah nak menanti masa untuk mentertawakan dia ?

Semangat juangnya ibarat api membara ..Bila dicurahkan air , terus padam ! ...

Sekarang aku baru faham..bagaimana para penulis novel , skrip mahupun saintis ( aku tak la kata aku saintis ) senantiasa memerah otak bagi menjayakan sesuatu projek..

Mudah untuk berangan-angan tetapi sukar untuk melaksanakan ..tetapi jika berjaya , berapa ramaikah yang akan berdiri disebelah anda dan menepuk bahu anda dan masa itulah mereka akan kata , ' inilah kawan aku ' .....

Berapa ramaikah yang ingin berjaya tetapi tidak mahu sengsara terlebih dahulu ?

PeringatanIni adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI