Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 9 Februari 2010

AKU KENA HEART ATTACK !

Sedang aku membuat kerja dengan kusyuk tadi , tiba-tiba aku diserang sakit jantung...arghhh...aku tk mampu bernafas..aku hanya mampu memegang dada aku...arghh..sakittnyaa..

Semua orang yang aku sayang bermain diingatan ku....paling banyak aku terbayang adalah blog ku..tak tau sapa nak jaga blog aku selepas ini..nak diharapkan bos baru aku tu , tak leh lagi memandangkan dia masih lagi on leave..

Aku hanya mampu merangkak dari meja aku ke pintu hadapan memandangkan semua orang belum datang lagi...ahh tidak....adakah aku akan menamatkan riwayat hidup ku disini opis ni ? Kot ye pun , kasi la pindah kat Putrajaya dulu..merasa opis baru dulu..

Apa lagi yang boleh aku buat melainkan aku bagitau "ACAH JER " ...hehehe....

Hehe..kejadian adalah betul cuma cerita tu tipu je..sekadar lakonan semula..hehe

Pagi tadi , dalam kul 9 lebih ,MM2H dikejutkan dengan satu insiden yang tidak disangka sangka boleh berlaku...Ada seorang pelancong dari IRAN telah diserang sakit jantung..

Tengah aku sedap menelek blog aku , salah seorang kawan pejabat aku datang kat aku bagitau ada orang pengsan kat depan...

Huh...tu je la aku mampu kata...mana tak nya..sah sah diorng nak suh aku angkat...Laki ke perempuan...Laki kata dia..ala..boring..hahahaha..guwau arrr...

Aku pun bergegas kat depan..aiseyman ...kena heart attack ! ....takkan nak angkat dia kot g klinik ! bapak gajah tuuu..bukan kecik kecik anak...

Takkan aku nak bagi cpr kat dia ? kang aku lak kena heart attack ...bahayaa wooo...

Aku suh kawan yang lain call bahagian IMIGRESEN kat tingkat 6..suh sapa sapa g kat klinik sebelah tu , panggil doktor suh bawah nak atas...Sementara tu , aku pun g turun bawah..g kat klinik tu gak...

Sampai kat situ , aku terus mintak doktor naik atas..bagitau ada orang kena darah tinggi..ehh..darah tinggi tu aku....sakit jantung....haaa

Dalam 5 minit..doktor bersama pembantunya keluar dan ikut aku...seterusnya..ni la rentetan kejadian tu.







Ambulan datang berlumba lumba.....tapi dia tak nak ikut sebab dia kata dia dah ok sebab dirawat dah oleh doktor Salma tu..huhu...macam tu la pulak dah..setelah dibincang bincang....doktor dari HKL tu pun balik dengan tangan kosong..hehehe...

Mesti korang pelik..sempat pulak aku amik gambar ni kan..ye laa.....kalau aku teringat awal awal sah sah aku amik gambar masa dia terbaring tu lagi...hehehe...

Tak la...aku teringat nak amik gambani ni pun sebagai bukti kes bahawa ada tindakan pantas dilakukan keatas pelancong tersebut.ehehe...bijak aku kan..haaaa

Begitulah adanya....segalanya selesai dengan baik...aku pun sambung kerja aku dengan makan buah oren yang ada dalam opis tu..hehehe..
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI