Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 11 Februari 2010

APA YANG SEBENARNYA BERLAKU ?

Semakin ramai wanita di Malaysia ini mempunyai kerjaya yang boleh dikatakan di tahap tinggi..Ini kerana kalau diselak selak di setiap pusat pengajian tinggi awam mahupun swasta majoritinya adalah dari golongan hawa ini.Adakah ini kerana wanita semakin bijak atau lelaki yang malas nak sambung belajar ? Cukup je abis SPM terus cari kerja atau masuk ke mana mana pusat latihan vokasional..tak pun masuk ke pusat serenti ..paling tidak pun terus je ke penjara ...

Tetapi difikir fikirkan , makin tinggi level wanita itu makin sukar mendapatkan pasangan.. Apakah yang sebenarnya berlaku? Adakah kerana ingin mencari pasangan yang setaraf ? Atau paling tidak pun lebih tinggi dari dia ? ...

Mengikut dari kajian yang aku buat dulu , ramai wanita yang berpendidikan tinggi fobia untuk mencari lelaki yang 'bawah' dari mereka .Ini kerana risau lelaki tersebut mengahwininya atas kerana harta atau akan mengambil kesempatan. Haa..

Jumlah wanita yang membujang ini bukanlah sedikit..Tinggi wooo...wa pun tatak picaya loo...Bukan diorng tak nak kawin , tetapi yang datang mengendeng kat diorng tu majoritinya spesis jantan hantu raya..Sukar nak dipercayai kejujurannya..Adakah ini benar atau mainan perasaan mereka sendiri ?

Adakah patut mereka cari yang lebih tua sahaja atau atau nak senang cita .....membujang je sampai tua ?

Bagi aku la...apa salahnya...kawin je la ngan sapa yang sudi..maksud aku..selepas berkawan ...paling tidak pun 6-8 bulan..kenal hati budinya..keluarganya...kerjayanya ..kawan kawannya..setelah dikenalpasti benar benar orangnya , tak kira la keje kecik ke besar , ajak je kawin...Jangan la tunggu sampai expired..nanti tak pasal pasal , haa..dok sorang sorang..

Mmg la , boleh amik anak angkat tapi tak teringinkah anak dari darah daging sendiri..Tak salah mencuba kan ? Kita hidup sekali je...satu perjudian yang perlu kita harungi...menang atau kalah , yang penting kita mencuba...mencuba pun biarlah kena gaya..jgnlah dah tau orng tu penagih dadah , nak gak g sapu...Carilah sekurangnya berilmu agama yang boleh membimbing keluarga kelak..

Kat mana nak cari ? Cuba cari kat disko , shopping complex , kedai kedai mamak yang berhampiran , starbuck , coffee beans ...mesti korang jumpa ! haaa...kat situ semua tak dijamin oleh lever brothers dan juga tak de sijil halal jakim !!!! ..

Nak cari yang bagus bagus , g la tempat tempat malaikat berkunjung...majlis majlis ilmu ...perpustakaan ..masjid masjid...tempat tempat yang sememangnya didatangi orang orang mencari ilmu dunia dan akhirat...insyaAllah leh jumpa...

Dalam internet ? Aku rasa leh percaya.. ramai yang bahagia dah kawin dengan pasangan yang berdating dalam internet ni ..Susah nak percaya ? Aku bagi tips..bila jumpa kali pertama...bawak kawan sorang...mintak MYCARD dia...mintak wallet dia...mintak hp dia...kalau benar benar dia jujur..dia akan bagi...tu pun dia ada plan nak kawin la ngan korang..haaa...kalau tak ? mesti dia tak nak bagi..sebab ada rahsia..haaaaaaaaaaaaaaaaa....nak takut apa kan ?? hehehe...yela..kot kot terkena laki orang..tak ke parah ...

Penutup , jgn persia siakan kehidupan yang sekali ini....

TAK TAHAN PUNYA PASAL !

Cuba korang peratiii betuii betuii.....tak nampak gak ??? Cuba zoom 1000 kali ganda ! Mesti nampak clear walaupun gelap..haaa..

Adooiii...apa kes ni ? Ni kat stadium ni ...sah sah ramai orang dok tengok ...hahahhaa...Seingat aku dulu laa , zaman zaman aku main bola , kalau tahap tak tahan gini , diorng cari celah tiang je..hahahhaha..pengotor betui...kalau aku ??? aku pastikan semuanya clear dari umah lagi...takkan nak bawak g tengah padang punya...hahaha..gilesss..

Macam macam perangai manusia ni...
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI