Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 17 Februari 2010

SEGERA PUNYA ENTRI

Terus pada point...

1 ) Mulai skang..aku malas nak perli dalam blog ni ( insyaAllah )

2 ) Di GENGBLOGGER , aku kesian tengok blogger blogger yang mempunyai entri entri menarik tetapi tak tak ramai perasan disebabkan makin ramai blogger yang ping pada masa yang sama...so dia cepat turun...Aku ada satu cadangan ...selain di GENGBLOGGER , di FACEBOOK ada menempatkan satu group terbuka untuk blogger blogger muda mempromosikan blognya...ni kira pilihan kedua la...Yang utama di GENGBLOGGER..sah sah tak leh lawan kan...Cuma aku kesian ..aku tau camana perasaannya mereka...baru je ping , tau tau kat bawah dah..sikit je orang tau..

So kalau berminat , cuba search KELAB BLOGGER di FACEBOOK...ada dua tiga kawan kita di GENGBLOGGER selalu promosi entri terbarunya kat sana...Tak salahkan ? Cuba la...ni alternatif nak perkenalkan blog korang gak...GENGBLOGGER still the best tapi perlu ada alternatif..jangan bermain satu tempat je....

Seperti biasa..ni cadangan aku jek..tak paksa pun...lalalitaplum..

IMAN TERGUGAT ..AKHIRNYA AKU BERLAKU CURANG !

eRM..Hari ni aku mulakan diet semula...bererti sarapan pagi , makan oats 3 in 1 ..dua bungkus...manakala tengahari makan oats gak...2 bungkus....Bila melihat geng geng lain g tapau makanan , aku hanya mampu tersenyum ..melawan godaan...

Petang...aku balik ke rumah mak aku...Aku tengok mak aku ada kat umah..mesti dia ada masak neh..apa laa yang dia masak nih..jgn yang sedap sedap dah la...boleh aku elakkan diri..Sampai je umah , anak buah aku yang kecik sorang ni sambung aku..Danish namanya..huhu..perangai sama cam pakcik dia ...bila suh g amik apa apa barang , perkataaan pertama yang keluar ialah , " Mana ?? mana ?? " ..padahal cari pun belum..semua nak depan mata...bak kata jiran tuk moyang aku dulu , " mata letak kat pala lutut " ..haa..gitu la gamaknya..

Lepas aku sepak teranjang anak buah aku tu ( bergurau senda la )..aku ke dapur..mmg tabiat aku dari kecik sampai tua nak kojol ni....g umah mak , mesti nak selak tudung tu..nak tengok apa ada..bukan nak makan sangat..saja nak jengok...Jengok la sangat !!! Haa..amik ubat ! ..Mak aku masa kari ikan wehhhh...kari ikan mak aku masak kalu , korang leh tambah berkali kali..silap silap korang amik periuk nasi tu , letak kuah kari terus dalam periuk ! Takkan cukup beee...

Aku tengok kari...pastu ada bendi..hijau belaka...sah fresh neh...pastu selak periuk yang berjiran ngan periuk kari tu...ada sayur...gulp.....aku ke meja makan......ada ikan goreng...ada ulam !!! Waaaaaaaaaaaa.....pastu ada sambal belacan !!!!....aku tewas akhirnyaaaaaaaaaaaaaaaa....
Tewas setewas tewasnya....Aku tak mampu nak ambik gambar langsung kerana perut dah kelaparan ..hahaha...

Akhirnya aku curang pada diet aku....aku makan dengan nasi yang penuh satu pinggan...kuah kari yang melimpah ruah...ulam yang aku bedal sampai abis satu mangkuk....sambal belacan yang aku bedal non stop...ikan goreng abis satu ekor....tu skit je tu...Kalau aku letak kicap ? letak sos cili ?? waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..sah sah aku bantai tido !

Mmg nyaris aku tak jadi g gym sebab perut kekenyangan..tapi aku tetap lawan nafsu...aku g gak...go ben go !! Akhirnyaa..........korang teka la sendiri..

50, 000 !!

Aku tak sangka blog aku akan mencecah angka ni tak lama lagi...Emm , memula dulu aku nak cakap 100 pun susah..Berkat sokongan wife dan juga kawan kawan aku , akhirnya akan mencecah jugak ..tak lama lagi..

Blog aku ni muda lagi...merangkak ...belum boleh nak bertatih...InsyaAllah aku akan buat dia bertatih..Oh ya , jgn la bandingkan blog aku dengan blog yang dah lama merangkak tu ..yang mana dah ada follower beribu tu...sebenarnya aku pun pelik , betul betul ke diorng tu ikut blog tersebut atau guna jenis ni - ' aku add ko , ko add aku ' ...haaa..konsep ni mmg meriah selain konsep ' aku klik ko , ko klik aku ' ..hehe...ni semua aku rasa blogger baru baru yang tak tau apa apa lagi dunia blogging..cewah..termasuk aku la...alaa..yang baru beribu follower tu tak yah la mencebik bibir ..korang punya blog pun lom masuk top 100 terbaik Malaysia pun...tak ramai pun blogger Melayu termasuk dalam top 100 tu...nasib baik la zaman aku tu takde blog lagi ...semua pakat giler ngan web je...aku dulu pun ada gak web...guna yang hok free tu...TRIPOD..hehhe...aku buat web untuk menulis cerpen...tapi tak sempat abis aku dah tutup web tu...sebab takde masa nak update...Masa tu pun aku dah ada ramai pembaca setia...

Mungkin bagi sesetengah blogger 50 ribu tu skit je...bagi aku satu jumlah yang besar..kenapa ? sebab ada jugak orang sudi nak masuk n baca tulisan aku...Bukan mudah nak tarik orang woo...Kena bijak menulis...Tapi kena la ingat , bukan semua suka membaca ..Malas katanya..Jenis ni suh mengeja je...tak pun suruh je tengok gambar ...atau tulis kat situ " BACA DAPAT DUIT " ..maka berebutlah orang membaca..terpulang la nok !..

Hehehe...mengikut poll yang aku buat , ada spesis mengatakan blog aku ni membosankan ...Aku felik al felik gak...pasai pa dia masuk baca kalau bosan ?

Tu je la..aku nak balik g gym ar...MAT GEBU , ada resepi menarik untuk diet tak ? Kira makan pun puas tapi tak menyesal pastu ? HAHAHHAHAH ..aku rasa ramai pembaca berminat nak tau gak ni ....hehehe..

Aku bukan jeles tauuu..aku percaya ada blog yang berkualiti ..mmg banyak tapi low profile...duk diammm jek....ssyyy....dari blog yang baru setahun jagung tapi dah menyalak kata otai ! ...nasib baik blog aku ni potai ...huhuhu

Top 100 Malaysian Blogs

Posted by Adi Wong On May - 7 - 2009

1. Hong Kiat
2. Raymond.CC
3. LiewCF 26850
4. Paul Tan
5. Kenny Sia
6. Atniz 32867
7. Anwar Ibrahim
8. Emila’s Illustrated Blog
9. Timothy Tiah
10. Tekkaus
11. Just Khai (dot) Com
12. ShoppingNSales
13. sixthseal.com
14. Lim Kit Siang
15. Entertainment News
16. Cheeserland.com
17. Sabahan
18. KySpeaks
19. Jeff Ooi
20. SmashPop
21. Sensasi Selebriti
22. Gosip Artis Malaysia
23. Adesblog
24. KCLau 297568
25. Masak Masak
26. Friedbeef
27. Hot Screensaver
28. my life 4 hire
29. Make Money Online
30. Kong Technology
31. Shaolin Tiger
32. Kickdefella
33. quaintly.net
34. Yowazzup
35. Sapien Bryan
36. Latest Hi Tech News
37. Noktah Hitam
38. Internet Marketing
39. Chan Lilian
40. KNizam Artwerk
41. Gobala Krishnan
42. Susan Loone’s Blog
43. KampungboyCitygal
44. Cowboy Caleb
45. Chocoa Heaven
46. Malaysian Medical Resources
47. Delicious Asian Food
48. Niki Cheong
49. 5xmom
50. JomPHP.com

Selebihnya klik kat >>>> sini la

SIAPA SEBENARNYA DIN BERAMBOI ?

Sebut je nama DIN BERAMBOI ..mesti dalam pala tu teringat RAJA LAWAK , MANDI , WAKENABEB dan banyak lagi la..Tapi ada yang tak tau , sebenarnya sebelum DIN BERAMBOI ni wujud , ada DIN BERAMBOI lain..kalau sapa yang membesar dengan majalah ujang , dia tau la...

Masalah mula timbul bila kedua dua orang ini mengaku merekalah yang mencipta watak DIN BERAMBOI...sapa yang betul pun tak tau...aku tak berani nak kata la ..cuma ini pendapat aku..

Pertama kali aku dengar nama DIN BERAMBOI melalui sebuah kaset yang dipasang oleh kawan kelas aku sewaktu dalam perjalanan ke PULAU PANGKOR selepas abis SPM nun di tahun 1993..lama kan ?? haa...Aku rasa kalau korang dengar sah sah terbahak bahak ketawa ...Sebab mmg real dia punya lawak..lagi lawak dari mamat DIN BERAMBOI skang ni...

Macam macam cerita yang aku dengar pasal DIN BERAMBOI tahun 93 tu..antaranya dia tu mmg orang giler yang di interview oleh budak budak Uitm ( ITM masa tu ) ..tu antara khabar angin la..kesahihannya aku tak pasti..

Kesan dari kaset tu , mmg mendalam la...penggunaan nama LIM TAT , NIK WAFDI , dan banyak lagi senantiasa meniti di bibir budak budak aku zaman tu...Tak ketinggalan jugak dalam majalah UJANG..

Aku meninggalkan dunia komik UJANG selepas krisis DIN BERAMBOI merebut hak milik nama tu...ermm..bosan tul...setahu aku ujang dh mempopularkan dengan 'cantik'nya...datang sorang tu , ermm..tah apa punya lawak dia buat sampai skang ni....kekadang nak tengok RAJA LAWAK pun dah loya bila tengok perangai tak senonoh dia...

Kat sini aku letak dua link yang korang leh dengar sendiri ...klik sini dan sana ...cuba la sendiri ek...pastu search je lagi kat youtube...tengok komen bebudak kat situ..Ni semua antara pengalaman hidup zaman sekolah aku..hehehe...

Entah mana satu betul pun den tak tau ..yang den tau PAKCIK KAYOOOOOOOOOOOOOOO

KEDUDUKAN TERKINI TOP 100 WANITA

Sehingga pagi ini , dua peserta menduduki tangga tertinggi dan kedua teringgi sejak soalan ke dua dilancarkan pada Ahad lepas..Persaingan sengit diantara dua peserta ini ...meninggalkan jauh peserta peserta lain dari segi kutipan undian jawapan dan juga populariti ..Pergh....berlawan antara mereka untuk mendapatkan undian ..Kelebihan meraka ialah mereka membuat entri di dlm blog mereka..

Mulai semalam , aku mula membenarkan mereka menggunakan wall fb aku untuk mereka membuatkan kempen kempen secara terbuka..huhu..bagaimanakah mereka mampu menarik minat pengundi ? Kita tunggu je leee...Tu pun kalau diorg berani berkempen..hehehe

NO 65

59

TUNGGU apa lagi...g tolong rakan rakan lain tu...takkan sengeh jee kott..
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI