Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 4 Mac 2010

Peragut !

Seorang wanita dalam lingkungan 30-an sedang berdiri di tepi jalanraya. Kelihatan pada wajahnya seperti ketakutan..Memandang kiri dan ke kanan seperti memerhatikan sesuatu..Manakala beg tangannya dipeluk seolah olah dia sedang membawa sesuatu yang berharga..

Tidak jauh dari situ , ada dua lelaki mencurigakan sedang memerhatikan gerak geri wanita tersebut...Bila dirasakan mereka keadaan tidak merbahayakan lalu mereka memecut motor dengan selaju yang boleh...Rakannya di belakang dengan pantas meragut beg tangan wanita itu...

Dapat !! Terus mereka memecut...Kawannya yang membonceng di belakang menoleh ke belakang ...Kelihatan wanita itu tersenyum saja...Lalu bergerak ke arah bertentangan..Mereka memberhentikan motor ..Tertanya tanya ..mengapa wanita tu tidak menjerit meminta pertolongan...

Lalu mereka membuka beg tangan wanita itu....Mereka menjerit ketakutan !!! Mencampakkan beg tangan itu sejauh mungkin dan memecut dari situ ...Disangkakan mereka keadaan telah selamat , mereka memberhentikan motor di sebuah hentian bas...Mereka berehat sebentar di situ bagi menghilangkan ketakutan ...

" MANA ANAK AKU TADI !!! " ...Perempuan tadi berada di belakang mereka dengan rambut yang mengerbang , bermata merah serta gigi yang menyeringai ...perempuan itu ketawa dengan sekuat hati lalu terbang menghilangkan diri ...Kedua dua lelaki itu pengsan tidak sedarkan diri ...

Lif punya pasal

Sampai kat Erl Putrajya...Aku bergegas naik lif ...hehe..malas nak guna ekslator sebab jauh nak kena berjalan...Lif paling hampir dengan aku....Aku tengok ramai menghala ke arah aku..aku bergerak pantas...

Aku depan sekali..hehehe..ramai masuk...last sekali ada satu pakcik tu ngan anak dia...Mamat sebelah aku tekan butang 'close' namun pintu tak nak tutup .. semua pandang belakang..."dah penuh pakcik" ..Pakcik tu tersengih...keluar..Anak dia kata ..hehehe." .penuh dah ayah "...mamat tu tekan butang 'closel' lagi...tak nak gak tutup..semua pandang belakang....hahahahaha...anak dia lak keluar..dia jadi malu beb...sebab sah sah semua org pk , " aku kurus beb..orang sebelah aku ni yang berat..dia la kena keluar " ...hahahahah....time ni sapa kena kuar mesti malu....aku tengok budak tu mulut ngomel nak cover malu...hahahahha

Bahana Arak

Skang ni aku kat erl ..jam menunjukkan kul 910 minit malam..Aku otw nak ke Putrajaya.Sebelum tu aku naik lrt nak ke Bandar Tasik Selatan..Di situ transit ke Putrajaya dengan menggunakan Erl..Dalam lrt tadi , orang masih lagi ramai..So paham paham je la kan..time orang balik kije..macam macam bau la...nasib baik aku mandi dah..kira segar dan berbau harum..Dok baik punya layan perasaaan memikirkan entri terbaru tiba tiba aku terdengar ..."BLURRRPPP" ...berhampiaran dengan aku..uncle berbangsa cina tu sempat menutup mulutnya....tetapi masih lagi mengeluarkan isi isi perut yang rasanya baru di lantak tadi berserta bau arak yang kuat....Kelihatan mee , udang malah aku terperasan sesungut sotong !! ..Waaa...dia melantak ke makan ??? tu mesti makan dan minum arak sekali ...perghhhhh...dasat ...

Nasib baik dia sempat tutup mulut dia ...kalau tak ??? aku rasa amoi sebelah dia mesti mati terkejut bila muntah tu tersembur kat muka dia...dan bayangkan ada mee kuning kat hidung dia dan kulit udang kat kepala dia ...haaa..sah sah mandi shampooo 8 botol balik nanti...hua hua hua

Ok..dah dalam Erl..sempat berblog lagi..hahaha..nasib baik ada netbook neh...kecik jee..ni baru blogger tegar !!! hahahaha..

Renti rentikan laaa..tak berbaloi ..

Terlebih dahulu aku ingin sekali mengucapkan jutaan terima kasih pd sahabat sahabat yang sudi membaca blog aku yang tak best ni..Aku tak pernah dan tak mungkin menganggap kalian sebagai peminat blog ini .Hanya sahabat yang ingin meluangkan masa membaca kisah harian dan juga bebelan aku..Apa guna kawan kan kalau tak dengar bebelan kawan yang lain kan ? Takkan nak bebel kat kucing lak ..Bukan dia nak dengar pun..Menguap pandai la depa tu..pastu mintak makan ..tu pandai laaa ....bukan salah depa pun..apa lagi depa pandai buat..kang diorg masak , korang lak pening ...hehe..

Yang kedua ...aKu nak minta maaf sebab aku jarang membalas komen..bukan tak sudi tetapi bila aku baca komen - komen tu , aku rasa pengomen lebih nak memberitahu apa yang dia rasa ...so tak perlu nak berbalas pantun kat situ kan...kang aku tulis dia balas , dia balas balik dan begitu lah seterusnya..bila nak abiskan ? baik aku mintak je ym dia...layan chatting terus...

Ok..ni yang aku nak bebel sebenarnya..Aku baru lepas workout..Singgah g beli air susu HL dan berjalan kaki ke rumah..Aku melalui satu kedai makan yang sememangnya top dengan budak budak lepas kerja lepak situ..Dulu zaman jahil aku pun suka lepak sana...Tapi tu aku bujang..sapa nak marah kan ??

Bila aku lalu situ , ada la kawan kawan aku lepak situ..Ada antaranya dah kawin..Tak pe la..biar je la..Diorng tegur...Kata lama tak nampak kat FB ..hehehe..aku sengih je la..kata bz..tak online pun FB ....padahal aku rasa dia tak perasan pun aku atau kalau perasan pun tak tego..aku bukannya awek yang boleh membuatkan dia nak tegor aku..Kemudian member sorang lagi tegor .." Ben , bagi aku 3 minggu ...mesti badan aku jadi cam kau " ..diikuti gelak tawa mereka kat situ..Aku gelak je...Tau nape aku gelak ? Dah masuk 10 tahun aku dengar perkara yang sama...Yang sorang tu aku dengar dah mula main kat umah...satu hari setengah jam...guna dumbell...Bila nak besar ? Bila ajak g gym kata takda masa..nak amik anak la..nak amik bini la...Yang aku peliknya , banyak la pulak masa lepak kat kedai makan tu ? Bukan makan pun , bantai borak jer...

Yang best partnya , bila ada awek awek lepak satu table , berani lak nak bersuara gitu....Bersuara kononnya boleh nak besar cam aku dalam tempoh terdekat ! ...Hahahahha...hero kampung...ni la dia ...Ada awek duduk satu table...sembang besar ! dia la segalanya...Bila takde perempuan ???? Jadi semut...cakap tunduk je..cerita slow je...Pergh...

Ni antara sebab nape aku malas nak melepak bila ada perempuan satu table...Sama gak dalam gym..bila ada perempuan , ' pesis ulat tetiba nak nak jadi naga ! ' ...haaa..dari 5kg pun tak boleh nak angkat , tetiba suh letak 20kg !! mau tak terkujat...

Dulu diorng diorg ni gak dok gelak kat aku...kata tak yah g gym..buang masa je...simpan je perut tu...skang ni umur dah nak lebih 30 pun masih lagi perangai gitu..Tah bila nak insaf pun tak tau...Kalau tak silap aku , zaman kecik dulu rajin la pulak panjat masjid..skang ni ? Maghrib pun still kat situ...Ermmm...entah la...masing masing punya 'buku' ..sendiri mau ingat laa..Sekurangnya aku insaf la gak ...

Geram

Mesti korang terpk ..Apa giler si ben ni asik geram je ?? Asal post entry mesti geram ..kan kan ..Lantak la...

Ni ada dua kes baru je terjadi kat aku...Adoi..geram giler aku...mmg cari pasal tul..

Kes 1 : Otw keluar dari opis aku nak ke lrt...kat hall pwtc , ada pameran ..MIFF..Bermula dari hari Isnin lepas sampai la ke hari ni..aku lalu kat kawasan tu , tak pernah kena tahan...Tadi dalam sejarahnya , aku kena tahan..Dia cakap kat aku , tak de pas tak boleh masuk sini..Pala hotak dia..dia ingat aku nak masuk sangat ke kat situ ?? Dia tengok aku pakai baju batik , bawak beg galas , kira tak layak lalu situ ?? Aku sound dia balik ...Selama ni boleh je aku masuk !! Apahal hari ni tak boleh lak ? Lagi pun bukan nak ke sana...aku nak g parking ..nak lalu kot situ ...Aku tengok orang lain ok je lalu...satu bangsa ngan dia tak de pas pun ok jee...Tu pun spesis nak tunggu ajal jer.. bila bila masa ! ... Macam aku nak sangat masuk ..pameran perabot je tuuuuuu..hahahaha...bangang tul..sah sah giler kuasa !!

Kes 2 : Dalam lrt ..hakdoiii...tensen tul aku ngan satu mamat spesis shah rukh khan ni...memula aku duduk....pastu aku tengok ramai masuk ..aku pun berdiri semula..kot kot ada perempuan nak duduk , aku tak la rasa serba salah ..Aku berdiri jer ada satu mamat berbaju batik tu g duduk.sah sah tak gentlemen...aku pun penat gak bang...bengong tul..

Sampai kat Masjid Jamek...ramai masuk...termasuk la si shah rukh khan 8 minggu tak mandi ni..Berdiri sebelah aku..pastu boleh dia tolak aku ketepi..dia nak sandar kat tiang tu...Memula aku sandar sambil cakap telefon...Boleh dengan selambanya dia tolak...Aku hangin la....aku berdiri sebelah dia sambil sambil baca suratkhabar , aku tolak dia balik la...bila brake..aku tolak dia lagi...wat muka selamba...dia pk dia ngan kawan dia ada aku takut la kot ?? Huh...Tak padan halus ...Kot masa bergaduh kira dia tumbuk aku leh tercampak jauh ala ala dalam filem gitu eh ?? Hadoiii.....bila sampai kat stsn cheras...aku turun ..saja je aku langgar dia ...huh...Saja cari pasal...aku bagi balik pasal tu kat dia .!!!!

Dah...aku nak g gym..gaduh kat sana lagi best ...

Aku tertanya tanya ..

Malaysia...ke seluruh dunia mmg gini ? Atau aku perasan kat Malaysia jer ...orang orang kita...ermm...Apa yang aku perasan , mesti korang perasan..Apa yang korang perasan ? haaa....Aku perasan ....asal aku tengok tv , majalah hiburan ...balik balik muka muka yang ada cantik / kacak ...Nak tengok yang tak kacak atau tak cantik ? Haa..aku rasa dalam majalah mastika banyak ...

Naik jemu aku tengok tv malaysia ni...aku rasa baik blogging / surfing lagi best dari tengok tv..atau tengok je astro cite omputih pun ok...sekurangnya bukan muka muka yang sama ...kalau sama pun watak yang dibawak mesti jauh beza dari yang lain lain...Ni kalau tengok cerita melayu la sebagai contoh , kalau muka jiwang , sampai kiamat bawak jiwang ...Nak jadi jahat ? Jahat yang jiwang..pasal apa ? pasal nak jual muka jeee...boring siut...

Pastu kat majalah...kalau tak de gossip tak sah ...takde goossip , mesti ada seksi...bila dah berusia skit , abis laaaa.....duduk kat belakang belakang majalah....kecik je cerita dia ...Letak lak muka muka baru yang mana lakonan dia dengan lalang kat depan umah aku tu lebih kurang je..Ke kiri ke kanan jer...Harapkan muka jeeee....Pantang ada kacuk skit jeee...abisss jadi pelakon ..Pelajaran ? Belum tentu lagi bagus...Berapa kerat sangat laaa pelakon yang ada pelajaran ni..

Cungkil bakat bagai nak rak..bila dah berjaya , sorang tu je naik..Yang lain ? Balik kg ? Asaaall dari kampung..kan kan...

Aku bebel ni bukan apa...korang bayangkan la...Dari Isnin sampai Jumaat , kalau nak tengok tv , sah sah bukak cite omputih..Bila bukak citer melayu ...adoiyaii...apa pnya mengarut la ceritanya..Lebih lebih lagi cerita hantu ni...heroin dalam tu jadi antu...bukak cenel lain , jadi mak...tengok esok lak , jadi datin...adehhh...Dah abis orang kee ??

Salah sapa ? Producer atau permintaan pasaran ??

Eh..bukan dalam dunia lakonan saja...mana mana pun sama termasuk dalam dunia blogging....blog blog awek cun senantiasa mendapat perhatian baek punya...lelaki la suka singgah sana walaupun ceritanya pasal perempuan...

Jadi ada baiknya semua keluarkan gmbr atau letak je gambar ala ala zorro jeee...pasti lariss ..huhu

Tulis & Menang ariffshah.com

Kontest Tulis & Menang adalah anjuran bersama sitikus.com, orange4k.com & ariffshah.com. Hadiah wang tunai ditaja oleh kujie2.com, mrs.kay.my & myliriklagu.com



Ceritakan tentang blog anda/blog kegemaran anda. Apakah keistimewaan blog anda/blog kegemaran anda?


Aku nak cerita tentang blog aku...BEN ASHAARI ...Kenapa aku nak cerita tentang blog aku ? Ini kerana aku je yang arif tentang blog aku..Orang lain takkan arif kan..Aku pun takkan nak cerita kenapa aku suka blog orang disebabkan aku pun takde masa nak g mentelaah blog orang lain sebab aku sendiri banyak habiskan masa dengan menulis entri entri apa saja yang aku terlintas di benak aku ni ..

Pertama ..aku nak cerita tentang layout..Kenapa aku guna layout gini ? Gelap..suram...Aku nak Sebab aku nak tekankan pada penulisan dan juga gambar ..Kalau layout cantik , tulisan tak menarik maka tak best gak kan ? Kalau layout cantik , penulisan cantik , maka lagi cantik kan ? Betul ? Betul tu betul tapi aku suka lagi mereka / pembaca masuk ke blog aku kerana penulisan aku..bukan kerana layout aku...Layout aku , aku suka simple..letak je apa saja maklumat di sebelah kanan...Mudah..Mereka masuk , baca dan keluar..Mereka tak perlu habiskan banyak masa dengan menelaah perkara perkara kecik ...Widget widget menarik akan membuatkan perhatian pada penulisan aku akan terpesong seketika.Lagi pun widget widget tu bukanlah aku yang buat...Orang lain gak kan ? Jadi , aku nak mereka masuk kerana cerita aku ..

Kedua ...penulisan ...Dalam ni aku ceritakan segala macam benda..Dari buruk sampai la ke teladan..Dari dunia sampai la ke akhirat...Maksud aku , aku tak nak cerita tentang duniawi je ...sambil menulis sambil berdakwah..Sambil menulis sambil mencari pahala..Tak semestinya dengan menulis cerita agama aku akan dapat pahala ...Tidak bukan ? Pengalaman hidup aku yang dah melebihi 30 tahun perlu dikongsi bersama sama adik adik yang baru meningkat usia atau yang baru nak mengenal dunia..Ada baiknya mereka ini disedarkan sebelum terlambat..

Dalam blog aku ada juga cerita cerita sedih ...yang mana boleh membuatkan mereka berfikir...dan juga cerita cerita yang membolehkan mereka ketawa...mereka ketawa , mereka gembira , aku pun dapat pahala kan ? Ada juga cerita aku tu seolah mengarut tapi sebenarnya ada maksud tersirat...

Ketiga...motivasi ...ni penting..aku kerap mengupdate cerita cerita aku bersenam di gym....Dari aku 'berisi' sampai ke slim dan kembali ke berisi..Petua petua ...Juga kisah suka duka yang sememangnya boleh memberikan kesedaran pada pembaca ...

Yang terakhir...kenapa aku rasa blog aku ni istimewa ...APA SAJA AKU RASA ...AKU KONGSI BERSAMA SAMA SEMUAAAAA ORANG DI DALAM DUNIA INTERNET INI !!!!



Saya tau kontest ini dari BEN ASHAARI BLOG group .

Seksikah aku ??

Aku pelik hari ni...Terasa cam seksi lak ..Nak kata pakai seksi tak la pulak...Baju aku pakai ari ni baju batik..seluar slack kelabu jer..tang mana aku rasa seksi ?? ermm.. Tang badan tu pun tak rasa la gak ..maklum la , dah tua...

Bila aku berjalan terasa lain benar.Terasa macam model catwalk lak...huhu...Aku check seluar aku..kot kot terluan unzip ke...OK jer..kemas , mabeles..macho..hahaha..Jadi apa yang tak kena..

Sampai kat opis..aku g la ke tandas...nak kemaskan pakaian la katakan...Sekali baru aku perasan...kenapa aku terasa seksi...hahahahhaha ...

Kenapa ek ?? Korang teka la...hahahaha..aku takmo bagitau...kalau nak tau..klik gambar tu..hahahaha..aku tau sah sah korang tak nak..takut gambar lucah kan..eeee..gile ke pe....hahaha....

Aku tertengok suar dalam aku...ler...Aku pakai suar dalam terbalik...Terasa cam pakai g-string lak....hahahhaha...Tak pasal pasal kena tukar balik ..

Saja wat jahat ...

Salam ...

Hehe..baik pulak aku pagi ni...belum 'mencekek' lagi neh..tak tau nak balun pe...Bihun kah ? Oats kah ? atau Kah Kah Kah ...ermmm..confiuss...aku fenin..terlalu banyak pilihan neh...Bihun atau oats ? oats atau bihun ?? Haaa....aku tauuu..keow teow letak telur mata campur sambal sotong ...nyum nyum...Sodap neh...ada harapan lemak tebal setengah inci lagi ..huhu..

Jangan pelik tengok kedua gambar ni..Kedua gambar ni aku penah letak dulu..hehe..saja nak kuarkan balik...winduuu...Apa dah jadi ngan budak budak ni pun aku tak tau..Kenangan semasa mengajar mengimbas kembali ...Tapi kalau korang tanya aku , aku nak tak kembali ke zaman tu , maaf la..tak berminat...hehe...Kenapa ? Majoriti guru tetap memandang rendah guru sandaran atau guru ganti ni...Tapi ngan aku tak berani la...pasal pe ?? Masa aku mengajar dulu , cam ni la badan aku..hahahha...mana nak berani memperkotak katikkan aku ...Ala badan je besar..dalam hati ada taman..Setakat aku mengajar kat sana , mana pernah aku bergaduh ngan cikgu lain..Ngan anak murid tu ada la...Ada gak aku campak dia ke dinding..Kurang ajar sangat...hehe..acah jeee...Mana berani diorg ! Aku ke hulu ke hilir dengan pembaris panjang...Hahahaha..Saja buat gitu ..Teringin wooo..Dulu masa aku sekolah , selalu tengok guru disiplin buat gitu..kecut perut la gak..skang saja nak bagi diorng kecut perut..hahahahhaa....

Part paling best bila perhimpunan, saja jeee berjalan sana sini...mana yang dok bercakap , aku saja je berenti sebelah dia..pastu tenung dia cam nak makan...Hahahhaha..terus diam n pandang depan..nak jeling kat aku pun tak berani...Bila nak gerak tu , aku sapu la kepala diorng tu...saja kasi sejuk balik hati diorng...hehehe..baik aku kan....nampak je garang..

Tapi tu la...yang frustnya ialah sikap pentadbir ...bila berlaku apa apa , biasanya pentadbir lepas tangan..pandai pandai la cikgu jawab sendiri ..lebih lagi bila parents datang menyerang ...lalu guru guru selalunya dipersalahkan..Bukan nak sokong tapi geng ngan parents lagi !! Mentang mentang la parents tu antara penyumbang utama kewangan PIBG sekolah...

Aku tak kata semua pentadbir gitu tapi setakat bila berkongsi cerita dengan cikgu-cikgu sekolah lain , mesti negatif je cerita diorng tu...heehhe..tak tau la kan ..kot kot sebaliknya..

Gitulah adanya....aku nak g sambar keow teow kat cafe sat....hehe
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI