Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 5 Mac 2010

Blogger GENGBLOGGER dikehendaki polis !

Member aku di Bukit Aman sebentar tadi menelefon aku..dia cakap ada satu isu di forum GENGBLOGGER . COM menjadi topik hangat kerana melibatkan isu perkauman..Ada pembaca telah membuat laporan polis..Dia minta aku hentikan forum dan membuangnya ..

Aku pun pelik gak..sapa yang bukak isu tu ? Pasal perkauman ?? Menurut kawan aku tu , blogger yang tidak dikenalpasti telah mencipta topik berkaitan pelbagai bangsa di malaysia dan mengutuk secara terang - terangan ...

Aku pun g la carik...JUMPA !! ... aku tengok id dia...gambar dia ...ooo ..patut la dia kutuk kaw kaw punya ... dia kata kawan kawan dia pun blogger gak..tapi tak la bergaduh sesama sendiri malah mereka lebih berdisiplin dari kita !! ..tu kata dia la...aku baca dalam blog dia ...mmg dia tulis gitu...

Dalam blog dia pun ada gak gambar menarik..aku scroll baek punya...dan semua persoalan aku terjawab...patut la dia kutuk !!


Tadi aku check blog dia ..dah dipadamkan ....huh...nasib baik aku sempat save gambar dia ngan kawan kawan dia...

Haaa..ni la dia ....nama dia ...MONKEYBONE


KOMUNITI GENGNYET.COM


hadoiiii....

Pssttt ...


Ada mata pandang

Ada telinga dengar

Ada mulut diam

Ada tangan garu

Ada kaki goyang


Ada otak pandai

Ada akal pakai

Ada bijak gadai

Ada mata pejam

Ada mulut kunyah


Yang remeh dan yang temeh

Berlegar di sekelilingmu

Yang remeh dan yang temeh

Berlegar di sekelilingmu

Buatlah..(buatlah..)

Buatlah tak tahu

Buatlah..(buatlah..)

Buatlah tak tahu


Rela jadi tunggul

Rela jadi patung

Tunggu dilelong

Suruh angguk-angguk

Suruh geleng-geleng


Oh puji lah aku

Ampu lah aku

Senang hidupmu

Ada tangan tadah

Ada maruah campak


Yang remeh dan yang temeh

Berlegar di sekelilingmu

Yang remeh dan yang temeh

Berlegar di sekelilingmu

Biarkan..(biarkan..)

Biarkan berlaku

Biarkan..(biarkan..)

Biarkan berlaku


Lagu : Pak Pandir


Tajuk : Yang Remeh - Temeh


Novel : Lelaki kurang berimaginasi

Novel dan wanita , tidak dapat dipisahkan..Sebenarnya banyak perkara yang tak dapat dipisahkan dengan wanita ni..kalau boleh , semua perkara laa diorng nak terlibat...Lelaki lak , kurang skit...kalau ada keuntungan barulah nak terlibat...

Novel ...sinonim dengan wanita...Di mana mana sahaja kita boleh nampak wanita membaca novel..Tak kira tempat..Tandas , aku tak tau la..tapi aku sure la tak kot....mengarut la tu..Tapi kalau lelaki , kalau membaca tu , dalam tandas pun ok je...Jgn dibiarkan masa berlalu begitu saja..Rugi woo..

Wanita ni beremosi sedikit..Diorg suka dalam keadaan beremosi..maksud aku tu ialah , bermain dengan perasaan..Bila baca novel tu , sah sah diorng terbayang diorg tengah bercinta ...Tang hero tu , aku tak sure la diorng bayangkan sapa kan..Dengan cara wanita akan keluar sebentar dari masalah dunia...masalah rumahtangga ,kerja , anak anak...terutama sekali yang memberi masalah pada mereka ialah LELAKI !! huh ...mmg lelaki suka memberi masalah...nasib baik aku bukan lelaki...erk ...adeh..ngan aku aku terlibat !!

Kenapa lelaki tak suka baca novel ? Kalau soalan tu ditujukan pada aku , aku kata..Aku suka baca novel..lagi jiwang lagi aku sukaaaa...Novel jiwang la maksud aku...Aku suka baca novel jiwang ni sebab aku rasa aku suka menghayati dan mengimaginasikan keaadaan tersebut...hehehe..jgn gelak lak...Kalau dulu , aku baca novel seram ....Siap ada koleksi ...

Kalau lelaki tak suka baca novel , lelaki suka baca apa ??? Ramai lelaki gemarkan majalah dan paling ramai ialah komik ...Jenis ni malas nak berimagisi...satu perbuatan yang sia sia jer....Sebab tu baca komik jer...Tengok lukisan lagi best dari mengimaginasi..

Persoalan aku , adakah lelaki kurang berimaginasi ? Jawapannya salah...lelaki selalu berimaginasi...Tak caya ? Majoriti arkitek ialah lelaki ...designer ...lelaki ...pelukis ..lelaki ...pengarah yang berjaya ..lelaki .. ...haa...chef yang berjaya ...banyak lagi laa...

Lelaki berimaginasi sesuatu yang boleh menjadi realiti...kecuali nak jadi super hero , atau yang sememangnya tk logik...Perempuan lak , tak berminat nak jadikan realiti..biarkan je dalam kepala diorg..dengan cara tu , diorg boleh relaks..kan kan ...

Kesimpulan sebenarnya...Lelaki ni malas nak membaca novel yang tebal tebal...sebab tu baca komik atau majalah yang nipis dan penuh dengan gambar...tak larat nak membaca dah...aka MALAS...tu sebenarnya..kan kan ...Kalau tak malas , mana bisa spesis ni mampu berimaginasi dengan baik sekali !!

Wanita lak....gemar membaca ..apa saja sebenarnya...Sebab tu diorng boleh berborak dalam apa jua topik ....Tak kira la topik apa pun ..Tu sebab bila diorng berjumpa , maka mulut yang cot cet cot cet baru disusuli dengan bertanya khabar ...haaa...pastu sambung gossip 5 minit...

Begitulah adanya...ok la...nak g solat...kalau nak nafikan..sila tinggalkan komen dan no telefon anda....makassihh...

Cara nak tambah lagi pembaca blog ?

Hehe...aku ada satu cara bagaimana nak tambah pembaca lagi..Korang sedar tak sebenarnya silent reader ni lebih tinggi bilangannya dari penulis blog ? .. Aku rasa korang sedar...heheh...selama ni ramai buat dengan cara follow atau blogwalking ...tu paling mudah ..

Ada satu cara lain ...lagi mudah...tapi memerlukan kerjasama kedua dua pihak...mesti jujur .. Nak tau camana ?? OK ..ni nombor akaun aku....korang bank in dulu RM 10 ...pastu aku bagi korang e-book .. amacam ?? mesti ok kan..ala..Rm10 jer...tak nak sudah..

Pada yang nak tu...nanti aku email kat korang ek...laalalala...Wowww ..aku kayaaa...hahahaha...
Takkan aku nak kongsi ngan korang..tak besh aarr..lugi waa ooo...hehehe...

Acah jeee..pada yang berminat ...sila tinggalkan komen...free jeee

Selamat Rm 5

Alhamdulillah...hidup sehari lagi aku...syukur...hehehe...pagi ni bangun cam biasa..530 pagi...workout ala kadar ...meregangkan otot otot lebih lebih lagi otot mata sebab masa ber'workout' pun mata masih lagi tertutup dengan 'canteknya' ..

Wife aku lak bangun untuk masak sarapan ...Bermakna aku takyah susah susah g cafe untuk beli dah..selamat duit...Sempat gak aku selit dua biji epal hijau...Antu epal hijau...Masam...sodap..

Ok la...aku nak bersantap jap...apa apa nanti aku roger korang ek...

BA2 : Pak Tua ...g mandi dulu tuu...celik mata jer tengok blog..hahahahahha
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI