Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 8 Mac 2010

Aku digoda kaum sejenis ???

Masihhh kau kah ingatt .. hehehe ..aku ingat bebb ... sampai mati pun ingat balik .. hahaha ...lawak ar ... Kejadian ini berlaku sewaktu aku mula mula melibatkan diri dalam arena lakonan ... walaupun tidak dapat memegang watak utama , tapi aku tetap bersyukur dpt memegang watak heroin .. ok la tu kan ... elelele.. poyosss ... suh bagi ucapan pun mengigil , ada hati nak jadi pelakon ... huh..

Gini cerita dia ..aku ringkas kan ek ... seringkas yang mungkin kerana masa mencemburui kita... cepat cepat ..masa memburu kita ... tak sabarr la tu nak tau gossip gossip panas ni .. hahaha ..

Dulu aku kaki chatting kat YM bersama sorang adik angkat aku neh ... jantan tulin laaa ... adik angkat dah macam adik aku sendiri la ..susah senang ngan dia ..skang dh jutawan pun dia .. Nak dijadikan cerita , adik angkat aku neh , berkenalan la ngan sorang abang neh ... Orang besar kat satu syarikat terkemuka dunia .. haaaa ..jgn tak tau ..sebut je satu dunia tauuuu ...

Satu hari tu , adik angkat aku ni ( diberi nama A ) , cakap kat aku yang ABG P ni nak jumpa kita ... saja nak minum minum ... haaaa.... kalau free , aku okek jeee ... Maka bergerak la berjumpa brother neh .. masa tu , aku baru berenti kerja .. haaa.. jadi aku menghabiskan masa macam macam tu la.. Kira perkenalan ngan brother ni aku harap boleh la mengushakan keje kat tempat dia ...

Dah lama lama , selalu la rapat ... dari maklumat A , si brother P ni , spesis .... ala gitu gitu ...top bottom gitu... top kot ...haaa.... aku pedulik hapa selagi dia ikhlas berkawan , aku ok jeee ...

Satu hari tu ... haaaa ...tak sabar la tu nak tau .. aku tamo citeeeeeeeeeeeee ... tamo tamooo .. nk tidurr ...esok sambunggg ... nak buat cam cerita NA O NEK ... ek ....ke NA O MEE ?? belasah je la. .. ok la.. mau titon ..nanti bos marah ... daaaaa .... salaammmm ... alalallaa. ..

Haha..marah la tuuu ... sabar sabar ... be strong be strong .... sambung la nehh

Satu hari tu dia ada call aku ..cakap pc dia ada sedikit problem kat umah ... Haaa .. Jerat la nehh ... aku cakap kat dia .. boleh je aku g tolong ... ajak si A ni sekali ..kalau takat berdua , aku takut kena tangkap khalwat ... lagi bahaya wooo .. aku tamo kawin ngan dia !! ..

Dia pun setujulah ajak si A ni tapi si A ni lak ada problem .. Ah sudah .... Nak tak nak .. g je la .. niat semata nak g settle n balik .. So dia datang la jemput aku ngan V6 dia ...zaman ni sapa pakai v6 dah kira berduit dahh ... Aku pon ok je laaa...

Dalam keta tu .. haaa ..mulaaaa la dia wat pasal ...tangan dok pegang peha aku ... eeeeeeee.... geli aku !! Pastu cakap kat aku ... " beenn ... bagi abang sekaaaliii je rasaaaa " .... wow weee ... giler ke apa ???

Aku jawab ... " boleh bang ...kalau nak rasa penendang pemotong kepala jurus ke 9 , silakan lah .. "

Puas dia pujuk ... aku bagi dia last warning ..kalau nak berkawan ..buat cara berkawan ..kalau tak ...ni last ...

Akhirnya dia mengalah ... kat rumah dia , dia tak berani kacau aku .. aku buat kerja aku dan settle ...aku ajak dia balik ..sempat aku tengok sekeping gambar yang terletak cantik atas meja tu .. huhuh... aku tanya sapa ni ? Dia jawab , BF dia .. seorang doktor pelatih ..hahahha..lawak tul.. Sejak tu aku jarang keluar lagi ngan dia ..

Kes kedua : Masa ni aku galak g berworkout kat satu tempat ni ..area Bandar Tun Razak ... Dari rumah aku , aku akan mengayuh basikal terlebih dahulu ... Sampai kat Tasik tu.. aku akan jogging n baru g workout ...

Kat sana aku jarang berborak ngan orang .. sampai la satu kali tu , ada sorang lelaki berbangsa cina... bertegur sapa ngan aku ... Menurut dia , dia ada dua tiga kedai emas di sekitar KL ni... memula aku susah nak percaya la... tapi bila aku tengok kereta dia ... iskhhhh..... MERCEDES jenis kapal tu beb !! E Class .. masa tu harga dia setengah juta ...

Lepas borak borak tu , dia mintak no tel aku ... saja je ..kot nak ajak kuar minum ... Aku pun ok jeee ... Ada sekali tu , lepas workout , dia ajak aku g minum dulu kat kedai mamak .. Saja borak borak kosong ngan dia .. aku tanya dia , nape takde gf ? Dia kata dia tak percaya pada perempuan ..semua nak kawan ngan dia semata mata $$$ ... huhuh.. abis skang ni single ke ? Aah... Pastu dia ajak aku g umah dia ... Waaa ..g umah dia ??? Ko nak mampus ben !! hahaha.. ni semua perangkap beb ..

Aku tolak secara baik ... Dia senyum je ... Sejak tu ..aku larikan diri dari dia ..tukar no tel dan tak g dah gym tu ..hahahaha

Yang aku peliknya ...spesis ni semua ada rupa ..hensem hensem dan berduit ..tapi kenapa jalan itu yang diorg pilih ???

Sahabat sahabat ku .. Bantuan anda amat diperlukan !

Kempen Kesatuan Kebangsaan Pekerja-pekerja Bank(NUBE) untuk meningkatkan cuti bersalin bergaji daripada 60 kepada 90 hari . Untuk lebih lanjut , sila klik gambar >>


BA2 : Ermm.. 90 hari ..wow weee ..best tuuu ...tapi takkan ibu je kot ? ayah lak ?? kasi la sekurang-kurangnya 70 hari kan .. Yelah , nak kena bawak anak tu g cucuk vaksin ... nak ajar ABC lagi .... pastu nak ulang alik kg pasal mak dia berpantang ... tak balik kang , ada gak yang menjerit kan .... hehehe ... "Di bawak ketiak isteri " ... perghhh ....kalau aku ?? kl - kelantan ??? neh ...pantang kat kl dah laaa .... lalalala

Ketinggalan zaman betul mamat ni !

Rancangan tv malam ni , suck ! Haprak .. Budus ... Takde cerita menarik langsung .. Nasib baik la ada Sonata Labu Labi .. Boleh la layan skit .. tengok si nabil kenakan si amir i'm sorry tuh .. Lepas layan cerita tu sambil makan aiskrim yang lazat tu .. aku plan nak buat kerja sampai subuh .. Bos !! Saya tengah rajin ni , bos ! Jgn lupa bagitau kat big boss nanti tau !!

Aku pun tutup tv ... Berbekalkan air mangga minggu lepas yang aku bekukan dalam peti ais tu , bergeraklah aku naik ke bilik tidur .. Memerhatikan laptop aku yang tersedia di atas katil , aku tersenyum simpul .. Siap korang malam ni ..aku nak post 8 entry !! Tapi sebelum tu , aku nak buat kije dulu ...

Aku amik beg aku sambil menjeling kat netbook wife aku .. Hehe ... nasib baik !! .. Lalu aku keluarkan disket 3.15 inci tu ( nun disket biasa tu haa ) lalu aku nak mulakan kerja ... Aku pegang laptop aku ... Usha blog dulu ..FB dulu untuk amik aura nak wat kerja ...

Ermm ... nak buat apa dulu ek .. Ok ok .. statistik ... aku nak masukkan disket ke dalam pemacu disket laptop aku neh .. Aku terpusing pusing mencari ... kat mana pemacu disket laptop neh ... Huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... takdeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ..... aku ingatkan netbook tu je takde pemacu disket rupanya laptop ni pun tak de .. Mampus aku !!! camana aku nak wat kerja nehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ... huwaaaaaa ..booossss ... i'm sorrryyyyyyy

Jangan sampai huru hara ..

Petang tadi semasa berada dalam lrt , aku menyahut seruan kerajaan .... Membaca di mana mana ... jadi aku pun membaca la ... katalog Myden ...menarik !! . ..hehe... acah jee ..aku baca suratkhabar lamaaaa ...yakni hari ni tapi baru petang tadi aku belek ..

Terbacalah satu ruangan yang sangat aku rasa ramai orang menyampah iaitu politik ... Ramai orang tak suka tapi kena ingat sbb politiklah negara kita stabil .. Apa yang menarik perhatian aku ialah Ketua Pembangkang yang sedia melepaskan jawatannya kepada Penasihat DAP ... Adoihaiii... Tah apa apa tah ... Cuba bayangkan .. kalau kata negara ini ditadbir oleh orang bukan Islam ? Apakah akan terjadi ? Aku tak kata bangsa kat sini tapi bukan Islam .. Apakah yang akan terjadi pada orang Islam ini nanti ? Cuba tengok kat Pulau Pinang .. Sapa perintah ? Mana pergi abis penduduk penduduk Islam kat sana ? Abis dah beb... semua dah mula pindah ke seberang ...

Politik tak kotor .. Yang kotor tu ialah orang yang bermain politik tu ... Sekarang ni mana satu diorg dahulukan ? Rakyat atau diri sendiri ?? Aku ada baca lagi satu lagi artikal berkaitan isu wakil rakyat keluar parti ... Hahahaha ... kalau kena kat BN , diorng bantai sukaa .... siap nak umum kerajaan baru .... Tapi bila kena kat batang hidung sendiri ? Siap paksa suruh letak jawatan ? Tah apa apa tah ... Korang buat tak pe ?? Orang lain buat tak boleh ? Aku ini rakyat jelata semakin jelik dengan permainan orang orang politik ni ... Tolonglah !! Dahulukan negara ni dari kepentingan peribadi lebih lebih lagi Agama yang kita cinta cintai ini , ISLAM... kot nak bagi jawatan pun , serahlah pada orang ISLAM ... Jangan jadikan Malaysia seperti Singapura !! Abis kita nanti !! Tak merasa duduk rumah teres bang !!

Kalau panas , panas sangat ..Sekali turun hujan , perghh..

Sekali turun hujan ...pergh..tak cukup kaki nak lari...Aku bagi perumpamaan je ..Hari ni , kerja aku menimbun .. Bila takde , takde langsung.. Kira leh buat 10 entri la time kije tu..hahahhaa..Giles ..

Bos besar datang ari ni bermakna sah sah ada kije untuk aku ... Bos kecik g Europe .. Sonok woo... Bos besar boring dah ... Kasi lak kat bos kecik .. Aku ? Aku hanyalah serangga ... huhu ..hahaha ..tak de la..Rezeki masing masing la... Bagi aku , sapa pun yang pergi , aku tak kisah .. Janji aku leh blogging ..hehehe ..kan kan ..

Bos besar masuk je ada dah kerja utama untuk aku .. Katanya ada meeting penting hari Rabu ni .. Bos kecik lak awal awal dah tinggal kerja untuk aku ... Mana satu yang penting ni ? Dua dua penting ... Setelah di riki dengan bos , dia kata yang dia punya penting sebab nak minggu ni gak .. manakala yang satu lagi tu minggu depan ... Yes Madam !! Dua dua bos aku ni perempuan .. hehehe ..

Dengan 2 tangan aku yang dah penuh ni , tak dapat la aku mengupdate blog aku dengan jayanya .. Ni baru boleh ... ni pun kat Erl ...dok tunggu.. Ada lagi 9 minit nak sampai .. hehehe .. Pastu bila sampai kat Putrajaya , plan nak g makan kat food court Precint 9 tu ..Tah ramai ke tak orang .. Keadaan skang ni , hujan yang amat lebat dan aku sendiri pun dok berpeluh peluh ..

Ermm... kalau ikutkan ..aku tk boleh balik lagi ni ...keje tk settle ... setelah dibincang ngan bos , aku buat je la kat umah ... buat depan tv nanti ..hahahah..tah siap ke tak aku pun tak tau ...

Bos kecik , aku tak tau apa bicaranya di sana ...Minggu depan baru balik ...Pergi free tuuuuuuuuu wa cakap lu ... Untungnya unit aku ni , ada dua bos tu je ..so diorg gilir gilir...balik ni lak , kena g JEPUN ..hehehe.. Makan semua ditanggung tuuu ..siap bleh claim lagi ...Pergh..leh sambar dslr nanti nih .. ok ...

Erl dah sampai ..hehehe calo beteehhh

Bila laaa nak dapat macam ni !

Huhu .. aku buat kenduri 7 hari 7 malam kalau hits aku setiap jam begini !! Entah bila laa bleh dapat gitu ek ....Mabeles giler ..hahaha ... Tertelan air liur je aku tengok ....


Tak dpt yang cam kat atas tu , cam kat bawah ni pun alhamdulillah .....legaaaa

Hahahahah ..jgn mimpi la ben ...dapat cam bawah ni pun ok dah ...setiap jam ...kan kan ...


Cuba bayangkan kekayaan yang bakal korang perolehi dengan hits sebegitu banyak ???? Mampu menandingi kekayaan sultan Brunei tuuuu .... Jangan mimpi arr

Hahahahha....mampu tengok je laaaa ...

Erti Persefahaman dalam PERHUBUNGAN KASIH SAYANG

Persefahaman penting dalam apa jua jenis perhubungan .. Dalam perhubungan antara lelaki dan perempuan , persefahaman memainkan peranan utama .. Banyak perhubungan terputus akibat ketidakfahaman berlaku .. Sering salah faham juga punca utama terjadinya perpisahan .. Sikap ego dan tidak mahu bertolak ansur dalam perhubungan juga merupakan satu virus yang serius .. Bagaimana nak hindari semua ini ??

Berterus terang : Ini merupakan jalan utama kepada semua perhubungan .. Apa juga keadaan memerlukan sikap ini .. Adakalanya pasangan tidak mahu berterus terang kerana ingin menjaga hati temannya .. Ini boleh mendatangkan kecurigaan pada pasangannya sekiranya dia mendapat tahu walaupun niatnya adalah baik .. Kebenaran adalah pahit untuk ditelan ..

Bersikap matang : Sikap ini perlu ada pada semua orang yang ingin menjalinkan perhubungan yang serius .. Amat sukar untuk berkomunikasi pada orang yang tidak bersikap matang .. Bersikap matang bukanlah bersikap terbuka .. Berbeza sama sekali .. Bersikap matang ialah pemikiran yang membezakan antara baik dan buruk .. Senantiasa menjadikan agama sebagai ukurannya dalam membuat keputusan .. Ini adalah satu sikap yang paling baik .. Jauhi sikap ' gemar menegakkan benang basah ' .. Jika ini berlaku , pasti pertelingkahan jalan penyudahnya. ..Gaduh mulut tak pe ....kalau sampai lagu ni ??? haaa


Tak ke kes parah jadinya ? Sampai terbang pinggan mangkuk , sepak terajang ... Adeh ..Ni semua di sebabkan sikap tidak matang pasangan tersebut .. Bagaimana nak elak semua ni ?

Bagi aku , pendidikan rumahtangga berlandaskan agama wajib ada pada semua orang .. Suami sebagai ketua keluarga perlu belajar lebih mendalam ciri ciri ketua keluarga dan bagaimana nak 'memerintah ' dengan adil dalam keluarganya . Jgn sesekali gunakan kuasa veto !

Dan jgn salahgunakan pengetahuan agama tu lak untuk ke jalan yang salah seperti nak kawin lagi ... Mentang mentang dah tau hukum , nak manipulasikan lak hukum tu ... Si isteri sendiri pun kena tau gak hukum hakam agama ini agar tidak ' diperbodohkan' bulat bulat dek suami ..

Kesimpulan ... jika ada sebarang masalah , selesaikan secara matang ..Bincang ..Jika perlukan pendapat orang ketiga , pastikan orang ketiga itu mempunyai ilmu yang secukupnya di dada ..Jangan lak g cari orang ketiga yakni lelaki atau perempuan lain lantas ada hubungan skandal ! Ini bukan jalan penyelesaian ..Macamana sekali pun pasti ada jalan keluar dari masalah .. InsyaAllah ...

Azam minggu ini ..

Mudah dan ringkas ...

tamo dah bebel ..nak bicara yang penting ..
Aku sihat ? Korang ?
AKu lom makan ... Korang ?
Bila nak kawin korang ?
Tu je ...G buat keje tuu ..
Jumpa lagi tahun depan , insyaAllah ..

Kekasih Curang ??

Apa yang korang akan lakukan sekiranya korang ternampak kekasih korang baeekk punya jalan berdua duaan dengan lelaki , tengah malam selepas abis waktu kerja ?

Hehehe... ni kes curang ni ... Andaikata masa tu korang call dia , dia kata dia akan balik dengan transport company atau naik teksi jer ... Malah dia kata dia akan terus balik rumah .. Tapi sedang baik korang dok makan ngan member , tetiba ada member korang tego ... " Tu bukan awek ko ke ? " ... Setelah dikenalpasti , mmg sah awek korang ... Apakah yang akan korang laku kan ??

Ini pernah berlaku pada aku satu tika dulu yakni di zaman kejatuhan aku ..Sewaktu aku diberhentikan kerja kerana krisis ekonomi melanda ... Manakala bekas awek aku tu lak baru dapat kerja .. Yang best partnyer , dia ditawarkan kerja oleh lelaki yang meminati dia sejak dari sekolah dulu .. Dan menariknya , maklumat itu dirahsiakan dari aku sehinggalah peristiwa itu berlaku depan mata aku sendiri ..

Kalau korang tanya aku , adakah aku mencintai dia ? Adakah aku menyayangi dia ?? Aku tak percayakan cinta kerana cinta manusia akan menghancurkan jiwa jika tiada keikhlasan .. Aku percayakan cinta ...tapi bukan pada masa tu ... hehe ..

Memandangkan aku takde kerja , maka setiap malam aku akan aku abiskan dengan melepak bersama kawan kawan .. dengan harapan dapat melupakan masalah aku ( zaman jahil masa tu ) .. Lepak kat kedai makan ..borak sampai 2-3 pagi .. hehe... ok la kan ..bukannya merokok atau g lepak disko ..

Tak lama kemudian... dalam kul 1230 tengah malam ... member aku sound aku ...terang terang jalan belakang aku ... si dia tak perasankan aku ... Aku tengok ...berasap jeee... Tadi beria kata naik teksi balik ..Last last aku tengok dia berjalan ngan lelaki tu ...

Alo...kul 123o tengah malam ...

Korang rasa apakah tindakan aku...apakah yang berlaku seterusnya ???? Silalah teka ...

Percaya atau tidak , N3 aku dah lebih 500 !!

Hehehe ... baru 6 bulan tapi entry aku dah lebih 500 wooo .... Tapi kebanyakkannya aku dah simpan semula entri entri mahal tu ..hehehe ... hanya pada masa masa tertentu je aku akan keluarkan ...

Dulu konsep blog aku ni lebih pd Forum di FACEBOOK .. tapi aku dah tukar konsep tu skang ... aku lebih nak membebel di sini ..rasa lega skit ... tensen pun dah kurang ... Dulu aku kerap sakit kepala tapi sejak rajin membebel kat sini , rasa sakit tu dah hilang .. Hehe..korang lak yang jadi mangsa dok membaca bebelan aku ni .. Terima kasih ekk ..

Jadi , skang ni enty yang masih di post ada lebih dari 400 ... baki tu , aku akan keluarkan skit skit setelah diedit mengikut peredaran semasa ...sebab tak kena masa ..takut nanti kena saman lak ..hahaha ..

Apa pun , aku seronok membebel dan lagi seronok bila ada orang baca serta mengomennya .. Terima kasih pada anda ... Aku akan perbanyakkan lagi entry entry bermutu dari entry bersifat sampah pada masa akan datang yer ..Bagi aku masa mempelajari satu satu .. Aku ni kan masih merangkak ..baru nak cecah 6 bulan ....dulu tak la tegar sangat ..skang ni baru nk all out ... dengan harapan , hujung tahun ni akan berada dalam kedudukan yang selesa di dalam Alexa ..hehehe...azam tahun ni nehhh...

Pada yang meletakkan url aku di link blog korang , aku amat amat amat amat amat amat amat ..berapa banyak amat daaa ... hargai sangat sangat ... Jutaan terima kasih .. Nanti aku buat bbq , korang datang ek ....free woooo ... hehehe ..

Sekali lagi terima kasih ... Pada yang nak letak tu , wow weee .... aku letak gak nanti korang punya ekkk .. cuma pastikan korang aktif la yer ... jgn la sebulan sekali je update entry ... cam ada orang tuuuuuuu ...
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI