Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 10 Mac 2010

Jenis jenis Lalat Blog

Korang yang mempunyai blog di dunia cyber ini pasti telah merasai ' ketensenan ' bila blog korang dihinggapi lalat-lalat blog ini ... kalau hinggap je tak pe weh ...ni berlaku pencemaran lak ... dibuangkanya 'tahi' tuuu merata rata ... kalau dibuangnya jenis boleh dibuat 'baja' tak pe la gak .. ni ? hampeehh .. tak tau nak wat pe ngan 'tahi' tu ...

Ini adalah pesanan buat rakan rakan yang mengelarkan diri mereka ini blogger tegar mahupun tidak tegar .. Ada yang tak tau apa itu tegar ..Kalau tak tau ...mudah je akak akak mahupun abang abang ... GOOGLE laaa cari makna diaaa ..takkan nak suap kot ...aiseyman ..camana nak jadi blogger sejati ... semua nak main ceduk jer ... blogger kena pandai buat research ... kajian ...baru la bleh di gelar blogger ..bukan pandai main widget n skript jeee ... tapi nak main widget n skript pun kena buat research kan .. ok la tu ..

Ok .. berbalik pada tajuk kita tu ... kat sini ada beberapa jenis lalat yang telah aku ketahui sejak berkecimpung dalam dunia blogging ni ... haaaa


Ini lalat yang sering kali menggunakan nickname dia ' anonymous' .. Jenis lalat ni segan nak pamerkan diri ... malu tapi buang najis merata rata ... Spesis ni biasanya akan membuang najisnya bila entri tu terkena batang hidungnya .. Nak komen letak nama dia , takut satu dunia tau ... jadi , dia kena guna nama ' cik anony ' tu .. busuk punya olang ..

Lalat ni lak ...akan cuba mencipta id lain ... Haaa... dia letak nama nama yang popular dalam dunia pahlawan melayu ... tak pun dia guna nama adik beradik pengawal istana zaman Sultan Mansyor Syah.. Sebab tu mata dia merah ... maluuuu ..

Hok ni ...lalat g sekolah ... cuma masalahnya dia seringkali menterbalikkan fakta ... tak caya tengok la lalat tu ... dia baca terbalik !! Jenis ni , suka tegakkan benang yang dah basah ... Aku tak tau la dia cuba wat camana ... terima je la dik oiiii

Yang ni ... yang ni menarik .... spesis lalat halimunan ...kejap baik .. kejap nakal...kejap kejam.. bila kejam ni yang susah ... dia punya tahi .... perghhhh tak hengat punya bauuu .... walaupun putih tapi matanya tetap merah .... Spesis yang ini , akan letak nama betul ..Ni kira lalat tahap pendidikan tinggi laa... tarak takut mau buang tahi ..."mari la lawan berdebat kalu berani" adalah falsampah dia ... perghhh ... setakat ni lalat gini tak banyak ... dalam dunia ada 3 je ..aku tak leh cakap sapa laa .... rahsia ...CIA ...huhu

Begitulah adanya .... jadi , terpulang la pada korang nak jadi mana satu spesis lalat ek.. kalau tamo jadi lalat , sila beri komen yang membina pada sahabat sahabat yang lain ... asik mengondem jeee.... bila melayu nak maju .. kan kan ..

Joommm ...

G gym laaa ... besarkan badan ..bukan perut tauuu

Kesian tgk pejuang sukan negara kita ..

Adat dunia kan .. bila menang , dipuja puja... bila kalah atau ada kelemahan skit , mula kutuk sana sini ... mana laa penyokong penyokong bolasepak malaysia yg ari tu beria benar menyokong bila dapat masuk final ? lebih lagi bila dapat emas ... haa .. masa tu laa masing masing timbul dari permukaan selut sawah ..

Aku penah la mengutuk penyokong penyokong asal dari 'selut' dulu ( klik sini.. hangin diorng ...suruh aku pulangkan je kewarganegaraan aku neh .. skang cuba tengok ? mana g semua ni ? diammm jeee.... bila menang , sorak ..bila kalah ?? brother bola , lu makan sorang sorang je la bola tuuuuu ...

Hari ni bermula All England .. nasib Chong Wei , tak tau lagi .. apatah lagi seteru dia ada .. Haaa .. nak tengok apakata mereka lebih lagi media ... bila menang , baikkk punya cerita ...bila kaaalaahh ...perghhh ... laaaagiiii baekkkkkk punya ..kutuk .. hahahha ... tak bagi peransang sungguh ... suh je diorng main !! kritik pandai !!

Kepada jaguh pecut LtdL 2010 , Anuar Mana ... tahniah buat anda !

Rancangan membuang masa umat Islam kembali ..

Walah weiii... hehehe .... Aku rasa ramai tau rancangan apa tu kaannn ... heheh ...takde pekdah langsung kepada penonton di Malaysia lebih lebih lagi umat Islam ... tang mana ada pengajarannya pun tak tau .. penuh sandiwara dan lakonan yang dibuat buat ... ayo ayo .... cuba tengok sapa penerbitnya lebih lebih lagi sapa empunya syarikat tu ... huhu ... Yang bestnya , sapa yang tengok ekk ? ?

Sapa yang terlalai ? Sampai tiap malam minggu akan dihabiskan masa begitu saja depan tv yg sepatutnya digunakan untuk bersantai dengan lebih berfaedah bersama keluarga tersayang ... cam tengok kuliah agama keee .... atau sesuatu yang mana takkan mengalirkan air mata kerana mereka terkeluar ... keluar ari ni , minggu depan ada balik depan pentas .. tah hapa hapa ..

Jangan menangis kerana sesuatu yang bodoh .. menangislah kerana dosa dosa yang telah kita lakukan .. menangislah kerana kita telah jauh terlalai .. bukan kerana mereka terkeluar ...

Main kutu dengan Cik Nitty ..

Dulu aku main kutu dengan Cik Nuff .. sempat la 4 bukan ... bahagian aku tak dapat lagi ...bulan depan kot ..tak pe la..biar je .. syok gak main kutu ngan diorng ni .. kumpul skit skit ...

Yang terbaru ni , ada 3 kepala main kutu .. Aku , cik Nitty dan Bro Adv .. ok la kot ...sebulan simpan seratus lebih ... setahun ? dapat bonus kan ? tak yah mintak kat najib dah ... hahahaha .. tu baru ngan kak nitty .. ngan bro adv ? haaaa ... leh sambau dslr satu nieh ... heheh ...mat gebu , siap pasni , gambar gambar di dalam blog ku bakal menduduki kategori kelas E tauuu .. tunggu teror skit baru leh naik kelas .... ahaks

Itulah konsep yang aku cuba buat sekarang ... tamo tamak cam sesetengah pemain kutu ni ... nak je terus kaya .. mencarinya tak betul .. kan kan ... ok ..nak sambung tido balik...

Ponteng lagi ..

Adeh ....terpaksa amik cuti ari ni .. sejak semalam sakit kepala aku menjadi jadi ... tak leh stress langsung ..adoii .... lepas isya' plan nak tgk cerita 24 dulu baru nak tido ... tapi hujan lebat laakk ... Wife aku cam biasa ...tengok tv kat bawah sat .. pastu tv tgk dia .. aku nak kejut suh solat tak sampai hati lak... tunggu dia sedar sendiri la .. Bila dah hujan lebat , bermakna Astro pun hancus ... no signal at all ..ehehe ..

Telan ubat segala ubat yang ada .. dalam kul 12 terlelap gak aku depan tv ...Subuh tadi ... aku dapat panggilan dari mak aku ... Terkejut gak aku ...lepas lepas cakap ngan mak aku ..aku turun jumpa wife aku ... bagitau dia ... ermm .. dia kata ok ..petang ni balik umah mak aku .. tau kenapa ?? hehe ... Adik perempuan aku bersalin dah ... Anak kedua ..perempuan..

Taraaaaaaaaaaaaaa ..

Mak cerita kat aku camana saat saat terakhir adik aku tu sblm bersalin ... Boleh dia bekerja lagi tuu ? Petang tu rasa sakit perut .. terus g hospital ...tengah malam bersalin ..adeh...

Rezeki kan .... Tengahari karang baru aku nak g tengok .. g ngan orang tua aku ..skang ni , aku sakit kepala ..nak tido dulu ..saja nak update kasi tau kat korang ... hehehe... akhirnya dapat gak anak buah perempuan setelah 4 hero ...walah weeii ...
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI