Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 13 Mac 2010

Siapakah Yang Bersalah ?

Tadi aku ada masuk blog mantan PM kita ... entry yang mudah tapi padat ... Berkaitan Swiss yang melarang masjid masjid di sana mempnyai menara .. Emm.. Pastu aku google , maka aku terjumpa satu blog ni .. Di dalam tu ada terjadi 'perang' antara pengomen .. Bleh tahan gak peperangan tu ..

Tapi yang sering jadi point bagi oran orang kafir ni ialah perbezaan taraf lelaki dan perempuan .. Aku pelik betul laa ... Berbeza sangatkah darjat wanita ni berbanding lelaki ? Tidakkah dalam Al-Quran sendiri banyak memuliakan wanita .Tu tak termasuk lagi hadis nabi ... Perbezaan ni sebenarnya sapa yang buat ?? Agamakah atau adat ? Jahil sungguh mereka ..

Mereka yang terang terang meletakkan wanita di celah ibu jari mereka itu , tidak pulak mereka sedar ! .. Seringkali wanita menjadi agen seks mereka .. Merogol sesuka hati ... dibuat pulak sebagai pelaris perniaagan ... Fesyen ? Sapa sebenarnya mangsa ? Lelaki ke perempuan ? Dua dua mangsa !!! ... Perempuan rasa seksi bila pakai berpakaian singkat , terbukak sana sini .. Tu fesyen kah ? Kemudian lelaki pulak , pakaiannya kemas ... nampak segak ... Haa.. mmg la...tapi bila tengok perempuan seksi . sapa lak seksa ? Tidakkah kedua dua ini mangsa kepada fesyen ?? Tang manakah digelar fesyen ? Dimata kita kah atau di mata agama ?

Bagitau aku selain Islam , agama mana yang meletakkan darjat wanita itu tinggi ? Adat mana yang meletakkan wanita itu tinggi ?? Kalau tak kerana ISLAM , aku rasa wanita sekarang ni duduk dalam bilik je !! Tak kira mana mana adat atau budaya , wanita sebenarnya tiada nilai di mata lelaki !!!! Kedatangan ISLAM yang dibawa nabi junjungan kita , Muhammad S.A.W telah menyelamatkan wanita wanita ini !! ..

Cuba fikirkan ... kalau tak kerana Islam benarkan lelaki menikahi hanya 4 wanita , berapa ramai anak anak haram bergelimpangan di luar sana ? berapa ramai anak anak luar nikah dibuang dalam kotak , tepi jalan raya atau dsbnya .. Ini semua takde dalam ajaran ISLAM ..kalau benar mereka ini ISLAM , sah sah tiada anak haram atau anak luar nikah !!

Bayangkan nun di negara kafir tu ... Mereka menghalalkan perempuan simpanan .. Dimana darjat perempuan simpanan ni di mata lelaki yang menyimpannya ? Cukupkah dengan dapat duit ?? Masa muda boleh la... Boleh enjoy sana sini .. tapi bila dah berusia sedikit , apa nak jadi ? Nak ajak lelaki tu kawin ? Kalau dia nak , ok la..kalau dia taknak ? Nak lari ? Cari lain ? Ada ke lelaki nak ? Kalau ada tu , alhamdulillah ... lelaki itu berjihad kerana Allah .. selamat satu 'nyawa' .. Kalau tak ??

Itu cerita darjat wanita .... Ada lak pengomen menulis , dia akan menerima kehadiran ISLAM sekiranya ISLAM menerima gay dan lesbian ! Adehh ..camana tu ?? Bukan ISLAM je mengharamkan hubungan sesama jenis tetapi dalam bidang perubatan pun tidak mengalakkan .. Akan merebaknya pelbagai penyakit ! Terang terang orang yang mengomen ni tak abis belajar sains.. Kalau tak nak bukak kitab Al-Quran tu lain lah ... sebab dah kafir ..

Di Malaysia ... Ada gak spesis spesis gini .. Mengatakan Islam ini tidak adil .. Islam tidak adil atau penganutnya ? Kalau benar Islam tidak adil , di mana ketidakadilannya ? Paling mudah ... kenapa Islam menyuruh umatnya menutup aurat ? Kenapa kena tutup ? Kalau dikaji sebenarnya , ianya merupakan satu perlindungan pada wanita ... Kenapa terjadi jugak kes kes rogol ni ? Cuba korang pk ek ... Biasanya terjadi kes kes ni , di mana ? Batas pergaulan tu camana ? Sapa yang merogol ? Sejauh mana ilmu agama di dada ? Sejauh mana pelaksanaan tanggungjawab sebagai hamba Allah dilaksanakan ? Kalau dihayati semua ini , InsyaAllah , semua lelaki berjalan akan pandang ke lantai bila nampak perempuan sambil beristighfar !

Gay dan lesbian ... Mereka frust bercinta antara alasannya .. Tolonglah... Cinta bodoh cam tu nak frust ? Mak bapak bela korang dari kecik , tak frust ke bila tau anak diorng ni 'serong ' ?? Tang mana bagus sangat ? Tidak takutkah pada hukuman Allah ? Kena gigit nyamuk pun dah mengamuk , ni belum lagi dicurah bara bara api neraka masuk dalam mulut !!

Akhir kata ...kita sebagai orang ISLAM , tunjukkan pada orang orang kafir yang orang ISLAM ini bukan seperti mereka sangkakan !! Kita ini ummat yang penuh kesopanan dan senantiasa melakukan keadilan pada sesiapa jua lebih lebih lagi pada mereka yang bukan penganut agama ISLAM yang kita cintai ini .. Jangan ikuti kebodohan mereka itu .. Mereka cuba melalaikan kita ini dengan pelbagai cara ... Fesyen , rancangan hiburan dan pelbagai lagi ... Berdiri depan cermin , berkata lah pada bayang bayang anda .... "KAMU KAH ISLAM YANG AKU ANUTI ? "

Gelak guling guling !

Aku betul betul tak tahan bila baca komen komen kengkawan kat dalam group LOGIN FACEBOOK DAPAT 4 JUTA DOLLAR ! .... Gelak guling guling aku pagi tadi ... hahahaha ...

Semalam aku join group tu setelah mendapat jemputan dari sapa tah ... Bila aku join , aku pun tido jer la..ngantuk .. Pagi tadi , sedar sedar dari lamunan mimpi ku , aku pun tengok balik la group tu ... Aku ketawa terbahak bahak bila baca semua komen komen dalam tu .. Semua dah billionaire beb !! Tak yah susah susah kerja mahupun belajar ! Yang duduk kat overseas pun nak balik dah .. lebih lebih lagi si Ariff yang dok studi kat moscow tu nak balik mesia gak ... hahahahha

Bengong tul ... Ada gak spesis yang terpecaya ...ADeh...sah sah tak baca TNC dia .... hahahaha.. takkan laaa ada orang dalam tu mampu beli kapal selam !!! Pastu siap ada lagi tunjuk duit diaaa ... dalam Euro lak tuuuu ..berkepul kepul ... Come on la geng .. kalau benar dia dah tahap gitu , korang rasa dia nak online FB lagi keeeeee .. sah sah dok g berbincang nak beli bangunan beso beso neh ...pelaburan masa depannn ...

AKu punya ketawa sampai wife aku naik atas tanya kenapa ? .. Bila dia baca pun dia bantai ketawa ... hahahah ..lawak la korang ... ni group paling giler aku penah join ... semua sempoi gile... kira semua layan kepala sekali laa..

Nak tau sapa dia pelakon popular yang kena tangkap tu ??

Ahaks ... hehe ..aku baru dapat tau sapa dia pelakon popular tu .. Aku dapat tau ni pun dari sumber yang sangat sangat boleh dipercayai .. Hehehe...

Nak tau sapa ? Aku bagi clue ekk .... Mak dia dulu cukup popular .. Baru-baru ni ada dia menjalani pembedahan ... Haa .. sapa ekk ?? Aku tak leh main sebut nama .. nanti kena saman lak ..hahaha ..

Satu lagi clue .... ala ala nama aku gak ..hahaha.. takkan tak tau gak kot ??? ADehhh... Ok la..aku tamo gossip gossip liar ni ..cuma kesian kat korang tertanya tanya sapa ..jadi aku bagi clue je la .. apa apa pun tunggu je la kat berita nanti bagi pengesahan jer ... ekk ekk..

Gejala Rancangan TV kah ?

Berita 1 : Dua didakwa rompak, perkosa suri rumah

Spesis orang macam ni kan , aku rasa mmg patut disula !! Berapa ramai sekarang ni trauma nak duduk sorang sorang kat rumah ? Apatah lagi nak keluar berjalan jalan ? Huh ... suka sukaaa buat orang macam ni ! Kalau dah teringin sangat nak buat , buat la sesama sendiri !! @#$@%@! tul la.... Sampai bergilir gilir lak tu ... Cuba la kena kat mak atau adik beradik diorng !! Tak pk punya spesis ... otak buang kasi anjing makan pun bagus !

Berita 2 : Mayat remaja disorok dalam but

Ni pun sah sah pengaruh tv .. Terlalu banyak adegan membunuh dan memusnahkan bahan bukti membuatkan diorng berani buat begini ... Terlalu mudah sekarang ni nak membuat jenayah ...

Berita 3 : Pelakon ditahan proses dadah

Dah tak cukup cukup ke nak menghayalkan orang ? Dalam tv .. pastu nak jual dadah lak ? Jual satu hal ni lak siap buat lagi ... perghhh ...#@%@$!$ punya spesis ... Takkan tak takut mati kot ? Orang lain mati gak ..tapi tak nak la mati dalam keadaan yang memalukan ! Ni sah sah dapat ' mati ' kalau didapati bersalah .. Patut atau tidak , tu sendiri lu pk ...

Berita 4 : Tembak di luar restoran

Ni lagi dasat ... Dah sebijik cita omputih n hongkong ... Aku skang ni pun risau dah nk g mana mana ... Atau paling tidak pun nak bermusuhan dengan orang .. takat gi upah orang , mudah mudah je nyawa kita melayang !!

Login Facebook dapak 4 juta Dollar - Part 2

Adoiyaiiii ... ramai tanya aku camana nak jadi downline aku kat system Login Facebook dapat 4 juta Dollar ni .. Tak sangka betul la .. ada yang tak faham bahasa 'sindiran halus ' ni ..

Kalau masuk dalam group tu dan baca .... sah sah korang tau group ini menyindir Login Facebook dapat Rm 100 !!!! ... Adoiyaaii .. tu pun takkan tak tau kot ??

Jgn laaaa pasal nak cepat kaaya bang ... kalau ye pun , kena gak tau halal atau tidak $$ .. kena tau punca duit tu gak ye... Jangan main saukkk jer...

Ok la...aku nak turun makan ...lapar.... hehehe ...

Login Facebook Dapat 4 Juta Dollar !

Biasa korang dengar dapat RM100 kan ? Kali ni lagi dasyat ... Aku sendiri dah mendaftarkan diri ... Aku terkejut tengok lepas aku daftar si Ariff GENGBLOGGER pun ada ...

Memula tu aku tak percaya laa... aku cuma daftarkan diri jer .. So aku ikut la cara cara yang diberi oleh orang orang atasan yakni dengan cara tidur je... Bila korang celik je mata , sah sah berbilion dah masuk dalam akaun korang ! Aku tak caya tapi diorg ada buktinya !! kalau tak caya korang Boleh search group ni dalam FACEBOOK - Login Facebook Dapat 4 Juta Dollar .

Dalam group tu ada bukti ...gambar dan testimonial yang telah berjaya ... Ada antara mereka yang berjaya di kalangan umur peringkat pra sekolah lagi !! Tak percaya kan ? .. Mmg susah nak percaya kes kes cam ni ... Aku nasihatkan korang , g join group tu ! Tak rugi beb ... bukan keluar modal pun ... Jap ek .. aku nak lelapkan mata aku ni.. sedar sedar mesti dalam akaun dah ada us$ 9 - 10 juta !! ...

Tak salah mencuba kan ?? Dengan ini secara rasminya aku tak nak blogging dah ..aku dah bergelar billionaire ... Aku nak beli maxis ngan astro ... hahaha.. siap arr... aku nak tukar rancangan AF tu ke rancangan
Login Facebook Dapat 4 Juta Dollar ... try ar beb ..tak rugi wa cakap loo ... tak caya tanya ariff ...

Master of Illussion - Ben Ashaari

Aku pelajari selok belok silap mata sejak dari kecil lagi .. Kali pertama aku tengok silap mata dalam satu pertunjukkan di sekolah rendah aku .. Sejak itu aku mesti ternganga tengok persembahan silap mata ..

Aku pelajari ilmu silap mata dari pakar silap mata terkemuka dunia ketika itu , David Cooperfield .. Waktu tu aku ingat lagi aku dok melepak ngan adik aku ... di belakang aquriaum ... sambil melihat tv ... melihat bagaimana si David tu membuat silap mata .. dan aku menirunya !!!

Aku terjumpa sebatang paku ... lalu aku berkata pada adik aku .. " nak tengok tak aku telan paku ni pastu aku keluarkan balik " .... Adik aku mengangguk tanda setuju... Lalu aku amik paku yang bersize kecil dan terus masuk ke dalam mulut aku ... Mmg terus ilang paku tu !

Aku hanya mampu tersenyum bila doktor menunjukkan gambar x-ray pada aku dan bapak keesokkan harinya .. Paku yang berjaya aku hilangkan itu berada betul betul di dalam perut aku .. Dah berjaya dikeluarkan dengan cara tersendiri .. yakni buang air besar !!! Teror aku kan ?? Tepuk la tangaaann..
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI