Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 20 Mac 2010

LOG : PENANG - 8

Hehe...saja nak gambar kenangan kat sebelah keta kementerian neh..bukan senang nak dpt lesen besar bawak keluar dari wilayah ...huhu ...

Setakat ni ada beberapa peristiwa yang berlaku berkaitan dengan kereta tu .... antaranya...
Bila ada road block , tak pakai seat belt pun lepas..hehehe..tak yah berenti... terus je jalan ..lesen beso.... tu haa..nampak rimau dua ekor tuu ...hahaha

Kedua ..masa jalan jalan kat Padang Kota , driver van pesiaran pelancongan cuak tengok keta kitorang ..mesti ingat kitorang ni penguatkuasa pelancongan ..mata diorg jee keta kitorang ni...hahaha..lawak tul..

Yang ketiga ... parking je mana mana ....maksud aku tempat yang disediakan ...tak kena bayar... aku tengok keta lain parking kat tepi jalan dapat tiket .. kira kena bayar la tu ... paling tidak RM2 ..hehee... free dah tuu...

Kat bawah ni ... kawasan di Hotel Sri Malaysia... kecik je kolam renang..sesuai untuk budak budak berenang ..orang cam aku ni sah sah masuk kolam tu , terus kering air..hahahha




Gini gini je hotel Sri Malaysia..tak la cam 5 star tapi sesuai untuk menginap semalam dua .. Ok la...tak teruk pun ...Selesa dan amat mesra pelanggan.. hehehe

Akhirnya terjadi jugak pada aku !!

Dah beberapa hari aku teguk air suam n air ais je .. terlupa nak minum air panas ... Aku pun terus panaskan air gunakan air mineral tu ... Tengok yang ada teh n kopi ... Aku pilih la kopi...
Sementara tunggu Rizal balik dari dating ... hehehe

Aku koyakkan bahagian atas paket kopi lalu aku tuangkan ke dalam cawan ... diikuti pulak 'creamer' ... mata aku tengok tv .... aku nak amik paket gula ... aku koyakkan ... laaa....sekali aku tengok...creamer lagi !! ... masukkan je la.... Aku cari... haa..ada gak gula ... Aku koyakkan ... mata tengok tv lagi ..iskh... aku tuangkan gula yang berada dalam paket tu , ke dlm tong sampah yang berada betul kat bawah meja tu !!!! WAaaa...pasal apa aku buang laakkk ....adoiii.... nasib baik ada lagi satu !! Kes naya betul laaaa .....

Huhu...last last siap la kopi aku ..amacam ? leh lawan blog masakan MAT GEBU tak ?

Chat Room ?? Perlukah ada di blog ?

Huhu..satu keputusan berani yang aku buat... bukan apa , dengan adanya chatroom ni memberi peluang pada 'lalat-lalat' membuang tahi mereka bersepah sepah kat situ ... aku pun tak pasti adakah tindakan aku ini berbaloi atau tidak ?

Pada mereka yang pernah meletakkan chatroom atau shoutbox , aku nak tanya ...berbaloikah ?
Aku still was was lagi ... kalau jadi tempat melepak dan berguna ok la..kalau jadi tempat mengondem orang laiin , aku rasa .... tak best jer ...

Tu je la aku nak tanya ... Aku dok layan citer Rawan Seorang Perempuan .... Emmm...haih...sedih giler ... Ada ke manusia cam tu ? Entahler ...

Ayah dan Ibu

Ayah dan ibu
Itulah permulaan kami
Dapatlah melihat bulan dan
Matahari
Ahai...

Yang dikurniakan dari Ilahi
Ahai...
Ayah dan ibu lah
Mesti dihormati

Ayah dan ibu
Wali dan juga keramat
Pada mereka kita beri hormat
Ahai...
Bagilah tunjuk ajar dan
Nasihat
Supaya hidup
Supaya hidup kita akan selamat

Artis : Sudirman

LOG : PENANG - 7

Adeh...ari ni takde lagi entri dari aku ... dok bz mengubah layout blog ni kasi ok sikit..kasi semua orang bleh baca ..kalau tak ada yang sampai berpinar mata membacanya ..termasuk aku.. hahahaha... tapi best per berpinar mata ni ... hahaha

Aktiviti ari ni ? terpaksa banyak dirahsiakan demi keselamatan negara ..lalala.. apa yang boleh aku cerita ialah ...ermmm aku edit layout ni je la .. selebihnya .... apa ekkk ... haaa.. aku ingat ...

Sat no .. nak upload gambar ...


Ok ..dah .. Semalam dan hari ini ... Er... Hari ini dan semalam ... Haa ..malam tadi , g Tanjung Tokong ... g singgah sat umah pakcik aku ... pastu turun g Padang Kota ... ingat nak makan best best kat situ ... tapi bila sampai kat situ , tengok ramai beno orang ..ermmm ... nak pilih pe tak tau ... last last pekena je char keow teow ... kesedapannya ? Biasa jer ... rasanya kat tempat aku beli tu lagi besh kot ... hehe..




Pas makan tu g tapau Big Mac kat Mcdonalds .. mana boleh makan tu jer ..kang kebulur lagi .. Sepanjang pergi dan balik tu , aku terpaksa gunakan GPS je ....makan bateri phone lak ... nak bersms atau buat call pun susah ... Dalam guna GPS tu pun bleh sesat lagi ... kat sini kalau sesat skit je abis laa...berpusing pusign mencari jalan ... Dalam kul 1o lebih tu br sampai bilik ... terasa penat yang amat ... huhu ... zzz akhirnya selepas solat ..

Pagi ni ... rutin jadi lain lak .. kena g amik bos kat airport ... dalam kul 9 pagi , bos sms bagitau diorng sampai dalam kul 950 pagi gitu ..


Lepas breakfast , gerak terus ke airport .... Sampai situ dalam kul 940 ... ok la..baik awal dari lambat... Tunggu punya tunggu , boss sms bagitau flight delay .. Dalam kul 10 lebih baru sampai ... Sepanjang menunggu tu , ada la dua orang besar PKR lalu ...PAS ngan DAP ..huhu.... Tak lama kemudian , lalu lak En. Hamid ..bekas Pengarah IMIGRISEN MM2H ... hehe...sah sah nak g PISA gak ... Pastu baru la nampak muka bos aku ngan Cik Sharifah ...Timbalan Pengarah Imigresen MM2H ..

Terus g PISA ... orang tak ramai walaupun hari ni cuti...hehehe ..aku sukaaa ...hahahaa... leh lepaking... Dalam kul 3 lebih , lepas bos aku bagi ucapan , g makan seterusnya g antar diorg ke airport ... Pas tu , balik semula kat PISA ... ramai pulak yang datang booth kitorang ... ada gak kawan dari FACEBOOK .. hehehe ...borak borak sat ... bagi souvenir gitu .. tu je la kot..tak de yang menarik pon ... saja aku nak logkan cerita ni sebagai kenangan ...hehehe ... ok la.... nak g ... g .. tak leh cakap..rahsia ... lalalal
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI