Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 22 Mac 2010

Gara-gara Mengejar Erl

Lepas gym tadi, aku terus balik rumah mak aku...Kira kira dalam kul 7 petang gitu..Sampai je rumah , aku coolkan dulu badan sambil mengtranfer gmbar gambar yang aku ambil ..erk..member aku amikkan kat gym tadi...

Seperti biasa lepas settle semua kerja aku tu , aku keluar dari rumah mak aku dalam kul 8 malam gitu.. G ke hentian bas yang berdekatan ngan umah mak aku tu untuk ke stsn LRT...tunggu punya tunggu.. aku tengok jam dah kul 815....tiba tiba sms masuk .. dari wife aku ...aiseyman ..dia dah sampai kat KLIA...huh..nasib baik dia kata nak solat dulu .... aku ada masa lagi la ni...

Aku perlu dapatkan ERL jam 8.45 malam ...kalau aku terlepas , aku kena tunggu lagi setengah jam... bukan aku je...wife aku pun sah sah kena tunggu.. Kitorang berjanji nak jumpa je kat stsn ERL Putrajaya jer..

Tak lama kemudian , teksi sampai...terus ke stsn LRT...jam ...820....huh...sempat ke neh....Bergerak LRT tu ke Bandar Tasik Selatan... kira kira jam 835... waa...aku ada 10 minit lagi niii... Aku , dengan beg sandang di belakang, di tangan beg pakaian hampir seberat 15kg yang penuh dengan baju baju terpakai dan juga baru termasuk juga kasut kerja....wa wa wa...aku menggengam erat tali beg pakaian tu...dengan pantas aku berjalan... tak tau la ala model atau ala Charlie chaplin..terkengkang kengkang gitu..hahaha..Dari Stsn LRT ke Stsn ERL , biasanya mengambil masa 5 minit untuk sampai ... kira kira hampir 800 - 1000 meter gitu.. kira berpeluh ketiak gak la berjalan tu...

Aku perhatikan dari jauh papan elektronik masa ...Huh... Aku nampak kedudukan di papan elektronik tu hanya satu digit... aku memecut laju..membayangkan aku ialah Micheal Schumacher... memotong kiri dan kanan orang... menuruni tangga dengan pantas .. Beg di tangan silih berganti kedudukannya... jap tangan kanan jap tangan kiri. ..

Sampai di kaunter... staff bertugas tak de lak kat situ... g masuk dalam kot...manakala ada pelanggan di situ... Aku tengok papan elektronik... 1 MINIT ...erkk... aku tengok mesin automatik...duit kecik didalam poket..ada syiling..boleh nii !! Aku terus ke mesin ..masukkan duit...keluar tiket...

0 MINIT !! Bermakna ERL dah dekat ...bila bila masa je leh sampai di stsn utama.. Nak lari ke tak ni ?? Berat giler ni...Aku tengok ramai lari ...Huh.. penat g gym pun tak ilang lagi ni.. Dah la tu ..makan pun cuma pagi tadi..Bihun sup je !! Tu je tenaga aku sepanjang ari ni ... Ok la...cuba nasib ... Nasib baik pakai sandal ... Aku berlari tanpa tengok kiri kanan dah ...

Aku dengar ERL dah sampai dan bereenti... Ada satu mamat ni dah tercungap cungap ..lalu berenti..aku potong dia..aku terus berlari ..hua hua hua... aku terdengar pintu dibuka... aku dah berada di tangga ...tinggi wooo tangga dia ... nasib baik aku guna ekslator..hehe...bijak tul anak ASHAARI nih...

Sampai depan pintu !! Aku masuk je pintu terus tertutup ... Peluh menitis nitis di dahi , pipi , hidung dan ada gak yang sempat singgah kat kaca mata aku ... Arghhhh... Tercungap gak ar..Aku tengok orang pandang aku ..huhu..lantak korang laaa... janji aku sempat naik ..hahaha ...banyak kerusi kosong ...kat sebelah stewardess MAS pun ada ni ...hahahha..jgn cari pasal ..nanti kena cubit ...hahahhah

Aku cari kerusi single..ada pun ha... terus duduk tersandar ... hahaha...keluarkan hp aku..bagitau kat wife aku yang aku dah naik... dia pun kata dah berada di stsn ERL KLIA..tunggu nak gerak jer... Sampai kat ERL Putrajaya akhirnya aku ...huhu ...

Haaa...ni la dia ...beg ni beroda ..tapi aku tak suka nak guna roda dia .... rasa cam pemalas walaupun sebenarnya orang bijak akan gunakan roda tu..hahahah ..aku suka gitu sebab leh eksesais skit bahagian lengan tangan tu ... Alasan baik punyaaa...

10 minit kemudian , wife aku lak sampai. ..huhu....amik teksi..terus balik ke rumah... letak beg...g cari makan ...huhu... aku bedal bihun tomyam ngan mee goreng ayam..hehe..kongsi laaaa

GENGBLOGGER : Persediaan sebelum berFORUM !

Haaa..memandangkan GB ada masalah teknikal hari ini, aku amik kesempatan itu untuk menjalani latihan fizikal bagi persediaan menghadapi isu isu panas yang bakal diutarakan oleh blogger blogger terkenal di GB nanti.... huh..

Persediaan mental aku dah buat pagi tadi..dengan tido secukup rasa ...heheh
Muka yang penuh keyakinan ! Buruk pulak rambut baru aku neh...adeh..


Aku sedang berbincang dengan penyokong penyokong aku agar mereka senantiasa menyebelahi aku dalam apa jua isu tak kira aku betul atau tidak !! HAHAHAHAHA (



Yeesss ...kami bersedia !!!! hahahahah

Hehe..guwau je la...ni g gym untuk membakar kalori kalori yang aku amik semasa mencekik nasi kandar ...Takde kene mengena dengan FORUM di GB tu.. PEACE !! ahakss...

GENGBLOGGER DI SERANG ??

Sapa punya la angkara ni ??

Persoalan ini timbul pastinya di setiap benak kengkawan GB ..bila dah ada tempat melepak , diganggu lak...bila takde , berkeliaran mencari tempat berlindung ... Haih ...awat laaa buat lagu ni ek ? ? Aku rasa mesti ramai frust petang ni...termasuk aku...hahaha...aku baru nak berjinak jinak dengan GB ni lebih lagi dalam dunia FORUM n chatroom tu..

Bila GB ditutup nanti , haa..camana ? Mesti ada yang nak buat serupa cam tu ...kalau boleh pun , dah tentu nak kena mula dari bawah semula..bukan mudah ....Umur GB kalau tak silap aku sama umur ngan blog aku ..Ermm....ni la dia...bila anak melayu nak mula maju , ada jee anak melayu lain buat angkara ... jgn la gitu ...tak baik...sebagus mana pun kita , gunakan ke arah kebaikkan...di dunia ni mungkin terlepas..akhirat nanti ???

Rindu ehh ..

Hehehe..tak pernah dalam sejarah aku membisu sampai ke petang ...hari ini berlaku !! Ikutkan hati aku , nak je rehat dr tengok laptop tapi tk boleh lak ...memandangkan aku tak tau nak buat apa ...dok tengok syiling dalam bilik , maka aku pon bergodek godek ke sana sini dalam internet...tengok apa info leh amik dan berguna untuk blog aku....ada la satu dua ..di samping tu , layan FORUM kat GENGBLOGGER ..

Sebelum tu , aku g gunting rambut ... ke botak ?? hehehhe... dan g beli lauk utk orang tua aku...bz diorng sampai tak sempat nak masak tengahari..siannn... adik aku lak dalam pantang .. ermm... sian kan orang perempuan ... tu pun lelaki tak reti gak nak hargai ! ..ada je nak cari salah perempuan...kalau takat marah tu ok lagi ..ni sampai sepak terajang ...huh...

Nak layan dvd , player umah ni dah adik aku bawak balik umah dia ...yang tinggal cuma Astro ...huhu.. nak layan 24 ni !!! NCIS LA pun aku beli gak ...satu season..hehehe...tak yah susah tunggu kat Astro...

Baru kul 5 petang ..kul 6 kang , nak g gym ...ermm..dah 4 hari tak g gym....perut pun penuh ngan nasi kandar je nih..hujan lak baru turun ...adeh...nak sambung tido tak leh..kang nak balik putrajaya dah...Wife aku sampai dari Pahang kul 9 malam..Flight dia kul 8 lebih...ayoyo... jumpa kat Erl Putrajaya je la ...kalau nak g terus ke KLIA , berbelas ringgit... huh..pastu nak naik teksi lak sampai ke rumah...dah berapa dah tu ...berbelas ringgit lagi..nasib baik boleh claim ...

Hurmmm

Log Out - Penang

Selamat tiba dari Kuala Lumpur ....

Cenderahati ??? Aku beli dvd kat Batu Feringghi ... 3 keping , rm 1o ...aku beli ...ermmm...cerita 24 season 7 .. malas nak tunggu setiap ari selasa... lagi...NCIS LA ...hehe...3 movie lama...baru abis ...rm50 ..hehehe.... aku plan nak tengok esok ...waaaallahh..nak cuti dari tengok laptop...hehehe....jumpa lagi ari jumaat nanti. ..nak cuti panjang neh....daaa...tau tau ...gonna miss u toooo ... heheheh
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI