Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 24 Mac 2010

TQ SENG HENG !!

Disebabkan player DVD aku rosak semalam , maka ari ni aku abiskan masa dengan tido ... Baru jap tadi g tukar player LG tu ..huhu...OPEN boleh.. nak CLOSE tarak boleh..

Jadi tadi g amik wife , terus g ALAMANDA... Bawak player tu .. kira nak suruh repair sebab masih dalam waranti ... Ermm.. sampai situ je.. aku serahkan player tu pada salah seorang staff SENG HENG ... Sementara tunggu dia nak check , aku merayau dalam tu .. hehehe... Pastu staff tu datang , mintak IC wife aku... sebab belian dibuat atas nama dia .. ok jee...

Pastu dia tanya aku ..remote n kabel bawak tak ? Aku pelik laa.. nape lak nak sampai semua tu.. yang rosak player je... Orang tu beritahu yang diorng nak tukar semua set baru !!! Waaaa... Aku dapat set baru tuuuu !! Aku beli Disember lalu ... ni dah Mac... boleh dapat set baru tuu disebabkan rosak ... waaa...

Aku tanya dia nape leh dapat set baru ? Dia jelaskan .. kalau beli barang bawah RM500 , mereka akan tawarkan waranti 5 tahun atau dipanggil RW ...sebarang kerosakkan , akan digantikan serta merta !! Tapi dengan syarat , bawak semua set tu..kalau rosak tu remote , kita bawak remote , dia bagi remote jee... hehehe..nak selamat , bawak semua set tu !!

hahahha....boleh sambunG tengok 24 !!!

Aku jadi pilot heli akhirnya !

Hahaha..mmg best mata ni...setelah berhari hari hari hari lamanya asik bangun awal , ari ni lepas antar wife g kije , aku menyambung tidurku .... leeennnaaa ....kul 230 petang baru bangun

Mesti korang tertanya aku mimpi apa sampai tak sedar tu kan ..hahahaha ...lawak giler mimpi aku.

Aku jadi pilot helikopter !!


Macam ni la heli nyer..sejibik !! hahahaha .. Jabatan aku tak guna dah keta Nissan X-Trail tu ... ke mana mana guna heli jer ...hahahah ...

Yang bestnya , pemandu jabatan benarkan aku bawa heli tu buat kali pertama ....hahaha... memandangkan aku pernah bawak heli ( dalam mimpi tu la ) , dia kasi la .. Seingat aku , aku baru pas g workout , jadi aku tersangat la penat ... Namun aku nak pandu gak heli tu ...wa wa wa...

Bila dapat je 'stering' heli tu kat tangan aku , aku pandu dia giler giler ..antara aksi yang aku yang aku lakukan dalam mimpi tersebut ialah sejibik cam gambar bawak ni !!

hhahahah...pemandu heli tu mengamuk n kecut giler bila aku buat gitu ... Padahal aku buat tu tak sengaja... tangan aku berpeluh ketika tu.. tak boleh nak kawal ...so heli tu terbang rendah di celah celah bas sekolah , kereta kereta ( awek tengok terpukau .. hahahah ) .. padahal aku mengigil gak sebab tak boleh nak kawal .... yang bestnya .... seat pilot n co pilot ni , bukannya duduk..berdiri sambil pegang stering .. hahaha.. tak bleh blaahhh

Last last aku tersedar .. sebab perut berbunyi ... lapar la pulak ...hahahahha ... tu je la aku mimpi .. hahahahha..bengong..

GENGBLOGGER : Alternatif untuk Promote Blog

Memandangkan sampai sekarang Kong masih belum selesai memindahkan web GENGBLOGGER.COM ke server baru , aku yakin ramai tercari cari nak promosi n3 terbaru mereka ...
Seperti yang pernah aku cakap dulu , aku pernah buat satu group dalam FB iaitu 'KELAB BLOGGER' (sila klik ) yang mana ada kawan kawan di GB dah pun rajin mempromosi n3 terbaru mereka selain di GB ..
Walaupun tak secanggih GB tapi KELAB BLOGGER ini sedikit sebanyak boleh mengumpul rakan rakan blogger yang lain .. Jika berlaku masalah teknikal di GB di waktu lain , maka senang maklumat terkini segera disalurkan oleh rakan rakan GB ...

Aku harap Kong dapat selesaikan masalah GB dengan secepat mungkin ... Hurmmm

p/s : Tolong war warkan pada rakan GB yg lain ..

Live !! Dari Belakang Rumah !!!

Aku sedang mengemaskini blog aku ... Seorang diri ... tingkap bilik di hadapan aku terbentang luas.. Angin malam menghembus lembut ke pipi aku ... Ermm... nak jengok ke luar , aku segan .. hehe.. kot kot ternampak sesuatu yang tak patut aku nampak , leh pengsan aku ... Bukan takut , segan jer ...

Tiba tiba aku terdengar bunyi anjing ... seperti kesakitan ..betul betul di bawah rumah... yakni di laman belakang rumah aku ni ... Ermmm ..nak jengok ke tak ? Aku pegang kamera ... Kamera dihidupkan ... Aku bangun dari kerusi ... Huh... Ada bunyik lain pulak !! Senada seirama ... Aku pandang ke kiri aku ... Oh.... suara datang dari katil ..hehe..biarkan je ..

Aku jengok ke tingkap ... Erk... Aku tak mampu tekan flash... Aku kembali duduk ... Aku tak percaya apa yang aku nampak sebentar tadi !!! Huwaaaa...
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI