Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 26 Mac 2010

PESTA BUKU 2010 DI AWAL PAGI !




Sunyi je kan ?? Jap je ni .. ni baru kul 7 ... kul 8 dah mula ramai skit... kul 9 , mintak maaf laaa...org dah mula penuh ... ni gambar semalam ... nak amik ari ni , lebih kurang je ...

Gambar waktu ramai orang , aku rasa ramai dah amik ... jadi ada baiknya aku amik gambar masa takde orang .. klasik sikit kan..hehehe ...

Makan makan di MM2H






Haaa... ni la mek mek kat opis aku... bab makan , depa ni mmg pantas .. lebih pantas dari aku !! Cakap je , meh makan ...zassss ...depan meja makan terus ..hahahaha... nak wat camana kan .. makan preeeee ...

Muka muka ni aku sure ramai mesti kenal .. hahahah ..muka muka FACEBOOK BEN ASHAARI ... kalau rajin tengok wall aku , diorg ni rajin la mengomen ... huhu..Ada yang kenal melalui FB dan dapat kerja kat tempat aku ... tu la dia rezeki berkawan ...

Makan atau Melantak ?


Haaa.. terkujat atau terkejut ? Jgn Ter'kujie' dah la ... Jgn tanya tanya apa maksud terkujie tu ..aku pun tak tau ... Kujie mungkin tau ..tanya dia nanti ekkk ...

Ok..gambar ni aku dapat dari email .. wife bagi..huhu.. cam perli aku jeeee.. aku kalau makan mmg gini la..takkan cukup satu pinggan..mesti letak satu meja makan.. Sebab tu aku besar kan ..hahahaha .. Gilosss... aku kalau makan banyak pun aku pastikan ada khasiat dlm tu cam protein , zat zat ... haaa.... Kalau macam dalam gambar ni .. membunuh namanya ..

Kat mana ni ek ? Menurut email tu , restoran ni kat London .. Kena bayar 10 pound...Kalau dapat abiskan dalam tempoh 10 minit , makanan tu dikira percuma .. huhu..

Kerja giler kan ?? Ada pagi pagi melantak gitu sekali ? Jgn dibuat di Malaysia.. kang masuk opis , keje membuta jeeeee

I'm The King !!!! .. Ceh ...


Macam menang Academy Awards lak ..Baru dapat 2 ..Bayangkan kalau dapat 9 awards ? Tu belum lagi dapat Blogger terbaik Dunia ! Haaa..hahahhaha...blog pun dalam bahasa melayu , ada harapan nak menang ? Hahahaha... OK ok.. aku wat lawak petang petang ni ...

Anugerah kedua ni aku terima dari Nurul Shuhadah atau lebih popular dikenali sebagai MSUEROOMZ ... TQQQQ ....Berbalas anugerah lak ek .. ok la .. aku nak bagi ucapan sedikit memandangkan aku mmg teringin nak dapat anugerah gini .. Tak dpt Bintang FoFular Berita Harian pun tak pe la , janji dapat anugerah gini ... bukan senang beb mau fofular neh..tak yah undi wooo .. Takde ucapan..dah puas bebel.. hehehe ...

OK ..macam tadi anugerah tadi tu , aku dikehendaki :-

1. Buat 1 Entry Tentang Award ini ( dah )

2. Ucap Terima Kasih dan letak link pemberi award pada entry tersebut ( dah )

3. Senaraikan 15 blogger sebagai penerima Award ( aku bagi 10 je la ek )

4. Beritahu penerima Award , supaya dia tahu yang dia adalah penerima Award ( ni yang letih ni )

5. Senaraikan 7 perkara tentang korang .( makan tido je jawapannya )

Jadi tanpa banyak bicara lagiiiii , aku menjeeemmmputtt ... 15 (tak leh kurang ke ) blogger yang aku rasa aku nak bagi laaaa .... nak kata layak , semua layaaakk wooo.. sapa je buat blog dikira layaakkk ... heheh ..tapi ni aku bagi sbb blog dia aku rasa unik ... haaa...unik tauuu ... cam blog aku neh.. .unik pun di kira BEAUTIFUL gak kannn ... haaaa... Jom tengok aku senaraikan ... tengok jee.. kalau tak puashati , sila buat surat rayuan ek ..


1 ) Penyair IdaNRadzi
2) Pinggan Mangkuk Mat Gebu
3) Pekan Baru Riau
4) Suri Sarawak
5) PaTin & Pasta
6) Muhamadakmalwahab
7) Ema
8) Nursarah
9) Zilhan
10 ) Cikali
11) Miss LollyPop
12) Azrul Hisham
13) Cik Bee
14 ) Husna
15 ) Fida

7 Perkara Tentang aku : -

1 ) Kalau dh berleter , susah nak berenti
2) suka workout , jd aku takkan berleter ..
3) Blogging supaya takde org dengar aku berleter ..hanya boleh membaca jer
4) Makan aiskrim n coklat bila tensen ..
5) Boleh abiskan bihun singapore satu kuali !
6) Kalau makan ayam , mesti setengah ekor atau sekoq
7 ) Kalau masak maggie , telur yang dimasukkan diantara 3-5 bijik ..sekali makan yer..

OK ..tutup mulut tu..jgn ternganga ... Tu jeee...

Makan Pagi yang ditaja ...

Hehe..walaupun dah masuk tengahari tapi perut ku masih kekenyangan .. Terima kasih kepada Cik Hanim ( MM2H ) kerana sudi mengeluarkan sejumlah wang untuk belanja rakan rakan lain .. hehehe... Apa niatnya , kita sama sama doakan agar di terima Allah ..Gambar ada tapi tak leh nak tranfer sebab kabel tertinggal kat umah .. hehe..malam karang la ek aku upload ... harap coverage biru putih ok la.. kalau tak ok , aku terjun dari luar tingkap umah aku ...rendah je..hehe

Aku ada lagi 10 minit nak membebel sebelum nak g solat ... Nak kena redah budak budak sekolah kat bawah tu nanti .. Yelah kan , PESTA BUKU tak abis lagi ... time ni lagi la ramai orang berpusu pusu ... Selain PESTA BUKU , PERSIDANGAN UMNO jugak boleh membuatkan PWTC sesak seperti ada jualan murah yang sebenar benar murah ... haa... bayangkan kesesakkan yang aku hadapi setiap kali nak kuar lunch atau nak balik umah .. Esok lusa lagi la ramai.. aku pun plan nak g esok.. hehehe..

Plan hujung minggu ni .. ermmm..ermm..ikutkan ada banyak majlis kenduri kawin , tapi tak tau lagi nak g ke tak sbb majlis tu pun lebih pada jemputan ahli keluarga .. bukan kawan kawan yang kawin .. Aku rasa org tua aku pun tk g memandangkan mak aku tak larat nak berjalan sebab kakinya sakit ... Ermmm...sian dia... aku suh p urut , dia tamo ..takut sakit katanya..tak tahan ... Haih..aku nak urut pun dia takmo...nak makan ubat jer ... Sakit kat ibu jari..bengkak la gak ...sian ... jauh sekali ajak g hospital .... lagi la tamo ..

Bapak aku lak , skang ni tak lalu sangat nak makan nasi .. Tengah malam tadi pun dia teringin nak makan roti canai telur.. Aku keluar jalan kaki la ke kedai mamak membeli roti canai .. Aku pun join sekali la.. heheh..beli sekeping ..lama dah tak makan roti telur .. Baru la ada selera bapak aku makan ... Ermm ...

Ok la..aku nak g masjid ... jumpa lagi nanti... samada malam atau tengah malam.. hehe.sama jee... insyaAllah ..

Hari ini dalam Sejarah : Ada gak sudi bagi award kat aku ...TQ !


Hehe..tak sangka ada gak ekk sudi bagi kat aku ... huhu ..sat nak cari tisu ...

Award ini diberi oleh Miss Lollypop ... Tqvm ... Terharu neh .. tak sangka adalah datangnya dari dia .. ingatkan Bill Gates sudi nak bagi ke .. hehehe..ye laaaaa...tau ... sapa la aku nehhhh... hahahaha... tak kira laa..janji ada gak nak bagi..hahahhaha...Ada orang nak bagi lagi ke ??

Jadi skang , aku kena lak lunaskan tanggungjawab aku sebagai penerima award ni .. Perghh..cam dapat surat berantai lak neh...Syarat syaratnya adalah seperti berikut :

[1]. Thank & link the person that gave you the award. [Done!]
[2]. Pass this award onto 20 13 bloggers you’ve recently discovered and think are fantastic..[pergh..banyak tuh..Aku kasi yang sempat jela]
[3]. Contact said Blogs and let them know they’ve won the award



1) Mat Gebu
2) Dayang Balkis
3) Kujie
4) Ariff
5) Eqbalzack
6) Erin
7) Chegu Isza
8) Siti Rahayu
9) Diden
10) BloodyRed
11 ) Mrs Benz
12) MSue
13) Cik Wanie

Ada banyak lagi aku nak bagi tapi dok berlambak kerja ni ... Sebenarnya yang tersenarai di blog list aku tu la aku suka masuk baca .... Yang tersenarai ni ada sebab tertentu .. hehe...tqqq kengkawan semua .. Yang tk tersenarai tak bererti aku tak singgah baca cuma aku tak teringat skang ni .. terlalu semak otak aku ni .. Apa pun , luv u all laaah... kalau tak kerana korang , blog aku ni cam habuk jeee .... Terima kasih semuaa ...

Pagi kengkawan .. Broadband mana yang ok ..

Hehe..awal aku sampai pagi ni ... di kawasan booth PESTA BUKU ANTARABANGSA pun takde orang lagi ... aku rasa diorng belum sampai atau kalau dah sampai pun mesti g makan dulu kat 'tepi sungai' .. kawasan makan fofular di sekitar PWTC bagi staff yang bekerja berhampiran dengannya .. Harga ? Ok je... Kesedapan ? Tak sesedap MAT GEBU punya kot .. heeheh ..

Hari ni , aku pasti sangat di PESTA BUKU nanti akan jadi meriah giler memandangkan waktu rehat hari ini amat panjang lebih lebih lagi bagi penjawat awam .. Aku masih belum berkesempatan untuk ke PESTA BUKU tu walaupun tak sampai 5 minit pun perjalanan ke situ .. Ini disebabkan aku tak nak membazir lagi... Buku yang ada di rumah aku sendiri pun banyak belum aku baca .. Beli je lebih ...huhu.. Tu salah satu kelemahan orang kita kan ... Suka membeli tapi belum tentu digunakan 100% ..

Ada hadiah yang ditawarkan di PESTA BUKU ini .. aku rasa hadiah ini untuk pertandingan yang disediakan oleh penganjur.. Hadiah utama , motosikal dan selebihnya basikal .. Erm..Tergerak hati tadi nak amik gambar tapi ..heheh..malas lak nak keluarkan kamera .. Ada aku amik gambar semalam tapi belum diuploadkan ..

Ok..berkenaan hijau putih dan biru putih .. Secara jujurnya kalau korang tanya aku , mana yang ok ? Ada dua jawapan .. ini lebih pada pendapat aku .. Aku dah gunakan dua dua telco ni .. Maksud aku ialah broadband ..

Hijau putih : Signal sekitar KL termasuk di atas bangunan PWTC ini , sangat ok .. Aku boleh dapat full HSDPA dan 3G . Paling penting ialah di Cheras yakni rumah mak aku tu ... Signal , 3G tapi jarang nak dapat 3G ... walaupun tertera 3G ..ini bagi broadband yer ..

Biru putih : Signal disekitar KL termauk di atas bangunan PWTC ini , ermmm..setakat ni ok ..ada 3G tapi aku belum dapat lagi signal HSDPA .. Manakal di Cheras pula , rumah mak aku yer... ermm...ON dan OFF ...kalau sekali dia dapat ok , maka dia akan ok sangat..bila hilang signal , maka ada baiknya terus je tido ...

Hijau putih : Unlimited ? Tidak sama sekali ... kalau sesiapa yang teringin browse youtube atau blog , dinasihati jgn guna .. Jauh sekali untuk download movie ... mmg tak boleh ...cepat habis kuota yang dibeli..tak sampai beberapa hari je dah settle ..Bayaran ? Kena beli pakejnya ..ada beberapa jenis data yang ditawarkan .. Emm... yang tak bestnya , line pun kena bayar ..bermakna ada dua bayaran dikenakan ..

Biru putih : Unlimited ! Tapi ada kuota juga cuma bila dh capai kuota tu , speednya jadi perlahan ... Bayaran bulanan adalah tetap ...RM 68 atau RM98 ..

Area Putrajaya tu yang penting .. aku tak cuba lagi memandangkan aku tak balik sana .. Malam ni baru tau .. Dan Kelantan .. Signal Hijau Putih , ok sangat di kawasan rumah wife aku .. Biru putih , tak tau lagi ..

Menurut pembekal , jika kawasan tersebut tidak menerima coverage yang meluas , kita dikehendaki membuat laporan agar mereka akan meluaskan coverage di kawasan tersebut ..

Apa pun , kita tunggu dan lihat ... Kedua dua telco ini mempunyai kelemahan masing masing , setakat yang aku nampak .. Telco telco yang lain , aku tak try lagi ... jadi , tiada komen ... hehehe
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI