Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 31 Mac 2010

Aku buat kerja giler ..

Ni bukan kali pertama ... aku tak tau kali ke berapa tapi yang pasti hari ini semua adalah milik ku , tulen .. Diulangi... TULEN ... " apa kemenda yang ko mengarut ni BEN ASHAARI oiii !! " ..

Hehe..aku membicarakan tentang semua entri aku pada hari ini .. ada 11 kesemuanya dan termasuk ini , 12 ... menjadikan jumlah entri aku di blog ini melebihi 600 .. erk...Mengikut profile aku , aku mula berkecimpung dalam arena blogging memblogging ini pada September 2009 .. penghujung .. Yakni seminggu sebelum raya Aidilfitri ... ini bermakna bulan September akan datang genap la setahun yer .. Tapi aku mula aktif pada , Oktober .. kira September tu aku dok merangkak ala kuak kupu kupu gitu ..

Memula tu , aku buat satu hari , satu entri .. pastu tengok je la orang yang masuk baca ... hahahaha... aku leh kira ngan jari aku masa tu ... satu satu ... kira mmg sadis laaa masa tu .. pastu aku mula laaa merayau .. tengok blog orang lain ... Tengok diorng punya counter macam meter air !! Bergerak non stop .. aku pelik gak .. bila tengok blog dia , biasa je ceritanya .. Takde pun dia cerita pasal kisah nabi ke ... dok cerita pasal dia jer ... ada yang cerita makan apa .. pergi mana .. ermm...

Aku merayau lagi ... masa ni aku tak penah jengok blog masakan ... sebab aku tamo masak .. kalau aku masuk , sah sah aku nak try .. bila try , aku mesti teror.. bukan pe ..aku dilahirkan berbakat .. apa saja aku sentuh semua jadi emas ! Haaa.... jangan tak caya .. hahaha...jgn percaya langsung !! Apa saja aku sentuh semua musnah !! hahaha.. Ok diteruskan cerita ... tengok punya tengok punya tengok ... buat kajian skit skit .. test power macam macam artikal ... aku try amik artikal agama .. dan try gak artikal rumahtangga .. haa ...rupanya artikal rumahtangga mmg mudah jadi hot ... Atau artikal hiburan / gossip ... Ermmm.. tapi aku tamo semua tuuu ... tak best .. tak original !!

Maka aku pun start mengarut laaaa ... tak kira la ada orang nak baca atau tak ..yang penting aku cerita jer dalam blog aku ni ... aku pasti satu hari nanti , pasti akan ada orang baca .. kalau tak sekarang biarlah cukup tahun nanti .. heheh ..

Maka bermula la episod giler aku .. yang mana satu hari aku pasti akan post sekurang kurangnya 5 entri .. tak kira aku sakit atau tidak ...bz atau free .. mesti ada 5 entri !! Kalau tak cukup 5 tu , mesti something wrong some where !! ..

Hasilnya ..... sekarang aku mempunyai ramai kawan kawan blogger yang terdiri dari pelbagai jenis peringkat ... dari bawah sampai la tinggi ... dari muda sampai la beruban .. lelaki mahupun perempuan .. yang bijak bijak lagi cendiakawan ..cendialawan tamo aa... Dalam dan luar negara .. dan yang penting aku tahu , semua kawan kawan blogger aku ni , ikhlas sekali ... berbeza dengan dunia sosial network .. tapi kawan FB aku , alhamdulillah .. semua sporting banget .. tqq...

Dunia blogging , berbeza dengan dunia sosial network kerana blogging memerlukan kejujuran bila berkata kata ... tu pendapat aku ... setelah aku mengenali blog dan aku syorkan setiap orang perlu ada blog seperti mana mereka ada akaun FB atau email ... rugi tak de blog ! Satu hari satu post sudah memadai ...

Pendapat anda ?

Em... warna putih .. Warna latar belakang blog aku skang .. apa pendapat korang ? Ada sahabat yang meminta aku menukarkan ke warna yang lebih lembut .. ingat memula nak letak warna pink .. lembut beno la pulak ... pusing pi pusing mai .. last last aku rasa cam putih ni ok jer ... warna yang biasa orng guna .. terpaksalah .. yang penting orang yang baca tu tak perlukan ambulan selepas membaca blog aku ni ... risau gak la nanti kena saman aku .. hehe

Jadi aku nak tau pendapat korang .. warna merah ari tu sesuai atau warna putih skang ni lebih selesa ? Tamo la jawapan , ikut jer pemilik blog .. kalau ikut aku , aku nak je letak semua warna .. ala ala lampu lip lap gitu ... aku takut korang lak terpinga pinga nanti ingat salah blog ... Camana ?

Lain kali ikut kata hati !

Nak g gym ! Nak g gym ! Nak g gym ! Tak kira ! Tak kira ... Nak gaaaakk ... Mmg pun kalau ikut jadual , hari ni aku g gym ... Tapi hati aku macam malas je nak g gym tu .. Aku pon call wife ... Bagitau aku nak balik terus je lepas kerja.. Cam malas je nak g gym .. Wife aku ok jer .. lagi dia suka laki dia ni balik ...

Selang 5 minit .. aku call semula .. kata tak jadi la nak balik terus .. nak g gym .. kalau aku balik umah . sah sah aku keje mencekik jer ... Mmg gitu la kalau tak g gym .. Senantiasa lapar je ..tak kira apa ada kat dapur tu semua aku makan .. Buah , biskut .. kalau dulu ada la aiskrim tapi tak beli dah ... ais krim satu kotak tu leh tahan berapa hari jer .. tu pon aku sorang je makan ! Huhu..

Hehe.. wife aku tak marah pon .. ok jer katanya ... Maka sebelum kul 5 petang , aku dah standby nak punch card.. Tak kira tak kira .. nanti lif penuh .. kena tunggu sekurang-kurangnya 10-15 minit baru dapat naik ..kalau aku pantas , aku dapat lif kosong ..hehehe... Mmg benar benar aku pantas... dapat lif kosong ! hahaha... Bergerak la balik ke rumah .. Lrt pun tak penuh sangat ..

Sampai di stsn LRT Cheras , hujan lebat dari petang tadi tak berehenti lagi .. Maka terpaksalah aku naik teksi.. Terbang RM4 walaupun meter tak tunjuk RM4 .. saja bagi tips.. Maka berjalan kaki la aku kira kira 100 meter untuk sampai ke rumah ... Bila sampai depan umah mak aku , aku perasan longgokan batu batu di dalam guni ..

" Ah sudahh... takkan diaorg dah buat ari ni gak ??" bisik hati aku ..

Aku masuk dalam rumah tanpa menanggalkan beg sandang aku .. Terus ke bilik mak aku...

" Depa dah buat ka tandas tu ? Dah pecah abis ? " Aku tanya kat adik aku padahal aku tak perlu bertanya sebabnya aku hanya perlu terus g tengok kat tandas !

" Dah .. tadi " jawab adik aku ..

" Abis , kalau sakit perut camana ? " Aku tanya adik aku ..

" Pinjam la tandas jiran .." dengan muka selamba je dia jawab ...

" Haaaaa... takkan aku nak p pinjam tandas depa ?" aku mula nak membebel ... tapi berhenti terus bila aku buat keputusan untuk balik terus je ke Putrajaya... Mana mungkin aku nak pinjam tandas jiran ..Segan laaaaa ... Baik g pinjam tandas gym tu haaa... hahaha... no no no ...

Patut la hati aku tergerak je kata jgn g gym ari ni .. kalau tk selamat dah aku balik umah .. ni pon dok menahan sakit perut ... Tak sampai lagi wife aku ni ... dok menunggu kat ERL Putrajaya..

Gini la nasib perantau ... menunggu dan terus menunggu ...

Kesan sampingan dari berblog ..

Berikut adalah kesan kesan sampingan yang aku hadapi akibat dari penyakit berblog :

1 ) Ketawa sendirian

2) otak senantiasa memikirkan entri entri seterusnya tapi lupa segala isi bila nak menaipnya

3) bermimpi post entri ..

4 ) Setiap perkara atau perbualan boleh dijadikan entri

5 ) Masa terlalu penting walaupun satu minit ..

6 ) Tak nak tengok tv dah ...

7) Makan pun ngadap laptop

8 ) Tengok lauk pauk teringat blog

9 ) Kalau boleh , dlm lrt pun nak update blog walaupun berdiri ..

10 ) selalu tidur lewat sbb pala dok pk blog !

11) Tanya wife nak makan pe ari ni ? Jwpan " Makan je blog tu "

Idea bodoh tapi orang buat gak !

Aku , mmg kaya dengan idea atau cadangan bila orang pinta ... Tak pinta pun aku akan bagi .. Dari dulu sampai sekarang .. Mmg gitu ... Niat baik tapi tak kena cara , kata orang ..hehehe..

Penah aku teringat satu tika dulu saat saat meraikan selesainya SPM .. Destinasi kitorang ... Haa.. kitorang terdiri dari budak budak kelas aku dan kelas sebelah .. kira kelas jiran la... mmg kelas budak nakal yang mana harapan nak lulus SPM tu amat tipis sekali ...termasuk aku ! ..hahaha ...

Mana tak nya , cikgu masuk kelas , kitorang keluar kelas ... Kelas Pendidikan Jasmani dua masa ( satu jam ) akan jadi 3 masa yang mana akan berakhir di pejabat Pengetua (dapat saguhati kat bontot ) ..Fuh.. Pejabat Pengetua ibarat rumah ke dua ku lah masa tu bagi budak budak kelas aku .. Aku je baik .. cuma terjebak tu time exam ... Adeh .. Kalau exam matematik tu , dapat 10/100 tu kira teror dah !! Setakat '0' tu ?? Takde maknanyaa... Selalu sangat .. Nak pecah telur tu susah .. mana tak susahnya , esok exam malam ni dok main badminton atau layan bola lagi.. Huhuhu.. Nasib baik aku pass SPM gak .. Tu orang kata , kalau dah bijak tu , tak belajar camana pun tetap bijak ... hahaahha

Aku suka benar menyimpang dari cerita .. Ok..sambung ..Lepas SPM tu , kitorang buat perkhemahan ala ala pelarian Vietnam kat sana.. Khemah yang sebenar khemah ada sebijik je.. selebihnya guna ' ponco ' jer ..huhuh... dan aku antara yang merempat tido je kat mana mana ... Jadi laaa ..ada pengalaman merempat di tepi sungai ..

Nak di jadikan ceritanya .. makan kat sana tu , makan je la apa pun yang dibawa .. Ada sekali tu aku cadangkan kat member aku turun ke kedai kat kampung untuk membeli barang keperluan seperti kopi , telur n biskut ... Maka kawan aku pun setuju la.. Aku turun la berdua .. Hasilnya , hanyalah telur n biskut ... Biskut beli sikit jer ... Yang bestnya , nak turun ke kedai tu makan masa sejam .. nak naik balik sejam ... Jadi sepanjang perjalanan balik ke khemah tu , aku makan abis semua biskut ! Hahaha... kelaparan siutttt....

Ada sekali tu , aku kelaparan giler semasa sampai kat tapak khemah tu ... Aku tengok member aku rajin je goreng telur pastu makan ngan roti .. aku nak memasak time tu malas ( tak reti kot ) jadi aku amik roti .. amik sos cili... aku tuang je sos cili tu dalam roti gardenia tu haa... makan gitu je ..janji kenyang .. hahaha..lantak ler...

Dan ini paling bodoh sekali .. adeh ... kitorang bawak hotdog ... aku syorkan kat member aku ni ... apa kata kita rendam dulu hotdog ni ... kasi sejuk ..baru best makan !! Member aku ni pun tanpa banyak bicara pun g rendam dalam sungai .. Erk... pastu aku cakap kat dia ..

" Kalau sejuk pun tak guna kan ? Sebab pastu nak goreng ... Apa tujuan dia nak bagi sejuk ek ?"
" Mana aku tau .. kau yang suruh " member aku balas ..
" Yang kau ikut sapa suruh ? " aku balas ...

Gitulah adanya .. Ada banyak lagi sebenarnya aku seringkali memberi idea bodoh tapi yang peliknya orang ikut ! Sapa yang bersalah ???

Diari Blogger Perantau : ItS aLL aBouT JoURneyS

Kali ni aku nak bawak g UK lak ..sorang lagi anak Kelantan yang berada di seberang laut , En.Joegrimjow .. kalau ikut dari profile dia ni .. dia amik jurusan kejuruteraan ..

Blognya pula rajin adakan pertandingan .. macam macam ada .. aku pun pernah join gak ..saja saja merapatkan silaturahhim ... Sangat simple tapi padat kandungan blognya ... Pada yang boring boring tu , amatlah digalakkan meluangkan masa membaca cerita cerita terkini dari kawan kita ni ..

Kawan kita ni boleh dikategorikan orang lama dalam dunia blogging...Dah berblog dari Mac 2008 .. .bleh tahan kerajinannya neh ... Single lagi kah ? hehehe .. susah neh ... dah merantau jauh gini , mesti ada dah ni ? .. kan bro ? hehehe..tolong betulkan yer...

Pada yang berminat nak menjengah blognya .. sila klik >> sini

MM2H : Edisi Makan Free

Jimat jimat ... ari ni je , makan pagi ngan tengahari di taja .. Bukan senang wooo.. save ..ermm.. ermm... RM10 wooo... RM10 tu boleh wat mcm macam ...antaranya sedekah kat anak yatim atau peminta sedekah ( besar nilai tu bagi mereka) , bagi kat anak buah ke ... tak pun , simpan je ... hehe... kot nanti nak guna untuk beli rumah baru .. hehehhe..

Ni la muka muka yang pantang dengar ' makan free ' .. tak yah suruh , tau je nak hidu kat mana ..hahaha..guwau jee... kena paksa diorng nih suruh turun makan ( yekeee?? ) ... Tngok la muka masing masing tu .. muka kena paksa... Ada gaya tak ?

Tengok makcik sorang ni ... nk bukak mata pun tak larat ... haihh

Haaa..nampak sangat muka kena paksa turun makan kan ?

Tu haaa... ni boss banje ... sempena perpisahan seorang staff MM2H ...huhu..bye bye Nerry..
Tiga orang ni .. nampak ke kecik ..'hardisk 60 GB' niii

Mamat ni tukang menyemak .. Hari ni dia sorang je datang opis .. Ada sorang lagi tu , si Rizal tapi dia ni biskut chipsmore ... Lunch je ilang ..p mana pun tak taw ..


Tak larat nak ulas..korang ulas la sendiri ..

Ni la boss besar MM2H ..Pengarah Malaysia My Second Home , Kementerian Pelancongan Malaysia .. Yang mana ? Tu .. lelaki tu .. hahaha... bukan laaaa... baju kuning cair tu .. Yang sebelah kanan aku tu la , Nerry .. Hari ni hari terakhir dia .. SALAMMM TERAKHIRRR...
Haaa.... muka ni lagi .. malas nak ulas ... huh !

Tu la dia .. keluarga bahagia MM2H edisi 2010 ... unit ni bermula pada tahun 2006 ... asal program ni dari IMIGRESEN MALAYSIA kemudian pada tahun 2006 berpindah ke KEMENTERIAN PELANCONGAN ..untuk lebih lanjut , sila la call aku yer ... lalalala

Senantiasa kelaparan di pejabat atau dalam kelas ?

Makan makan makan ... tu je pandai .. suh buat keje , malas .. huhu ... mesti penah dengar kan ? Tak salah makan tapi berpada pada la kan ... Ramai di kalangan orang kita di Malaysia ni , bila bab makan , mmg no 2 .. no 1 orang Amerika ..hehehe... kot ... Yelah . kalau tak takkan tumbuh melata francais makanan segera di negara sana kan .. hehe.. Memandai jeeee aku bagi fakta ...

OK ok.. teruskan ... Bila sarapan pagi , ramai yang akan kata , "Aku nak makan sikit je ni.. on diet " .. tapi bila tengok apa yang dia makan tu , diet kemendanyerrr.. Roti canai ngan teh tarik .. Bila tegur , " Ala, diet la ni.. makan sekeping jer.. Biasa makan 3 keping " ... Waduh waduh .. tu bukan diet tapi tu catuan makanan di tengah bulan ! Alasan yang sering di bagi , yang tu laa.. D.I.E.T ... huhu ...

Ramai gak yang diet dengan tak makan .. Tu lagi salah konsep .. Tu bukan nak diet , tu nak bunuh diri namanya ... Jangan cari pasal .. Diet ni ialah pemakanan yang seimbang ... Makan dalam kuantiti yan sederhana .. Penuh dengan khasiat dan zat ...

Kalori yang diambil tu pastikan hanya untuk digunakan pada hari tu saja... Jangan pulak memandai kata , " Kalori ni cukup untuk makan setahun .. Aku nak ikut konsep unta.. Minum air banyak banyak , boleh tahan sampai tahun depan " .. Adoiyaiii... Tu unta bang ... abang / akak takda bonggol di belakang bahu tu haa..kalau ada lain la.. tu dah kes terpencil ... hahahhaha ...

Ok ..aku bagi satu tips diet ... Sediakan satu atau dua bungkus biskut IKO ni di meja pejabat anda.. Bagi yang belajar , senantiasa letak dalam beg anda ..Bila lapar je , terus je makan ... Serius .. makan la banyak mana pun , perut tu takkan naik tapi rasa kenyang tu ada ... sekurang kurangnya dapat tahan dua tiga jam .. Bila lapar , makan lagi ... tanpa rasa menyesal !!

Harga ? Murah je .. Ada jual di mana mana pasaraya di Malaysia .. Luar negara tak tau la pulak ..hehehe... tak sampai lagi ... so tak leh nak habaq ...

Kalau yang benar benar tengah diet nak turunkan berat badan , aku amat amat amat amat syorkan yang ini ... Menjadi wa cakap lu ... Tapi jgn la lupa bersenam yer ... bukan sekadar berjogging jer .. kena ada macam macam pergerakkan .. menari ke ... atau workout di gym ke.. ala ala ringan jer ... InsyaAllah ... anda pasti kelihatan seperti dia .. Alaaa..dia tuu .. dia yang korang dok jeling slalu tuuuuuu ....


Diari Blogger Perantau : MSR @ Blogger

Erm... nama yang unik ... Sahabat kita sorang ni sedang berada di bumi Lubnan .. Huhu... Menarik neh ... negara Islam tetapi kadang kadang berada dalam peperangan .. Fuh .. mesti penuh pengalaman sahabat kita ni ...

Aku dah jengok blognyer .. Simple tapi penuh dengan cerita cerita terbaik darinya .. Menurutnya dia sedang menghitung hari untuk kembali ke tanah air .. JAdi aku rasa , sebelum dia nak balik , pe kata cepat cepat kita masuk n baca blognya .. kot kot nak tanya apa apa sebelum dia balik ... haa... mana la tau kan ... atau nak kirim apa apa cenderahati .. Batu dari Lubnan ke ... hehe..save kos skit ...

Blog sahabat kita ni boleh dicapai di sini ... gud luck bro !

Aku dapat kupon teh tarik ?

Aku terkedu.. sekali lagi nama aku naik ... aku tak tau mana lagi aku nak berlari .. dah puas aku berlari ke sana sini merayakan kejayaan aku sebagai blogger terbaik dunia !! aku tak mampu lagi nak menahan sebak di dada ... aku tak tau ..tolong lah ..tolong lah ..bagi laaagi...



Hehe..baekk punya drama ... Thanks bro EQ ... 2 cawan teh tarik ek ? Bleh tukar tak ? Capppucino ice blended ?? hahahahha.. demanding toolll ... Tak pe..apa saja janji freee... jgn taruk dadah dah ... hahahaha...

Anugerah ini akan aku gantung di dinding bakal anak aku ... Anak ??? Wife ko dh ngandung kee Ben ??? R U sure ???? Benn !! Ko biar betul ???? Tah.. tak sure kot .. hehehe..saja je gossip pagi pagi ni ... hahahahha .. Jgn risau .. kalau betul wife aku peknan , aku buat bbq besar besaran !! Tapi kena tunggu anak umur 10 tahun la ..alalallalala.... BEN ASHAARI Jr... walaah...hahahahhaha

Anugerah lagi ? Wow wee...

Tak sangka ! Sejak berkecimpung dunia politik ni .. eh ...blogging ni aku dapat ramai kawan .. yang penting ramai lawan ..erk...terbalik ... lawan lawan tamoo aaaa.... aku budak baik baru tumbuh gigi susu ... hehe

Selain dari kawan kawan yg berada di Malaysia , aku juga dapat raaaaaaaaaaaaaaaaaaaaamaaii kawan dari luar negara .. Tak kira la samada sedang menuntut atau sudah menetap di sana .. Perghh.. camana la gamaknya kan .. Aku baru 2 hari kuar dari KL pun dah rindu nak tengok KLCC ..ni lak bertahun ..mau teriak aku !!

Aku nak sebut sorang sorang kawan nun berada di luar negara tu , banyak benor... korang leh tengok sendiri la .. aku dah asingkan .. nun dalam kategori Blogger Perantau tu.. Nak tambah lagi tu ... hehe .. OK ..kembali kepada tajuk berita pagi ni ..

Anugerah tak ternilai ini aku dapat dari Kak Intan .. Kak Intan dengan blog populuarnya JARI INTANKU .. sat noo .. nak teriak sat ... Huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... tisu plss ...tqqqq .. Bukan pe.. 2 sekali aku dapat ... biasanya aku dapat 7 anugerah sekali gus...kali ni 2 .. amat amat membanggakan ... pelik kan ? Aku pun pelik ... Berikut adalah anugerah anugerahnya ..

1) Ciptaaan lagu terbaik dan Animasi terbaik ... Pelik kan ? Takde kene mengena ngan blog aku kan ? Haa... mmg pun .. aku mengarut je... hehehe..

Inilah anugerah tersebut .. huhuh... sat nak cium lak...skang aku nak bagi anugerah ni pada 5 blogger lain ... pergh..sempat cium sat je nih ... sapa ekkk ...aku nak bagi ...Ok ok..tau dah... setelah dibelek belek .. maaaakaaaaa , aku nak beri kepada ... jeng jeng jenggg....

1 ) KAK UMMI

2) OH MALAYSIA

3 ) KAK YATI

4 ) WAN PERLIS

5 ) SONATA ANAK KANCIL

Kelima lima ini aku pilih sebab blognya yang menarik ... dan juga tanda persahabatan .. Yang lain pun menarik .. cuma nak kasi kat semua , tk siap keje aku nanti nih ... hehehe... Sudi sudikan la amik yer kengkawan ...

Diari Blogger Perantau : Mamak dan Mami

Uik ... cam orang kampung aku je bunyik .. heheh.. aku pun mamak gak .. ada la kacuk kacuk skit belah mak aku ..Tapi mamak cerah la.. ala ala bila berborak tu abis semua gelang tangan ditunjukkan .. hehehe... penat gak aku kalau balik kampung pastu jumpa sedara mara lebih lagi bila time ada kenduri kendara .. Malas nak campur .. lantak hangpa laa...

Ok .. kali ni aku nak g GERMANY lak ... perghh... best tul la diorng nehh ... berjalan saja ... Sat no .. aku nak riki tengok sapa MAMAK n MAMI ni.. Asal usul mana .. jenuh nak selongkaq nih..

Gagal mengesan latar belakang .. Empunya blog , kalau boleh tolong beritahu nanti yer .. boleh saya update dalam ni ...sat nak check sekali lagi ...Confirm !! Takde.. hehe ..sah sah perahsia orangnya ... tak pe la.. diharapkan empunya blog MAMAK dan MAMI dapat la berkongsi sedikit yer ...

Blognya simple dan tak pening kepala cam blog aku ... kira boleh la bersantai sambil mengambil resepi dan idea ... hehe

Check this out , bebeh !!

Ahaks.. guwau jek ..

OK .. ringkas dan padat ..takde bebel ... banyak kijer neh .. Dalam PWTC terutama di hall nyer aku tak nampak lagi ada sebarang booth atau papan tanda berkenaan MALAYSIA INTERNATIONAL SHOE FESTIVAL .. Mungkin diorng belum naikkan lagi kot .. Lagi pun diorng ni buat keje , cepat woo... tau tau kang masa on the way balik ,dah ada !! Magic of David Copperfield gitu ! .. hehe ..

Jadi apa booth apa yang ada ??? OK ... jom tengok ... Menarik gak nehh ..

WAaaaa.. Ada Home And Lifestyle Exhibition gitu !! Masa untuk buat koleksi ... Dah gaji kaann.. Masa untuuuukkk apaaa ?? Masa untuk membazir lerrrr .. hehehe..
Kaunter-kaunter yang sedang dinaik tarafkan ..hehehe.. lom siap lagi ..kang siap la tu ..

Macam macam jualan ada nanti .. ni antaranya la... aku tengok ada banyak poster .. Malas je nak amik ..kang orang tengok pelik lak .. amik gambar poster..hahahaha

Tu booth untuk jualan tu nanti .. Kalau kat sini diorng buat Home And Lifestyle Exhibition , kat mana diorg nak buat untuk SHOE FESTIVAL tu ek ?? Adakah di bangunan sebelah sana ?? Dewan PWTC ni besar ... ada yang terletak nun di seberang sungai ... Hurm...
Karpet merah ni dah ada ... mesti ada kan Shoe Festival kan ? Ermm.. Tak pe...tunggu je nanti berita ringkas dari aku ek ....

Salam ceria ..

Pagi lagi dah cabut kuar dari umah ..Nak workout pun sempat buat abs je.. tu pun satu set ... selebihnya sambung petang nanti ..

Aku ada lagi 9 minit sebelum ERL sampai ... Abang kaunter Erl ari ni cam garang lak .. mentang mentang aku laki .. Cuba awek cun mai tengok ? Sah sah lembut jeee sebutan jer .. Ni macam nak jerit kat aku ..

" BANDAR TASIK SELATAN PERGI BALIK YER ? " abang kaunter mengulang permintaan aku ..
" Saya " .. selembut sutera je aku membalasnyer ..

Hehehe... RM10.30 untuk pergi balik Putrajaya - Bandar Tasik Selatan .. Dari sana lak aku naik LRT terus ke PWTC .. tambang, RM1.80 untuk pergi jeee.. Haaa..bayangkan sehari dah berapa ? Tu belum aku singgah kat Cheras untuk g gym ... Kalau singgah , aku kena tambah lagi untuk teksi ,RM8 dan untuk yurang gym RM4 ...tambah sekali lagi perjalanan LRT , RM1 .. Cuba la kira sendiri .. Haaa..leh dapat Lamboghini Diablo sebijik woo kalau aku simpan selama 50 tahun ... Haaa... Jangan tak tauuu ...

Awal pagi tadi , celik mata aku terus bukak laptop... yelah , awal lagi .. Sempat tengok sat ...Ada berapa komen ... Ermm.. Ada 5 komen .. Menarik sekali komen komen tu ... Nanti aku nak balas komen tu .. sekarang ni tak sempat lagi ... Kat ERL .. kangorang kata aku giler blogging lak .. hahaha.. lantak la..dari diorng melengung tengok orang kiri kanan .. erkk

OK ok ..sampai dah
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI