Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 6 April 2010

Jangan Gelak ! Aku tak reti pandu motor .. lalala

Kenyataan ! Kalau tak mau di gelak dek wife aku , aku tak reti pandu motor sampai skang ...

Kali pertama aku mencuba nak pandu motor , masa aku sekolah menengah .. Adik lelaki aku seringkali gelakkan aku sebab tak nak pandu motor... asik membonceng .. Tapi basikal , aku mahir .. takat kayuh pakai tangan tu , selamba jer arrr .. Cuma pelik kenapa motor .. aku rasa sebab aku kidal kot ... aku suka genggam handle kuat kuat ... kot ?

Satu hari tu , diorang perli aku .. kata aku penakut .. diorg ni terdiri dari ahli keluarga aku .. geram arr ... Aku amik kunci ... g kat tempat parking motor ( kawasan flat ada tempat parking motor ) lalu aku hidupkan enjin ... Diorg memerhati dari jauh ...

Huh.. aku mencebik kat diorng .. Tengok ! Aku bleh start motor pon ... bukan susah ... Aku pulas minyak kuat kuat ... kasi berdesing skit ... terus tekan gear satu ...

Debummmm !! aku bantai tiang ... Aku bangun ... terus balik umah ... motor ? baik punya terbaring .. aku tak tengok kiri kanan atas bawah .. terus masuk umah tengok tv ..

p/s : entri berkaitan >> TELUK INTAN

Huh ..Tak sangka aku ..

gambar dari laman web drmaza


Aku perasan di blog list aku , laman web DR. MAZA , telah diupdate .. Cuma aku tak berkesempatan nak masuk lagi .. bila aku masuk , aku terkejut .... apa yang aku terkejut sangat ni ?? Nun buku buku koleksi dia ... Ya Allah .. banyaknyer .... patut skit je rambut dia .. banyak membaca .. adeh... kalau tak silap aku Dr.Asri baru dalam dalam lingkungan 30an gitu ... 39 kot ..

Aku antara mereka yang mengemari tulisan beliau ... sangat sangat sangat menarik dan berinfo.. sangat jauh antara langit dan bumi antara entri aku ngan beliau .. heheh .. jgn dibandingkan .. tak layak .. sebesar zarah pun tak layak ...

Di rumah aku , penuh koleksi ceramah beliau .. dvd mahu pun cd .. Dia tak jual semua tu tapi ada pihak yang sanggup merakamkan dan menerbitkan semua kuliah agamanya ...

Pernah baca atau dengar kuliahnya ? Hehe.. yang ni ... kalau korang ada masa .. tak tau nak buat apa .. nak berblog pun takde idea ... g la sini ... baca semua artikal dia .. download mp3nya ... siap ada youtube lagi ... yang ni aku promote sangat sangat ... dia tak yah tulis entri kenapa dia nak aku promote ! Free jee .. hahha ... jom tinjau sat >> DR.MAZA

Dating tapi tak solat ?

Dating mmg best ... Masyuk .. lupa dunia ... semua wangi time ni .. Kalau berborak pun tisu senantiasa di tangan .. Ketawa je mesti tutup mulut .. Skit skit menjeling .. tu tak lagi bab mencubit .. " ala u niii " .. kan kan .. Bila masuk waktu solat, apa cita ?

Ni aku mau cerita skit pengalaman aku dikenakan dek wife aku .. huhu.. dulu jahil giler aku .. Bab solat ni , tak jaga langsung .. Serius ni .. bukak pekung ni .. Tujuan untuk kebaikkan bersama yer.. Kalau takat nak solat pun , solat Jumaat n tunggu time raya je ..tu pun miss gak .. huhu .. berdosanyer .. huhu.. tak per ..cerita lama ..semoga Allah mengampuni dosa dosa aku dulu .. dan juga akan datang ..

Masa memula aku kenal wife aku ni , aku tau dia mek kelate ... orang kata ( orang yang kata ) mek kelate ni , bab agama jaga .. Wallahualam .. tapi awek yang aku kenal ni ( skang wife la ) dulu sekolah arab ( maahad muhammadi ) .. kira setiap kali aku nak kuar dating , aku kena telan air liur dulu .. kenapa ? huhu ..

Tak kira kat mana .. aku kena tau .. di mana surau ... kalau kat SOGO , di manakah surau .. Kalau di KLCC , semua orang tau kan .. Di Sg.Wang , dimanakah terletaknya surau .. maunya tak , masuk waktu .. tanya kat mana surau .. Kalau tak tau malu la kan ...

Nakak dijadikan cerita , satu hari tu dia tanya aku .. masuk waktu dah ni .. jom solat sekali .. huhu.. aku senyum je la .. aku bawak dia g surau .. sampai kat surau .. dia masuk , aku tunggu kat luar .. huhu.. bengong ...

Aku perasan dia tau aku tak masuk surau .. Satu hari tu .. dia ajak aku g makan satay kat Bangi .. Aku on je la .. dok dating ni .. hehe .. Masuk waktu maghrib , dia berenti kat stesen minyak Shell .. aku tanya wat pe ? Nak solat katanya ..

Dia turun .. dia ajak aku sekali .. suh teman .. aku follow jer la .. sampai kat surau tu ..

" Gi la solat dulu .. pastu baru g makan " .. Aku terkedu je la .. mau tak mau , amik wudhu , solat terus ...

Pilihan yang mana patut dijadikan teman hidup ... yang membawa ke syurga atau neraka ...

Sejak dari tu , haaaa... kuar mesti singgah masjid .. nak mudah .. dating area masjid putra je ... hahahaha ...

Aku cerita ni bukan nak bangga diri .. cuma nak peringat diri jer ..

Jelajah Blog : Fazilzura

Waaaa..... Hampir mencipta rekod peribadi tersendiri ... 100 000 !! Apa yang 100 000 tu ? Hehehe.. .cari ler sendiri ..

Orait .. kali ni aku jelajah blog FAZIL ZURA .. Aku percaya nama ni nama gabungan suami isteri .. kan kan .. hehehe ... Jangan terkejut yer dengan headernya yang besar ... hehehe..

Blog ni baru dibuat neh ..bulan MAC 2010 .. jooom serbuuuu .. kasi semangat !! jgn kedekut lerrr .. tak rugi pon masuk blog puan zura ni .. tengok tengok la apa yg patut .. kot nak komen atau beri pandangan ...

Pandangan aku ? Ok ..template ok .. warna ok .... gambar ok ... satu je tak ok .. hehehe.. rasa rasanya ??? aku rasa ramai blogger yang dah lama berblog pasti akan tegur perkara yang sama ... font yang berwarna warni .. mmg ceria .. tapi kalau rasa nak tarik pembaca , rasa saya la...tak sesuai ... dulu penah terpk nak wat gitu tapi takut blogger lama gelak guling guling .. Badan besar je lebih tapi dalam hati ada taman .. huhu ..

Tapi tu cuma pandangan saya jer .. tak tau la pandangan mereka yang lain .. kalau bagi Zura ok , maka ok je bagi pembaca lain .. Blog zura kan .. nak kata pe .. tapi bila minta pendapat , maka itulah pendapat saya ... Lain dari yang itu , takde ... mabeles .. hehe

Terlupa lak ... saya ucapkan selamat datang ke dunia blogging .. Berbloglah selagi mampu.. Cerita la apa pun .. tkde sapa nak marah .. jangan sampai yang boleh di ISA kan dah la yer ..

Kepada yang nak menjelajah blog sahabat baru kita , joomm >> FAZILZURA

Ermm.. Menarik Sekali

Mula mula aku nak buat entry JELAJAH BLOG tetapi aku batalkan niat aku sebentar ... kerana aku ada sesuatu yang agak menarik untuk di kongsi bersama ..

Aku tak pasti samada adakah ianya berkait rapat dengan medan elektromagnet atau tidak sebab aku bukan berilmu dalam kes ni ..

Sedang aku nak klik tab yang ada pada browser internet ni , lalulah ERL EKSPRESS dengan lajunya .. secara tiba tiba , laptop aku hang .. bila berlalunya ERL tersebut , maka ok terus .. Kemudian , lalu lagi sebijik ERL dari arah KLIA lalu hang sekali lagi .. Berlalunya ERL tersebut , terus ok !

Waaaa... ada gangguan magnetik neh ... huhuh.. tu la .. dulu suh belajar rajin rajin , tamo .. silap silap dah duk sebelah si ARIFF kat MOSCOW tu .. huhu

Blog blog gak , kesihatan kena jaga

Penat otak dan fizikal ... namun demi minat dan masa depan , aku tempuh juga .. takkan ku biarkan usaha aku selama ini hancur berkecai ...
Sambil bersenam , otak tetap bekerja .. Mencari idea idea untuk di post malam ini dan juga esok .. hehehe.. poyos tul aku ...

OK .. ari tu ada blogger tanya aku , gym ni kat mana .. nk mintk tips dan banyak lagi pertanyaan tentang gym dan dunia workout ... Semua itu telah aku jawab dalam blog aku ni , terdahulu ..

Untuk makluman , entri aku ada dalam ni dah hampir mencecah 800 .. aku akan pastikan cecah 800 dalam minggu ini ..

Minggu ini juga satu sejarah bagi aku setelah 5 bulan berblog .. baru 5 bulan .. bukan otai pun .. dan aku dah lihat online counter mencecah lebih dari 50 pada satu masa ... Rekod aku penah cecah sekali online , 90 orang .. Azam aku akan datang , nak tengok lebih 100 orang pd satu masa.... Bagaimana aku nak capai ? Aku kena fikir dan terus fikir ...

Kepada semua blogger yang sudi minta aku jelajah blognya , aku ucapkan terima kasih .. malam ni ada lg 4 blog yg perlu aku jelajah .. Pada mana mana blog yang dah ikut syarat yang ditetapkan tetapi aku tidak jelajah lagi , tlg beritahu... aku takut terlepas pandang .. Esok akan bermula edisi ke 4 penjelajahan blog oleh aku ...

Huh .. penat .. nak g mandi .. bau ikan siakap tiga rasa dah ni..

Jelajah Blog : Home Sweet Home

Ummii ..ummii... engkaulaaahh ratuuuu hatiii bloggerrr ... Bilaa kau tersenyummm , seemuaa masakaan sedappp ... ummiii .. ummiii ... masaklaaah cepaattt...

Hehe..skang aku nak jelajah blog orang lama ... kalau sapa sapa nak keluar dari kelompok blogger blogger 'diari' , inilah masanya .. kita masuk ke kelompok blogger 'dapur' .. diorng ni orang orang lama wooo .. dah bertahun tahun tahun lamanyaa berblogg ... Haaa... Cuba tengok profile diorng .. Aku tak larat dah nak tengok .. Selain MAT GEBU dengan blog popularnya , " DAPUR TANPA SEMPADAN " , blog UMMI ZAIHADI juga terkenal dengan resepi resepi istimewanya ..

Aku nasihatkan semua blogger blogger muda agar rajin rajin dekati diorng ni .. Bukan sekadar tempek muka kat follower tu tapi rajin rajin laa memasak sekali .. setakat ni aku berjaya gak ikut resepi diorg yang aku ubahsuai sendiri dipanggil MAGGIE GORENG SPESEL ... korang leh search entri aku tu ..

Blog ummi ,bagi aku la sangat kemas ... aku tak tau la camana dapurnya .. mesti sekor semua pun tak berani nak lalu ... kelak membakar diri nanti.. hahah... Blog kak ummi telah berjaya menempekkan dirinya di dalam sebuah majalah di negara kita .. haaa ... takkan korang nak nganga je ... g la tengok sendiri .. aku nak komen pon , sapa la aku kan ... g tengok sendiri .. tumpang lalu ye ummi .. jom jom ..ikut aku >> HOME SWEET HOME

Gaduh ngan awek , sms abang polis !

Aku sure sangat laaaaa bila bercinta ni , kes kes cemburu selalu berlaku .. Sikit skit gaduh .. bila gaduh , mula la bertekak... tak cukup bertekak , sambung kat sms ... kan kan ?

Terjadi laa pada aku dulu , wife aku ( masa tu tunang ) kena g kursus jangka panjang .. Kursus ni bercampur la lelaki perempuan .. hahaha .. yela .. dulu aku cemburu tak bertempat .. Ada je kes nak dicemburukan padahal takde apa pun ..

Nak dijadikan cerita , ada sekali tu aku 'bergaduh' secara kecil kecilan .. Call tak dapat .. mula la pk bukan bukan .. bersms laaa jawabnya .. hahahha ..bengong tul ...

Dalam dok berlawan sms tu , aku seperti lelaki lain dengan egonya mesti la nak menang kan .. Maka aku pun karang baekk punya ayat .. tapi bila nak send tu , no tel takde lak dalam history tu .. maka aku pun search dalam phone book ..

Jumpa .. terus send ! Huh ... Baru tahuuuu .. nak lawan konon ! ... Sms berbalas 5 minit kemudian ..

" Yelah .. saya bersalah.. saya minta maaf yer " ayat yang tertera di handphone aku tu .. Yeesssss .. aku memang !! Tapi aku pelik .. takkan begitu mudah dia menyerah kalah ?? Tak mungkin .. tak mungkin ...

Aku tengok balik sms tu ...

Dibalas oleh SARJAN A%^@#! dari Balai Dang Wangi !!!! Aku tersalah send ... huhu .. maluuu wehhhhh ..

Abang Polis buat salah tak pe ek ?

gambar hiasan

Semua orang dalam dunia ni tau akan 'kuasa' polis .. Sebut je polis , budak kecik pon kenal .. kan kan .. Kira abang polis ni glemer arrr ... cuma .. aku ada satu pertanyaan je ..

Kalau kita tengah drive , rombongan VVIP lalu , maka polis akan 'halau' kereta kereta ke tepi agar mereka dan rombongan mereka boleh lalu .. Ye , aku tau tujuannya .. Nak pastikan VVIP tu dapat lalu tanpa gangguan .. bayangkan laa , kalau pemandu yang tengah drive tu , dok asyik pandang ke depan , tetiba kena hon meminta ke tepi , tidakkah dia akan terkejut ? kalau orang tua yang bawak ? tak ke kena sakit jantung ? Di persimpangan lampu isyarat , lalu je polis trafik terus tahan kereta .. kalaulah ada kereta sedang laju , tak ke kes naya ? Aku tak pertikaikan apa yang mereka buat tapi cari la inisiatif lain .. jgn main tahan gitu jer .. terkejut orang ... semua orang bayar cukai jalan .. ada hak ... jgn lupa , 'RAKYAT DIDAHULUKAN ' ... tak la suruh mahkotakan rakyat ni tapi cari inisiatif lain ... Ni tahan , pastu marah marah lak ..suh ke tepi .. apa kes ? jgn la gitu ...

Kes kedua .. bolehkah kereta peronda polis melanggar lampu isyarat di waktu bukan kecemasan .. Kita boleh tau samada abang polis tu dok mengejar penjenayah atau tidak dari cara pemanduannya .. Kalau bawak dengan lenggang kangkung , adakah sedang mengejar penjenayah ? Adakah itu contoh yang patut diberikan pada pemandu lain lebih lebih lagi pada kanak kanak ..

" Ayah , nanti besar nak jadi polis la.. boleh langgar lampu isyarat .. takde sapa nak saman ! "

Camana tu ?

Jelajah Blog : Hati Ema

Ermm... Kena pakai cermin mata hitam ni.. Merah tu menyilaukan mata saya ... Mata saya ni mmg bermasalah skit .. Lebih lagi silau .. mmg terus berpinar mata ...Tak tau la orang lain .. maybe ok...

Tu reaksi pertama dari saya bila masuk blog EMA ni .. mungkin blog saya pun begitu juga pada sesetengah pembaca ...menyakitkan mata .. tapi bagi mata saya sendiri ok .. Jadi mungkin bagi Ema sendiri , warna merah tu ok .. Korang lak camana ?

Entri : Menurutnya entri entri di dalam blog Ema ni lebih berkisarkan pada anak anaknya .. Nanti anak dia besar , boleh baca ek ... bagus tul ibu ni .. nanti aku pun kena buat gak ar ...

Selain dari tu , ok ... nak beri pandangan pun , ini adalah hasil ilhamnya ... aku tamo komen lebih ..cuma tang silau mata aku je ... diulangi yer .. mata aku saja ..mata org lain , tak tau yer ... kalau ok , maka biarkan .. ok Ema ? .. Terima kasih ekk ..

Ema perlukan pandangan korang lak .. jgn tengok je ..komen la skit .. tuu ..jd follower sekali tau .. >>> HATI EMA


Jelajah Blog : The Colours of My Life

Orang kampung aku neh ... hahaha ... CIK SHA namanya .. Kuat bebel cam aku ( orang penang mmg kuat bebel eh ? ) .. Dari profile yang aku baca berkenaan dengan kawan kita sorang ni , mmg ada ciri ciri orang penang .. kenapa ? kena g tengok sendiri .. hehe

CANTIK dan TERSUSUN ... tu pandangan aku terhadap blog Cik Sha kita ni ... mmg kaki bebel .. berjela giler entri dia yang aku minta dia buat ... aku rasa kalau dibiarkan boleh berbelas muka surat neh ... huhu.. nasib baik tau bila nak berenti .. Tapi bebelannya , mmg ada 'kelas' tersendiri.. tak boring .. boleh buat aku tersenyum ...

Sama usia ngan blog aku ... Waaa... satu bulan la blog kita lahir ek ... Cik Sha , tips untuk Cik Sha ... Cari tempat ' permainan' blogger blogger lama ... Fikirkan dimana mereka selalu 'lepak' .. Jumpa lubuk , maka slow slow masuk ... jgn gelojoh .. bila beri komen , biar logik dan unik .. bagi blogger tu fikir .. ok ? Jadi blogger yang 'unik' ... blog cik sha boleh g jauh ni dicampur dengan suka membebel tu ...mesti best...

Pandangan aku terhadap blog ni ? OK .. tiada apa komen .. korang lak bagi pandangan ek >> THE COLOURS OF MY LIFE

Camana rakyat nak percaya ahli politik bercakap benar ?

“Saya tidak cukup kacak untuk Zizie


Perkara paling mudah ! Akui je laaa .. Aku ketawa tengok diorng ni ... Bila bercakap , muka serius .. Bertekak dalam Parlimen .. tapi hakikatnya ? Aku bukan nak masuk campur hal privasi diorng .. lantak la...cuma aku sebagai rakyat MALAYSIA nakkan setiap wakil rakyat dalam MALAYSIA ni , JUJUR dan AMANAH ..

Selagi aku tak nampak semua ni , aku takkan g mengundi ... aku mungkin rugi aku tak pergi mengundi tapi aku lagi rugi dan berdosa jika wakil yang aku pilih tu tak menjalankan kerja , tidak jujur dan jauh sekali amanah !

Aku harap pilihanraya akan datang , letaklah calon yang sebenar-benarnya layak .. Jgn pandai cakap je ..kerja tak buat .. rakyat di bawah kaki dia jer ...

p/s : malas nak cakap pasal politik n hiburan .. adik beradik jer isunya..namun ada juga wakil rakyat yang gigih menunaikan tanggungjawabnya .. Tahniah ! Semoga Allah membalas jasa mereka..

Jelajah Blog : Kueh Tart

Fuh .. baik punya nama ... aku suka tart nenas .. hehe ... Lama lagi raya nehh ... huhu..puasa pon belum dah pk raya .. Ben Ben ... teruk la lu nehh ... hahahaa

Secun namanya , blog milik ini dikongsi oleh dua orang .. Sendra dan Starrocker .. Ni kali pertama aku jelajah blog yang ada dua pemimpin .. huhu .. Tapi blognya , KEMAS .. K.E.M.A.S ! Bukan tadika KEMAS yer ..

Susun aturnya mmg korang mudah nak menyelongkar ..tak payah nak mencari besarkan bijik mata , empunya blog ni dah besarkan font .. mmg jelas ! Bagi aku blog ni , ok ..so takde pandangan dari aku sebab dah ok ... aku tak tau la korang camana ... Widget pon tkde yang mengarut .. Yang diperlukan jer .. Berkali kali aku tengok dan cari kelemahan... takde pon di mata aku ..

Blog ni ok untuk melepak cuma ..er..takde cuma ... cukup jelas n terang .. blog ni ok ... Gi ler tengok sendiri kalau tak caya >> kueh Tart


Good Luck !

Jelajah Blog : Hana's Love Nest

Fuhhh... dasatt .. dasat ..dasat ... apa yang dasat Ben ?? Haaa...dasat..dasat ...ayat dia tu haa.. hahaha.. manissss jeee... hahaha ... pada blogger blogger lelaki yang masih bujang .. single , aku amat syorkan korang lepak kat blog ni selalu .. nape ? haaa .. awek ni bujang nih .. aku tak tau la ada bf lagi ke tak .. tapi bujang ..hahahah ..

Blog milik cik Anna Boelyn .. Sama tahun naga ngan aku lak ..patut la kan ..naga naga ni semua comey hensem jek .. hahaha ..dah dah ...Masih baru lagi dalam dunia blogging ni .. Memerlukan network yang lebih besar agar mampu pergi lebih jauh ..

Blog anna ni , simple je ..tak de yang boleh menyakitkan mata bila masuk .. sejuk je ... tu bagi aku la ... Mmg Anna ni mementingkan entri dari widget yang mengarut ngarut ... Loading pun cepat .. bagus .. Korang tak tunggu lama untuk loading blog dia ni ..

Komen ? Takde komen dari aku .. ok dah .. cuma perbanyakkan lagi entri entri .. tak kira berinfo atau tidak , pasti kan update blog selalu .. tu tips dari aku .. ahaks ..

Korang tamo masuk tengok ? Jadi follower sekali .. bukan nak meramaikan majlis tapi alert bila Anna ni post entry baru .. Jom tengok sat >> HANA'S LOVE NEST

Aku terharu di pagi hari ...huwaaaa

Dari minggu lepas sampai minggu ni , aku mengulas blog blog teman seperjuangan agar semua dapat dikenali dek blogger blogger lain dan juga pembaca tetap aku ...

Tak kira masa atau tempat , bila terluang aku terus menjelajah blog mereka di atas permintaan mereka sendiri .. Ulas dan memberi sedikit pandangan aku ( amatur ) agar menjadi blog lebih berkualiti dan diterima dek mata ramai pembaca lebih lagi mata mata blogger lama setelah aku membuat sedikit kajian sebelum ini .. Kenapa aku mementingkan blogger lama ? Blogger lama mempunyai ramai pembaca tersendiri ... pelbagai lapisan umur dan status ... kalau berjaya tackle blogger lama , maka korang 'bertuah' ! Bagi mereka jatuh cinta dengan blog korang , dan korang akan 'jatuh cinta' dengan apa yang mereka bawa .. hehe ..

Ok ... berbalik kenapa aku terharu ... Seorang blogger yang pernah aku ulas tengah mengulas kembali aku .. huhu .. tak tahan bila baca ... apakah yang dia ulas ? Korang g baca sendiri .. aku nak teriak sat ... huwaaaaaa .. klik >> sini

p/s : sedang bersiap nak g kerja pun aku leh post satu entri .. huhu ... giler ...ahaahhah

Cabar lawan badminton ?



Aku di cabarnya lawan badminton ? huh .. silap beso tuh .. apa dia ingat aku dok layan 'besi' ari ari , dah ilang skill ke ? Orang kata , kalau dah berbakat tu , tak sentuh raket 10 tahun pun masih berbisa ...

Haa .. setelah kian lama aku tak g gym ( tapi tetap workout di umah .. maintan beb ) dia ingat aku dah slow kot.. mana blehhh ..

Tadi petang aku g gym .. member aku kat situ ( kira otai la ) ajak lawan badminton .. hahaha .. siap betting duit tuuu .. kalah bayar RM20 .. hahaha .. dia kata , senang senang nak lauk kan aku ngan member aku tu .. Siap bagi mata percuma .. 19-0 !! Dia bagi kitorang 19 !!! Dia tu 0 ! kira dia akan keja la mata tu ..hahahaha ... dia pk dia punya teror je keeee ... haha .. Bengang partner aku tu ..

Tapi kenal sangat member ni .. bila sampai masa , bini ada rumah la ..anak sakit laa ..keta rosak laa ... macam macam haal .. tapi bila bercerita , gempak sakan .. hahaha ..din oh din .. hahaha .. mai la tengokkkk... tempah stadium badminton cheras tu tengok !! baru kenal sapa juara all england sebenar !! ( last aku main badminton umur 20 tahun.. skang dah 33 .. hahahaha ) mmg ada harapan kalah ... hahahha .. Yang penting ialah , cabaran tetap disahut !!
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI