Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 12 April 2010

Entri Pilihan Malam ini : PENYANYI WANITA TERKENAL DITANGKAP BERBOGEL BERSAMA KEKASIH GELAPNYA ! !

Baik punya cerita terkini..aku malas la nak sebut sapa kan..korang tengok la sendiri ...ermm... ..ni aku dapat pun melalui kawan aku yang keje kat stesen television terkenal negara....haih..apa la nak jadi ngan dunia skang ni...macam macam hal..Dah kawin lak tu..perghhh...

Apa pun bila tengok gambar ni , jgn la kutuk n bukak group I HATE ....ek..sian dia..insaf dah tu...

SILA KLIK -> SINI ..

Haihh...

Jelajah Blog : Mr Bubu + Mrs Bubu

Klasik .. klasik sungguh templatenyer .. nama blognya pon unik gak ..gabungan semua ahli keluarganya .. hehehe.. bijak bijak

Nama penuh pemilik blog ni ialah UMMI KHAIRIAH BINTI KASSIM ...hehe..penuh sungguh ...

Blognya ? Tiada masaelah bagi aku ... background dia cun jer ... i like ... ok la untuk kita g lepak sat sat sebelum menjengah blog lain ( esok datang lagi tau ) .. bukan lepak kosong tau ... lepak sambil membaca ... hehe ..

JOommm >> MR BUBU + MRS BUBU

Jelajah Blog : Life of Lady Ell

Kalau korang tanya aku ... apakah jenis template yang akan aku gunakan jika aku berminat nak guna template free ni maka jawapan aku ada di blog ini .. jeng jeng jenggg

Cantik header dia ... CANTIKKK ARRRR ..seyesss .. huhu ... aku mmg giler warna biru n hijau .. huhu ... nak guna bleh , LADY ELL ?

Blogger kita ni dah lama dalam persada dunia blogging ni ... huhu... dasat .... aku sendiri tak lama cam dia .. ni pun rasa cam nak bersara dah .. huhu...

Aku takde apa nak komen tentang blog ni ... semua ok bagi aku ..cukup terang lagi jelas .. tak tau la korang camana lak ... g la tengok sendiri dan komen ... aku ini hanya insan biasa .. tak bleh nak komen orang ..huhu

Pe lagii .. meh arrrr .. joomm >>> Life of Lady Ell


JELAJAH BLOG : mumyShaneQeisha

cOMEL blog ni .. hehehe ...
Pemilihan latarbelakang blog ni mmg mendamaikan mata yang memandang ... aku suka ... nak buat gak kat blog aku tapi cam tak sesuai .. nanti nampak sangat dalam hati ada taman .. biar orang ingat aku ni garanggg .. haahhaha ...

Blog milik MUMMYSHANEQEISHAA ni mmg lama tunggu aku datang jelajah .. akhirnya malam ni , aku singgah jugak .. maaf la yer .. bukan saja nak melewatkan tapi terlalu banyak urusan dunia ... haih ... maaf yer ..

Blognya bagi aku simple walaupun blog aku lagi laaaa simple tapi jauh menarik blog dia woo ... blog aku apa pun tarak .. harap tayang muka jer .. kan kan ..

Entri entrinya , bermcm mcm topik .. ini bermakna , haaa ... apa ?? makna apa ?? g masuk sendiri n baca .. baru tauuu

JOoomm >> MUMMYSHANEQEISHA

Jelajah Blog IBU : Hari hari aku dia dan kami

"95% cerita tentang pengalaman aku sebagai ibu baru kepada sorang anak yg aktif dan sibuk ngalahkan otomen...blog aku ni aku belum berani cerita2 isu semasa tentang artis @org sembarangan seperti beraninya ben..hehhe.sebab kalo silap citer ..kene saman pulokkk... "

Ibu kita ni bernama LARRA .. tak ramai lagi kawan dalam dunia blogger ni memandangkan dia baru berjinak jinak burung merpati di dekat ia lari .. hehehe ..ngarut skit ...

Aku rasa dia serius nak berblog ni cuma belum ada semangat lagi disebabkan tak ramai 'sudi' masuk dan baca blognya apatah lagi mengomen .. huhu ... tunggu apa lagi ??

Jom JELAJAH BLOG IBU : HARI HARI AKU DIA DAN KAMI


Jelajah Blog IBU : My Playground

"Blog Kasehabadi.blogspot.com ini merupakan blog pertama ibu yang lahir pada 1 April 2008,sebahagian entri di awal kelahiran blog ini telah ibu pindahkan di blog yang telah diprivate kan atas sebab peribadi.Blog kasehabadi menceritakan tentang keluarga ibu,masakan dan berbagai tips/petua.Juga tak lupa ibu abadikan kisah-kisah buah hati terbaru ibu,Muhammad Faheem Ammar yang kini berusia 4 bulan lebih,dari saat doktor sahkan dia berada di dalam rahim ibu hingga saat dia ilahirkan kedunia. "

Mereka yang ingin sertai JELAJAH BLOG IBU adalah wajib menceritakan mengenai blog mereka sendiri .. Kenapa ? Aku nak mereka sendiri berbangga dengah hasil mereka sendiri .. Tiada apa yang perlu mereka malu kan ... Betul tak ? Mereka bukan curik idea orang lain ... atau ciplak mana mana cerita blogger lain .. kan kan ? Jadi tak de apa yang di malukan ..

Ada sesuatu yang menarik tentang blog ini .. apakah ia ?

Joommm JELAJAH BLOG IBU : MY PLAYGROUND

Jelajah Blog IBU : UMMI

"cite pasal kehidupan saye dan anak-anak..semasa ketiadaan suami yang berkerja nun jauh di lautan..kami berpisah selama 6 bulan..(sadiss!!..jangan terkejut..) dekat list "senaseb" kat tepi belah kiri tu ade ramai lagi yang senasib dengan saya..kami selalu bertukar kisah..membuatkan saye lebih cekal..sebab saya tau..saya tak sendirian.."

Hurm ... tu antara petikan yang aku amik dari blog UMMI sendiri ... haaa ... camana ? takkan nak nganga jer ? g la jadi geng ... ek lebih lebih lagi yang sama sama bergelar umi tu .. hehe ..

jom Jelajah Blog IBU : UMMI

Ya Allah ... Penatnyer ..

Alhamdulillah ...landing jugak akhirnya kat rumah ... sampai sampai rumah , terus online .. update blog .. mana tau ada yang tertanya berita .. kan kan .. pasni baru nak jelajah blog ... kalau diizinkan insyaallah , nak dalam 6 buah .. 3 blog ibu , 3 blog newbie .. pastu baru nak tidur ... huhu ...

Semalam pun tidur lewat .. dalam kul 2 pagi gitu .. kul 6 bangun dah .. sampai skang tak tidur tidur .. asal berenti jap , aku pasti update blog .. Entahlah .. kalau korang nak kata aku giler berblog , mungkin kot ... Bukan mungkin tapi yer .. mmg aku giler berblog .. dulu giler berFB ..bukan berchatting tapi dok update status dalam tu sampai frenz dalam FB aku naik menyampah .. hehehe ... tak kisah la janji aku hapi ...begitu juga rakan rakan yang memfollow aku .. hehehe

Nasib baik dah solat kat umah mak aku .. ni mandi je belum ... Wife aku ngadu kat mak aku yang aku drive laju ... mana ada laju .. MYVI ( A ) , mana nak laju sangat .. paling bleh blah pon 110kmj .. tu pun dah mengigil keta tu ... huhu ... jalan clear .. so aku bantai la F1 kat situ ... kalau korang pun takkan la nak 'kayuh beca' kat situ kan ?

OK ..cita banyak tamo ... aku nak mula jelajah .... hehehe ... bagus aku kannn... hehee.. yee tauuu....

Alhamdulillah

Fuh .. tak sangka boleh sampai awal .. ingatkan dalam kul 7-8 .. rupanya 530 dah cecah KL .. hehe .. dari Kuala Lipis ke sini mmg clear giler .. sedap giler aku 'lari' ... berapa kali aku kena cubit dek wife aku .. neehhh ... tak kira dah .. hahaha ..aku nak masuk KL sblm kul 6 petang .. dan berjaya .. yeahooo ...

Ni pon ada kat McD Taman Melati .. makan sat ..

Pasni nak ke Cheras dulu sblm balik terus ke Putrajaya ... huhu .. terima kasih pada yang doakan kami ... Jumpa malam ni dlm segmen JELAJAH BLOG ... ;)

Singgah Lipis ..

Huhu .. kat Lipis ni ... ada yg tanya tadi , Lipis kat mana ... hehehe .. lupa kat mana .. aku tak ingat nama tempat tapi kalau google dalam blog ni , aku pernah cerita dulu .. search je LIPIS ..ada la tu ..

Baru pas makan tengahari ... baru aku kenal sejenis makanan yang mana feveret aku tapi aku tak tau namanya .. hehehe .. SAMBAL LODEH ... hehe ..ditambah dengan ada budu , ulam , ikan pekasam maka 2 kali la aku bertambah .. huhu..

Pas solat ni , bertolak la kembali ke KL .. tak tau la kul berapa sampai ... ngantuk gak ni .. semalam tido pun dah kul berapa ... huhu

Ammar dan Ryyan

Ammar dan Ryyan .. kalau korang google nama diaorg dalam blog ni , pasti korang tahu apa cerita tentang dua dua anak buah wife aku ni .. hehehe ... sama umur ni .... 7 bulan dah ..huhu

Pulang ke KL

Banguunnnnnnn !!!

Selamat pagi cikguuuuuu...


Salam kengkawan

Ermm .. berakhir sudah 'honeymoon' di Kelantan .. Camana di Kelantan ? Best ker ? Alhamdulillah.. Semua ok .. Cuma ada beberapa perkara yang tak best berlaku jer ..

Pertamanyer , baju batik yang dibeli .. aku beli dua pasang baju .. harga murah .. cuma terlupa nak periksa baju tu .. ermm .. ada lubang lak .. tapi nasib baik la sepasang je .. lubang tu tak nampak sangat .. terlupa betul nak periksa .. bukan pe , kalut dengan kepanasan dalam tu .. berbahang .. tak sabar nak keluar .. kalau korang rasa Jalan Tunku Abdul Rahman tu panas , situ panas lagi.. tertutup lak tu .. Bukan takde kipas , ada .. cuma cuaca masa aku g tu panas bebenor... fuhh .. aku mmg berpeluh la .. tu pasal terlupa nak check .. Nak g tukar pun dah lewat , jap lagi nak balik KL ..

Kedua .. ni kes biasa bagi pasangan suami isteri yang belum dikurniakan anak .. datang atuk nenek , soalan cepu emas ...

"bila nak ada anaknya? " .. ikut hati nak je jzwap " tengok la ..esok beranak la " .. tapi kurang hajar la kalau jawap gitu .. mampu tersenyum je la ... cuma kesian kat wife aku jer ... aku ? tak kisah .. takde rezeki lagi .. baru setahun lebih kawin .. bukan lama sangat .. biarlah berdua dulu .. ada sebab Allah tak beri lagi tu .. kita bukan tahu kan ..

Ketiga ... takde ketiga ..

Singkat sangat kat sini .. aku tak sempat nak g pekena nasi kerabu feveret aku .. korang leh google entri .. taip je KELANTAN .. ada la cerita port nasi kerabu tu ..

InsyaAllah , dalam kul 10 gitu bertolak la balik ke KL tapi kena singgah Lipis dulu .. mak mertua adik ipar aku ni mesti nak jumpa cucu dia .. bukan aku laaaa ... Ammar tu ... sapa ammar ? google jer dalam entri aku ni ... rajin rajin google ..berlambak cerita ..beratus ratus ratus cerita .. larat ngan tak larat je nak baca ...

Oh ya .. bab komen blog aku ni .. terima kasih laaa korang komen ek .. aku hargai sangat .. amik berat gak korang kat blog aku ni ... Aku mmg nak tukar .. tapi bila dah buat , rasa cam tak best ... jadi semak balik .. terus aku kembali ke layout lama .. plan nak buat 3 column di tepi .. dan 3 dibawah .. ermmm ..tak besttt.... cantik tu cantik tapi tak kena selera tekak aku lak ... huhu .. entah ler .. nanti nanti la .. bila jumpa yang best skit .. tapi kalau nak tukar pun maybe header je .. hahaha ..warna merah tu tak leh tukar .. trademark woooo ... MERAH ITU BEN ! BEN ITU MERAH .. HAHAHAHA...

Last , sampai KL nanti , baru aku sambung JELAJAH BLOG dan JELAJAH BLOG IBU .. sapa sapa nak join , silalah ... ikut je syarat syarat yang aku tetapkan tu ... okek ?

;) doakan kami selamat tiba di destinasi .. terima kasih ... terima kasih .. terima kasih kerana sudi meluangkan waktu korang membaca blog aku yang teramat simple ini ...

p/s : MAT GEBU , UMMI , terima kasih yer atas war war tu ... :)

Erk .. Pendapat korang tentang blog aku lak ?

Huhu... asik menjelajah je aku kan ... pe kata korang lak jelajah blog aku dan bagi komen skit ... tak pee ..aku tak marah ..teringin gak nak tau ... bleh kan ... hehehe .. jgn caci maki dah ler ...

tqqq
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI