Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 13 April 2010

Senarai JELAJAH yang belum di buat

JELAJAH BLOG IBU :

http://qasehadam.blogspot.com/2010/04/jelajah-blog-ibu.html

http://www.keluarga-mifzal-arsyad.com/2010/04/jelajah-blog-ibu-oleh-ben-ashaari.html

http://umidanishku.blogspot.com/2010/04/segmen-jelajah-blog-ibu.html

http://zue-oklatu.blogspot.com/2010/04/ben-ashaari-segmen-baru-jelajah-blog.html

http://rosrusli.blogspot.com/2010/04/jelajah-blog-ibu-oleh-ben-ashaari.html

http://damyakaudihatiku.blogspot.com/2010/04/jelajah-blog-ibu.html

http://4fn1mn.blogspot.com/2010/04/segmen-jelajah-blog-ibu.html

http://warisanayahbonda.blogspot.com/2010/04/siri-jelajah-blog-ibu-oleh-ben-ashaari.html

http://teratakibu.blogspot.com/2010/04/ben-ashaari-segmen-baru-jelajah-blog.html

http://anamio.blogspot.com/2010/04/jelajah-blog-ibu.html

SENARAI JELAJAH BLOG :


Fuhhhhh ..berderetttt ... seminggu baru abis lagu niiii ... memerlukan kerajinan 19 kuasa kuda lagu ni ... tak pe tak pee .. korang kena sabar .. macam aku kata , kalau korang push aku , aku akan buat masa tu gak tapi tiada kualiti .. kena lak aku post time orang takde , sapa rugi ?? haaaa... man man ekk ..

Mana mana blogger yang tak tersenarai tapi dah buat , pastekan link tu .. tapi pastikan dah up sebelum bertarikh 14hb April 2010 .. aku nak selesaikan ni dulu baru bersambung dengan penjelajahan yang baru .. kasi settle hok ni dulu ek .. hehehe

Nama pun jelajah ... nak pusing dunia pun makan tahun .. apatah lagi jalan kaki cam aku neh .. hehe ..

Oh ya ... kalau nak aku senaraikan link korang dalam blog list aku tu boleh la .. tapi kena ikut syarat ler ... buat entri ... Camana ?

1 ) header

2 ) kenapa nak aku senaraikan link korang

3 ) berapa lama dah berblog ..

tu jer ... cepattt..

Cukup 20 Entri Hari ni ..

Masuk ni , 21 kot entri aku buat ari ni .. biasanya malam gini aku boleh buat sekurangnya lagi 5 entri tidak termasuk yang re-post ..

Ni mata dah terlalu penat dah .. tak larat nak bukak .. esok nak kijer lagi .. nak kena bangun awal ... walaupun cuti ari ni , aku tetap bangun awal sebab nak settlekan JELAJAH aku tu .. alhamdulillah .. dapat la buat skit cuma terkilan tak dapat g repair spek aku ni .. nak beli , spek aku ni tak pernah kurang dari RM700 .. bukan mahal pe tapi mahal dek kantanya yang tebal .. Untuk pengetahuan , aku silau bukan rabun jauh atau dekat .. er..rabun jauh tu yer gak .. so 'power' sebelah kanan aku tu aku rasa dah cecah 700 gitu .. haa..mmg kuat wooo ... Makan carrot ? Jangan di sebut ... terlebih lagi ada la.. aku hantu sayur ... tak makan lalang ngan rumput je .. kalau boleh , dah lama aku buat ulam ... huhu ..

Haa .. dalam dok merayau , aku terjumpa dua blogger yang buat entri pasal BEN ASHAARI .. bukan aku tau , tapi BEN ASHAARI .. mamat mana tah tu ..

Nur Fatin Fatihah

Ardini Humairah

Apa yang diorng coret kat blog dioarng tu , korang g la tengok sendiri .. adehh ..

OK la ..aku nak rehat awal malam ni ... sori ek ... so edisi jelajah ari ni sampai ni je .. esok sambung lagi .. insyaAllah ...

Ampun maaf dan aku , BEN ASHAARI ..

Selamat Malam dan senyum selalu ... jgn bagi bebel dah ... kang tak berenti lagi .. huhu

Imam Muda - Astro Oasis

Aku rasa semua orang dah tau tentang rancangan khas terbitan Astro ni .. betul tak ? Bagus sekali ... Selama ni aku cuma terdengar suara je berkumandang di tv tentang hebahan rancangan ni sbb aku dok mengadap laptop .. tapi tadi sedang aku dok seterika baju , akhirnya hebahan tentang rancangan tu keluar depan mata ...

Aku perhatikan satu satu syaratnya .. mmg nampak macam best cuma satu je yang aku rasa cam pelik ... aku tak pasti la mata aku ni nampak yang tu ke atau aku ni mmg dah sah sah buta ? ..

Antara syaratnya ialah memiliki paras rupa yang menarik ? Biar betul ? Takkan nak jadi imam muda pon nak kena ada paras rupa yang menarik ? Kalau personaliti yang menarik , sapa nak hakimi personaliti diorng tu dengan sekali pandang ? Takkan nak isi dalam borang tu bagitau dia mempunya personaliti yang menarik ? Atau semasa temuduga ? Dengan sekali pandang boleh tau kah ? Itu yang bermain dalam benak aku .. Aku try google cari syarat - syarat seperti yang tertera di kaca television tadi tapi gagal ...

Kalau benarlah untuk sertai pencarian imam muda ni perlu memiliki wajah menarik , aku rasa sekejap je la dia jadi imam .. sebab pe , nanti masuk jadi glemer lak .. ye la .. cam angkawasan kita tu , dia glemer sebab dia g angkasa atau sebab dia kacak ? camana tu ? Bila dah glemer , ari ari lak kuar suratkhabar , majalah .. mulalahhh nanti ada spesis spesis mencari salah bakal imam muda ni walaupun sebesar zarah !

Apa pun , aku sokong rancangan ni kecuali tang syarat tu je ... memiliki paras rupa yang menarik ? aku je ke yang perasan ??

Jelajah Blog Ibu: Teratak MilikKu

"Blog Teratak Milikku ini sebenarnye blog yg masih baru lagi di arena blogger nie.. Mule berblogging pd August 2009. Baru lg la tu kan!.. Sy merupakan seorang ibu yg bekerja dan punyer 2 cahayamata
yg sangat aktif.. Sorang mcm power puff dan yg sorang lagi macam fukuchan.. sangat notti tau dua badik tu.. huhu.. sakit paler ummi nyer yg cinonet nie.. Dalam blog nie pon banyak stori pasal family, masak memasak & tempat meluahkan perasaan pun ade juge.. hehehe "

Comel blog nih .. suke headernya .. hehehe .. satu lagi blog ibu yang aku jelajah petang ni .. sempoi gitu ... Pemilik blog ni bernama PUAN ENA .. Bekerja di sektor awam gak ni .. sama la kita ekk .. hehe ..

Ok .. jom g reramai g JELAJAH BLOG IBU : TERATAK MILIKKU ini .. Semoga sukses ekk ..

Jelajah Blog IBU : Yang Ku Sayang

"Memula siti buka blog ni, siti banyak share tentang masakan siti seharian. Siti berkongsi menu & resepi2 dengan pembaca especially ibu-ibu yang nak cuba pelbagai masakan atau resepi baru. Now, siti kembangkan lagi blog ni dengan menambah cerita tentang diri siti, keluarga & yang paling banyak tentang perkembangan & cerita mengenai anak-anak siti. Disebabkan siti sekarang menyusukan Wafi sepenuhnya, jadi siti juga berkongsi cerita & tips-tips tentang penyusuan ibu. "

Pemilik blog IBU ini membahasakan diri , SITI memberitahu aku bahawa telah 2 kali dia meminta aku jelajah blognya .. aku mungkin terlepas pandang kali pertama tapi tak mengapalah .. aku tunaikan permintaannya kali ini .. Pada blogger blogger ibu yang lain diharap bersabar yer.. ada sebab saya keluarkan satu satu ... beri peluang pada pembaca 'mengunyah 44 kali ' sebelum menelannya ... tamo telan terus ... kan kan ... kang tercekik lak ... ehehe ..

Ok blogger blogger sekali , jom sama sama JELAJAH BLOG IBU : YANG KU SAYANG

Aku kah itu ???

Tengah sedap sedap dok makan bubur hasil resepi aku .. jap ..tertinggal sesuatu ... wife aku .. haaa.. betul dah .. tetiba aku ternampak sesuatu di GB .. aku pakai cermin mata ... aku masih kurang pasti .. lalu aku g amik kanta pembesar dan aku halakan ke skrin laptop aku ... aku masih tidak berpuashati .. aku panggil semua jiran jiran sebelah rumah berkumpul .. aku mintak bantuan diorng ... pastikan apa yang aku nampak itu adalah aku !!

Aku tak percaya itu aku ... bila mereka semua melihatnya , mereka mengakuinya tu adalah aku ... huhuuhu ... waaaaa... akkuuuuuu itu .. hehehe ..poyo laaaa ben ..

Apa pun cikgu Isza , ben terharu dengan entri tersebut ... jutaan terima kasih kepada isza ...

Nak baca tak apa yang cikgu isza coretkan buat aku tu ? .. aku bukan berbangga cuma terharu .. aku tak sangka aku boleh muncul di entri entri blogger lain .. huhu .. ye laaa kan , aku bukan artis atau blogger popular pon .. sekadar sebutir pasir di tepi pantai .. Jom tengok > SEMEKAR KASIH

Jelajah Blog IBU : Nurul Azham Family

Uik ..cantik blog ni ... kemas dan simple .. huhuhu ... oh ya .. ni jelajah blog ibu tauuu ... geng blogger yang lain , dijemput masuk dan jelajah .. macam macam ada !!

" blog ni menceritakan kisah saya, anak anak, kawan kawan..kadang kadang buatla tutorial sikit sikit..tak banyak pun..hehe..kalau boring boring tak de idea nak post entry..mulalah klik kat My Giveaway / Malaysia Giveaway..terapi minda..hehehee"

Pastikan korang jelajah sampai bawah sekali ... dan jgn lupa , follow ! ... kasi semangat lebih lebih lagi blogger yang belum kawin ni .. masuk blog ibut , kena tunduk ... hormat ! ... ada pehee ???

Jommm JELAJAH BLOG IBU : NURUL AZHAM FAMILY

Nama je Cuti ...tapi ?

Huhuh .. sejak celik celik mata tadi , aku dok tengok laptop ni jer .. dok g jelajah sana sini blog blog yang minta aku g jelajah .. Aku tau camana perasaan diorng tu ... sebab tu buat gak .. walaupun time cuti ! Orang lain time cuti , g la berjalan sana sini .. aku nganga je kat umah ... Ni cermin mata ni pun nasib baik bleh pakai .. kalau tak sah sah aku kena pakai laptop yang mana keyboard dia guna kod braille ... tak ke naya ?

Esok start kije .. aku harap masih boleh online lagi kat opis .. minggu lepas , tak kena blocked lak blog ni .. alhamdulillah .. tak yah la blocked pun .. bior je leee ... kan kan .. hehehe .. blocked game dah la .. laman laman web xxx tu ker .. ni blog lak nak diblocked .. mentang mentang nama hampir sama ...

Ok .. petang ni aku nak buat entri lain ... yakni entri masakan ... haaa .. memandangkan ramai dah ibu ibu yang dok baca blog aku ni di samping adik akak abang .. maka aku nak try buat resepi masakan lak .. ok mula mula ..sat nak g dapur ..tengok apa ada ..

Alaaaaa.... wife dh masak .. tak jadi la nak masak ... sambung jelajah blog laaa .. hehe .. baekk punya alasan kaann .. aahahaha

pesanan penaja : maaf bahasakan diri dengan panggilan 'AKU' sbb selesa seperti bercakap dengan diri sendiri ..

Jelajah Blog : Al Kisah Belalang

Belalanggg .. ooo belalangggg ....

Aku dulu mmg gemar tangkap belalang .. masak kecik kecik dulu laaa ... belalang paling mengerunkan aku ialah belalang kunyit.. besaaarrr .. hehehe .. tapi tu tak menakutkan aku untuk menangkapnya .. cuma yang takut ialah adik beradik belalang iaitu .. alamakkk aku terlupa lak namanyaaa .. haaaaaaaa.. pelesitttt .. hehehe ... maklumlah , macam macam kisah dongeng berkenaan pelesit ni .. hehehe .. jadi aku sedikit sebanyak terpengaruh gak laa ... hehehe ..

Citer banyak tamoo .. jom kita g masuk blog BELALANG ni .. nama betul dia GRASSHOPPER .. heheh ..acah jer .. sat nak p cari .. saaahhh .. saahhh .. mentadak namanya .. hehe .. tak laa.. BELALANG ... nama pena je tu .. kan kan ?

Berkenaan dengan blognya pula , macam aku syorkan pada blogger2 yang lain , bykkan menjelajah .. bukan blogwalking tau ... masuk.. tengok sana sini ..kuar ... masuk.. tengok sana sini .. kuar ..cari idea .. cari idea..bukan cari kayu yer ... nanti pastu malatop blog belalang nanti .. hehe..

Entri , ok .. tiada komen gitu .. hehe

OK .. pendapat korang camana ? g la kasi komen gak ... jom jom >> AL KISAH BELALANG

Jelajah Blog : Mathari

Hujan kat KL ni kan ... kat Kelantan ari tu , aku asik bermandikan peluh .. ni baru dapat rasa kesejukkan cuaca .. hehe ... ni la manusia kan .. hujan salah .. panas salah .. serba serbi ada je nak komen .. .cam blog ni .. nak komen nanti , tuan punya terasa .. nak komen ke tak ?

Hehe... gini .. mudah cerita .. memandangkan tuan punya blog tanya pendapat aku .. aku takde pendapat cuma mintak banyak menjelajah ke blog blog yang dah lama dan senantiasa ramai pembaca .. jgn tengok entrinya tapi tengok layoutnya ..cara susunan .. kaji kaji kaji .. pastu buat satu rumusan .. kemudian cuba gunakan pada blog Kella ..pasti malatopp... hehehe

Entri , aku takde nak komen .. ok je ..korang lak camana ? cuba g tengok n komen ekk ...

Jom kita g meriahkan blog puan kita neh ... >> MATHARI

Jelajah blog : Diari Fanatik Ekspresi

Waaaa...tagline dia dasat ... hehehe ..putus cinta ke bang ? hehehe .. guwau aaaa

Blog seterusnya petang ni aku nak jelajah ialah blog R.I.E.Z ... Kalau pembaca tak perasan , mesti ingat ni blog awek .. hehe... cun .. aku suka ...

" bukan niat melukakan hati dan perasaan. cuma berkongsi kebenaran disebalik kepahitan. aku tak selalunya benar. juga tak selalunya salah. aku punya hak untuk mengekspresikan isi hati. aku kan terus menulis. selagi jemari mampu menjerit. kau berhak mengkritik, tapi aku tak mampu janjikan perubahan. aku adalah aku. insan yang fanatik dengan ekspresi sendiri. "

Haa .. ni la kata kata yang terdapat dalam profilenya ... dari sini pon korang leh tahu camana entrinya lak kan .. hehehe

Dah .. jom g JELAJAH BLOG RIEZ lak .. dah lama rehat ni .. jommmmm > RIEZ

BEN ASHAARI & GENGBLOGGER

Aku pasti ramai tertanya tanya sapa BEN ASHAARI ? Kenapa kebelakangan ni banyak benor blogger blogger buat entri berkenaan dengan PENJELAJAHAN BLOG dia ?

Seperti yang sedia maklum , BEN ASHAARI ni cumalah blogger biasa .. cuma rezeki terlebih kebelakangan ni .. jadi nak la dia berkongsi dengan orang lain .. OK ok .. dah byk kali cerita pasal ni .. leh cari dalam blog ... tengok entri entri bulan ni ... erk .. panjang sangat ek ? ermmm ... search jer ... SAPA BEN ASHAARI .. hehe ..

Entri ni aku nak kaitkan aku dengan GENGBLOGGER ...

Kalau tak silap aku , GB @ GENGBLOGGER ni sama umur dengan blog aku .. Pemilik GB , KONG atau nama sebenarnya #$@%#@!^@^@#^&*O&%&*$# , dah lama suruh aku buat blog tapi aku je tak nak sebab tak nampak kepentingannya dan juga tiada masa ... Serius .. mmg takde masa ... aku dok abiskan masa dengan dok bagi soalan soalan cepu emas di FB .. hehe ..

Selepas tu , wife aku lak suruh buat ... aku tetap tamo gak .. dia suh aku buatkan untuk dia .. ermm.. ok laaa .. aku buatkan untuk dia ...suka la diaaaa .. maka terbitlah KATANYA AZILA tapi sempat dua tiga entri jer dia buat ... kenapa ? Aku pun dah wujudkan blog aku sendiri ! Tak tahan tengok dia asik belek blog dia .. hahahaha

Pada masa yang sama , KONG dah up GB dan mintak aku test dulu .. aku tak faham memula fungsinya ... ye la .. camana nak kaji .. aku kat opis .. baru nak belek ... keje masuk .. asal keje masuk je , aku nak belek .. camana nak faham ? Kemudian KONG mintak aku promosikan GB di FB memandangkan aku ramai ' kawan ' dalam tu .. hehe .. maka aku pon buat secara kecil kecilan ...

Kenapa kecil kecilan ? Sebabnya aku tak faham lagi .. nanti orang tanya , aku tak leh nak jawab lak .. senang citer , aku suh orang tu masuk sndiri ..

Maka sejak tu , GB berkembang dari blog ke blog atas hasil usaha KONG dan blogger blogger yang lain ... dan aku , orang pertama yang register dalam GB tu sendiri .. secara tidak langsung aku adalah ADMIN di GB ... haaa.. faham ?? hehehe..baguihh

Skang , aku nak bagitau pada semuaa blogger blogger yang dok baca ni .. kalau korang belum lagi join GB ni , ada baiknyaaaaaa join ! Kenapa ? hehehe .... G masuk tengok sendiri !!! Freee ....

Camana nak register ? Mudah jer .. korang online dulu FB , pastu connect dengan GB .. mudah kan ? Tunggu apa lagi ?? joommm >> GENGBLOGGER

Jelajah Blog : Jemari Seniku

WAAAA... Jemari Seniku ... Dulu masa aku mula mula berblog , tagline aku ialah : BILA JARI JEMARI KU MULA MENARI ... tapi aku perasan ramai lak guna gitu maka aku tukar ke JANGAN BAGI AKU MEMBEBEL ... kenapa jgn bagi aku membebel ? kerana aku tak tau bila nak berenti dan juga nanti tekanan darah aku naik .. sapa susah ? Aku gaakkk kan ..

Tamo bebel bebel ... sambung jelajah ..sian ramai dok tunggu .. tapi nak wat camana kan ... masa terhad .. jari 10 .. mata dua .. otak satu .. kena bahagi banyak woo ... aku bukan full time blogger .. kalau full time , sah sah blog aku dh macam Merchedes S Class .. heheh ..

Blog seterusnya ialah blog yg berpangkalan di Sentul , Kuala Lumpur ini .. huhu.. Menurutnya , dia dah lama berblog tapi tak ramai yg singgah .. Promosi kurang ni .. Dah register kat GENGBLOGGER.COM tak ? Kalau belum , g la .. korang yang belum ni pon g register... free wooo ... leh dapat ramai geng nanti dalam tu..

Blog dan entrinya , sempoi ... selamba.. tak sakit mata dan tak sakit hati bila membaca dalam tu .. Entrinya macam macam ada ... haaa ... korang masuk n baca sendiri ekk .. .jomm g jelajah >> JEMARIKU SENIKU

Jelajah Blog : BE@R - DOT

Newbie ! hurmmm .... BE@R-DOT .. camana nak sebut ek ? Memula aku tengok cam BEAR ... takkan ni blog lelaki kot ? Bila aku jelajah sana sini ... rupenye ni blog perempuan ... tapi awat nama lagu tu ? Bleh habaq mai tak ? hehe

Ok ... blog saudari AIDA masih baru lagi ... siiikittt je pengunjung ... mesti dia memanjang terpikir camana nak meriahkan ? Satu cabaran tu .. bukan mudah .. aku sendiri pun sampai skang tak meriah ..ada lagi skit skit pengunjung tu .. alhamdulillah .. ada gak sudi singgah kan ... yelah , aku bukan blogger yang terkenal .. layout blog pon biasa biasa jer ...

Tapi tak pe , dengan kewujudan rakan rakan blogger yang lain , insyaAllah .. kita sama sama akan NAIK TINGGI KE AWAN !! OK ?? aMACAM ??? SETUJUUU ?? Angkat tangan kalau setuujuuu ... tutup dengan cepat .. ketiak tu.. ada bau skett ... hehehe .. kan aku kata dah ..jgn bagi aku membebel .. panjang lak ..

Blog Aida ni aku tak nampak ada problem dari segi layout dan entri .. macam blog blog lain cuma kurang promosi ... skang , aku nak semua kawan kawan masuk blognya dan kasi semangat ? Okek ? Jgn sombong sombonggg ...sian kawan kita yang lain nanti ... singgah sat n kasi komen .. Terimaaaa kasih genggg ...

JOmmmm kita jelajah ramai ramaii... tak rugiiii wooo >>> BE@R-DOT

Jelajah Blog Ibu : Diari Ummi

hehe... kali ni kita ke blog ibu Izan Ishak .. simple blognya ...


" Sebenarnya saya mula berblog dalam keadaan zero knowledge. Itupun secara tak sengaja bermula pada Jun 2009. Oklah.. sebenarnya kerjaya saya adalah ibu sepenuh masa di rumah dan mempunyai 4 org hero yg masing2 berumur antara 7-3 tahun. Uniknya saya mempunyai sepasang anak kembar iaitu anak ke 3 dan ke 4. Saya suka berblog hal berkaitan tentang anak2, masak-memasak dan ini membolehkan saya bertukar2 pandangan dgn ibu2 lain di luar sana juga. Karenah anak2 mmg memeningkan kepala tapi mereka jugalah sumber inspirasi saya setiap hari. "

Nak ulas panjang panjang nanti buang masa pembaca lak ... jom g tengok sendiri apa katanya lagi ..

JOM JELAJAH BLOG IBU : DIARI UMMI

Jelajah Blog Ibu : Catatan Ibu

Oh yer .. lupa lak ...untuk pengetahuan ibu ibu dan bloggers yang lain sebelum edisi JELAJAH ini bermula , saya telah lama join mommybloggerplanat.com .. diperkenalkan oleh boss saya sendir yang mana dia sendiri pun dah jadi member dalam tu ... litthesharingspace

Ok .. berbalik pada blog seterusnya , jelajah aku diteruskan ke blog KAK YONG..

" Blog ini diberi nama Catatan Ibu, asalnya hanya untuk rujukan dan bacaan sendiri, lebih2 lagi cerita tentang perkembangan anak-anak (besar harapan ibu ni supaya anak2 berkesempatan untuk membaca & mengimbau zaman kecil depa nanti, Insya Allah). Namun lama kelama-lamaan, dek kerana kemaruk berblog dan kenalan blog yang semakin ramai, maka ada lah juga perkongsian maklumat terutama isu2 yang sinonim dengan ibu-ibu dan cerita2 harian semasa, kisah2 keluarga, pendidikan awal anak, breastfeeding, cloth diapering disamping mengeratkan lagi tautan ukhwah. seronok dapat ramai kenalan mommmies ni... tak caya ?? "

jOMMmm JELAJAH BLOG IBU : CATATAN IBU

Jelajah Blog IBU : 365 of Liza's Life

Best semacam blog yang ni ... Er .. blog lain pun best ... cuma masing masing ada kelainannya .. blog ni aku rasa dia ada ' bling bling ' yang boleh membuatkan pembaca tertarik padanya .. hurmm

" What can I say about my blog, this blog is a personal stories of my journey being a working mom, raising 3 kids and trying to educate them with the right values. How frightened I am should anything happen to my family and me trying to do what I think is right....... "

Haa.. tu dia bagi sendiri tu .. haaa .. bukan senang orang nak ulas tentang blognya sendiri .. hehe ..

Tunggu pe lagi ..takkan nak baca kat sini jer .. jom la g JELAJAH BLOG IBU : 365 OF LIZA'S LIFE ni

Jelajah Blog IBU : COMEL

" blog saya nie memacam saya citerkan..umpama diari alam maya...saya suka cerita tentang anak2, famili saya...kekadang tentang kerja saya, luahan perasaan saya...dan kekadang saya suka berkongsi maklumat n info yang saya dapat kepada rakan blogger yang lain... "

Itulah yang diceritakan secara ringkasnya oleh pemilik blog ini , Puan Zaidah kita ni ..

Pink color gitu .. ehehe. ..mmg comel tak macam blog aku neh ... pedihkan mata .. huhuh... tak peee .. tunggu la nanti ...

Ok geng ... jgn nganga bila baca coretan aku neh .. jom g JELAJAH BLOG IBU COMEL nihhhh

Jelajah Blog IBU : Mimiey

" blog aku diberi nama HADIAH DARI HATI ..bermakna segalanya dari hati aku ini untuk yang tersayang dan rakan blogger ...blog aku bercerita lebih kepada perkembangan anak2 aku yang sedang meningkat usia dan berkembang...untuk tidak menjemukan teman2 blogger membaca, sekali sekala aku selitkan post tentang masakan..berkongsi segala resepi yang aku ada...dan menyediakan gambar2 masakkan yg menarik dari air tanganku..bukan copy paste tau..hehehe."

Penjelajahan blog IBU pagi ni bermula dengan blog KASEH ABADI milik Puan Mimiey yang didatangkan khas dari Dungun , Terengganu ...


Mmg betul betul blog ibu ni ... jom g JELAJAH BLOG IBU MIMIEY ni .. kasi semangat skit pagi pagi ni kat dia ...

Dugaan di pagi hari

Penat pergi balik Kelantan tidak hilang lagi .. ditambah dengan satu 'isu' menyakitkan hati ... 'isu' ini akan aku selesaikan hari ini juga .. telah aku mengirimkan email kepada pihak terlibat agar segera mengambil tindakan ..

Selepas aku update 8 entri malam semalam , akhirnya baru terasa penat yang amat ... lalu aku turun ke bawah , buka peti ais .. amik ais krim lalu ditelan tanpa ada rasa belas .. abis satu bekas tu .. Gemuk pon gemuk laa ... bukan tak biasa pon.. hahaha

Baring atas sofa , amik remote Astro ... seminggu tak tengok tv , akhirnya mlm ni baru nak tengok ... tu pon dah dekat kul 2 pagi .. belek sana sini .. jumpa cerita best sangat .." THE INTERNATIONAL " ... laaayaaannnn sambil lawan bijik mata yang dah mula terkelip kelip minta di'rehatkan' .. last last ... tertutup juaaa ...

Tersedar ... tengok tv ... waaa ..cerita tu abis daaahh .. aku tak tau ending diaaa .. apa jadi ??? aku amik 'toto' ... hamparkan kat lantai .. tido bwh je la malam ni ... 'buang ' cermin mata aku di sisi aku ... maka lenalah aku bersama setan ....

"prakkkk " ... aku terdengar ... ah sudahhhh ..

Aku memalingkan muka aku ke sisi aku ... hurmm ...

Duit lagiii .... haihhh ... cermin mata aku patah dihimpap oleh badan aku sendiri ... hurm... aku mampu mengeluh ..

Terus aku naik atas .. on laptop .. tengok blog ... hurmmm ...

Turun bawah balik , ingat nak workout barang sejam dua ... takde mood ... bukak tv ... cari cerita best ....

Huh .. THE INTERNATIONAL ulang tayang balik .. tapi dah abis pon... huwaaaaaaa... mmg betul betul dugaan .. aku tak tau laa apa lagi akan datang pasni ... sabar je la ben ...

Entri Pilihan Malam ini : Boring kah ?

Nampak tak kerusi tu ? Kerusi tu betul betul kat belakang rumah aku...tu tempat pejalan kaki..Sewaktu aku amik gambar ni .... masuk dah maghrib .. Saja je aku nak test kamera buruk aku tu..nak tengok kualiti waktu malam...Kebetulan lak aku tengah buat cerita KISAH PALING SERAM ...GENGBLOGGER.COM

Kalau korang perhatikan gambar tu...korang akan nampak ada perempuan berambut panjang berdiri memandang aku ...Pada mulanya aku tak percaya...tapi bila zoom in....baru aku nampak kelibatnya..aku tunjukkan pada wife aku...terus dia pengsan ..tu tak sempat tengok lagi tu...kalau tengok ???? haaa...Aku tau korang tak nampak...cuba korang klik gambar kedua tu untuk zoom kan gambar tu....

Ingat...aku tak bertanggungjawab atas sebarang ketakutan yang korang alami..Eeeeeeeee

Yang ku rindu telah berlalu ..







Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI