Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 15 April 2010

Aku tewas akhirnya ...

Tolonglah..bukan salah aku .. aku dah cuba yang terbaik .. aku dah cuba .. .tapi tak mampu ... aku bukan tak mahu .. aku terlalu inginkannya ... tapi apakan daya.. inilah yang aku mampu ..

Aku cuba melawannya .. tapi dia lebih kuat ... aku tak nampak apa apa .. semakin kelam penglihatan aku ... aku cuba bangkit tapi ... kembali terjatuh .. cuba ku bukakan mata ini ... tapi .. tapi ...

Aku tewas akhirnya.. aku akui ... aku tidak mungkin berjaya melawannya.. biarlah aku tidur ... dengan lena ... ZzzzZZZZz

Penat tak terkata ..

Lama sangat aku ponteng g gym .. ari ni nak tak nak kena g gak .. kalau tak g , selera makan mencurah curah .. letak la apa saja pun , pasti aku bedal termasuk la blog MAT GEBU tu .. walaupun sekadar gambar , kalau tak bagitau tu gambar , aku bedal jer ... dah bedal baru sedar tu gambar ... sapa susah ? Mat Gebu gak susah ..

Otw balik dari gym tadi , ternampak la sorang kawan aku ni .. ermm.. dia baru je bercerai ngan isterinya .. Dengar cita sbb dia tak keje dah .. diberhentikan keje .. wife dia lak anak dato' ... ermm .. sendiri mau ingat la kan ...

Kawasan taman permainan rumah keluarga aku ni selalu dibanjiri dek doktor doktor pakar dan jutawan eksport eksport datang 'bermesyuarat' .. Diorg ni jap ada jap takde .. Bila takde tu , aku rasa mmg diorg g kursus jangka panjang la .. Dua tiga tahun muncul kembali .. Ingatkan bila muncul tu dah tak jadi doktor malah siap naik pangkat lagi wooo ... kira dah jadi pakar kepada pakar .. haaaa ...

Nak dijadikan cerita .. tadi aku ternampak laaa kawan aku ni melepak dengan doktor doktor tak bertauliah tu ... Hmm ..takkan frust kot ? Tau .. tak salah lepak ngan diorng tu .. tapi kalau datang dek abang polis ? Tak ke semua tersangkut ? Kadang kadang bab ni , kawan leh makan kawan wooo ... tak ke kes naya tetiba ada 'barang' dalam poket suar kita sedangkan kita seumur hidup pun tak penah pegang kejadah haram tu ... paling jahat pun pegang panadol .. tu pun dh mengigil ketakutan .. haaa ..

Entah ler .. aku tak pasti la samada kawan aku ni frust dek bercerai atau sebaliknya .. Bagi aku , tak guna frust... teruskan hidup .. susah susah pun , buat la blog ... jual baju secara online ke ... banyak la bisnis dalam intenet ni boleh buat ... klik FACEBOOK dapat RM100 ke...mana tau kan ?? HAHAHAH

Entri Pilihan : Sendiri Mau Ingat

Bila jejak je zaman remaja , perkara pertama yang timbul dalam kepala otak ialah ...


Maka terasa la diri tu dah bijak macam ..

Padahal tak sedar sebenarnya awak tu masih lagi ....

Bila ditegur perangai tu , mulalah ..


Sikit sikit kata mak bapak nak ..


Padahal mak bapak korang tu ..

Kalaulah mak bapak korang tu jahat sangat , dari kecik lagi diorng dah ..

Hurm...Ni umur baru

Dah berlagak macam ..


tapi bila ngan boyfriend atau girlfriend lak , korang ..

..
masa manis boleh la ...


bila time ni ??

Atau
baru laaaa korang nak cari balik

atau

Haaaa..tu kira nasib baiklah korang sempat

kalau tak sempat ?

Camana ?
Bak kata

FIN


" Wahai anak, kamu mungkin lebih bijak daripada kami, tetapi kamu tidak mungkin dapat mengatasi kasih seorang ibu dan bapa. Kamu hanya mampu mengasihi kami selepas kamu bijak, tetapi kami mengasihi kamu sebelum kamu lahir! "
sailfulislam.com

Kenapa begitu mudah gadai diri ?

Baru kenal .. dah tergadai ! Kenapa ? Sebab cinta ? Cinta tang mana ? Rupa atau $$ ? Aku pasti ramai akan kata kerana keperibadiannya ..

Andaikata ... lelaki tu tu kerja sebagai penjaga tandas , ada ke peremuan tu korbankan diri kerana cinta ? Tak mungkin kan ? Kalau lelaki tu kerja bagus .. berpangkat .. bergaji besar .. keturunan orang besar besar , berapa ramai yang sanggup gadai diri agar lelaki tu tak tinggalkan dia ? Boleh di kira dengan jari laa yang tak sanggup tu ..

Bila putus cinta , frust bagai nak rak .. Bila berkenalan dengan lelaki baru , dapat lak mmg jenis lelaki $$ , perghh .. lupa terus frust .. seminggu kenal dah terus berpegangan tangan .. berpelukkan ..atas dasar janji lelaki tu akan jadi tunang atau bakal suami ... BARU BAKAL ! Belum tentu jadi kan ? Dosa dah mula mengalir ... Yang ' pasti ' belum tentu !

Tu pasal laaaa zaman skarang ni wanita mudah diperdayakan dek lelaki lelaki durjana ! Semudah ABC !! Tak kira la perempuan tu ada pendidikan tinggi atau tidak .. kena 'racun' skit , cairrr hati tuu ... haih ..

Tu yang kena tipu dek mat mat black tu .. sanggup bawak dadah tu .. camana ? sebab apa ? sebab $$ je kee? Ada sorang kawan aku ari tu , cerita kat aku yang adik dia dok tergila gila kat satu mat black ni ... huh .. laki tu sanggup buat perjanjian hitam putih takkan mainkan adik dia ! Bengong ke apa ... kalau laki tu blah balik negara dia , kena lak adik dia 'terbuncit' dah ... camana ? sapa nak tanggung ?

Wahai gadis gadis zaman ini ... buka mata .. tengoklah sekeliling .. korang hidup zaman penuh dengan tipu daya manusia .. penuh dengan kedurjanaan ..

Bila dah kena tipu .. baru nak teriak ? haaa... tunggu ..aku ada satu entri menarik punyaa .. pasni .. huhu ...

Jelajah Blog IBU : Coretan Uda

Macam blogger profesional jer empunya blog ni ... UDA yang tinggal di Putrajaya ( erk ) berminat nak menambahkan lagi kenalannya dalam dunia blog ini ..

" Ingin berkongsi pengalaman manis ketika mengandung, bersalin, berpantang, penyusuan ibu, membesarkan sikembar dan merancang keluarga bersama-sama ibu di luar sana "

Haaa .. banyak infomasi blog ni ..tak rugi jadi geng ni ... Blognya pun kemas dari blog aku ... jauh cantik la .. Best best ..

OK ... cita banyak tamoo .. jom g JELAJAH BLOG IBU : CORETAN UDA

Jelajah Blog : My FiNgEr , My HaNd , My HeAd & My Life

Weeeeeee ... abis dah lunch ... sambung jelajah .. huhu..giler aku neh .. tak pe la .satu lagi cukup 10 jelajah belah siang ni ..total entri setakat ni .. ermm ..13 ...haih..petang nak g gym lak ..lama tak g ... huhu ..

Blog seterusnya adalah milik JIEJAH @ JIE yang berada di Shah Alam ..

Header , ada makna tuu.. sebab tu dia pilih gitu .. apa maksudnya , dia je yang tau .. biarkan misteri terus menyelubungi anda ..

Background , susunan , semua ok ... cuma ada satu je aku rasa tanya kat blogger blogger lama , mesti diorg tak berkenan ... hehehe .. cuba g 'jalan jalan ' . .pasti tau nanti ..

Lain semua , mabeles .. takde komen .. hehe..cun dah tu...

OK .. aku dah ..korang lak komen ? hehehe .. g la jelajah >> MY FINGER , MY HAND , MY HEAD , MY LIFE

Bila Tokoh Agama Bergaduh ?

Kelakarkan ? Kita ni dah la jahil bab agama .. nak mengharap pun pada yang bijak pandai .. Tapi bila bijak pandai pun bercakaran sesama sendiri , pada siapa kita nak pandang ? Aku kata ko salah , ko kata aku salah .. Aku kuarkan pendapat , ko kata sesat .. Ko kuar pendapat , takde dalil sahih ?

Bila dengar kuliah agama , cakapnya penuh kencang ... bila ada desas desus , dinafikan .. Tau tau nikah .. yang lama cerai .. Tapi ada ilmu agama yang tinggi .. Camana tu ?

Si jahil agama ni tersenyum .. Mereka yang pandai agama pun 'jahil' .. Tu baru bijak pandai .. Pemimpin lak ? Yang ada gelaran pun boleh tuduh menuduh .. Mmg semua manusia.. Nabi Muhammad S.A.W pun manusia .. jgn lupa tu .. contoh pada umat Islam agar mencontohi baginda Rasulullah S.A.W .. tak pulak nak ikut .. bila datangnya MAULIDUR RASUL , macam macam cerita moral keluar ... masa tu je ke ?? Lepas pada tu ? Tunggu tahun depan lak ?

Mana laaaa remaja skang nak hormat undang undang apatah lagi agama yang mereka anuti .. Contoh terbaik pun dok bergaduh sesama sendiri ! Saman sana sini ... Nak tengok sapa ? Last last , g kedai gunting rambung , jadi laaaa PUNK , SKINHEAD dan banyak lagi .. memberontak jiwa mereka ... huh... sapa yang insaf pun tak tau .. Gile kuasa !

Nak baca suratkhabar pun dah boring !

Aku dah lama tak baca suratkhabar .. kenapa ? Bila baca jer , mesti ada kes kes mati .. Tak di dera , mesti dibunuh .. Kalau tak dibunuh , mesti terbunuh ...

Semua tu berlaku dalam negara kita .. Tak kira bangsa , agama , umur dan pangkat .. semua terlibat .. Nak mengeluh pun tak tak terkeluar kata kata .. Nak mengeleng kepala pun tak boleh sebab dah teleng kepala ni ..

Dah tak de kedamaiankah negara kita ni ? Jgn bicara negara luar pun begitu juga ! Perlu kita tau negara kita ni , penduduknya dikategorikan antara yang mesra , bijak , bersopan santun .. Tapi kenapa sikap tu boleh berubah sekelip mata ?

Aku terfikir , adakah di sebabkan pengaruh television yang mana hari hari dok tunjuk cerita aksi ganas .. Kalau tak lumba kereta , mesti gaduh ...adegan seks jangan cerita la... cerita kita pun dah berlambak gitu .. tk kira dalam filem atau drama .. mesti ada ... Banggakah buat movie gitu ??? Nak buktikan filem kita mampu setanding negara luar ? Tolonglaahh ..tak payah... Tuu cerita Upin dan Ipin tu .. boleh laku berjuta juta gak ! Takde pon adegan lumba kereta , seks dan gaduh sana sini !

Sudah sudah laaa... tak larat nak tengok semua ni berlaku dalam negara kita ... Buatlah sesuatu .. anak anak kita sedang membesar ... nak ke diorng tengok semua ni ? Nak keluar g mana mana pun skang dah pk berjuta kali ... Dalam negara sendiri pun dh tak selamat .. haih...

Jelajah Blog : Mak Su

Blog MAK SU dengan taglinenya " cukuplah mati itu satu ingatan " .. hehe..mendalam ..

Pemilik blog ini mengelarkan dirinya MAK SU ....Salam kenal dari saya .. Blog Mak Su ni dah lama giler ...sejak 2006 .. tersangat la otainya ... mungkin disebabkan 'keadaan' maka blognya tak begitu berjaya mengembangkan sayap ke luar kawasannya ..

Simple blognya tapi entrinya mmg cukup ' matang ' ... berpengalaman la katakan ..

" Biarpun saya sudah berblog sejak tahun 2006, dan blog lama saya di sini, http://arkibceritakosong.blogspot.com/ saya tetap Merasakan Ada Kekurangan, saya berasa Amat Rendah Diri serta KAGUM dan Memandang Tinggi kepada blogger-blogger otai yang mempunyai ribuan pembaca dan mendapat tempat di dunia siber. Sebagai seorang yang menulis secara kecil-kecilan di blog, saya suka apabila curahan idea saya dibaca dan boleh dikongsi ramai. "

Hurm ... panjang lagi katanya katanya ... apa kata kita semua sendiri g jelajah blog MAK SU untuk mengetahui dengan lebih lanjut >> MAK SU

Jelajah Blog IBU : My Baby Blog

Hehe.. akhirnya .. tiba lagi di blog INTAN ni .. hehehe ... sabar sungguh ibu sorang tunggu aku kembali ke blognya .. hehehe ... blog ni femes ames weehh ... kira nak dibandingkan dengan blog aku , cam langit ngan bumi ..jauh tertinggal blog aku .. nanti nak tuntut ilmu ngan INTAN neh .. hehe..

JOm baca kenapa dia buat blog ni ;

" Kisah-kisah di dalam blog ini kebanyakan nya berkisar kan tentang my darling daughter Arissa Afrina. I have once made this statement earlier in one of my entry that my main reason when first started this blog pon coz nak mencoretkan kisah suka dan duka perjalanan hidup kami so that bila dah tua-tua nanti leh baca bersama anak cucu dan ianya menjadi “album kenangan” buat mereka pabila kami berdua meninggalkan dunia ini..."

huk huk .. cita banyak tamo.. jom g JELAJAH BLOG IBU >> MY BABY BLOG

Jelajah Blog : Kisah Juliana

Huhu ... macam macam komen ada kan ? Hahaha ... ada yang buat aku terkedu .. ada yang buat aku terharu .. ada yang buat aku merayu . .dan ada yang buat aku cam kayu .. camana tu ? hahahha.. tak kisah laaa .. asal semua gembira ... aku gembirakah ? huhu.. biarlah Allah saja yang tahu ..

Ok ... ni blog terakhir dalam senarai penjelajahan aku ... ada lagi tuu .. tapi tu yang baru.. yang lama lama , dah abis dah... fuh ..lega...

KISAH JULIANA , blog milik Jue yang juga merupakan ibu kepada dua anak ... comel comel ..
Dia ingin sekali minta pendapat aku mengenai blognya .. Gini pendapat aku .. KEMAS dan CANTIK .. takde yang leh buatkan pembaca ilang mood .. CUMA ..

Ini satu pendapat aku kepada semua blogger yang baru yer ... Bab bab follow memfollow .. jgn sesekali tinggalkan komen di mana mana blog yang korang masuk yang berbunyi gini yer .. " i dah follow u .. u follow i lak yer " ... tak mesra alam .. serius .. Aku kena terus terang .. boleh membuatkan pembaca rasa cam 'terpaksa' follow ..satu lagi , buatkan blog tu rendah kualiti walaupun blog tu menarik ... aku tak bicara tentang blog jue je tapi banyak blog yang aku g jelajah , ada tulis gitu .. ermm...

Jangan sesekali minta blogger follow blog kita ... kalau mereka rasa nak follow , maka satu bonus bagi kita .. kalau tak , satu hari nanti pasti dia akan kembali dan follow ... ok ? cun ? jgn marah atau terasa ye ...

Aku dulu pon gitu .. tapi lama lama aku sedar ... baik ada orang masuk hari hari dan baca dari follow tapi terus ilang !

Tengok .. panjang benor aku bebel .. ok ok .. jom jelajah >>> KISAH JULIANA

Jelajah Blog IBU : Dari LENSA turun ke HATI !

Huhuhu ... tadi Penang .. ni pon Penang ..macam suh balik penang jer nii .. tapi baru je balik ari tu .. hehehe ..

Cantik blog aQueen ni .. aQueen ni pon berasal dari Penang ..

" ini soal hati aQueen yg sgt2 obses dengan foto + photo + poto = Gambor LOVER!!! Jangan pelik bila tgk banyak gambar dr citer.. dh namanya pun giler poto.. kalau agak2 tak suka tengok elok la TUTUP MATA ye.. kat dalam sini sumer gambar n pendapat peribadi semate-mate..takde kena mengena dengan pakcik jual popia depan umah korang or pasal makcik Timah yg molotnya potpet tak reti berenti bercakap yg slalu ngacau mak korang tengah masak! maklomat penting! hati aQueen milik Mr.King Ezzany + Princess Anies Irdyna Ayuni + Princess Anies Nureen Atilea + Prince Ayrell Ryan Reezqy "

Tu dari info dia .. menarik kan ? hehehe .. Yang bawah ni , dia menceritakan serba sedikit mengenai blognya ...

" Actually.. blog aQueen ni biasa2 jerk....blog aQueen ni mmg lain sikit.. sebab aQueen punya hobi gheja 'menyumbat' gambar2 yang aQueen amik.. asal ader gambar baru jerk sumer sumbat masuk dlm blog ni.. kenkadang tu takde dh nak taip ayat berbunga2.. terus sumbat ... saper yg sakit mata nak tgk tu aQueen minta mangap ler ye....dh nama pun hobi.. sebab tu la nama header pun dr LENSA TURUN KE HATI (kalau tak turun ke hati korang tu.. mmg sah gambar aQueen hancuzzzz)... abih nak buat cemana kan.. dah minat photography.. so.. menembak gambar anak2 sendiri jer lah jawabnya.. kenkadang tu ader gak la aQueen ikot adik aQueen shoot gambar wedding bila musim cuti sekolah..tu pun kalau Mr.King sanggup menjaga prince n princess n dh pasti dia akan mendapat elaun harian..tak kira dlm bentuk wang mahupun sluar LEvi's.. aper ke punya materialistik le Mr.King ni..hehe.. kalau En. BEN memerlukan photographer untuk kawin eh En.BEN ni bujang ker dah kawin??..ah tak kisahlah mana tau nak kawin lagik ke.. nak hire aQueen boleh jerk..sah ler gambar kawin En. BEN hancuzzz....!! "

Dah dah .. jom g JELAJAH BLOG IBU : DARI LENSA TURUN KE HATI

Jelajah Blog IBU : Ekspresi dot com

Haaa... Jelajah blog ibu lagi .. best best ..macam macam cerita ada dalam blog blog ibu ni ..

Ok .. ini bukan belog aku yer .. tapi blog milik PUAN UMMIE HANIE dari Pulau Pinang .. waaa... orang kampung laaaa .. Apa habaq ummie ? Penang ok ka ??

Hehe.. ok ok .. ini kata katanya yer ..

"Pada asalnya saya bina blog ni untuk tujuan menjana pendapatan dari blogging . Masa tu saya tak berapa faham sangat so saya just bukak akaun blogspot ni dan mulalah blogging dengan sumbangnya .

Masa terus berlalu sampai sedar tak sedar dah masuk tahun ke-2 blog ni 'dilahirkan' (since 2008 tapi tak terer2 lagi) . Mulanya saya nak berlagak ala2 blogger misteri tapi lama kelamaan teringin pulak nak story tentang diri,anak2 dan family . Sejak itu saya juga mula menjalankan blogwalking dan menjalinkan persahabatan dengan ramai bloggers yang hebat2 . Siapa lagi kalau bukan kalian semua ! :) Terima kasih sudi berkawan dengan saya ! "

Pe lagi ? jom g jelajah blog >> EKSPRESI DOT COM

Jelajah Blog IBU : From my kitchen's

Ermm ... aku rasa akak IFAH LATIF ni terlupa nak buat entri berkenaan jelajah ni .. tapi tak pe la ... aku teruskan juga sebab aku rasa blog ni mmg sesuai untuk dikongsikan dengan blogger / pembaca yang lain ...

Kalau tak silap aku akak Ifah ni penah bagitau aku yang blognya lebih pada tentang kek ... korang boleh la join akak ni , pada yang berminat la .. hehehe

Ok .. jom g tengok ... >> FROM MY KITCHEN'S

Jelajah Blog : Aisha Inani

Fuhh... dasat dasat layoutnyer ...polka dot .. huhu...comel dan kemas blognya .. Aku tanya kenapa dia mintak aku jelajah blognya maka inilah jawapannya ..

1) rasa macam belog aku best, tapi kenapa takde orang lagi!!! huaaaa~ (alasan tak malu dari aku!!)

2) dah penat ikot tutorial otai-otai, even not fully perfect, tapi rasa macam dah ikot banyak tips, tapi masih tak ramai readers.. why?

3) aku teringin jadik macam CIK EPAL, BEN ASHAARI, UNCLE, MISS LOLY, HANIS ZALIKHA, dan ramai lagi!! maksudnya yang pemes-pemes lah...

Jawapan aku ? Huhu.. jgn jadi femes .. tak tercapai dek akal nanti .. jadi friendly ... g cari kawan kawan blogger .. kawan je ngan sapa sapa pun ..tak kira baru atau lama ... jgn masuk blog orang pastu tinggalkan jejak... berkawan la dengan dia ... lama lama orang akan kawan ngan kita balik .. dari seorang kemudian merebak ke berpuluh puluh ... begitulah seterusnya ..

Nak cara mudah .. iklankan blog kita di mana mana web atau blog popular .. hehe ..kos dilibatkan di situ ...

Blog dah ok... entri pon ok ... cuma promosi kurang kan ? hehehe.. rajin rajin 'bertegur sapa ' ek ..

Pada rakan rakan sekalian , mari kita jelajah blog sahabat kita ni >> AISHA INANI

Jelajah Blog IBU : Life .. Living .. Sumthin' on Jurnal

Pagi ni .. cam best best lak blog yang aku jelajah .. saja nak ceriakan aku kah ?? huhu ..kalau benar , mmg menjadi ler .. hehe ...

" blog aku terbina atas dasar cintaku terhadap family aku sendirik! setiap peristiwa; manis @ pahit..semuanyer ku khabarkan melalui blog ini. Selain cerita ttg family, turut diselitkan kehidupan seharianku bersama kawan2..teman seperjuangan. yang pasti..degree yg ku perolehi dlm bidang IT dipakai guna bagi mengindahkan lagi blog aku ini!semoga suatu hari nanti..rayyan akan turut dapat membaca setiap kisah hidup kami sekeluarga melalui blog ini. paling best; dapat ramai kawan2 bloggers seantero dunia..dpt bertukar-tukar pendapat & fikiran..Alhamdulillah!!! "

Aku suka blog ni ... best ... tak caya ? jom g tengok sendiri ..

JELAJAH BLOG IBU >> Life .. Living .. Sumthin' on Jurnal

Jelajah Blog : My Medium Heart Shouted

Hahaha .. pagi pagi dah buat aku tersenyum ... blog ni betul betul buat aku ceria ... sangat sangat sangat cuteeeee .. lagu latarnya pun bagi aku sesuai dengan blognya .. menceriakan .. huhu ..

Layoutnya yang hijau tu betul buat mata aku cerah .. Cuba korang perhatikan waktu yang terdapat di sebelah kiri tu .. hahahaha .. comel ... hahaha...

"Kalo korang nak cari pasal TIPS2 KECANTIKAN dan juga TIPS2 PELAJAR CEMERLANG,korang berada di blog yang salah, kerana aku tak tahu ape2 tentang tu.percaya lah"

hahahhaha .. lawak tul laaa ... sapa ek pemilik blog ni .. sat nak tengok ..IDATI MALEK .. orang Gopeng gitu .. hahaha.. I LIKEEEE ... sat nak belek belek entrinya lak ..

Sempoiii ... bagus bagus ... nak tengok ?? joommm >> MY MEDIUM HEART SHOUTED


Aku sendiri tak faham ..

Fesyenkah ? Atau tuntutan agama ?

Aku rasa ni entri aku yang ketiga berkaitan dengan isu tudung ala ala artis glemer gitu .. Kalau artis tu aku tak hairan la .. mmg kerja diorng menipu diri sendiri .. nak cari makan gitu ..

Pagi tadi , dalam lif .. ada satu akak ni la ( aku rasa aku tua lagi kot dari dia ) .. dia pakai selendang .. ala ala artis gitu ... Persoalan yg timbul di benak aku , adakah dia cuba menyatakan dirinya menutup aurat atau sekadar sebahagian dari fesyennya pagi tu ?

Aku bukan nak pertikaikan pemakaian dia .. lantak dia la kan .. cuma aku sebagai lelaki tertanya tanya sahaja ..

Maaf yer .. aku bukan nak cari salah sesiapa .. jauh sekali nak sindir .. cuma boleh ke sapa sapa jelaskan pada aku , tujuan pemakaiannya gitu ? Mungkin ada alasan tersendiri kenapa wujudnya fesyen gini ?

Bukan apa .. aku cuma malu kalau ada orang yang baru memeluk ISLAM bertanyakan pada aku , adakah itu menutup aurat dari segi pemahaman wanita melayu ? Atau fesyen dulu dulu ? Sekadar adat / budaya orang melayu ? ...

Mana yang patut didahulukan .. agama atau adat ? Hmm ... aku pun sendiri tak faham ... Aku tau , aku pun tak sebaik mana .. cuma tolonglah jelaskan pada aku supaya aku faham ...

Jika benar nak kata " saya ini wanita muslimah " , kenapa tak ikut seperti yang disuruh Allah ?

Maaf yer .. jika terlalu 'kasar' entri kali ini .. dan jangan cari salah aku di sini .. mmg benar aku ada salah .. aku juga manusia seperti yang lain ..

Tak menutup aurat , tu kes lain .. tapi pertanyaan saya 'seperti menutup aurat ' ini ..semakin berkembang 'fesyen' ni ..

Warkah di pagi hari

Salam ,

Kehadapan semua sahabat sahabat yang sedang membaca entri ini . Selamat pagi aku ucapkan . Apa khabar korang semua ? Aku harap korang semua sihat sihat selalu . Aku disini , sihat saja . Alhamdulillah .

Bagaimana dengan tidur korang semalam ? Lenakah ? Dibuai mimpi indah atau dikejar dek hantu ? Aku ? Mimpi aku ? Sangat tidak indah. Tak perlulah aku menceritanya disini.

Sebentar lagi aku nak mandi lalu menunaikan solat subuh memandangkan baru je masuk waktu. Warkah ini hanya sekadar warkah menanya khabar sahabat sahabat aku..

Semoga kita bersua kembali di pejabat nanti. Jgn lupa bagi itik ayam makan . Kirim salam jua pada orang gaji korang tu ye. Pastikan diorg tu dah mandi baru hidangkan sarapan pagi untuk anak korang .

Wasalam .

P/s : kim salam kat jiran sebelah yer

Berkhidmat untuk negara ,

BEN ASHAARI

Takkan abis Penjelajahan aku ni !

huhu ... satu satu aku terima ... buat 10 , masuk lagi 5 ... nak kurangkan , makin masuk ... tapi aku tak la nak tolak kan .. tak baik ... harapan orang .. kalau boleh aku nak tunaikan semua ...

Cuma aku harap , sabar la ek .. aku nak update pon kena tengok masa .. kalau kena time takde orang , sapa rugi kan ? setakat ni , mengikut kajian aku buat bersama prof diraja dari universiti !$!$!@%##$% ( dirahsiakan ) , waktu waktu kemuncak adalah wakt kije .. time tu bolehlah aku curik curik buat ( sori boss ) tapi bila takde kije la.. dari aku layan FB , baik aku jelajah kan ? kawan kawan gak dapat untung ..

oh ya .. lupa lak ... korang nak kenal boss aku tak ? haaa .. kalau nak , cuba g jelajah dia ... dia pun seorang ibu .. banyak gak cerita2 mengenai anak dia dan juga kehidupan dia ... jom >> littlesharingspace ... g la jadi follower dia .. leh geng tuu ..

Ok .. pada yg berminat nak join lagi tu , join je la .. takde tarikh tutup ...di buka selagi nyawa dikandung badan .. kalau takde nanti , MAT GEBU amik alik eh .. hahahaah ... dia kalau ulas .. aku tak tau laaa camana .. abis satu page .. siap kena halang jari jemari dia kat keyboard tu dari terus menaip !! .. hahahaha.. guwau je Pak Tua ..

Tau kan prosedur nak di jelajah tu ? klik sini .. ikut je blogger blogger yang dah buat tu ek .. ok ?
nak sambung tido ... daaaa .. salaaamm

p/s : sapa sapa nak aku jadi follower dia , tinggalkan link kat sini yer ..

TERIMA KASIH KERANA SUDI SINGGAH DI BLOG BURUK KU INI
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI