Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 16 April 2010

Geledah DAPUR : UMMI ZAIHADI

Penghargaan kepada kedua dua otai blogger masakan kita neh... dah lama dalam dunia cyber .. mengajar melalui internet jer neh ... perghhh .. dasat dasat ... ok ok ..tamo ngarut ... Kedua dua blogger ni , aku buat sebagai tanda ' pecah tanah ' .. PERASMIAN untuk segmen terbaru aku yakni GELEDAH DAPUR !

Sapa sapa boleh join ... asalkan dalam tu ada cerita tentang masakan yang dia buat sendiri.. Diulangi , dia buat sendiri dan bukan satu dua menu jer yer .. tapi banyak banyak banyak menu .. Bagaimana nak buat ? Korang ikut je cara kedua dua orang lama kita ni buat .. Pastu paste link di komen aku .. haaa .. nanti aku geledah yer ... Tapi ingat ! Jika aku rasa tak sesuai , aku takkan geledah .. Maksud aku , kalau bukan original .. haaaaaa ... ada pehe ?

Keuntungan ? Perghhh ... sendiri mau ingat ler pastu .. hehe

Okkkk ... abis dah intro .. skang kita kembali ke track selebriti .. eh .. track sebenar... Mari kita lihat latar belakang blog UMMI ZAIHADI kita ni ..

"Blog HOME SWEET HOME ini mula dipaparkan pada bulan Oktober 2007 dan di"manage" dengan masa yang begitu terhad sekali kerana tuan punya blog ini adalah "a 8-5 working woman". Sebahagian besar yang dipaparkan di blog ini adalah resepi masakan yang telah dicuba samada resepi sendiri, resepi Chef-Chef tersohor dan juga dari majalah dan teman seperjuangan (bloggers) jugak. "

Panjang lagi intro UMMI ni .. tapi tu nanti korang leh baca sendiri yer .. hehehe ... Sekarang aku nak geledah resepi kegemaran UMMI ni .. jeng jeng jengggg ... syyyy ..


Hahahah..habis laaa akuuu ..kalau la wife aku buat resepi ni , aku rasa aku berenti je la g gym .. hahaha ... Sedap tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu .. tengok pun dah tau ... perghh ... camana nak buat kek neh ?? Hehehe ... apa lagiiii mari Geledah DAPUR UMMI ZAIHADI cepatttt


Geledah DAPUR : MAT GEBU

MAT GEBU , aku pasti pembaca /blogger di sini dah selalu sangat dengar nama dia kan tapi kurang pasti sapa dia ni lebih lebih lagi pembaca atau blogger lelaki .. Tak mengapa.. mulai hari ini , aku pasti ramai akan kenal dia .. hehehe.. salah seorang blogger yang dah lama berkecimpung dalam arena blog menjurus kepada bidang masakan .. hehehe... sebut kat semua ibu ibu dan juga akak akak nama MAT GEBU , pasti mereka akan terbayangkan tiffin birunya tu .. hehehe dan juga celoteh yang membuatkan mereka tersenyum simpul ...

Ok , malam ni aku nak bawak korang selongkar dapur dia .. heheheh.. mula mula aku nak tengok dulu sejarah dunia blogging dia .. jeng jeng jeng ..

"Mula2 dulu mat buat blog "bluetiffin" dan dibentuk pada 27 July 2007, blog tu menghadapi masalah dan mat pindahkan ke blog "tiffinbiru". Tujuan asal berblog hanya untuk rujukan sendiri dan sedara mara terdekat. Bersesuaian dengan blog yang cenderung perihal masak2, sudah tentu majoriti yang menyinggah ada lah kaum hawa. Pada mat blog ni biasa2 jee, tempat lepak-ing sambil mencari2 idea masak, atau resipi yang boleh menambat hati suami/isteri, boipren, kekaseh atau pun kekaseh "gelap".....ahaks!! "

OOooo.. begitu rupenyer .. hehe .. tak pe tak pe ... skang aku nak tengok .. apakah antara menu masakan yang pernah beliau buat ..

Nampak menarik bukan ? Baru tengok gambarrrrr .. lom pekena real real nehh .. kalau pekena sekali ?? silap silap , mau meleleh air liur bila teringat masakan Mat Gebu nii ..

Hahahaha .. apakah nama masakan original buatan Mat Gebu ni ??? Apa laaagiii .. jom kita GELEDAHHHH DAPURRR MAT GEBU !!!

Tamo tamo tamooooo

Malam malam tamo jelajah .. nanti tersalah masuk , susah .. malam malam kena rehatkan minda .. esok mau jelajah lagi .. kasi fresh ini otak skit kan kan ..

Ni baru je makan char keow teow 2 bungkus .. ermm... murtabak ayam 1 bungkus ... cakoi kacang merah 4 biji ... ayam goreng 2 ketul .. hehe .. tu belum abis .. stok malam kang..

Ye ye .. aku tauuu ... ko makan ke melantak kan ben ? Skit je tu ... kalau duulluuu .. takat ari jumaat , mesti ayam sekoq ... haaa... jgn tak tauuu .. tu pasal nanti kalau g johor nak singgah umah Mat Gebu .. nak bawak ayam sekoq .. suh dia buat ayam masak kari kepala ikan .. haaa .. pasti sodappp .. kan mat kan ..

Ok la.. aku tau korang boring baca aku mengarut .. Jelajah sambung esok ek .. cukup ari ni ..dah lebih 20 entri dah aku rasa ni ... huhu.. tak terkejar UMMI nak baca entri aku .. huhu ... Mat Gebu boleh kejar sebab dia dah gantung pc kat leher dia .. tu pasal pantas dia jawab setiap komen .. huhu .. aku sangkut kat peha jer .. ala ala koboi gitu ... Guwau je maaatt oiiii .. dah dah .. nak g tengok cita SI CAPIK lak .. hahahaha .. aku tauuuu laaa .... tak laaaa .. apa jadahny tengok cita tuu .. hahahaha ... cerita beratus ratus episod ... idok leer nak polow cite cite gituu haaa .. huhu

Jelajah Blog : Aibaks Dot Com

Erk... blog baru lahir ... Ermm ... Aibaks .. cuba g blog MSUEZROOM ... kat sana dia ada bagi tips untuk men'cun'kan blog .. Tgk dalam list aku tu.. TOP5 BLOGGER .. Kat situ ada link dia ..

Jangan biar blog cam ni jer ... kasi hias skit ..taruk bling bling gitu .. 'pakaikan baju' ..ek ? Bagi mereka mereka itu mencemburuinya ponnnnn ( ajuk Eric deco deco ek ) .. Tau.. hahaha...

Lain takde komen ... heheh .. Geng , jom follow baby blog ni .. >> AIBAKS

Jelajah Blog : Suke Suki

Fuh .. awek cun neh.. pewwitttt .. Mana mana yang blogger lelaki bujang yang masih single , boleh mencuba nasib .. hehehe .. no komen no komen ..plsss .. hahahha ..

SUE@IZA , mmg 'ganaz' skit dengan entri entrinya .. kalau yang terasa tu , hehe..jgn la hangin yer ..acah jeeeeeeeeeeee.. tak mungkin awek sebegini cun boleh 'ganaz' .. mesti dalam hati ada taman punya kaaann .. ok ok .. tamo puji lebih lebih .. nanti kang orang ingat aku lak yang gatal .. aku kata gitu sebab... haa .. sebab peee BENNN ..habaq maaiii ... haaaa... korang g baca sendiri la yer .. hehhee ..tamo habaq ..

OK .. jom g JELAJAH BLOG >> SUKE SUKI

Jelajah Blog : Mama Ada Blog

Papa pun ada blog laaa.. hahha..guwau je..

Blog seterusnya milik MAMADAMIA aka HAIZA ..uik..satu industri kita? Tourism ?? huhu .. Menarik .. hehe ... ok ok .. cita panjang tamo ...

" Aku wujudkan "Mama Ada Blog" ni pada 8 May 2009..Dah hampir setahun aku menceburkan diri dalam dunia blogging ni dan bermacam2 cerita yang berlaku sepanjang kehidupan keluarga aku ni aku coretkan di sini . Seperti yang tertulis di header blog ni "Story about My Life and My Love"...so itulah yang terdapat di blog ni...cerita tentang kehidupan ku,tentang orang-orang tersayang di sekelilingku dan juga tentang teletah puteri sulong ku Nur Damia Batrisyia kerana dengan kehadirannya dalam kehidupanku menjadi pendorong utama kewujudan "Mama Ada Blog" ni.. "

Hehe..begitulah ibu kan ..mesti nak buat blog kerana anaknya .. Kerana suami takde keeeerrrr ??? Huhu ..begitulah nasib suami suami .. huwaaaa....

Blog ni kalau masuk , jgn tengok sebelah kanan tu ..kang korang nyesal ! .. Tkde komen untuk blog ni ..cun ajer ! JOm jelajah BLOG IBU : MAMA ADA BLOG

Segmen Baru Minggu Hadapan ! !

Segmen baru lagi ??? Huhu.. segmen kali ni menarik ... Apakah dia ?? Segmen yang lama camana ?

Segmen JELAJAH BLOG dan JELAJAH BLOG IBU diteruskan selagi ada permintaan .. Segmen baru ini ialah ... jeng jeng jengg...

SEGMEN GELEDAH DAPUR !

Segmen ni khas untuk blog yang buat entri tentang masakan masakan ... Cam blog MAT GEBU dan UMMI ZAIHADI ... Yang menariknya , satu hari hanya dua blog sahaja akan digeledah .. Pagi dan malam !

Syarat syaratnya ? Mudah je ..

1 ) HEADER BEN ASHAARI perlu ada

2 ) Keterangan ringkas mengenai blog anda

3 ) Apakah menu istimewa yang ada dalam blog anda .. Berikan sekali linknya ..

4 ) Dari mana anda tahu mengenai segmen ini .. Linkkan sekali pada namanya.

Tu jer.. mudah kan ? Apa lagi ? Sebarkan pada rakan rakan blogger blogger yang lain .. Edisi terhad yer ..

p/s : Mat Gebu ngan Ummi , akan saya GELEDAH dulu yer sebagai penghormatan.. linkkan saja masakan yang spesel yang ada dlm blog Mat dan Ummi

Jelajah Blog : Mama Najlaa Punya

huhu.. dengar cita nak hijrah ke Qatar ? Yeke ? Pergh..masuk masuk terus gossip .. hahaha ..

Blog milik LELORD ni aku mmg nampak berkali dia mintak untuk di jelajah .. saja aku wat wat tak nampak .. nak uji kesabarannya ... hehe .. ternyata CUKUP SABAR !! Tabik spring la LELORD ! Wa caya lu ..

Comel jer blog ni ... ingatkan anak dara yang punya tapi bukan ... mak dara yang punya .. hehe ...
Bagi aku .. blog ni ok je..takde masalah dari segi layout dan juga tulisan ..Entri pon sempoi .. Kira ada 'cerita' la blog ni ... Tu bagi pandangan aku ..korang lak .. aku tak tau la ... sementara ada masa ni , korang g jelajah tengok .. jgn lupa tinggal komen ek .. > > MAMA NAJLAA PUNYA

Senarai terkini : JELAJAH BLOG

http://mamaadablog.blogspot.com/2010/04/jelajah-blog-ibu.html

http://spongebobpink.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

http://aibaks.blogspot.com/2010/04/saya-budak-baru-belajar-sila-en-ben.html

http://purpleholix.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-dijelajahi-oleh-ben.html


Tinggal lagi 4 je .. ada blog lagi yang aku terlepas pandang ? paste kat komen tu ..pastikan dah buat entri yer .. Nak join ? sila buat entri seperti mereka mereka ini buat .. Entri tu ibarat isi borang la yer ... takkan nak aku g serbu gitu jer .. huhu

Beta nak g solat jumaat lak .. balik nanti sambung ... huhu ... ;)


Jelajah Blog IBU : I'm Know That I'm Getting Older But I Refused To Grow Up

Panjangnyaaaaaaaaaa ..

" eh...saya pun ibu...rasanya en ben sudi tak jelajah blog ciput saya ni???tak sudi tak pelah, saya hanya mencuba apa yang saya mampu...pada mulanya tertanya jugak saya ni siapakah ben ashaari ni...hati tertanya2...perasaan ingin tahu membuak² lantas tanpa segan silu saya ke blog beliau...lagi pun rasa saya rata² rakan² blogger suh en ben itu jelajah blog memasing kan sebelum 14 April...dan ari ni dah 14 April pun...mungkin en ben tak sudi dah jelajah blog ciput saya ni...tak pe...takpe...saya jelajah sendiri lah...sob...sob... "

Kata-katanya membuatkan aku terus menjelajah blognya .. Ni dah kira lunch time ni .. orang lain dah kuar g jalan jalan tetapi aku masih terpaku di dpn pc ... cuba yang terbaik menunaikan hasrat rakan rakan dan juga ibu ibu .. huk huk ..

" Bang , nasi ayam bungkus yer .. " .. aku hanya mampu order secara online jer memandangkan aku tak boleh bangun dari kerusi kerana dah berakar umbi .. huk huk .. hehe..guwau jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerr ..

Ok ..blog ni milik IZ YAN yang berada di PUTRAJAYA ( precint berapa ? raya nanti datang umah ek ) .. keje gomen gak ni .. hehe ..sama laa ...

" kebanyakkan citer2 dalam blog ni berunsurkan citer² semasa, anak² atau apa sahaja yang saya rasakan perlulah...dan saya takkan sesekali paparkan isu² yang boleh mendatangkan amarah, atau salah paham bagi pihak yang membacanya... "

Haaa .. jom jelajah dari dok nganga kat situ >> IZ YAN


Jelajah Blog IBU : Anastasia - Dunia CintaKu

Ada satu yang best tentang pemilik blog ni ... apakah dia ??

" Mom to my 3 little power puff gurls -NUR AQILAH, NUR IWANI AND NUR ADLIN! Wife to my Lovely husband - Mior Shahril "

Anak dia kumpulan power puff girls rupenya ?? aKu lak ben 10 ! mesti bergaduh ni .. hahaha... guwau ..bukan tu .. yang ni ha ..

"saya ada juga blog lain iaitu blog e-novel - DUNIA CINTA JASMIN dan JANJI KASIH (part time jer, itu pun bila-bila free jer boleh nak menulis..huhu..)- khas untuk peminat novel online "

Amacam ? Ada brani ?? Aku minat baca novel .. tapi kalau aku mula baca novel , alamat JELAJAH aku ni berkubur laaaaa .. hahaha ... jadi ada baiknya , korang je baca ..nanti cerita kat aku ek .. hehehe

Keseluruhan blog ni bagi aku , cantik dan kemas.. takde apa nak dikomen .. korang ?

JOM JELAJAH BLOG IBU : ANASTASIA - DUNIA CINTA KU


Jelajah Blog IBU : Seputih Seharum Melur

Perghhhhhhhhhhhhhh ... sat nak baca sekali lagi ... SEPUTIH ( cam aku ) SEHARUM ( cam aku gak ) MELUR ( ni tak ..aku cam bunga kasturi ..hahaha ) ... mmg best ... mesti jiwang jiwang neehh ... sat nak p tengok ..

Perghh .. English style ... kalah blog aku .. blog aku Red Indian style woo ...

" Blog ini tercetus apabila anak2ku dan anak2 buahku mula bertanya akan anggota2 keluarga kami, `siapa mereka? bila lahir? lahir kat mana? dan sebagainya. Maka pada 2 Disember 2008, segmen penceritaan di dalam blog ini didahului dan didedikasikan untuk kedua ibubapaku di bawah entri SALASILAH -Tanpa Mereka Tidalah Aku disusuli entri2 seterusnya, pengenalan adik2ku dan ahli keluarganya dari kacamata seorang kakak. Harapanku, masa mendatang, mudahlah nanti si kecil generasi kami mengenali mereka yang di atas. "

Emm.. panjang lagi ceritanya .. g masuk n jelajah sendiri ek .. berbaloi baloi gitu .. Jom JELAJAH BLOG IBU : SEPUTIH SEHARUM MELUR

Maaf dari BEN ASHAARI

Terlebih dahulu aku mohon maaf sekiranya ada yang terasa yer .. Aku tahu ramai yang meninggalkan komen pada entri aku .. adakalanya aku balas ada kalanya tidak sempat .. Bukan sombong atau besar kepala .. tapi tak cukup tangan nak ke entri yang lepas sebab dok menjelajah blog blog diatas permintaan mereka ..

Aku ini cuma insan biasa .. tak de nak sombong langsung .. Aku cukup berbesar hati dan gembira pada mereka yang meninggalkan komen .. Komen korang tu membuatkan aku tersenyum .. I like... cuma nak balas tu , kadang kadang dengan connection yang teruk .. jap ok jap tak .. Terpaksa aku dahulukan JELAJAH ni .. kang ada kawan kawan ingat aku tak sudi jelajah blog diorng .. Jangan la pk gitu .. aku pasti singgah ... insyaAllah .. ok ? Komen komen tu aku balas bila ada kelapangan .. pasti aku cuba membalasnya ..

Pada yang kali pertama datang ke blog aku ni , SELAMAT DATANG .. SAYA AMAT ALU ALUKAN KEHADIRAN ANDA SEMUA .. JUTAAN TERIMA KASIH DARI BEN ASHAARI ..

Sekali lagi , aku mohon ampun maaf jika ada yang terasa .. 10 jari , 2 biji mata dengan masa yang terhad .. harap dimaafkan yer ...

KOMEN ANDA AMAT DIPERLUKAN .. TQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQ .. ok ..sambung jelajah ...

Jelajah Blog IBU : 4fn1mf-family

Huh ? Apa maksudnya tu ? Empunya blog ni mengelarkan dirinya , NZA , berasal dari Klate tetapi menetap di Johor ... hehehe..

" 4fn1 tu ibu ambil sempena buah hati ibu, 4 fn
1. Farah Nabilah
2. Farah Nadiah
3. Farah Najda
4. Farah Naurah
dan 1mf satu2nya putera tunggal ibu
Muhammad Farouk "

" Hampir 90 % blog nie adalah kisah anak2 ibu dan sesekali trselit kisah ibu n ayah.
Tujuan awal ibu wujudkn blog nie sebagai dairy catatan harian
dan brkongsi kisah family kami dgn keluarga ibu yg jauh dimata. "

Haa.. amacam ? Menarik kah ? jom g JELAJAH BLOG IBU : 4fn1mf-family

Jelajah Blog IBU : Kau di Hati Ku

Hehe.. blog ni pun aku pernah singgah dulu .. tak pe .. atas permintaan , aku singgah sekali lagi .. Macam aku kata pada blog sebelum ni ... ibu ibu ni patut join MOMSBLOGGERPLANET .. haa.. Puan ISMALINA pun kena join ... jgn lupa tau.. tanya geng geng lain camana nak join .. pssst..BEN pon join gak ..hehehe..

"Aku mmg x reti buat blog...xder lansung ilmu IT..tp my very the bestfriend "mamanajla" ajak aku buat blog....dia kan x lama lg nak b'hijrah ke qatar..jauh nunnnn..so,klu ada blog ni blh la share citer2 t'kini...p'ubat rindu la kiranyer...so,pd 29hb mac 2010 aku pun mula2 la b'blogging....baru sgt2 kan...x sampai s'bln pun lg..;) dah alang2 ada blog ni...aku pun share la segala citer ttg aktiviti2 harian,aktiviti2 masak m'masak...w'pun x la terror sgt bab2 masak ni....cerita ttg anak2...luahan hati...mcm tag line blog ni "CERITA DARI HATI "

Jadi , tunggu apa lagi .. jom ramai ramai jelajah blog IBU : KAU DI HATIKU

Jelajah Blog IBU : Cerita ceriti Ibu Ayra

Aku nak petik kata kata empunya blog ni ..

" Aku rasa ini adalah satu inisiatif yang baik untuk para bloggermums berkenalan antara satu sama lain selain dari melalui Momsbloggerplanet dan lain-lain..."

Aku rasa semua blogger yg bergelar ibu patut g join MOMSBLOGGERPLANET .. camana nak join ? korang tanya otai otai MOMSBLOGGERPLANET .. ada banner diorg kat blog tu ..

"CERITA-CERITI IBU AYRA", blog yang saya gunakan sebagai medium untuk saya menyimpan cerita-cerita berkaitan dengan diri saya, keluarga saya dan apa saja yang berlaku di sekeliling saya. Cerita utama dah tentu tentang progres anak dara saya yang sorang tu, Ayra. Dengan harapan, satu hari nanti dia akan membaca dan menjadi segala tulisan saya blog ini sebagai kenang-kenangan. Selain itu, saya juga suka berkongsi resipi masakan dengan rakan-rakan blogger. Kadangkala terselit info2 kekeluargaan dan juga sesekali cerita berkaitan artis dan isu semasa. Saya berharap, dengan adanya segmen Jelajah Blog Ibu ini, saya dapat menambah ramai lagi kenalan di kalangan ibu-ibu semua. Dengan itu, kita dapat berkongsi cerita dan mungkin berkongsi ilmu yang akan menguntungkan kita bersama. "

Yess .. aku sokong aku sokong .. hehehe .. sokong ajaaaaaaaaaaaa .. Jom g JELAJAH BLOG IBU : CERITA CERITI IBU AYRA

Jelajah Blog : Cinta Adam dan Hawa

Pemilik Blog ZUE ANNALEEYA dari Kuantan , Pahang ni agak malu malu nak join penjelajahan Ben Ashaari .. Dia kata blog dia tak cantik .. Ermm .. Aku tengok dah .. Serius ! Mmg tak cantik langsung ! Blog cam ni mmg tak cantik kalau dibiarkan kosong ... tapi dek kebijaksaan ZUE meletakkan template serta gambar gambar di kolum kanan tu membuatkan blog ni menceriakan setiap pengunjungnya !

Entri ? Jgn dibicarakan entri orang berpengalaman ! Hidup mommy bloggers !!!

" Blog nih dinamakan "Cinta Adam & Hawa" kerana aku ibaratkan cinta aku kepada suami dan anak2... pastinya aku akan abadikan setiap detik dan kenangan bersama family tercinta dlm blog nih.... nih kira mcm diari jgkla... bercerita tentang keletah anak2 yg semakin membesar iaitu Anis, Alif dan Airel.... pendek kata ape saje aktiviti seharian sama ada bersama family dan jgk keje2 kt pejabat akan diceritakan di sini..... sesekali tuh akan diselitkan jgk citer tentang tuan blog dan suami, En Alias..... yerla, sekali sekala bg la peluang Abah dan Ummi nak inteprem kan??? "

Tunggu apa lagi ??? jom g tengok blog mommy blogger ni ... JELAJAH BLOG : CINTA ADAM DAN HAWA

Jelajah Blog IBU :Umidanish

Cantik blog ni ..

" Blog umidanish ni adalah hasil nukilan umidanish berkenaan family umidanish tersayang terutamanya si boboy kecik iaitu izz danish.. banyak kisah2 menarik tentang danish yang umi lakarkan untuk tatapan umi sekelurga pada masa akan datang. Selain itu, mana-mana kisah yang boleh dijadikan info terbaik kepada kaum ibu bapa yang lain, umi share kan disini.. kisah abi danish dan umi juga ada tercalit disini.. almaklumla nama pun blog family tentunya abi dan umi danish pun tercoret juga beberapa kisah lucu dan penting buat kami. "

Uik ... banyak umidanish ni bercerita dalam blognya .. aku tamo nak panjang panjang ... bagi aku berbaloi korang g jelajah n jadi gengnnya .. Jom g JELAJAH BLOG IBU : UMIDANISH

Jelajah Blog IBU : Keluarga Mizfal Arshad

Uik ... sekali aku singgah blog ni .. Erk... tkde apa apa ke ? Nasi ayam ke ? Satay ke ? Paling tidak pun ikan siakap 3 rasa arrr .. lapar neehh ... heheh.. guwau ...

Aku pernah singgah dulu kat sini .. sat nak cari entrinya ... JELAJAH BLOG ..

Waaaa... aku penah tegur blognya .. dia buat perubahan .. i likeeeee i likeeee .. hehe...baru comeeyyy... tapi kan .. ada satu yang cam tak sesuaiii gitu... cuba ibu Mifzal tengok betul2 .. haaa.. ada satu kawasan tu cam 'semak ' skitt jeee .. kalau ibu kemaskan yang tu , MABELES pasni.. huhu... sori ye ibu ... habaq skit je ..

Lain lain , cun dah ! ... korang lak g tengok .. kasi jelajah sikit BLOG : KELUARGA MIZFAL ARSHAD

Jelajah Blog IBU : Tecik Tenit Tomel

Huhu .. bahasa baby ehh .. .hehe ...Ops.. Salam .. Selamat pagi semua .. Awal beno aku bawak korang g jelajah ek ... Aku rasa segmen jelajah Blog IBU ni akan abis tak lama lagi .. pasni akan terbit satu lagi segmen .. huhu .. Apakah ? Tungguu jeeek ( insyaAllah )

Blog ini milik QASEHADAM .. aku tak rasa ni nama betul yer .. Gabungan blog bernawarna pink putih dan warna cyan ( eh ) ini amat menarik hati .. sangat lembut je warnanya .. susunannya pon begitu jua .. amat kemas lagi tersusun .. macam web portal lak gayanya ..Macam yer !

" Haku mule melibatkan diri lam dunia blog ni selepas melahirkan Qaseh sebelum tu aku just jadi silent reader jer,lepak2 bace entri blog org sambil mencari ilmu so tuk memudahkan lagi aku mengikuti blog kenkawan haku pun 'tercreat' la blog gak hehehh.."

Hehe .. comel ... gi la tengok sendiri .. kang aku puji lebih lebih , korang kata aku di bayar lak .. hahahaha ..guwau aaa .. Dah dah .. jom g JELAJAH BLOG IBU >> TECIK TENIT TOMEL

Pagi ku tidak lagi indah ..

Huh... dua hari dah aku tak dengar suara SY dan Kak Engku di SINAR .. mana diorg menghilang ? Tukar syif kah ? Atau sudah berenti kah ? Atau sudah tukar ke radio lain kah ? Kah kah kah ?

Em... opss .. lupaaa ..Salam dan selamat pagi pada anda .. Bagaimana tidur anda ? aku lena tapi tak cukup .. PAgi tadi nak bukak mata pun susah .. Terpaksa bukak guna playar ...Jenuh la gak ... Ni pon dok mengantuk lagi .. Aku bukannya kaki tidur tapi aku rasa mata aku dah terlampau letih ..

Tak pe tak pe ... esok aku boleh balun sampai ke tengahari .. huhu .. Yelah , dah berapa minggu aku tak dapat tidur yang sempurna 8 jam .. asik 4-5 jam je...

Erm... wahai chef chef sekalian , apakah menu masakan anda hari ini ? Aku seperti biasa , makan biskut IKO je pagi pagi ni ... Ari tu aku timbang berat aku , ilang 2 kg .. ermm .. Minggu depan nak start serius balik berworkout .. tapi susah gak .. Sebab ada DSA ... aku bertugas lak tu !!! WWaaa ...best gileeeee ... hahahaah ... tak sabar tak sabar ... hahahahahaha ..erk..sampai dah ERL ... hehe .. tungguuuuu
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI