Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 22 April 2010

Jelajah BLOG : Melakar Cinta Di Pintu Syurga

Cantik warna latar belakangnya .. aku ingat lagi dulu aku ada baju raya color cam ni ... kenapa ? sebab hehe ... aku mmg suka color gini... hehe..

Menurut di profilenya , pemilik blog ni bernama PUAN FIQ ..berasal dari Alor Setar , Kedah .. Blog ni sesuai di jelajah oleh ibu ibu dan juga bakal ibu ... Ayah ayah dan bakal ayah juga digalakkan juga jelajah blog ni kerana terdapat entri entri yang bermanafaat untuk dibaca ! Tak baca rugi woo..

Komen aku ? Emm.. ada ...ada gangguan pada mata di sebelah kiri tu .. heheeh.. kalau tkde , ok kot.. tapi terpulang la yer ... Lain lain .. tkde ... ;) comel dah ...

Ok geng .. jom g jelajah blog >> MELAKAR CINTA DI PINTU SYURGA

Topeng muka ada ?

Aku ada satu penyakit .. iaitu cepat mengelabah ... Kena lak bila di pressure .. mmg abis la aku .. tak leh nak pk .. aku jadi tah hapa hapa .. huhu ..

Nak dijadikan cerita , pagi tadi laa... aku tengok jam aku masih ada masa untuk beronline .. sekurang kurangnya 5 minit ..

Tempat duduk takde .. jadi aku berdiri jer la.. cuba korang bayangkan camana aku berdiri sambil pegang laptop ? Dengan beg lagi .. Korang tau kan , cermin mata aku patah ari tu .. tapi boleh la disambungkan semula ...

Tengah dok connect internet ... berbunyi la 'suara perempuan ' di pembesar suara yang terdapat di stsn tu memberitahu ERL akan sampai lagi 2 minit .. Hurmm.. cepat cepat laa aku simpan ..

Cermin mata aku tu , aku nak sangkut kat baju aku .. Naluri hati aku kata , " jgn ben.. silap silap tercabut nanti tangkai dia tu .. "

Aku berfikir .. masak masak sebelum buat keputusan .. "Takkan punyalah .. " .. aku degil ...

Aku cabut cermin mata aku lalu aku sangkut gak kat celah baju aku ... Seperti kata hati aku tu.. benar benar terjadi ...

Tercabut tangkai cermin mata aku lalu berguling guling laaaaa sehingga ke kaki satu mamat ni .. huhu .. dengan laptop di tangan .. aku g amik tangkai cermin mata aku ... lalalalalla ...

Topeng muka ada tak ???

Tipu lagi !! Haaa..

Cam biasa, wife aku amik bila aku sampai di stsn ERL Putrajaya .. Aku , cam biasa .. usung laaa laptop yang sedia 'on' tu ke dalam keta ...

Dalam kereta .. aku dok perasan wife tergaru garu leher dia .. " Gatal leher la bang " ..
Hurmmm ... aku dah tekena dah semalam ... malam ni tamo terkena lagi ...

" Beli baju baru ker ?? Ke tudung baru ? " ... aku tanya ..
" Tak laa... gatal betul ni ... lewat mandi tadi ... tu yang gatal " .. wife aku menerangkan ..

Haaa.. tu laa.. tipu lagi.. cakap betul pun orang susah nak percaya ..

Erk .... iskh iskh

Weewittt... hehe.. bagi salam la ben oiii ... lagi afdal !!

SALAM kawan kawan ... makan dah ? aku ari ni makan sekeping roti jer .. eh ..biskut.. lain tarak .. tu pun bleh g gym lagi .. ni baru abis la ni ... kelaparan gak ... tunggu nak sampai umah pastu nak geledah dapur AZILA ... hehehe ..

Ops.. lupa .. ramai yang dah bagi link tadi kan .. ada yang aku dan masukkan .. ada yang belum .. karang aku masukkan yer.. aku skang ni kat stsn ERL BTS .... susah nak masukkan kat sini .. signal tak berapa cantik ...nak kena tunggu lama .. kang kat umah , aku masukkan ek .. ek.. hehehe .. terima kasih kerana sudi yer ..

Oh ... aku tau ada yang segan nak berbuat gitu .. ibarat cam menagih simpati gitu .. sebenarnya tak .. ini sebagai batu loncatan saja .. aku pasti pasni aku pun tak dihiraukan selepas korang dah berjaya menjadi fofular gitu .. kan kan ... kalau tak , ALHAMDULILLAH ... syukur dapat kawan cam korang ni ..

Huhu..ke hulu ke hilir aku dok pegang laptop ni .. ni dah dalam Erl dah .. hehe.. mesti orang tengok aku pelik .. cam berlagak pun kot ? nak tunjuk aku sorang je ada laptop kah ? Sedangkan tidak .. aku dok menaip entri ni .. live ni ! berapa ramai blogger yang giler cam aku ni ? Susah nak jumpa weh ... sebab per ? diorng dah fofular .. aku belum .. aku tamo fofular tapi aku mau senantiasa berkomunikasi dengan pembaca / rakan rakan aku .. tu cara aku ... cara korang lain ..

Tadi ada la sorang hamba Allah gelakkan kat aku kot ... ke aku je yang terasa... Dia kata macam macam cara nak promote blog .. ermm... betul tu..macam macam cara ... tapi cara aku ni , 100% berkesan ! Dan yang join pon dapat 'habuan' .. aku bukan makan sorang .. aku buat kenduri... aku keluar modal , kawan kawan dapat makan .. Yang gelak tu , ada idea ke ? APa cara ? blogwalking atau senantiasa gelakkan orang ke ? Jgn begitu kawan ... buka minda ...fikir .. cari cara lain .. bukan gelakkan satu bangsa ... aku tak minta dihormati dan jauh sekali di puja.. Aku ini insan hina saja ...takde lebih malah terlalu banyak kekurangan .. niat hanya nak sama sama membangun ..semua blogger sama sama naik ... aku nak aku kenyang dan kawan kawan aku pun kenyang ..takkan nak tengok diorg merayau merintih kat blog orang lain mintak menjengah blog dia yang baru tu ? Tak sampai hati aku ...

Walaupun aku tak mampu buat pada semua blog , sekurangnya ada yang berjaya dan dia pula akan membuat sebagaimana aku buat .. insyaAllah ..berkembang dunia blogging ..

Setiap blogger ada idea .. ada cerita tersendiri ... malah setiap cerita kehidupan masing masing adalah unik .. sebab tu seronok kita berkongsi bersama ... Ada yang suka rahsiakan kehidupan mereka ... tak mengapa.. tu peribadi .. tapi bagi aku .. ada kalanya aku suka berkongsi sebab kehidupan yang berbeza beza .. kan kan ?

Panjang lak aku membebel nih .. tak sampai lagi stsn putrajaya ... Apa yang wife aku masak pun tak tau .. katanya tadi nak masak bubur .. dia puasa ganti .. hehe... aku ? alhamdulillah .. tahun lepas lengkap .. bukan susah pun nak puasa ... nak puasa mata ngan mulut tu susah ! huhu.... puasa nanti tak leh bebel dah .. heheeh

Anjingkah itu ?

Baru balik dari KLCC .. g settlekan booth kat sana ... 3 hari MM2H terlibat dengan Expo Hartanah yang bakal berlansung di KLCC .. esok sabtu dan ahad.. aku terlibat kah ? tak pun ... hehehe ...

Settle pasang yang tu , terus keluar dari sana ... Abang Din selaku pemandu khas MM2H , turunkan aku di LRT Titiwangsa .. Dari sana , aku terus ke Cheras ... Nasib baik tak ramai orang dalam lrt .. sempat gak aku online ..check komen .. fuhhh... berdozen ... Duluuu .. nak dapat satu pun susah ! Skang ? Alhamdulillah ... ramai sudi singgah baca entri aku.. Terima kasih ..

Lari topik sat ... Bila sampai kat lrt Cheras .. aku pon turun laa... cam karangan budak sekolah lak .. Ok ok ... bila aku nak menuju ke hentian teksi .. aku nampak ada seekor binatang yang besarnya boleh tahan laaa.. aku ingat anjing ... Aku perati elok elok ... Ada tanduk ! biar betul ...

Aku tak pakai spek... kan patah ari tu .. kalau boleh pakai pun , cuma untuk membaca atau semasa memandu .. Jadi penglihatan aku terhad la .. bila dah dekat baru aku perasan...

Kat kiri kanan aku , ada kawan kawan dia ! .. bukan skit .. mau mau dekat 10 ekor semuanya ... Aku mengelengkan kepala jer .. wat saspen tul arrr.... Sekali kambing daaaa ! !

Tak pernah pernah aku tengok kambing kat LRT Cheras ni .. ni kali pertama la.. tah mana g tuan dia ... haihhh... Main lepas je kat sini ... Persoalannya , boleh ker ??

Menurut teksi yang aku naik tadi , tuan dia berbangsa india ... mmg tiap tiap petang dia lepas kat situ ... siap ada penjaga lagi.. 3 ekor anjing.. Perghhh .... Kat mana pengkalan dia pun tak tau ... kat kawasan flat gini pun leh ada kambing ! ... huhuh

Ben Ashaari Gila ?

Huhu... mesti ramai blogger pelik .. nape la si BEN ASHAARI tu gile benar suh blogger blogger buat entri pasal itu ini ? Nak letak dalam blog list pun buat entri ?

Mesti pk aku nak promosi blog aku secara percuma .. Maybe kot .. Tapi sebenarnya satu je ..kebanyakkan blogger blogger baru ni kering idea .. Tak tau nak tulis apa dalam blognya .. Bila diorng buat entri macam ni , diorang akan baca rakan rakan yang lain .. Nak tengok apa idea orang itu dan ini .. Secara tak langsung ... otak yang beku dah bertahun tahun tak buat karangan dan rumusan di bangku sekolah , mula cair semula ..

Selepas ni , mesti diorg ada banyak idea .. dan juga ramai kawan blogger .. tak yah susah sah nak g blogwalking ... Sbb dah kenal ramai dalam ni ... Aku suruh war warkan agar sampai ke blogger blogger popular .. mesti diorang akan tertanya gak ..

Aku pasti ... lambat laun .. segmen aku ni akan sampai ke telinga diorg jugak ... masa tu ..sapa yang berada dalam blog list aku .. akan dpt tempiasnya ... kan kan ? Tunggu dan lihat ... masa tu pasti tiba ...

AKU SENDIRI TAK JANGKA AKU AKAN BERADA DI KEDUDUKAN INI SEKARANG ! BUKAN BANGGA TAPI MACAM TAK PERCAYA ... SETIAP SAAT AKU PK BAGAIMANA NAK 'JUAL' BEN ASHAARI BLOG ... ; )

Ok la.. nak g KLCC .. Shopping.. Jgn jeleesss.. hahahahha .. window shopping jer... hhee

Pssttt ...nak bagitau satu rahsia...

Hehehe .. ni adalah satu lagi blog aku ... Cerita dalam ni aku akan hadkan .. mungkin lebih pada puisi , sajak , cerpen ... dan tengok la camana ...

Yang skang ni tempat aku bebel .. hehehe... kalau nak jengok .. silakan la.. nak follow pun , aku amat hargai ...

http://benashaari2.blogspot.com

Terima kasih ... ;)

Khas Blogger Baru dan Blogger IBU

Nak berada dalam BLOG LIST BEN ASHAARI ? Sangat mudah jer ..

Buat satu entri ...

1 ) HEADER BEN ASHAARI BLOG ..

2 ) Kenapa anda rasa anda patut berada dalam blog list BEN ASHAARI ?

3 ) Sehari , berapa kali update blog ?

Tu jerrr.. senang kan ? Dah buat .. tinggalkan link di sini... aku terus masukkan dalam blog list aku , jika lengkap semua tu yer .. cepat cepat sebelum penuh ... terhad je ni..

Jelajah Blog : My World , My Word ..

Hurmmmm ... hurmmm.. hurmmm ...gambar yang pegang bunga tu cam cover kulit novel je kan .. yang tutup mata tu laa.. cuba letak gambar tu satu jer ... jadikan macam satu identiti .. orang nampak je , tau dah ni blog sapa .. haaa.. amacam idea? hehehe.. idea je laaaa... bukan paksa suruh pun ..adeh..

Hehe.. guwauan yer.. ok ..blog yang aku dok jelajah ni milik SITI NUR FADHILAH ..nama pendek DIELA .. nak lagi pendek .. DIE .. ka kan .. haha..jgn marah aaa... mesti la ILA kan ..

Kenapa dia nak BEN ASHAARI jelajah blog dia ekkk ? Ramai benar suka tanya soalan tu skang .. Apa yang best sangat BEN ASHAARI ni ? hAAAAAAAAA... dia ada aura ... kat umah dia , ada BIO AURA ... sapa nak beli ? aku jual gak ni .. hahaha ..

Katanya yer ... katanya ... " dia ramai kenalan blogger otai. dia pun otai jugak wooh wooh. ;) so bila dia buat entri pasal blog ni, takde sebab orang taknak bukak. kajian sendiri. :p

* pengalaman tu penting. jadi bila dia jelajah blog ni mesti dia dapat komen ape yang kurang, yang patut ade, yang tak patut buat. well, orang banyak makan garam, mesti tau banyak rasa jugak kan? ^^ i mean memang la blog aku, ikut suka hati jiwa raga aku la nak buat macam mane, kan? tapi ape salah nye dengar pendapat orang lain jugak?

Gitulah adanya....panjang lagi ....tu korang baca sendiri la yer .. hehehe ... jomm g meramaikan majlis kat blog dia >>> MY WORLD , MY WORD

p/s : bukan pandu ke ? Suda tukar kaa ??

Jelajah Blog IBU : Nana + Amrul = Damia

Hehe.. ni kali kedua blog PUAN NANA ni aku jelajah ... Kenapa dia nak aku jelajah lagi ek ??

Katanya , " Kali ni lebih spesifik la sebab ada segmen utk kaum2 ibu.nak juga...nak juga..hehehe tamak haloba.ok kalau nak tau lebih lanjut apa yang menarik kt blog BEN ni sila la terjah blog cik abang ensem ni, nmpk muka mcm orang kelantan je..ye ke BEN?hehehe.. "

Orang KELANTAN ??? hehe.. tak ler.. orang rumah yer .. saya kelahiran Kuala Lumpur berdarah Pulau Pinang .. Anak mami menantu mamak gitu .. hahahaha .. ok ok .. dah.. sambung cerita ..

Katanya lagi , " arini aku ada terbaca blog mamadanish klw tak silap katanya sehari selepas dilist kat blog BEN, hasilnye ??? mmg ramai yang terjah blog dia.wah...mmg sgt2 membantu kami blogger baru yang nak menapak ni "

Membantukah ? Sama sama membantu... kan kan ..

Pastu aku suh dia bercerita sedikit mengenai blog dia .. maka inilah diaaaa

"blog ni, mmg masih bb lagi..bulan depan baru genap setahun.secara keseluruhannya, blog ni banyak menceritakan aktiviti seharian, perkembangan si damia, resepi (kalau ada masak2 la hehe), kadang tu share tips mcm petua ke, pastu kdg2 tu share gak tmpt2 makan yang menarik (klw ada pegi la..)"

Aku suh citer skit .. dia citer berjela..huk huk .. tu korang baca la sendiri ek ... JOmmmm g Jelajah Blog IBU : Nana + Amrul = Damia

Bila pelajar berperangai yahudi !

Haih ... ni mesti gejala video lucah .. laman web lucah ... bahananya gini lah ... Kecik kecik dah berperangai yahudi ! Aku pun jahat gak masa sekolah dulu .. jahat jahat aku pon gaduh dalam padang bola .. tu pun gaduh gaduh manja.. haa...

Budak skang ni , aku tak tau la apa halnya .. Yang gatalnya satu hal .. yang ganas lak satu lagi .. bila dah jadi kes kes gini , sapa susah ? Pelik betullah .. Apa yang budak budak skang ni makan sampai dah terlalu agresif ek ?

Yahudi je buat kerja gini sbb yahudi pandang rendah pada wanita .. Wanita tu takde apa makna bagi dia ! Hurmm ... camana la gamaknya kalau orang lain buat kat adik dia kan ? Yang dia buat tu kat anak yatim ( duk rumah kebajikan ) .. Haih...

Erk..korang tak tau ek apa citer ni ? heheh ..lupa lak ... g baca sendiri .. hehehe .. >> berita

Bila wife bersuara ..

Hahaha... aku kata dah ..mesti dia kuarkan entri tu...

Dah berhari hari dia dok kata nak cari kayu.. nak cari kayu.. nak cari kayu .. nak cari kayu .. Sampai siap nak g tanya kat jiran sebelah kat mana diorg leh dapat kayu .. Aku kata tak yah la.. nanti g amik kat umah mak aku.. Berlambak sana ..

Tapi bila g sana je mesti terlupa .. Masa g Kelantan ari tu pun terlupa.. kalau teringat pun , tkde ruang nak letak .. Kelmarin , dia cakap pokok timun dia patah .. sbb tak dapat nak menjalar .. Sian lak aku tengok .. aku pun belek la pokok tu .. Ermm .. nak cari kat mana kayu pagi pagi ni .. Dia syorkan pembaris kayu yang panjangnya pun ala ala gitu jer. ..tak panjang mana pun ...

Pastu aku ternampak la satu objek ni .. huhu.. aku g amik ... terus aku pacakkan dalam pasu tu .. Boleh dia bantai ketawa... Ok pee ? Kreatif lagi inovatif ! Bukan senang nak dapat idea lagu ni ... haaa ... korang nak tau apa yang aku pacak tu ?? JOM ... klik >> sini

Jelajah Blog IBU : A Story To Remember

Fuhhh...berseriiii ... blog IBU HARIZ ni .. pemiliknya tinggal di Rawang , kan ? hehehe... Jom baca latar belakang blog ni dulu ..

" Blog ni di beri nama Adyshariz coz of.. Ady nama manja hubby, Sha nama glemor aku N .. tuk our son , Azry Hariz.. maka tercipta lah blog ni..

A story to remember.. penting ni.. sb banyak sgt story utk di ingat.. so this is it.. kalau suka anda baca..... tak suka tak leh nk adjust dh..kalau skru senang je nk adjust...kalau la..

Kenangan.. dan cerita.. of cos tak bole di pisahkan.. tak tau la org lain.. tapi aku kekadang sentimental rock gak..kui3, banyak citer utk di kongsi.... banyak ker? adela skit.. "

Haaa... tu sedikit kata kata yang aku amik dari blognya ... Banyak lagi...wooo ..kalaulah dia tanya aku.. blog dia ok ke tak ? maka jawapan aku ...ok cuma panjang berjela ke bawah ...

Cuba ringkaskan .. buang yang tak patut...loading kena pantas agar orang tak boring tunggu ...hehe.. tu idea jer .. apa pun terpulang ler.. kan kan .. jgn ikut sangat cakap BEN ASHAARI ni .. hehe.. OK ..cite banyak tamooooooooooooooo .. jom jommm masuk blog IBU HARIZ ni... jgn lupa bawak ole ole yer ... >> A STORY TO REMEMBER

Jelajah Blog IBU : Sporting Mummy

Salam.. selamat pagi .. lewat skit pagi ni buat jelajah ... banyak kerja .. kena dahulukan yang penting.. Ni pun penting gak .. kan kan .. hehe

Blog seterusnya ni milik PUAN MARSHA .. kan ?? Betulkan nama tu ? Nak tanya.. tentera ke dua dua ? Suami isteri maksud saya ?

Ok...setiap blog yang aku g wajib menuliskan serba sedikit mengenai blognya ..

" Blog Sporting Mummy ni adalah tempat ibu mencoretkan kenangan2 terindah bersama 2 insan yg ibu sayang iaitu suami & puteri sulung ibu, Anith. Kisah2 ibu diadaptasikan berbentuk maya di blog ibu. Selain berkongsikan kisah2 hidup, ibu juga berkongsi dengan kwn2 blogger pengalaman & kebaikan berCD @ lebih dikenali sbg Cloth Diaper. Ibu adalah antara ibu2 yang telah berjinak2 dengan item2 yg berasaskan Cloth untuk selamatkan bumi untuk anak2 dimasa hadapan. Go green.....(^_^) "

Hurm... berjela panjang ke bawah blog ni ... hehhe..biasa dah aku masuk blog gini .. tak pe ... Aku takde apa nak komen tentang blog ni ... semua ok jer pada pandangan mata aku ..

Apa lagi nak tunggu ? Jom ramai ramai meriahkan blog SPORTING MUMMY ni ... jangan lupa jadi follower ek... komen sekali tauuu ..

JOM JELAJAH BLOG IBU : SPORTING MUMMY

Senarai terkini JELAJAH BLOG dan BLOG IBU

http://putubambu.blogspot.com

http://aidiena.blogspot.com/2010/04/ben-ashaari-jelajah-blog-ibu.html

http://syue1502.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

http://pari-parigigi.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

http://ladyziana78.blogspot.com/2010/04/syok-sendiri-bah.html

http://asma-rizal.blogspot.com/2010/04/saya-pun-ingin-jua-di-jelajah-ben.html

http://alinaclover.blogspot.com/

http://thebudakskema.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-dijelajah-oleh-ben.html

http://irwankamarudin.blogspot.com/2010/04/aku-ingin-dijelajah-oleh-ben-ashaari.html

http://jalanpilihanku.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-dijajah-oleh-ben.html

http://attyfir.blogspot.com/2010/04/jelajah-blog-ben-ashaari.html

http://maxismin.blogspot.com/2010/04/saya-jajah-en-ben-jelajah.html

http://szawanah.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

http://muhdfarith.blogspot.com/2010/04/jelajah-blog-ben-ashaari.html

http://zanmyly.blogspot.com/2010/04/orang-lain-dah-lama-kena-jelajahtp-ai.html

http://www.budakhitam.com/budak-hitam-mahu-dijelajah-oleh-ben-ashaari.html

http://rizaliza.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-dijelajah-oleh-ben.html

http://alinalan.blogspot.com/2010/04/jelajah-blog-ibu-oleh-ben-ashaari.html

http://aliaharyanie.blogspot.com/2010/04/sinopsis-kehidupan-saya.html

http://idasyarmila.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

http://myvitrd.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

http://soffya86.blogspot.com/2010/04/ben-ashaari-segmen-jelajah-blog-nak.html

http://queenimah.blogspot.com/2010/04/teringin-ben-terjah-blog-ku.html



Link blog mana yang takde dalam ni , sila paste di komen ... pastikan 'isi' borang yer .. terima kasih kerana sudi sertai dan menunggu dengan penuh sabar .... hehe

Salam ... selamat pagi ..

Hurm ...banyak kerja rumah aku hujung minggu ni .. ramai minta dijelajah .. tak pe ...rezeki .. kan kan ...jelajah je la ...

Tidur , ermmm... tak penah dapat tidur yang benar benar sempurna ... paling lama pun 5 jam jer ... nak tidur lama lama .. rasa rugi lak ...nak tengok tv pun gitu ... dua jam nak tengok movie , aku boleh buat 6-8 penjelajahan ... apa tah lagi melepak ..

Nasib baik wife outstation hujung minggu ni ... aku boleh abiskan semua penjelajah tu ... huhu ... tak berjalan lagi aku .. hahaha ... Geng geng opis aku lak , bertugas di KLCC .. ada expo hartanah kat sana ..

Ermm.. lupa lak nk bagitau ... aku dapat email dari Adverlets .. diaorg nak jumpa aku .. ada projek ... huhu .. apakah agaknya ???
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI