Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 23 April 2010

Melepak di Food Court P9 , Putrajaya ..

Miss Lolly baru menjelajah blog aku .. huhu... aku percaya korang dah baca entri dia kan ... hehehe.. Segmen yg aku buat ngan dia tu adalah segmen terbaru JELAJAH BLOG SAHABAT.. Pasni nak jelajah sorang lagi awek cun lak ... hehehe .. siapakah ?? Tunggu je nanti ...

Esok cuti..Ahad cuti ... Aku nak abiskan masa dengan settlekan semua jelajah jelajah yang masih berbaki .. Wife lak nak outstation ke Kelantan sampai Isnin .. Member aku aku ni dah bunyi ajak g gym... hehehe...

Ni dok melepak ngan dia la ni .. kat food court P9 ... Nasib baik aku dah bedal maggie tadi ( 3 bungkus , 5 bijik telur.. ok ?? ) .. so save skit kan .. hahaha ... Sementara nak tunggu wife aku sampai kul 11 , lepak lepak la kat sini dulu .. dah berbulan aku tak keluar wooo ... ni baru lepak balik .. hehe.. pun sempat update blog !!! ..hahahahha .... blogger mentah la katakan ...

Segmen JELAJAH BLOG UNIK

Heheheh.. aku tau aku tau .. yang ada skang pn tak abis lagi .. biarkan .. lama lama abis la kan .. nak cepat cepat , nak g mana ??? Tak sabar nak fofular ? Tak fofular dengan cara ni aih ( yeker ) cuma dapat lagi ramai kawan .. kan kan ? Tak pe , sabar nooo .. aku bagi all out nanti .. kang aku bagi perabih semua , ada gak dapat 'makan' skit .. jadi buat skit skit agar orang pun tak jemu nak baca .. betul tak ? Bijak aku ni kan ? Haaa...

Tadi aku dah buat Segmen JELAJAH BLOG SAHABAT yang bertujuan mengenalkan blogger blogger baru kepada blogger yang dikategorikan 'meriah' blognya ... cam MISS LOLLY , GADIS TERBILANG , KUJIE , ARIFF dan pastinya MAT GEBU berserta geng geng 'dapurnya' ( nak sebut ramaii wooo ) ..

Sekarang aku nak bagi peluang ... peluang kepada blogger blogger yang rasa blognya unik ! LAIN DARI YANG LAIN yer !! Bagaimana yang aku kategorikan unik , tu terpulang pada korang sendiri ... TAPI bersyarat... aku kena masuk dan pastikan ianya benar benar unik pada mata dan akal aku .. jika benar ia unik , maka aku akan terus buat entrinya MASA TU jugak seperti GELEDAH DAPUR ... hehehe ... amacam ? Ada brani kaaaa ???

Pada mereka yang rasakan blognya UNIK DAN PELIK ... ( bukan lucah dan sewaktu dengannya yer ) .. sila kirimkan borang pada aku ... hehee.. cam biasa , aku nak ...

1 ) HEADER BLOG BEN ASHAARI
2) WAJIB ada tajuk JELAJAH BLOG UNIK oleh BEN ASHAARI
3) KENAPA anda rasakan blog anda unik
4) KENAPA anda buat blog tersebut
5) SILA beritahu dari mana anda dapat maklumat mengenai SEGMEN JELAJAH BLOG UNIK ini..

Syarat no 5 ini peluang pada anda yang mempromosi SEGMEN ini , mendapat 'bonus' secara tidak lansung .. ;)

6 ) paste link anda di sini .. di ruangan komen .. Tarikh tutup ???? Tiada ...

Hebahkan .... tqvm .... ;)

Kenali Waktu Kemuncak Blog Anda !

Cuba rajin rajin jengah graf kat nuffnang korang tu .. jgn tengok visitors atau unique tu jer .. tapi kena studi sket ... Masa bila ramai pembaca blog korang tu ? Kalau korang dah kaji , post la entri time tu .. jgn la post time takde orang ..

Satu lagi .. cuba duduk depan pc korang tu satu hari .. haaa...perhatikan jeee..kul berapa biasanya iklan kat blog korang tu keluar .. Kalau dah tau .. post gak entri time tu , keesokkan harinya .. ;) insyaAllah ... eheh

Kalau tak nak graf tu menurun , kena la cari visitors nun di seberang laut tu .. insyaAllah ..cantik je graf korang tu .. - ni tips untuk blogger baru je .. yang dah teror tu sah sah tak pandang pandangan aku ni . sapa la aku ini .. kan kan

Wallahualam ..



Jelajah BLOG SAHABAT : Miss LOLLY aka LUVFAREDA

Segmen terbaru aku ! Ahaks ... akan menjelajah blog yang mana follower mereka lebih dari 1 ribu ... Pada blogger yang berminat , mudah jer ...nanti cerita .. skang ni.. aku nak bawak semuaaaaaaaaaa blogger blogger dan jugaaaa pembaca yang ada dalam blog aku untuk menjelajah blog yang lebih popular dari yang popular seperti mereka yang popular tu .. Aku tak yer .. aku tak popular yer .. aku blogger yang baru berjinak jinak dalam dunia maya ni .. nak menaip pon tercari cari huruf .. huk huk ..sadis kan ? OK ok.. sambung ..

MISS LOLLY aka LUVFAREDA ini , bukan peminat gincu yer ! ... hahaha ...Blognya dilahirkan pada Feb 2009 .. kira ni kakak kepada blog aku la yer .. tapi dah meriah gitu.. huk huk ...


Apa yang menariknya tentang blog Miss Lolly ni ? Haaaaa... macam macam cerita yang terus terang dalam ni korang bleh jumpa .. susah woo nak jumpa blogger yang terus terang cam ni .. ada tu mmg ada susah je nak jumpa ...

Satu lagi , selain dia popular di FACEBOOK dan TWITTER , korang boleh nampak muka dia kat GENGBLOGGER.COM ..ari ari ari ari ari muka dia kat atas nun ... PALING GLAMOUR BULAN NI

Sapa yang dok kata aku blogger popular tu , salah laaa ... ni akak kita ni.. lagi fofular .. Muda beliaaa lagi wooo ... Aku antara mereka yang suka masuk curi curi blog dia ni.. syyy..diam diam.. rahsia wooo ...bukan pe..entri dia best best ... kalau korang tak caya ... jom .. kita g masuk ramai ramai .... jgn lupa jadikan dia geng korang .. ni kira otai ni ... perghhh... update skit tapi ramai jee baca .. pelik kan ? Apakah rahsianya ? KOrang godek godek la sendiri yer ...

Jom Jelajah BLOG SAHABAT : MISS LOLLY aka LUVFAREDA

p/s : mana mana blogger yang berminat nak aku JELAJAH BLOG SAHABAT ni mesti ada lebih 1000 follower .... kemudian buat entri... letak header .. dan tulis JELAJAH BLOG SAHABAT oleh BEN ASHAARI ...dan dan ... sila beri tahu dari sapa anda mengetahui Segmen ini ...tu jer... paste link di blog aku ... tqqqq

Jelajah Blog IBU : MOMGUESS

Duta Guess kah ?

"knp nama MOMGUESS???? heheheh...mom dah tentu lah sbb den ader ank kan, guess tu sbb dedulo den suko sgt brand ni, maka dari situ lahir nyer MOMGUESS....simple dan senang nk igat...


tujuan den buek blog ni utk dijadikan diary, kot2 bile kite dah tiada nnt ank cucu cicit nk tau hal kita kan senang, lg pon melalui blog ni jugak den kenal ramai kwn2 di alam maya, blh dapatkan info, tips, kongsi resipi, tempat mkn yg best2, makeup, kkdng boleh dpt hadiah!!!

melalui blog ni jgk den dilantik sebagai ajk utk bloger fmly day and dan pernah dicalonkan sebagai top supermummy amazing bloger award....

kat blog ni jugak kite blh zahirkan perasaan suka, duka, kecewa dan mcm2 lagik....dan blog ni judak salah satu cara den cuba sampaikan msg kat my ex husbnd!!! "

Tulah diaaaa.... kenapa dan mengapa ...

Blog ni ada kaitan dengan aku ! Warna merah putih.. heheh..tu je..lain tak ... Sapa pemilik blog ni ? Menurut dari profile yang aku jumpa , mmg nama dia letak MOMGUESS .. Jadi jgn tanya lebih lebih .. jom g tengok blog yang besh besh nehhh .. jom JELAJAH BLOG >> MOMGUESS

Wow ! Aku kagum benar dengan lelaki ini ..

Katanya, beliau tidak kisah sekiranya Anwar mahu melawan sewaktu menjadi timbalannya lebih 10 tahun lalu, namun tidak dapat menerima jika ia melibatkan perlakuan songsang itu.

"Tidak usahlah takut saudaraku yang lama, hadapi dirimu ke mahkamah, bersumpahlah di masjid dan bukannya di tepi masjid (sewaktu berceramah).

"Bersumpahlah seperti saudara Saiful Bukhari (Azlan) jika kamu seorang lelaki yang budiman," tegasnya.

Fuhh...dasat dasat ... macam macam nooo ... mana yang betul mana yang tak ? Sapa boleh tentukan ? Mahkamah ? Huhuh...No komen no komen ..

Tapi aku mmg kagum dengan dia dari dulu .. Visi dia ... perghhh.... sungguh pun ramai kata dia 'kuku besi' tapi sekurangnya , dunia 'tunduk' dengan beliau ! Bukan senang nak cari pemimpin gini ...

Ops.. aku terus g ke hujung cerita ek .. hahaha .. kalau nak tau .. jommm jelajah > Utusan Online

Jelajah Blog IBU : Hijau itu Indah dan Permai

Pemilik blog , PUAN INA MAIL ... hehehehe... i likeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee... nape nape ??

Aku terjumpa sesuatu yang menarik di dalam blognyer .. Apakah itu ??

Maggie goreng !!!!

Bihun Goreng !!!!!

Blog Puan Ina ni , adalah blog masakan juga ..ada banyak resepi didalamnya.. WEEEEEWIIITTT... lapaq lapaaqqq.. hahaha

Tapi kenapakah blognya nama gitu ek ?? HIJAU ITU INDAH DAN PERMAI ..

" Blog ini aku namakan Hijau itu indah dan Permai, sebab aku cintakan kehijauan alam.Tujuan aku buat blog ni sebenarnya dulu, suka-suka je, untuk mengisi masa lapang. tapi sekarang serius, siapa tak nak glamer .Disamping tu jugak sekadar mengisi hobi aku yang suka memasak.Jadik sementelaah aku berblog ni, aku titipkan resepi yang menarik yang aku masak sendiri ngan air tangan aku untuk dikongsikan ngan para blogger. Ada jugak cerita tentang perkembangan anak-anak aku ngan tempat menarik yang aku dahkunjungi untuk dikongsi bersama . "

Panjang sangat kalau nk di ceritakan tentang blog ni .. Tu sebab aku syorkan korang masuk n telaah sendiri.. Aku tamo masuk campur aaarr... hehehe

Pssstt... jauh beza ngan yusri kru .. hehehe Ok ok ... jomm kita g jelajah blog IBU : HIJAU ITU INDAH DAN PERMAI

Jelajah Blog IBU: Something .....

Comel anaknya ...hehe.. kalau buat blog sendiri , sah sah kalah mak dia .. huhu...

Ok ..blog seterusnya pagi ni sebelum aku ada satu jelajah KHAS , ialah blog milik PUAN SUZIEY. Sedikit penerangan mengenai Puan Suziey ni ..

" She is a trouble-free and unpredictable mom to a cuties son, a lovey dovey wife to a great husband, an ordinary employee to the ordinary employer and a part-timer student that live gladness wth a small happy family. She likes to do SOMETHING different and always come out wth SOMETHING diversified. "

Dan sedikit penerangan tentang blognya :

" something' is my blog tagline..eh bole kata tagline ke..hehe..basically content dlm blog ni is 'something' ...no matter something good, bad, happy, sad, horror and whatsoever..ape yg penting..i love blogging as it was 1 of the treatment to release and express 'something'..blog ni wujud since 2008..tru blogging aku dpt ramai sgt kawan baru..n most of them kawan yg bole dibuat kawan..segala suka duka..pahit getir..dugaan dan cabaran aku dh kongsi ngn mereka yg bernama kawan (even di alam maya)..n further to it..aku berjaya buat 1st ever blogger gathering kt tasik titiwangsa and blogger's famili day kt tasik perdana..blog ni dh jadi electronik diary utk aku..selain kisah hdp aku..sgt byk kisah dan gambar sicomel aku aQeel..dan jg ade selit2 story pasal hubby..semua info2 yg bermanfaat aku share kan dlm blog ni brsama semua readers..xkira silent reader, visible reader and also anonymous.. :) "

Blog yang simple n best ni wajib kita jelajah beramai ramai .. jom jommmm >> SOMETHING ..


Mata ku buta !! Huk huk ...



Haaaa.. kesian kat aku kan ? Nak buat , seminggu baru siap .. nak tak nak , kena guna sementara ni sebab wife outstation .. aku kena drive keta .. bukan tak nampak ..nampak tapi kena bulatkan mata baru terang ! .. hahaha

Kesan dari ketiadaan cermin mata ini amatlah dirasai .. tak caya ? Korang leh baca kat sini ..
sini dan sana ... Aku nak buat kutipan derma ni .. sapa nak derma ? huk huk .. hahaha.. tak yah tak yaaahh ... aku leh pinjam cermin mata bapak aku tu ..

Yang ni .. ok tak ??

Geledah DAPUR : Tertunailah Hasrat Di Hati

Waaaaaa.... tak tau nak masak apa hari ini ? Hehehe.. PUAN INA , mencadangkan sesuatu yang lazaaaaattt untuk makan tengahari ni .. apakah dia ??? nanti laaa... kita baca dulu latar belakang blognya ..

" Mula-mula blog akak ni akak saje buat sebab nak menghilangkan rasa bosan bila dah duduk kat rumah..kiranya jadi fully housewife. Saje ajer letak resepi masakan yang selalu akak buat dan akak selalu ambil dari rumah member cyber. Nanti senang nak buat rujukan..mana resepi yang sedap .. Pastu akak cerita serba sedikit kehidupan keluarga akak...kira cam diarylah..dulu suka tulis diari..sekarang dah lenguh nak menulis..kudrat dah tak ada. Lepas anak akak gi melanjutkan pelajaran di India...akak tulis apa yang berlaku di sini....biar dia tahu apa yang terjadi setiap hari. Kalau dia nak masak bolehlah dia rujuk resepi kat sini. "

;) menarik bukan ? Tak sabar nak tau ker ?? ehehehe ...

Nyum nyum... nak nasiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii .. .lapaqqqqqq

Pe lagi geng ? Jom kita g geleeeedaahhh DAPUR : TERTUNAI HASRAT DI HATI

Jelajah Blog IBU : My Little One

Bagi mencerahkan bijik mata aku yang rabun ni , aku nk g jelajah blog ibu dan rakan rakan blogger yang baru dalam dunia maya ni ..Ngantuk sebab tidur kul 1 , kul 5 bangun ..huk huk..ada bantal tak ?

Blog ni milik PUAN NUR AZLINA ARIS .. Muda lagi orangnya ..Sedikit latar belakang mengenainya ..

" Berasal dari Segamat Johor. Berumur 23 tahun.Belajar tak tinggi, STPM je. Isteri kepada Hamidon bn Azni dan ibu kepada Muhammad Hami Danish. Baru berjinak-jinak untuk mencipta blog sendiri. Blog ini wujud atas dasar ingin berkongsi serba sedikit mengenai diri sendiri dan orang di sekeliling, perkara yang berlaku dalam hidup yang singkat ini. Juga buat tatapan anak bujang yang seorang tu. "

Ermm... sedikit latar belakang mengenai blognya ...

" Blog ni merupakan satu-satunya blog aku yang berjaya aku pertahankan. Sebelum ni ada juga buat blog, tapi tak aktif. Pada mulanya tujuan blog ni adalah untuk berkongsi pengalaman dengan ibu-ibu yang lain mengenai anak ku yang tersayang tu. Tapi, lately aku luaskan aspek penulisan aku. Bukan sekadar bercerita mengenai anak dan aktiviti harian aku, tetapi blog ini juga menjadi tempat aku berkongsi maklumat dan luahan pendapatku mengenai isu semasa dan apa sahaja yang terlintas di fikiran. "

Komen ?? Aku takde apa nak komen tentang blog ni ... Bagi aku ok jer .. sedap mata memandang .. Korang ? Dah .. dah .. jomm g jelajah sekali ngan aku ... >> My Little One

Di Mana MM2H Hari ini ?




Cantik kan ? Sayang lak aku tak bertugas .. tapi ok gak ..leh bantai tidur puas puas .. ngantuk giler nih ... Oh ya.. nak tau kat mana kan ? Ni kat Kuala Lumpur Convention Center berhampiran KLCC .. Ada expo hartanah .. pada yang nak beli rumah tu , boleh la datang ek .. tapi kitorang bukan jual rumah pun ..huhu..

Nak jadikan realiti ??

Salam .. selamat pagi

Blog List Suami Isteri aku keluarkan la... aku letak dalam TOP 5 BLOGGER ...Biar bersaing sedikit dengan blogger yang lain .. baru best kan ...

Wife kena g outstation kat Grik pagi ni .. jadi aku kena antar dia ke ERL sebelum kul 620.. aku bangun tadi kul 5 .. sempat jengok blog dulu tu .. mmg dah jadi tabiat ... huhu..masak tul aku neh ..

Wife lama dah bangun .. dia kemas beg dia kat bawah ..pastu baru kejut aku ... Siap punya siap .. kul 6 baru kuar rumah .. ermmm. .dia tanya aku samada sempat ke nak naik ERL 620 .. Aku tanya dia semula samada nak aku bagi sempat ke ? Huhuh...

6.10 dah sampai stsn ! Biasanya dari rumah ke stsn tu amik masa 20 minit .. sebab terlampau banyak traffic light .. ( Psstt ..aku kat stsn Erl ni ...mamat kat sebelah aku ni dok sibuk main PSP lak.. adehh ) .. ok sambung ... ngumpat sat tadi ..

Haaa..awal kan sampai ? Aku antar dia dulu baru aku g parking kereta ... aku terpaksa buat pusingan U-Turn yang agak jauh selepas turunkan dia di depan stsn ..Takpe la...janji dia sempat ..

Bila dah selamat parking kereta , aku pun g la ke kaunter tiket.. beli tiket ... Aku tengok ada satu minah ni dok berdiri kat berhampiran kaunter pertanyaan .. Ermm... macam aku kenal je perempuan tu berdasarkan tubuh badan dia ... Hehe.. aku kan rabun .. spek dah patah ..ada dalam kereta .. tak pe la..

Aku nak cepat .. wife aku ada kat bawah dah .. Lepas dapat tiket .. aku terus masuk ... Sedang aku berjalan , aku terdengar orang panggil aku ... Aku pusing belakang ..

" Ler .. tak masuk lagi ?? " aku tanya dia ..

" Orang dok tunggu dia kat luar tu !" wife bagitau aku ..

Jadi perempuan yang berdiri kat kaunter tu wife aku la yer ??? Masalah tul tak de cermin mata ni !

Terlepas entri entri hari ini ?

Jgn risau .. hehee... aku dah buat satu lagi blog ... pada yang dah tau tu , tqqq.. pada yang belum .. aku nak habaq mai ... memula aku plan nak buat entri entri khas .. tapi rasa cam malas lak .. bila aku tengok entri entri aku yang lama lama.. rasa sayang nak dibiarkan gitu .. jadi aku repost semua entri entri kat blog aku ..

Yelah .. total entri aku dah lebih dari 1 ribu.. takkan nak biar gitu kan ? Jadi mana mana entri yang aku rasa best , aku repost kat sana .. pada yang berminat .. tau kan mana nak cari ? hehehe.. g je tengok kat BLOG LIST SUAMI ISTERI tu .. nampak laa.. akan senantiasa aku repost ...

Fuh .. dua blog kena jaga .. tu tak termasuk wife punya .. dia main kirim je entri melalui email .. aku yang kena edit .. huk huk .. ( opis dia kena blocked ) .. syyyy.. diam diam ... ok la.. nak tido..esok nak bangun awal .. cermin mata takde ni ..camana nak drive ? Tapi aku ada satu jalan penyelesaian .. hehehe .. tunggu entri esok pagi.. daaa..salam ...
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI