Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 27 April 2010

Buat Sahabat Yang Berada Di Perantauan ..

Erk .. aku dok mencari mana mana pembaca atau blogger yang sedang belajar atau menetap di Denmark ... Ada tak ? Bukan pe .. aku nak sambung PHD aku kat sana .. Eh ..tertinggal .. BOS aku.. hehehe ..

Dia nak g nanti .. kot kalau ada kenalan dah , senang skit ..nak cari rumah sewa .. pastu nak tau tentang skim under sapa .. JPA ke ..atau sebagainya la .. Kalau ada tu .. bagitau aku ekkk ... bos aku ni perempuan .. aku je bos lelaki yang ada .. aku bos merangkap kuli gak .. hahahahah..

Ermmm .. aku dah keluarkan gambar tadi .. niat bukan nak tunjuk apa apa pun .. tak caya ? G tengok kat blog aku satu lagi .. ada permintaan nak tengok gambar kawin .. kalau ikut aku , mmg aku tak nak dedah pun gambar wife .. bukan pe .. ni blog aku .. tamo kaitkan dengan dia .. kot marah kat aku nanti dia attack wife aku lak .. bukan tak pernah terjadi dulu..ada kes ... sbb tu aku kuarkan semua gambar wife..

Tu je la pesanan dari kekasih .. ( spring) ... niteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.. esok nak bangun awal ... Ermm tertinggal lagi LEVERAGE ..haihhh .. blog punya pasal ...

Blogger Popular Call Ni !!

" Assalamualaikum "

"Walaikumsalam "

" Ni blogger popular telefon ni "

" hahahahhahahahahahaha"

Guling guling wife aku gelak tadi bila aku cakap cam tu ... Aku pun tak tau camana boleh terkeluar ayat tu .. Aku rasa aku sendiri pun pelik bila orang dok cakap BEN ASHAARI , blogger fofular .. Tang mana fofularnya pun tak tau .. kan kan ..

Tinggalkan bab tu ... Aku tak tau apa punya nafsu malam ni .. Tadi kat food court P9, Putrajaya , aku telah membalun dua pinggan black pepper chicken chop ..huhu.. kalau diikutkan tak cukup gak tu .. Biasanya lepas gym , aku boleh telan seekor ayam yang dipanggang ... dan biasanya jenama KENNY ROGERS .. hehehe ... mmg feveret aku ...

Sebelum tu , di gym ... Aku workout ringan ringan je gitu .. aku tengok ada satu mamat berbangsa india ni dok berworkout berpasangan budak berbangsa melayu ni .. Budak melayu ni dah lama aku train dia ...Jadi boleh la nampak perubahan pada bentuk badan dia .. Baru je lepas SPM .. ok la badan dia ...manakala budak india ni lama dah workout kat situ tapi tak jd badan dia ..

Aku tengok la diaorg tadi .. tak tahan punya pasal , aku tegur dia terus ... Aku tanya dia .. ari ni workout bahagian mana ? Dia jawab 'back' .. belakang badan la tu ... Hurmm .. aku cakap kat dia .. Bahagian dada dia tu lembik ! kenapa tak tumpukan kat situ dulu ? Sibuk dengan bahagian belakang wat pe ? Tak pasal pasal dua dua kena leter ngan aku .. hahahaha .. Last last dua dua aku pisahkan .. sorang main lain .. sorang lagi main lain ..

Bagi aku buang masa kalau turun gym , berworkout tapi tak de pulangan sedangkan niat diorg tu nak dapatkan bentuk badan yang 'cun' ..

Hurmmm ... aku tak tau la aku ni sampai bila nak berenti membebel ! Sampaikan kat gym pun nak membebel .. tu tak jumpa lagi budak budak yg datang berworkout tapi dok bantai merokok sebelum tu dan masa time break ! Giler ke peee...

Gadis Terbilang Makin Mengganas !

Gadis Terbilang ?? Sapa tu ? Cuba google dalam entri aku tu .. sah sah jumpa ..? hehehe ... dasat dasat .. dua tiga hari ni entri dia cukup cukup brutal ... Hahahaha... Dasat la luuuu .. Tabik Spring weh.. Dulu aku tengok entri dia semua jiwaaaaangg je .. Sejak dua menjak ni menganas lain macam jer ... perghhh ...

Aku rasa la kan ni mesti tensen pasal exam ... Dah exam , makan tak cukup .. Dah la tak cukup , badan lak kecik .. camana nak membesar .. kan kan GT ? Erk.. ari ni bukak tak cafe ?? Kalu tak bukak , suh je la Siti Rahayu Abdul Rahman bukak cafe kat sana .. sah sah laku weh dengan mee bandung citarasa KULAI dia tu .. kalau dia tamo , meh aku mau.. aku nak juak nasi kandar penang mari ... hehehe

Apa apa pun bawak bersabar .. suar kecik tu kat JAYA JUSCO TAMAN MALURI pakat lelong jer .. RM10 , 5 helai lagi weh ... jenama Triumph lagi.. haaa ..tak caya tunggu sale nanti ... cakap serius nih ... Ala , kira halal je kat dia .. kot mana tau kang dia dah pakai , ada 'tumpahan' kat situ .. haaa.. dia bagi kat ko lak .. tak ke kes naya .. haahhaha .. jgn marah aaaa...

Nasihat aku , sorok semua seluar kecik , besar mahupun sederhana di tempat yang selamat ..kalau boleh sediakan peti besi yang dok simpan emas tu.. sah sah selamat .. hehehe .. dah dah .. jgn tensen .. g makan ais kim tu dulu .. ;)

Bila BEN ASHAARI Jadi Perbualan ..

Aku masuk mana mana blog yang ada buat entri lalu aku baca .. ada komen ... yg positif dan negatif... aku suka baca yang negatif .. hahaha .. kenapa .. tah .. saja je kot ..

Ada yang siap nak belasah la ( gurau je tu kot ) sebab blogger ( awek ) tu puji aku .. ekekeke.. Aku tau blogger tu bergurau jer .. Sapa la aku ni kan .. Dah dimiliki pun .. kalau single pun takde orang nak .. Tua dah .. Lain la cam BRO EQ tu ... berebut aweks nak wooo .. Norman Hakim gitu .. hahahah... sori bro.. guwau ... tapi betul peeeee ... awek dok tunggu kata "ON" jer .. haaaa...

Mungkin ada yang akan kata aku mula nak berlagak atau sombong diri .. ermmm.. maaf la yer .. aku bukan gitu ... bagi aku , aku sama je ngan blogger yang baru register semalam .. tak tau apa apa ... aku tau membebel jer.. tu pun kalau ikutkan semalam , aku ari ni nak insaf dari membebel .. tapi tak pe la... esok je la kot aku off membebel .. kan kan ...

Dan aku rasa ramai yang tak puashati dengan entri aku ... atau terasa .. Aku minta maaf yer .. aku tak la berniat nak menghina atau perli cuma niat nak beritahu berdasarkan pengalaman hidup aku yang sedikit ni .. mana la tau kot berguna untuk adik adik yang sedang membesar tu .. kan kan ?

Akhir kata .. pe kata sabtu ni kita g lepak kat KLCC ?? Jeng jeng jenggggg ....

Jelajah Blog IBU : AttyFir

" Blog attyfir mengisahkan cerita mengenai atty & fir ,atty adalah aku dan fir adalah anak bongsu aku ..selain tu mengenai ahli keluarga yang lain juga.di blog ini juga , aku suka citer apa yang aku lihat disekitar aku . aku berblog since 2006..

tapi tak penah publish kat sesapa ..blog itu kiranya diari hidup aku ..until aku nengok .besh lak kalo ramai orang dtg blog kita..jadik aku bukak lah blog attyfir nie.. dari 2007 bulan 12 tapi jrg update..sehinggalah 2008 baru aku aktif berblog..itu pun gtu2 je..sampai lor nie dah ramai gak otai2 blogger yg popular aku dah jumpa..mcm2 ragam ..org aku dah lihat "

Otai rupenye nehhh ... laaariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..otai datanggggggggggggg.... sat.. pasai pa nak lari ?? KAK ATTY ni sport toto wehh .. eh.. sporting wehhh .. tk yah lari .. banjer cheese kek je , mesti ok terus .. kan kan .. heheh..guwau je kak ...

Ok ..blog AttyFir ni , sempoi jer... Header gambar anaknya yang cute .. hehehe.. mmg cute ... latarbelakang warna lembut .. ermm.. mesti lemah lembut je orangnya kan ....Kawan-kawan dalam blognya pun semua bagus ..memberi peransang dan semangat .. Fuh.. bagus la gini .. bukan kutuk ... kan kan.. Ok la..takde apa nak komen ...korang nak komen ?? G cepat ... kang susah ... Kak Atty ni nak target fofuler pasni .. haaaaa.... baik cepat jadi geng... ;)

Jom kita g jelajah Blog IBU >> ATTYFIR

Jelajah Blog : Jalan Pilihan Ku

Pergh... menarik sekali header abang ni ... memula aku ingat aku kena jelajah blog artis ... tapi bila tengok betul betul ...sekaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaallliiiii ABANG FAIZUL daaa... haaaaaaaaaa... sapa tak kenal ABANG FAIZUL ni ??? Tak kenal maka tak cinta ...hehe

Banyak kali Abang Faizul meninggal komen kat blog aku ni .. Terima kasih ... Tersenyum membaca komennya cuba tak kesempatan membalasnya .. Chowieeee... huk huk ..

Mengenai blog Abang Faizul, putih menjadi pilihannya membuatkan nampak begitu simple .. Senang nak susun ..

ERm.. aku nak jawab soalannya mengenai kenapa dia nak aku jelajah blognya :

1 ) Bang , tak ramai follower tak bermakna blog tak de orang baca ...

2) Blogwalking saja pun tak cukup untuk mendapatkan bahan bagi menulis entri .. kena buka lagi 'kawasan' ... kuar melepak .. membaca suratkhabar , majalah...dsbnya ..

3) siapalah saya nak menjadi mentor Abang Faizul .... tak layak ..huk huk ....

4) Teringin nak ramai kawan blogger ?????

Kawan kawannnn .. jom kita seraaaaanggggggggg .. hehehe .. jom kita jelajah blog >> JALAN PILIHANKU

Terfikir..Bagaimana Agaknya..

Lupa nak bagitau ..projek ke Johor terpaksa ditangguhkan kerana Siti Rahayu ada projek X-Ganaz .... 4x4 punya adventure.. perghhh.... ni mesti bawak banyak biskut IKO ni.. hehehe..

Berbalik pada topik utama... dari semalam aku terfikir ... bagaimana agakanya yer ... pada yang ada pengalaman , boleh jawab yer ..

1 ) Belajar dengan bf/gf satu kelas ? Best ke atau memboringkan ?

2 ) Bekerja satu pejabat dengan gf/bf/suami/isteri ? Bestkah ?

3 ) Bos anda adalah Suami/Isteri anda ... Boleh ke terima kalau kena marah ?

4 ) Bekas Suami/ Isteri /gf/bf , satu pejabat dengan anda ?

Haaa.. takat tu je aku terpikir .. camana ek ? Kalau aku ?? Tak besttttttttttttttttttttttttttttttt....

Jelajah Blog SAHABAT FB : Dunia Sebelah Zara

Blog ni tak minta aku jelajah tapi aku berminat sekali nak memperkenalkan kepada korang semua .. SANGAT BEST !! Kepada peminat peminat novel , blog ni boleh membawa korang ke satu dunia berbeza .. Hurmm ..

Dimiliki oleh Shafaza Zara Syed Yusof ...Muda lagi nieh ... Seorang guru dan aku rasa mengajar di Johor... tak gitu , Zara ? Kenalan FB aku ni pernah menyertai pertandingan yang aku buat satu tika dulu .. Aku hargai sokongan dia ...tqq...

Berbalik pada blognya ..bagi aku , blog ni mmg bagus untuk di baca dan patut mendapat tempat dihati pembaca dan juga blogger .. Kenapa ? Tu korang kena masuk dan baca sendiri .. Lama dah aku ikut cuma tak kesempatan nak membaca sambil minum kopi .. hehe..

Ok .. aku tamo nak citer panjang panjang ... buang masa korang jer .. jom kita jelajah ramai ramai >> DUNIA SEBELAH ZARA

Kebetulan atau ????

Kebetulankah warna blog aku sama dengan kad kawin aku dulu ?????? Kalau diikutkan , aku minat warna biru ... feleksss

Perancangan Minggu Ini - JOHOR

Hehe... terharu baca satu entri ni .. bagi menjadikan mimpinya menjadi realiti ... Aku ngan wife bercadang ... bercadang yer .. nak ke KULAI, JOHOR pada hari Sabtu ni ... Tapi semua ini bergantung kepada keadaan semasa .. hehehe.. mana tau tiba tiba wife kena out station.. aku lak sebenarnya ada jemputan kawin pada hari Ahad tu.. jd mungkin bercadang nak pergi untuk satu hari jer ...

Jadi , SITI RAHAYU ABDUL RAHMAN , insyaAllah kami akan ke sana ... kalau diizinkan , MAT GEBU ... nak gak singgah kg mat .. hehehe.. tu pun kalau dijemput ...

Saja nak turun jumpa kawan kawan blogger .. sementara belum ada baby kan .. baik g jalan jalan .. hehehe... InsyaAllah ...

Jelajah Blog : The Shooterz

Blog fotografi pertama aku jelajah ... Cantik gambarnya ..gambar gambar yang diambilnya semua gambar pengantin .. Ermm...cantik belaka...

Blog milik IRWAN KAMARUDIN ini baru bertapak dlm dunia blogging .. " SELAMAT DATANG" ..Didaftarkan pada March 2010 ...ermm... masih belum ada ramai follower ... tak pe.. nanti ramai la kan ...

Blog ni aku rasa simple jer .. tapi aku rasa la kan , blog blog fotografi ni mesti kena kreatif .. kalau nak tengok contoh contoh blog fotografi cuba ke BLOG4FT .. dan GENGFOTOGRAFI.COM..

Ok...tu pandangan aku je yer.. lain lain ok ... Korang kalau nak cari cameraman untuk majlis perkahwinan , boleh la tanya dia ..hehehe ..komisen ek ...

JOm jelajah blog >> THE SHOOTERZ

Jelajah Blog : bdk_Skema

Hurmmm...hurmmm...hurmmmm....hurmmm..hurmm ..hurmm..hurmmmmmm....no komen.. tu je... lalalalala..

Hehehe... blog comel ni .... (comel kah ?? ) milik kawan kita , BDK SKEMA ( budak skema) , tak cecah lagi umur 2o tahun .. bagus bagus !! Kekalkan blog ni .. sangat berguna satu hari nanti... Boleh jadi otai blogger weh .. kena rajin jer ... takde masa camana pun , kena update blog ..rajin membaca artikal artikal ahli akademik .. jadi penulisan nanti pasti berinfo...tamo ngarut ngarut cam aku tau ! ..

Dah lama ada blog ni .. 2008 tapi bergerak secara sederhana .. rasa aku lately ni je baru nak aktif kan ? Ermmm...baguih ..

Tentang blog .. bagi aku ok ... simple...tapi rasanya boleh disimplekan lagi .. tu pendapat aku la... Entri .. best..macam macam cerita ada ... cool ..

Geng .. jom g jelajah blog >> BDK SKEMA

Jelajah Blog : Beautian Girl

Hurm..comel... blog dia la comel... tuan punya , aku tak leh komen ..nanti aku kena cubit .. ekekek.. hahahaha..comel orangnya .. seperti blognya ... sat nak tengok AD atau DB ...baru umur 22 ...sah sah AD ... hehehe.. so yang lelaki bujang mahupun Dude .. bleh la mencuba nasib .. mana la tau .. laki bini bleh jadi blogger fofuler ... kan kan.. gurau jer ..

Simple blog dia ..Template yang dia gunakan , cute ...sesuai dengan font dan entrinya .. Kenapa dia nak aku jelajah dia ??? Dia jawab , dia nak glemer ... waaa..insyaAllah .. bleh bleh .. pasti bleh .. lebih lagi AD .. Hehehe ...sat je nak glemer ..tapi glemer je wat pe kalau $ tak masuk ?? hehe..gurauuu ..

Komen aku tentang blog ni ? Takde .... ok jer bagi aku ... tak de yang semak atau menyakitkan mata aku ...ok .. pada yang berminat nk menakel dia atau mengomen ... atau lebih bagus lagi , buat kawan .. .jomm .. kita jelajah sama sama >> BEAUTIAN GIRL


Apa itu NUFFNANG ?


Hurm ... aku pernah tengok soalan begini di Forum GB ... lalu aku siasat latar belakangnya .. seorang pelajar IPTA .. Seorang pelajar IPTA , bermakna dia seorang yang bijak , bukan ? Aku tak pernah berniat nak merendahkan sesiapa kerana aku sendiri pun tidak bijak ..

Lalu aku keluarkan thread di Forum tersebut .. Mmg mendapat pelbagai reaksi .. ada yang marahkan aku .. ada yang kurang senang .. ada yang sokong .. Niat aku ialah satu .. Kenapa tak gunakan search engine ? Ada banyak search engine dalam internet ni .. Kalaulah soalan itu dikemukan oleh orang yang tak pernah guna internet , maka bolehlah dimaafkan .. Tetapi jika soalan itu dilemparkan oleh seorang pelajar yang bijak tanpa membuat kajian terlebih dahulu , aku rasa sesuatu yang menyedihkan .. Kenapa ? Tiada masakah ? Hurmm.. Atau saja nak bermanja manja ? Entahlah ... cuma aku tak sedap mata nak tengok lalu aku tegur ..

Sebagai seorang 'abang' dikalangan blogger muda , aku rasa aku patut tegur ! Nak terima atau tidak , terpulang .. Aku tegur berdasarkan pengalaman aku .. Jika dia berada dalam dunia pekerjaan , dan dia amalkan sikap tidak mahu mengkaji terlebih dahulu sebelum bertanya , maka dia akan terus terusan berada di'bawah' ..

Ok .. aku tau ramai yang tak tau nak gunakan search engine .... aku ajar skit ek ..gaya aku ..


Kalau tak jumpa ... cuba gunakan '+' ... contoh jika mencari entri berkaitan BIONIC GYM di blog BEN ASHAARI ... 'BIONIC GYM + BEN ASHAARI ' ..gitu .. ok ?

Pada blogger yang 'terasa' tu , aku mohon maaf .. tapi percayalah , aku bukan nak perli tapi nak 'mendidik' .. Gunakan semua sumber yang ada barulah bertanya ... Anda seorang pelajar IPT .. Jangan marah yer .. ;)

Jelajah Blog : My World .. My Life

1st blog aku jelajahi pagi ni milik Puan Asma , yang di berada di Ampang , Selangor ..

Menurutnya , dia nak aku jelajah blognya kerana ramai blogger yang berbuat demikian .. Hurm.. Dan lagi dia sendiri tidak mengenali sapa itu BEN ASHAARI ???? Waaaaaaaaa...tak kenal aku ??? Dia tak tau ke aku ni sapaaa ????

Aku ni tiada siapa .. Manusia yang terlalu kerdil dan hina ... tiada keistimewaan langsung .. Bukan artis atau juga ahli politik .. jauh sekali seorang cendiakawan ... atau juga ilmuwan .. aku sekadar blogger yang senantiasa mencurahkan isi hati aku ke dalam blog .. ekekek... Mmg patut ramai tak kenal aku ... kan kan ? Biarlah aku saja mengenali diriku ini .. cewah..poyo la lu Ben .. hik hik hik.. tah apa apa gelak cam tu.. hahahahha... ni baru gelak ... jgn marah aa..guwau ..

Ok.. terlebey suda .. berbalik pada blog Puan Asma ni , latar belakang yang terang tapi sejuk ... erm... nice .. rajin gak update blog .. Entri entrinya pun macam macam cerita ada ... Tak lama lagi cukup setahun dia berblog .. huhu...

Komen ? Aku takde apa nak komen blog ni.. bagi aku ..ok .. cuma perlukan semangat dari rakan rakan blogger agar terus maju dalam bidang ni ... Jadi kengkawan... jom .. kita jelajah ramai ramai >> MY WORLD .. MY LIFE


Salam ..

Selamat pagi .. ermm... aku dah cool.. aku tarik balik entri tadi tu . .malas nak pk .. lantok ler .. nape nak pk lebih lebih kan ?? Biarkan je la diorng tu ... ada pembalasan untuk diorng gak nanti .. aku sendiri pun belum tentu selamat kan .. hehee..

Pendek je entri pagi ni .. jap lagi kalau ada masa , nak sambung jelajah sambil mencari entri entri menarik untuk dikongsi bersama .. kalau korang ada entri yang best best .. bermanafaat untuk semua ... tinggalkan je link kat sini .. kalau aku rasa menarik dan berbaloi .. aku akan promot .. hek hek hek ...
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI