Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 28 April 2010

Mereka Ini Pandai Berpura-pura !

Kebelakangan ni aku jarang tengok tv sebab dok bz ngan blog aku .. Malam ni aku teringin lak nak tengok .. Bukak sana sini . takde citer best ... Last last aku bukak je TV3 .. Tengok ADUAN RAKYAT .. Mmg aku minat ngan mamat ni ... Tegas orangnya .. kalau la dia buat blog , sah sah top ten dalam malaysia ni arr ... Ke dia dah ada ?? Aku je yang tak tau ... kekeke.. er.. korang tau ke sapa aku cakap ni ? Adeh... Mr. Karam Singh Walia.. korang niehh ...

OK ok .. jadi malam td diorng g ke JB ..Satu taman ni .. mmg kesiannn ... kesiannn... longkang tersumbat .. aedes bermaharajalela wehh... Jadi , Mr. Karam Singh Walia ni pigi sana laa.. habesss... dia aku tengok muka sudah macam mau hangin wooo .. Mana tak angin , senang senang dia kaut air dalam longkang tersumbat tu , jentik jentik macam anak ikan talapia !! Perghh.. bayangkan laaa kalau kena saman ? Sekor jentik jentik berapa samannya ??? Mau jual rumah beb !!

Sekali ini Mr. Karam sudah kasi jelajah itu MAJLIS PERBANDARAN JB ler.. ekekeke.. dan dan masa tu gak buat mesyuarat .. panggil abis semua pihak terbabit turun .. Baru nak amik tindakan wehhh !! Sebelum tu ???

Menurut penduduk yang ditemuramah , dah berpuluh kali pihak berkuasa datang amik laporan.. tapi harammmmmm ... takde tindakan ! Sampai tah berapa ramai mati pun macam tu gak ... Bila turun MR. Karam Singh Walia ni , bersama sama krew tv nyer.. baru nak buat kije ?? Sebelum tu wat per ? Main golfkah ? Yang bestnya , setiausaha dia tak tau apa apa ??? Terperanjat ? Alooo ?? Takkan takde sapa buat laporan? Siap tunjuk artikal dlm suratkhabar tu ! Takkan tidur kot PRO MBJB ? Ayoyoyoo...

Pasni , kalau nak repot apa apa , aku rasa panggil Mr. Karam turun lagi baik arr... Diorng suka masuk tv .. baru nak tunjuk buat kerja .. haih... dunia glemer ... ekekekke

p/s : buat blog pun glemer apa??? hahahahha

Bila LIVE TRAFFIC FEED di jajah BEN ASHAARI !

Aku baru buat JELAJAH BLOG SAHABAT FB : IRINE NADIA MARCELLO .. ermmm... Apakah hasilnya ??

Sekejap saja ruang di LIVE TRAFFIC FEED dipenuhi oleh sahabat sahabat aku .. ermmm .. menarik bukan ? Itulah kuasa SEGMEN JELAJAH BLOG BEN ASHAARI ... tapi tanpa sahabat sahabat , segmen ni tidak bermakna langsung !

Lebih tepat lagi , aku nak ucapkan jutaan terima kasih kepada semua sahabat sahabat BEN ASHAARI BLOG kerana sama sama menjayakan segmen JELAJAH BLOG ni .. InsyaAllah .. aku akan luaskan lagi PENJELAJAHAN aku ini di seantero dunia cyber ini .. Yearghhhh

Jelajah BLOG SAHABAT FB : IRINE NADIA MARCELLO

Salah seorang sahabat di FACEBOOK aku yang juga mempunyai blog ... Hurm .. aku percaya ramai kenal dia FACEBOOK malah pernah tengok di majalah .. kan kan ?


Kenapa dia menjadi pilihan aku malam ni ? Sbb mmg aku pelawa dia untuk aku jelajah blognya .. Blognya mmg dah lama aku ikuti secara tidak langsung ... Bagi aku , blognya mmg unik .. mmg best ..


Gambar gambar yang menarik ... dan juga cerita cerita yang sememangnya datang dari kehidupannya sendiri .. Hurmm ... menarik untuk di baca .. menarik juga untuk dijelajah ..

Blognya lebih tua dari blog aku .. hehehe .. kira pangkat kakak la .. Jauh lebih popular dari blog aku yang baru nak hidup ni ... Aku nak cerita lebih lebih susah sebab mmg best blog dia ni ..

Apa kata kita jelajah ramai ramai .. adakah kata kata aku ini benar atau sekadar ?? Jomm JELAJAH BLOG SAHABAT FB >> IRINE NADIA MARCELLO

Jutawan tapi ??

Tu pasal aku tak percaya ngan artis ni ! Cerita gempak dalam internet .. dalam majalah ... cakap jutawan .. bisnes kencang .. jual itu ini .. tapi ??? Bagi duit nafkah kat anak 2 orang , RM 300 ???? Apa jadahnyaaa tuu ... Buat pandai , tapi ??

Aku baca berita tentang artis ni ( mmg dari dulu aku menyampah kalau tengok dia berlakon ) sambil berdiri dalam LRT sewaktu balik tadi.. Mengeleng je kepala aku .. Bukan apa , 'ko' kata income lebat... berlakon banyak filem .. pastu ngan jadi 'duta' gelang tangan kesihatan lagi ... takkan mampu bagi RM 300 ??? Untuk 2 orang anak lak tu ?

Mmg aku tau dia ada lagi 2 orang nak ...tapi tu pandai pandai ko la ... ko yang cari pasai dulu .. nikah lain .. haaa.. Ni la orang laki ! Semasa bercinta .. semasa nakkk ... perghhh .. dah dapat .. pastu jumpa lain , terus cerai .. hal anak semua , biar mak tanggung ! Yang bapak , buat anak baru .. haihh ... wat malu kaum ...

Mintak maaf la yer .. berkenaan anaknya tu ..dua orang .. aku cuma pelik yer .. dia ni melayu ... bini baru dia ni pun melayu ... takde la kacuk ngan mana mana pun tapi pasai pa laa anak nama cam omputih 100% ?? Awat nama melayu tak best ka ? Sat aku nak google cari maksud nama anak dia dua orang tu ..kot dari nama arab .. tapi aku tak rasa la nama arab langsung .. sat noo..

Confirm !! Ramai gak blogger tercari maksud nama anak dia .. aku ingat aku jer .. hahahaha .. tergeliat lidah siuttt ... tak tau la kot anak rupa BRAD PITT ! Sedar sedar diri la ..

Yang belum ada anak tu , jgn la ikut perangai makhluk asing tu ek ... sian kat anak kita tu nanti bila besar ... Aku ? BEN ? Tu bukan nama betul aku .. ekekeke ... nama betul aku ?? hehehe..

Aku Jeles Tul Ngan Budak Dua Orang Ni !

Aku kalau ping kat GENGBLOGGER , mesti aku tensen tengok dua orang ni .. Balik balik muka diorng ...Aku pelik tul la... Apa ilmu diorng pakai pun tak tau ... Bukan lah aku nak sangat ada dalam tu tapi pelik .. P.E.L.I.K ..

Hurmmm ... nak kata popular tu , mmg popular tapi tak pernah pernah jatuh ranking ..asik kat atas tu jer... Iskhh ... Nak tanya , sapa la aku ni kan.. tak dilayannya lak .. Bukan popular cam diorng ... Kalau g kat carpet pun , diorg glemer... aku ??? Aku ???? Tengok je la diorng chat ... tu je la aku mampu ...

Apa ek rahsia diorg .. sampai aku jeles giler tengok diorg ... bukan semalam je diorng jajah abis GENGBLOGGER tapi dari sejak dua dua anak dara sunti ni masuk GB .. abis semua hak milik kekal diorng .. ni tak bleh jadi ni .. Aku mesti lakukan sesuatu ni ...

Aku nak booking iklan semua sekali dalam GB tu.. kalau aku tak dapat duk atas , sah sah dua orang ni dah manderem si KONG ...huh ..

Korang nak tau sapa ????? TUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU..si GADIS TERBILANG ngan si MISS LOLLY !!! G la tengok kat GENGBLOGGER

Satu Plugin Yang Aku Berkenan ...

Plugin ini diambil dari FACEBOOK ... tapi code ni aku dapat dari seorang sahabat , AZRUL HISHAM .. Menarik gak .. kalau yang kecik kecik gini aku mmg suka nak letak ..tak la nampak semak ...

Apa pendapat korang ? Ok ke tak ? Kalau tak , aku buang balik ni ??? Korang pun bleh letak gak kat blog korang tu .. Salah satu cara gak nak tunjuk muka korang tu selain komen .. kan kan ? hehe...

Thanks bro ....

Alamak ... aku dah test ... masalah masalah ... kena login FB dulu ...bermakna cuma yang ada FB je boleh klik 'like' ..ermm ..ini bermakna .. aku nak kuarkan la balik .. hehe.. leceh .. ekekekke..

Jelajah Blog IBU: MiaKididdles

Uik...MOMMA MIA ... macam Mamma Mia arrr...Cantik blognya ... Warna Merah ? Cam pernah tengok jer blog ni ?? sat nak tengok betul betul ... ........Ler.... tersalah tengok .. tu blog aku .. warna merah.. adeh ...


So tentang blog momma ni...

" Diberi nama Miakiddiddles sbb blog ni lebih berkisar ttg perjalanan kehidupan & perkembangan anak pertama momma Damia sejak lahir sehingga la skrang. Since Abah Damia bekerja nun jauh di Penang & hanya bersama kami sekeluarga during weekend, segala coretan adalah ditujukan untuk suami momma tercinta supaya abah Damia tak terlepas mengikuti perkembangan Damia. Skarang Damia dah jadi kakak kepada adik Dzakirah. Benda yg sama akan momma buat untuk adik Dzakirah.

Selain itu, blog momma byk entry contest/giveaway.. untuk mencuba nasib anak-anak yg comel tuh di samping utk menambah kenalan baru. Perjalanan momma sebagai ibu berkerjaya juga dicoretkan dlm blog nih especially perjalanan suka duka momma menyusukan Damia. Segala pengalaman pahit manis dicatatkan agar menjadi lesson learnt untuk anak-anak momma yg akan datang. Selain itu momma harap sedikit sebyk dapat berkongsi & memotivasikan ibu2 baru agar menjadi baik & lebih baik sebagai seorang ibu kpd anak-anak mereka. "


Cantik blognya ... sejuk mata ... cumaaaaaaaaaa... nak komen bleh ?? sat nak tengok entri tu ..kot tak bagi komen ke apa ... cheeeeckinggg....ok ada...

Size font .. awat kecik lagu tu ? Kena besarkan skit ..kecuali mmg niat tak nak bagi pembaca tu baca entri dan suh tengok gambaq ja .. ok la... hehehe ... Besarkan yer ...

Terlalu berjela ke bawah ... kalau boleh pendek kan skit ...

Tu jer ...lain lain ?? Cunnnn dah.. template .. entri .. semua best ... ;)

OK .. tu pendapat aku je.. korang nak bagi pendapat tak ??? JOm kita g jelajah blog IBU >>MIAKIDIDDLES

Jelajah Blog : Cermin mata Faizah

Faizah :Firstly, aku nak ucap thanks pada Ben Ashaari sebab anjurkan segmen jelajah
macam ni. Sangat bagus untuk memperkenalkan blogger baru pada dunia maya.

BEN : Sama sama ... Tau .. mmg bagus .sebab tu aku teruskan ..

Faizah :Sebenarnya, aku dapat tahu tentang Ben Ashaari dari blog Kak Haku. Memang
sejujurnya, aku tak kenal siapa gerangan jejaka ini. Bila aku singgah blog dia,
rupa-rupanya dia ni baru jek menceburkan diri dalam dunia blog, kalau tak silap
baru 6
bulan macam tu lah, tapi dia punya rating memang tinggi gila. Aku yang dah
setahun
lebih berblogging ni pun tak pernah dapat rating macam tu.

BEN : Kak Haku ? Hurmmmm...Mmg betul .. baru 6 bulan ... ala , rating tu bleh turun naik
bila bila masa jer ..Semua blogger bleh berjaya bila dia rajin berusaha
..

Faizah :Oleh yang demikian, aku nak dia jelajah blog aku untuk beri pendapat tentang
penulisan aku. Aku memang suka tulis merapu. Aku tulis tentang kehidupan seharian
aku. Blog aku ni lebih kepada peribadi. Kadang-kadang ada jugak aku selitkan sedikit
info yang boleh dikongsi bersama selain daripada resepi yang tak berapa nak banyak
pun.

BEN : Haaa... tengah jelajah la ni .. hehehe ... Merapu tak pe .. jgn menyapu entri orang dah !
Tulis je apa nak tulis .. mmg patut selitkan yang berinfo.. ermm...ada resepi gak eh...
kena datang balik ni nanti .. huhu..

Faizah :Kalau boleh, aku nak Encik Ben Ashaari ni bagi pendapat bagaimana nak
mempelbagaikan tajuk penulisan supaya orang yang baca blog aku taklah bosan
kalau
aku asyik cerita pasal hal peribadi aku bersuka-ria di sana sini.

BEN : Hurmmmmmmmm... bila menulis kena ikhlas .. jgn bagi orang suka dengan tulisan
kita tapi bagi diorng ' terasa' dengan tulisan kita .. camana tu ? Fikir fikirkan



Faizah : Akhir sekali, hehe mestilah aku nak rating aku naik jugak macam Encik Ben Ashaari
ni. Boleh menambah kenalan ...


BEN : Jommm kengkawan , kita jelajah blog >> CERMIN MATA FAIZAH

Jelajah blog : Budak Hitam

Blog seterusnya ... Milik BUDAK HITAM ...hurmmm.. awat nama lagu tu ??

Meriah blog ni... banyak seksyen lak ... bagus la dah dibahagi gitu .. senang pembaca nak godek godek ... Jgn ikut aku .. fenin nak mencari .. hehehe ...

" Budak Hitam adalah seorang yang pemalas. Bukan bangga dengan kemalasan namun hanya satu hebahan. Jika anda rasa Budak Hitam menyakitkan hati, jangan tutup tetingkap. Teguran anda amat diperlukan. Jika anda rasa Budak Hitam menyenangkan hati, di bawah sekali ada Google Friend Connects. Sama fungsinya dengan 'follow this blog'. Juga ada Fan Page di Facebook untuk mendapat suapan segar dari ladang. Terima Kasih! "

Ikhlas darinya .. hehehhe ... sedikit latar belakang mengenai dirinya ...

"BudakHitam adalah seorang lelaki, beragama Islam, Belum Kahwin dan belum terfikir nak kahwin. Mengendalikan penuh budakhitam.com dan terima kasih kepada Ridzuan Richie atas sokongan beliau.

Asal gua? Of course gua tak malu nak mengaku gua budak Felda. Budak Felda semua jahat kan? Hidap dadah kan? Budakhitam? Terpulang kepada persepsi masing-masing sebab bukan Felda je yang ada dadah or segala anasir kejahatan. Tak kisah apa benih pun kalau tak jaga dengan baik tak jadi pokok la kan? Mau tau pasal umur? Baru sudah Spm. Beberapa tahun yang lepas. Sekarang? Masih menuntut dan belum bekerja. "

Komen ? Tiada komen sebab mmg best blog ni untuk kita ikuti perkembangan dan juga lepak ..Entri dan tmplate yang menunjukkan pemilik blog ni serius dalam bidang blogging ni .. Bagus sekali !! Teruskan usaha ...

JOm kita jelajah blognya >>> BUDAK HITAM


Komen Tak Terbalas ????

Terlalu banyak sangat komen sampai nak balas pun tak boleh ? Pening tengok komen ? Ni aku jer... hehehhe ...

Ada yang ingat aku tak sudi balas komen .. silap tuuuuuuuuuuu.. aku dah jumpa dah penyelesaianya !! Erk.. bukan aku la ..tapi geng aku laaa... ari ni dia kuarkan tutorial untuk terus reply komen tu .. Senang beb .. aku dah buat !! hahahha..

Thanks Sue .. senang keje gue .. ekeke..pasni , InsyaAllah ..komen korang aku balas .. kekeke.. tiada lagi alasan kecuali tak bayar bil broadband , laptop kena curi , jari terputus sebab main mercun atau ajal dah sampai .. hehehe ... lain lain , cuba yang terbaik .. hehehe

Nak buat gak ke ???? hehe.. jom jom .. >>> MSUE ROOMZ

Abis sudahhh...

Fuh... macam macam komen aku terima .. siap berpantun pun ada .. yang berpantun tu korang tau la kan dari sapa ? Tak lain tak bukan otai masakan kita haaa.. Mat Gebu .. huk huk ..

Terima kasih kerana sudi meluangkan masa untuk tengok.. Aku letak tu atas permintaan sahabat .. kalau tak , aku pun tamo letak ..biar je rahsia... ekeke... tapi tak best la kan..kata kawan .. hahaha..

Ada yang pelik kan ..gambar aku tu.. lain lain rupe .. Tak pe..korang bukan orang pertama kata cam tu .. dah banyak kali gitu .. ada kala rupa cam Tom Cruise .. ada kala cam David Arumugam .. haaa.. Yang tak tahan tu kata cam Arnold SusahNakeja tu .. haaa.. tak kisah la.. janji korang tau tu BEN ASHAARI dah .. Aku tarak main sorok sorok muka punya ... tak kacak pun kasi taruk .. janji orang tau itu blog BEN ASHAARI ,ori punya wooo ... Ye yee.. aku tau..tak letak pun ori gak .. tapi skang ni aku cerita pasal blog aku ..pehe dop ? hehehe...

Selain dari tu , aku takde mood sangat nak membebel ari ni .. Maybe penat sangat kot ...dari minggu lepas non stop action .. Hehe.. Yeerrr .. aku tauuuuu ... aku pun tau penattt..kan kan ... mesti nak kata tuuu , Ben Ashaari tau penat ??? .. hehehe... TAUUUUUUU ! ..

Ermm...sambung nanti ek.. rasa cam ada lipas lak masuk dalam baju ni ....

Jelajah Blog IBU : Its My Love Stories & My Family & My Life

Comel baby diaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

Sebuah blog yang simple tapi padat dengan aksi .. eh .. dengan info ... Blog ni milik MAMALYNA yang berada di PUTRAJAYA.. ramai jugak orang kampung aku dalam blog ni ek.. oo... LYNA ni berasal dari nama anaknya .. LYNA NURFITRINA BINTI MOHD HILMY ..

Selain dari blog ni , dia ada satu lagi blog yang dikhaskan untuk buat contest dan giveaway ... nak nak naaakk ... hehehhe ... tu semua korang leh jumpa dalam blognya nanti tau ...

Komen ? Takde komen .. bagi mata aku , OKEH ... takde sakit mata pun ...i likeee...

Okeh geng... pagi pagi ni kira bersenam minda dan jari .. jom jelajah blog IBU >> Its My Love Stories & My Family & My Life

Jelajah Blog : My So-C@LLeD L|Fe

Aku rasa aku penah tengok jer template ni.. ada blogger guna .. ermm.. ni salah satu sebab aku maleh nak guna template .. pasti ada kembar ...huhu..

Tapi .. walaupun sama , tetap ada kelainan dari segi susunan .. blog ni nampak kemas dan menarik ..Entri , takde komen ...simple dan mudah difahami ..

Nak panggil apa ni ? Susah beno nama ...@ntu_@we ( Antu Awe ) kah ? Dah lama register tapi takde visitors .. Ermm.. masalah promosi eh... tak pe tak pe.. kawan kawan kita ada ... Korang tengok apa ?? JOm la.. adoiyaii.. sian kat kawan kita ni ..jom jom .. >>JELAJAH BLOG : My So-C@LLeD L|Fe

Jelajah BISNES : SEDAP CUPCAKE

Pemilik blog cupcake dan kek ni adalah PUAN JUNE.. Surirumah sepenuh masa, ibu kepada 5 orang anak, sedang menggilai dunia baking, sedia menerima tempahan untuk perlbagai acara..

Sedikit latar belakang mengenai kak June tadi la... hehehe .. boleh la aku tempah nanti ek ... ada diskaun ke kak ??? hehehe ... Dekat je kita ni .. hehehe .. Putrajaya ngan Salak Tinggi .. huhu .. antar satu kat umah ek .. lalalaa





" Untuk tempahan Kek Kahwin dan juga hantaran Cupcake untuk satu tarikh yang sama atau bersebelahan tarikh majlis, pihak kami akan memberikan diskaun sebanyak 15% dari keseluruhan harga tempahan. Bukankah sesuatu majlis itu perlu berjimat cermat..dan inilah masa serta saat yang sesuai..jimat dan jimat lagi... "

Macam macam jenis laa ada dalam tu.. Respek respek.. cantik cantik lak tu kek n cupcake dia .. Try la g tengok sendiri.. Jom jom >> SEDAP CUPCAKE

Jelajah Blog : Box in Da Ship

Simple jer blog ni .. Erm.... entri yang cukup ringkas tapi masih belum boleh lawan EQ punya.. .hahaha...

Oh ya.. antara dalam entrinya ada mintak tips bagaimana nak hadapi cicak .. hehe ..dia segan ngan cicak .. Aku ada satu idea.. Tiap kali nampak cicak , banyangkan cicakman .. Muka Saiful Apek .. sah sah ketawa .. ok tak ? Aku geli ngan lipas .. hahaha.. lebih lebih lagi lipas terbang .. Kalau aku nampak lipas , mmg nahas la dia ... Aku bayangkan muka orang yang aku benci ... sapa ek ???? hahahha.. mmg penyet la lipas tu.. tapi biasanya aku sembur ngan racun serangga jer.. huhu..

Erk.. tengok ..pagi pagi lari tajuk .. ok .. berbalik pada blog .. blog ni milik GEERA JOHARI yang berada di Cheras , Kuala Lumpur ... Masih belajar lagi .. Hurmmm .. komen ? Takde ... Entri .. dh sebut tadi ... Jadi .. jom g jelajah semua entri dia >> BOX IN DA SHIP

Jelajah Blog Bisnes : Azie Creative Cake




Amacam ??? Menarik tak ? hehehhe.. menarik kaann.. kalau aku , sah sah tak makan ... framekan terus woo.. sayang wooo... cantik woo...

Sapa buat ? Hehehe... pagi pagi ni aku nak jelajah blog cake milik Puan Azimah ... Sebenarnya aku confius .. Dalam kategori apakah aku nak jelajah dia ni .. Geledah Dapurkah ??? Jelajah Blogkah ? Atau Jelajah Blog Bisnes ? Setelah aku godek godek , maka lebih baik aku letak dia dalam kategori Bisnes.. kot nanti senang nak cari dia kan .. hehehe

Aku rasa blog cam ni kan , toksah dicampur adukkan dengan video video yg memberatkan ...Patut dikeluarkan kerana loading yg perlahan ... Mana tau customer nak tengok kek kek .. terpaksa tunggu lama ... Nanti diorng pangkah jer .. haaa... patut dibuat satu lagi blog khas untuk itu .. kan kan ..

Ok.. pada yang berminat nak tempah kek.. boleh hubungi aku ..kira aku orang tengah la.. leh makan atas angin.. hahahahha ..gurau jer .. jom g shopping kek kat >> AZIE CREATIVE CAKE

Salam .. Selamat Pagi ..

Huhu... awal aku ari ni .. ni dah kat Erl Putrajaya dh .. wife kena g Penang.. so dia menuju ke KLIA dan aku menuju ke bandar tapi sama sama tunggu kat stesen la..

Keluar rumah tadi kul 605 dan aku ada 15 minit untuk sampai ke stesen.. apa lagi ..menderu laa... Bila sampai kat stesen , lazimnya aku akan turunkan dia dulu tapi kali ni tak .. sama sama turun .. Satu kesilapan lak tak turunkan dia sebab aku ternampak ada satu keluarga sedang menuju ke kaunter tiket .. kekeke.. mesti lambat tu nanti ... dah la sorang je operasi tiket tu ..

Aku suh wife g cepat .. turun dan jalan denga sepantas mungkin.. hehehe .. kang terlepas lak ..letih nak menunggu .. Manakala aku parking kereta ..Lepas selamat parking , aku berjalan menuju ke kaunter tiket .. Bila dah nak dekat kaunter , aku tertanya tanya .. " aku kunci pintu ke tak ni ??? " .. Hurm.. takkan nak patah balik ?? Jauh dah ni.. aku nak serah kunci kereta kat wife lagi ni .. camana ek... hurmmm... akhirnya aku buat keputusan ... patah la balikkkkkk ... huk huk huk .. pagi pagi dah senaman .. berlari lari anak gak aku ...

Bila sampai kat kereta , mmg kunci.. aku dah check sebenarnya lepas aku parking tadi tapi disebabkan perasaan was was , maka tertipu dek kerja setan tu ... haih.. selalu gitu ..

Perasaan was was ni adalah satu kerja syaitan untuk menyesatkan umat Adam ... senantiasa bagi kita dalam keadaan tidak tentu , curiga , was was , tidak yakin pada diri sendiri .. hurmm ...

Alhamdulillah... wife pun dah naik .. aku pun tinggal lagi 2 minit nak berlepas.. hehehe... jumpa nanti kat opis ek... salam ... jgn lupa sarapan ... hehe.. aku ? ada makan free pagi ni kot .. insyaAllah ...

Panas ! Panas ! Panas !

Nak tido daaaaaa ... sapu losyen pati hali mustajab di segala tempat berlemak lagi berkrim .. hehehe.. kemudian .. cari bantal kepalaa... pastu.. muka gatalll la pulakk ... garu skittt... ermm... legaa rasanya ..

Tiba - tiba... waaaaaaaaaaaaaaaa.... panassss mukaa niii... sbb tangan tadi sapu losyen tuuu.. ada berbaki ... Heeeellllppppppppppppppppp.... tolongg tolonggg...

Akhirnya aku tak leh tidur ... huk huk huk .. terpaksa korang baca entri nih.. ekekeke..

P/s : pada yg berminat nak join KELAB BEN ASHAARI BLOG di FB , join ler .. ekk .. kasi meriah skit... hehehe
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI