Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 29 April 2010

Last entri no 3 .. Pasni Takda dah

Begitulah azam aku ... tak nak tengok laptop malam ni .. tamo update blog .. Berjayakah aku ? kita sama sama tungguu ..

Sampai sampai tadi kat ERL , aku ingat wife dah sampai .. tapi sayangnya aku jugak sampai dulu .. Bukan per, aku dah la fenin ... sakit pala ... pala pun sakit .. takut la aku terpitam kat situ gak .. haaa.. tak ke jadi kes haru kat situ .. jgn dibuat pengsan kat tempat orang ramai .. silap silap aku kena culik wooo ... bukan senang wooo ..blogger popular neh .. hahahahhaha ... dah dah ... jgn kutuk !! Biar aku je kutuk aku sendiri .. korang tak leh ..dapat dosa. ..

Baru aku on laptop .. sempat la baca komen dari kengkawan .. tapi pelik la kan ... aku slow gak nak balas komen .. pasal pe tah ? Baca tu suka ... nak balas tu slow lak .. entah ler ... ni semua sikap ni... kekekke...

Sambung.. baru nak eja , wife sampai dah .. terus aku masuk .. Eh lupa .. wife aku tak cita kan pasal pokok sayur tu .. haaa.. hidup tu aku jagaaaa ... Ok sambung.. bila dia sampai , terus g Alamanda Putrajaya .. Tadi aku cakap aku teringin nak makan steamboat ...hehehe..

Ermm.. selesai makan daaahhh ... Camana ?? Layanan , cantek ! .. Makanan ?? Cun... Yang bestnya aku rasa pekerja dia ramai dari Bangladesh .. tapi cakap melayu fasih tu... Senyum dan cermat ... Berbanding ada satu kedai kat Bangi tu ... haihhh... dah duduk .. lama lak tu.baru datang nak amik order ... Yang kat Alamanda tu , tak sempat ko duduk di dah bagi menu ! Haaa...

Disebabkan layanan yang bagus maka aku bagi la tips... RM0.90 ... ok pe ?? Budak budak mana bleh main duit sangat ... hehehe ... Banyak aku makan weh... sampai layu dah mata aku ni .. ni kira ngantuk dah ni.. hehehehe .. Erkkk... zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Ada Apa Bunga Pada Wanita ?

Seorang officemate aku ari ni dapat sejambak bunga ros pink color gitu ... Tersenyum sampai ke telinga ar ... Fuh.. begitu sekali penangan bunga terhadap wanita ..

Banyak kali dah aku terpk .. kenapa bunga??? Nak kata murah , tak..mahal .. Bukan boleh makan pun .. Bukannya boleh frame pon ... atau bukan bleh buat sup pon ... Hurmm tapi kenapa boleh sampai gitu sekali ek ?

Wife suka bunga gak .. Mana ada perempuan tak suka bunga .. Aku pun suka .. tapi kalau orang nak bagi tu , aku kata toksah la.. dari nak bagi bunga , baik bagi aku coklat .. leh gak makan .. Terasa gak manisnya .. Takat bunga , nak hidu? Bahaya gak wooo pada sesiapa yang ada resdung tu haa..

Penah dulu dia mintak bunga .. ekeke.. aku spesis susah nak bagi bunga ..sbb aku ada cara aku sendiri .. Aku buat kad sendiri kemudian aku lemenate ..g beli hadiah yang mana dia suka dan pakai hari hari .. untuk kes tu , aku beli gincu jenama MAC .. sbb ari sebelum tu ada g tengok ngan dia .. dia kata mahal .. heheh.. jadi aku belikan dia la..

Lepas beli tu , aku letak dalam satu envolope size A4 yang mana ada tulisan " URUSAN SERI PADUKA BAGINDA " .. hahaha .. aku cakap kat dia yang aku dapat surat amaran dari kementerian.. dia terkejut arrr...

Bila jumpa petang tu .. aku suakan dia envelope yang berisi gincu ngan kad tu ... Masa dia terima tu , dia siap kata .. "erm..ingat tadi nak bagi hadiah " ..tu je laaaa dalam pala orang perempuan ek ??? hahhahha ..

Sekali dia bukak .... WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA... macam aku kata tadi la .. kalau boleh ukur senyuman perempuan dapat hadiah ni , mmg tak terukur wehhh ... jenuh tarik pita pengukur tu haaaa.... adoiii..

Lelaki ? bila terima hadiah ? Haahahaha.. tuuuuuuu.. tengok tajukkkk ..ni tajuk wanita yer .. tajuk lelaki nanti aku cerita lain episod .. hahahahha..sabaq aaaaa.... ;)

PEREMPUAN PEREMPUAN .. takde perempuan susah .. ada perempuan pun susah .. kan kan ? Tapi baik ada dari takde ! Tak rela aku bercinta dengan kaum sejenis .. hahahahaa

Bila Lelaki dan Perempuan Dipisahkan ...

Hahaha... bagus bagus ... Aku pengguna pengangkutan awam .. bleh pening gak kalau dah penuh penuh tu.. sbb tu aku slalu keluar awal .. letih nak berebut ngan orang ..lebih lagi perempuan.. sah sah bagi diorng masuk ..

Setiap pagi aku akan naik erl .. huhu... dah la berdiri.. tak pe la..kasi la akak akak duduk ... aku biasanya akan berdiri dengan ngan pintu keluar. senang skit nak keluar ... Yang buat sakit hati aku ni kadang kadang , ada sorang akak ni .. keje nurse kot ..berdasarkan dari pakaian dia .. Setiap pagi mmg dia akan dapat tempat duduk punya la... ok la..tak la jeles ... tak kisah pun ..Cuma bila nak sampai di stsn dituju tu.. dia akan bangun .. terus ke pintu keluar... terus potong aku ..kira nak depan terus la.. !

Huk alohhhhhhhh... dia je ke nak keluar ? Dah la duduk .. nak keluar pun tak nyempat nyempat ? Tensen gak tengok kekadang .. tapi biar je la ..tak larat nak layan ..

Berbalik dengan tajuk aku tu.. ekekke..bayangkan laaaa ... komuter tu nanti ... dah terasingkan .. lelaki , lelaki je ..perempuan .. perempuan aja kan .. aku rasa selama ni laaa yang buat wangi pengangkutan awam ni ialah perempuan .. hahaha... Aku tak boleh bayangkan gerabak lelaki yang dipenuhi dek bangla atau lelaki lelaki yg penuh bau bauan tu ..ekekek.. adoii..sah sah pening...

Aku rasa la selain pengangkutan awam , banyak lagi yang perlu diasingkan ... panggung wayang .. konsert ...disko .. kedai makan .. dan banyak lagi laaa... selamat nanti dunia kan .. haaa... kat pejabat pon .. kena ada gak tu ... kan kan ...

Amacam ? Korang rasa selamat tak Malaysia pasni ?

Penat Menanti Detik Kemustajaban Doa

Saya mudah kecewa. Apabila saya doa, saya rasa doa saya Allah tidak akan terima. Saya dah minta doa macam-macam, tapi banyak benda yang minta itu tak berlaku seperti yang diminta. Kadang-kadang sehingga saya rasa macam tidak larat hendak berdoa. Tolonglah saya Dr!

JAWAPAN >> sini

Jelajah Blog : Bicara Dari Bulan

Blogger kali ni ialah seorang awek cun bernama SOFFYA CIK BULAN dan berasal dari Kemaman , Terengganu .. Waa..bestnyer..dekat ngan cherating... suka g Cherating wooo ... eh, lari terus tajuk ... menunggu dengan penuh kesabaran aku ke blognya .. hehe.. sampai daaaaaahhhhhhhh...

Panjangnya penerangannn ... tapi menarik.. panjang panjang pun tak boring woo entrinyer ..Ditanya kenapa nak aku jelajah blognya .. dia jawab nak fofular .. peewitt..pasni popular arrr...insyaAllah ...

Blognya meriah ... suker sukeer... headernya sempoi ..best... Komen ? Serius tak de .. semua ok termasuk template ... Semoga berjaya ek soffya ..

JOm.. kita g jelajah blognya .. aku paksa korang ni .. bukan susah ..klik , tengok.. baca, komen .. haaaaaaaaaaaaa... jommmm >> BICARA DARI BULAN


Kau Jangan Tegur Aku ! Aku Belasah Ko Nanti ...

Dah la buang sampah kat depan rumah orang ..pastu tegur perbuatan tu , kena belasah lak ! Serius .... mmg perkara ni berlaku ...di mana mana rumah pangsa , rumah bawah sekali seringkali jadi mangsa ... Suka suka jer diorng buang sampai kat bawah tu ...tanpa rasa bersalah lak tu ...

Sampah satu hal... tu haaa..rokok ! dah habis hisap , main jentik ke bawah ! Bila kita jerit , dia marah .. nak gaduh lak .. bila wak dek , esok buat lagi ... camana tu ? Kalau tak gaduh pun , sah sah kereta kita lak calar ... Ni apa kes ni ?? Satu kaum lak tuu ..camana nak harmoni ?

Penah terjadi kat rumah aku ... sekali yang jatuh tu , benda keras ..aku tak ingat apa menda tah ..kebetulan aku lak baru nak kuar rumah..menda tu betul betul jatuh depan aku ..nasib baik aku lewat 10 saat ... kalau tak ?? BEN ASHAARI BLOG tak wujud woooooooooooooo...

Bila aku pandang atas ... anak sorang ni yang buang .. haihhh.. nak marah ? Buang masa siutt... simpan je la marah tu.. sebab tu laa aku ada tekanan darah tinggi ...kerap benar pendam kemarahan .. huk huk ...

Dalam BERITA HARIAN hari ni , ada berita kes gini .. LELAKI MATI DIBELASAH JIRAN .. haaa.... semata mata tegur jiran tu buang sampah jer ... kena belasah terus ! Giler ke apa ? Dah teror sangat ke ? Masuk la tinju kalau berani ... tak pun join kelab tomoi .. ni g belasah orang tua nape ? Haih ...

Makin teruk orang orang kita .. makin diperjuangkan tentang kesopanan dan kesusilaan , makin 'gila' jadinya ...

Jelajah Blog : Cinta Hatiku Sampai Ke Syurga

Akhirnya sampai jugak kat blog TN. PUNYA ..mesti berjanggut dah kan tunggu aku sampai .. hehehe ... tak pe .. yg penting sampai ...Blogger yang berumur 30 tahun ni mempunyai blog yang menarik ..

Penyampaian yang mudah ...menarik ... tetapi kan ... hehehe.. nak aku komen ke ? Tak yah ? ok la tak yah ... hehehe...Buang yang tak patut .... g tengok blogger blogger lama camana ... simple .. tekankan entri ... hehe..lain semua best dah ..Jgn letak banyak sangat widget ... ekk...tu jer komen aku ..

Header , mmg best .. hehehe ...teruskan berblog .. semoga berjaya...

Pada yang berminat nak jelajah blog TN.PUNYA , jom kita g jelajah sambil mengomen diblognya >> CINTA HATIKU SAMPAI KE SYURGA

Jelajah Blog : Tinta KU

IDASYARMILA , itulah nama pemilik blog TINTA KU ... Pemilihan template yg simple dan cute ..Kemas sekali ... Setakat ni ada 9 follower .. Mesti rasa cam kecewa kan bila buat blog takde orang baca ? Tak pe.. dulu aku cam tu gak .. kena bijak merancang ... Ok Ida, cuba rajinkan diri mengupdate blog .. ping kat GENGBLOGGER ..pastu rajin join forum di sana..Tonjolkan diri tu..

Sedikit mengenai latar belakang blog TINTA KU ...

" Saya mula mengenal dunia blog pada tahun 2007. Melalui biyan99.fotopages.com, lahirlah blog yang berkisar tentang koleksi tudung sulam tangan buatan sendiri. Kesemua tudung yang dipaparkan di situ adalah hasil kerja tangan saya untuk kegunaan diri sendiri & keluarga terdekat. Setelah 2 tahun menyepi maka muncullah pula TintaKu... Ibarat bayi yang cuba yang merangkak, saya mencuba untuk memperbaiki blog ini dari masa ke semasa. Oleh itu saya berharap sangat agar Ben sudi menjelajah blog ini. Semoga Ben dapat memberi komen yang membina untuk saya memperbaiki mana yang kurang dalam blog ini. "

Komen terhadap blog ? Takde ... kena rajin update blog.. bukan 1 entri..tapi berentri entri... berguna semua entri ni satu hari nanti...

OK... pada yang berminat nak tambah kenalan dalam blog ... jom jelajah blog >> TINTAKU

Kedudukan Alexa Terbaru ! Makin menghampiri ..

Hurmm.. aku saja je check tadi ... makin dekat ek.. aku macam Micheal Schumacher lak . ekekeke.... bawak proton buruk je ni .. sapa la nak sponsor aku kan .. huk huk ... Dapat potong dia pun dah puas hati ..

KAK JIEEEEE .. pasni nak kejar kak jie laakkkk .... hehehehe... best main kejar kejar ni .. hahaha



Neh... aku tak berminat dah nak kejar Red Mummy .. bukan contoh sesuai untuk blogger .. Tau sapa ??? jeng jeng jeng ... SAIFUL ISLAM .. Entri dia , huk huk .. cam langit ngan bumi .. nak dibandingkan dengan entri aku .. jauh sekali bagus entri entri dia ..hurmmm .. sesuai dijadikan blog contoh ...

Blogger Diva Mencarut Dalam Blog !

Hahahaha.. ada sahabat tadi tinggalkan komen dalam blog aku .. Terima kasih CIK WA ..

Maka aku pun baca laaaaaa... mak aihhhh ..berjela panjang .. ni peperangan antara dua blogger yang boleh dikatakan mempunyai ramai visitors .. Maunya tak , aku tengok komen dia untuk satu entri tu je sampai 400 lebih !! Mau hang pc aku kalau bukak komen dia tu .. haahha ...tamo tamo bukak ...

Dasat tul la kalau perempuan berperang ek .. macam macam kuar ... lelaki kalau perang tak la kuar ayat ayat gitu tapi keluar parang terus .. hahahaha ..senang cita .. sorang mati sorang lagi merengkok dalam penjara pastu baru nak nyesal ! Menda kecik pun nak bergaduh !! ..

Kalau Cik Wa tak tinggalkan url tu kat aku , aku pun tak tau la pasal peperangan 'badang' blogger divas ni .. ekeke..tertinggal aku tapi aku tak amik tau langsung pasal blogger blogger divas ni sebab bukan area aku .. sapa la aku kan .. aku ni blogger kanak kanak rebina jer ..

Tapi pelik la kan .. boleh dia keluar perkataan 'BETINA SUNDAL' dalam blog dia sedangkan dia tahu blog dia dibaca oleh beribu ribu orang setiap hari ? Hmmm... sian... padahal dulu geng tu.. Aku tak tau apa punca diorg bergaduh dan aku tak nak tau ...

Cuma ada satu part dalam blog diva ni , aku kurang berkenan .. ermmm .. tak pe la.. korang baca la sendiri nanti ek... Korang tau la part mana aku tak berkenan tu .. tapi nak wat camana kan .. hak masing masing ... terpulang la ...

Nak url tu ke ? hehe.. g tengok kat entri sebelum ni .. kalau aku bagi , bermakna aku subahat sekali kan .. ni aku just nak berkongsi , dalam dunia blogging ni , walaupun tak kenal antara satu sama lain , apa salahnya berkawan .. Tak perlu tahu isi hati orang tu camana .. ikhlas atau tidak , biar je diri masing masing tau ..Bila berkawan tu ,dah dapat pahala kan .. Cuma satu je la... tak yah la cerita abis luar dalam kain tu ... ek .. pada sesiapa pun ..

" SAHABAT BAIK BOLEH MENJADI MUSUH PALING KEJAM PADA BILA BILA MASA "

Salam ...

Selamat pagi .. sihat korang ? Hehe.. aku ? ngantuk skit ...tah bila nak ilang ngantuk ni pun tak tau .. Cuti pun bukannya leh tidur lama lama .. mesti nak bangun pagi gak .. nak kena update blog .. Gini lah nasib seorang blogger pagar ... huk huk..

Wife terpaksa amik EL.. sakit sakit badan katanya .. Maunya tak .. dari minggu lepas berturut outstation .. dok main KLIA - PUTRAJAYA jer .. G Perak , Kelantan dan Penang semalam.. kalau tak , ari ni pun kena g Melaka ... nasib baik dia kat meeting tu tunda .. Aku suh dia rehat je la kat umah .. Aku tau camana punya letih wooo.. bukan letih buat kerja tapi letih menunggu ...

Tido tadi pun tak berapa lena sbb diserang dek nyamuk .. erm .. kat area rumah aku ni , kalau panas , panas sungguh .. bila dah turun hujan ... ermm....lebat giler ... bukan nak komen tp aku nak bagitau tu la punca nyamuk membiak ... Malam ni , aku nak sembur racun tikus .. eh nyamuk dulu sebelum tidur .. huh ... malam jumaat neh .. sian lak nyamuk tu kan .. mati malam jumaat .. Jadi hantu nyamuk lak dia .. erk ..

Sampai opis kang , ermm..banyak kerja ni .. ermmm nak settle keje sambil jelajah skit skit .. untuk bulan ni , nak abis dah .. sambung bulan depan lak .. hehehe .. Aku tau ada blog yang dapat 'tempias' tinggi dari hasil jelajah tu dan ada yang tak ... ni disebabkan 'masa' yang tidak sesuai sewaktu jelajah tu tapi nak wat camana .. dah masing masing 'memaksa' dalam senyum .. hehehe.. tak pe.. aku rela selagi aku boleh menaip ..

Hurmm... ok la.. aku nak balas komen yang lepas lepas dulu.. ada lagi 10 minit sebelum ERL sampai ... lupa lak .. apa menu sarapan pagi korang pagi ni ? heheh...
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI