Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 30 April 2010

Buat Apa Kau Kat Sini ??

Aku baru sampai dari Tesco.. Shopping barang dapur .. hehehe .. Aku , seperti biasa .. .amik coklat..aiskrim dan air kotak feveret aku ... Wife ? Dia dapat dah tanah yang dia nak sangat ... 5 kampet terus dia beli ...

Ramai jugak orang tadi .. Ramai dah gaji kan ... Keje aku di sana ialah , tukang tolak troli .. ikut je la kemana dia pergi ...Ke kiri , aku celah kiri .. ke kanan aku celah kanan .. dengan kepala aku yang masih pening pening lalat ni , memfollow jer la ...

Tengah dok follow baik punya .. Melintas aku depan rak rak maggie .. nyum nyum .. sedap .. Erk.. baru aku tersedar .. rupanya tekanan darah aku naik ari tu disebabkan maggie .. adehhh .. tu laa .. makan laaaagii.. Terus kensel nak amiik ... huhu ..

Pastu aku pandang ke depan semula .. Wife aku kat depan lagi .. aku terus follow dia .. Aik ... kenapa dia ke bahagian lain ? Tadi kata nak amik telur ??? Ni dah seksyen lain .. Huh.. aku tengok betul betull ... Adeh.. salah orang laaaaaaaaaaaaaaa..... Baju sama.. pink color ..tudung sama... hitam ... berseluar biru .. tapi size lain .. adoiiii ..kes naya ..nasib baik tak tegur terus tadi ... kalau tak ??? hehe..cam tak biasa malu kan .. hahahaha..

Aku undur ke belakang .. ler ..mmg dia dah masuk awal awal tadi .. dok pilih telur .. huhu .. aku tak cita kat dia pun.. segan .. hahaha...

Sebelum tu ... aku lepak kat satu sudut tu .. suduh tu dibenarkan makan kat situ .. ok la kan .. aku kuarkan laptop.. aku update entri kris dayanti ... Tiba tiba .. lalu sorang mamat ni ngan anak dia ... Eh..macam kenal jerrr...

Mmg kenal pun .. aku sengih la.. dia pun sengih .. " Ko buat apa kat sini ? " ... Aku pun jawab dengan selamba .. " Aku niaga kat belakang ni .. Tak nampak ke gerai aku tu ?? " .. Pastu aku gelak .. " Aku tunggu bini aku laaa .. dia g amik barang dapur ... "

Dia sengih dan terus berlalu .. heheh ... Tu la kan .. niat baik nak tegur tapi soalan tu salah .. camana tu ? Mesti korang selalu cakap gitu gak kan .. hahahaha ...

Ada satu kejadian begitu pada aku ... baca kat sini haa >> adehh

Akibat Jelajahan Ben Ashaari Dan Rakan Rakan !



Nampak tak mencanak tuu ? Naik tak hengat punyaaa ...

Nak tau sapa punya ??? hehehe ... >> SAPA PUNYA

1234 - Sahabat BLOG BERTUAH !!

1234 ?? Apakah ituu ??? hehehe... dia adalah sahabat yang ke 1,234 mem'follow' blog aku.. hehehe..Jutaan terima kasih padanya ...

Ermmm ..blog baru menetas ..baru ada 18 follower..siapakah beliau ??? Jom g tengok >>> CHU

Kris Dayanti Di Food Court KLCC ??

Dalam dok sedap sedap makan tadi .. aku ngan wife terperasan satu perempuan ni .. Di punya mekap kat mata dan kening tu macam pernah aku tengok .. muka dia pun gitu gak .. Dia datang satu kumpulan 4-6 orang .. Di tangan ada paper beg jenama CHANNEL ..

Mata dia dok pandang kiri kanan .. Meliar jer .. aku lak tak terpikir tu dia .. Wife aku ada tanya .. tapi macam tak sebab bla tengok rupa dia cam dah 50an ... hehehe... Kesan dari terlampau bermekap kot ? Rambut ? hehehe.. no komen ..

Aku bukan nak cerita pasal aku jumpa artis kat sana .. muak dah .. tak kisah pun .. bukan minat dia pun .. tapi nak cerita , toksah la percaya sangat laaaa artis tu cun banget ... tak de maknanyaaa... mekap je lebeeehh ...

Lebih lagi yang keluar produk sendiri .. huhu.. cuba buang mekap tu ... ada bran ??? Yang natural beauty tu , aku salute ... Yang benar benar berbakat tapi tak jual muka pun , aku salute .. yang berlagak cun ni yang aku nyampaah ..

Cuma satu je aku respek kat KRIS .. kalau tadi tu dia la ... Dia boleh makan kat food court KLCC tu .. adakah Siti nak makan kat situ ??

hahahha.. aku buat gossip artis lak malam ni .. masalahnya , aku nampak ngan mata kepaala aku sendiri bai ..

KLCC .. jam 7 petang .. 30hb April 2010 ....

Nik Aziz Di Ugut Bunuh Oleh Pemuda Umno ?

Ada seorang sahabat blogger yang ku sayangi tadi ( dia tak kasi sebut nama dia ) ada meninggalkan satu url untuk aku baca sebagai pedoman agar berhati hati ketika membicarakan isu isu sensitif di online ..

Terkejut gak aku baca .. Nik Aziz antara pemimpin yang aku hormati kerana ilmu dan rendah dirinya sebagai pemimpin di negara ni .. Aku bukan peminat politik ... hehehe.. tapi aku tak suka bab bab bunuh membunuh ni ... sapa yang rugi ? Haih ...

Kes ni bukan di blog tapi di FACEBOOK .. berikut adalah kata katanya yang aku petik dari satu blog ni ..

" Belum lengkap lagi sebab seekor lagi barua tak mati iaitu Nik Aziz. Tunggu aku pi bunuh Nik Aziz dulu baru lengkap. Setan tu tak layak duduk kat muka bumi ni lagi”

“Senang bunuh orang. Tikam jer. Aku sanggup dihukum gantung jika aku dapat bunuh Nik Aziz al Dajal tu”….begitulah kata-kata biadap pemuda Umno ini. " ..

Korang leh baca kat blog ni .. >> sini ..

* Kak Jie .. tqqqq... hehe

Live Dari Isetan , KLCC

Yewww.. ramainya orang .. mcm mcm fesyen ada ... meriah ... haha .. nampak sangat lama aku tk datang KLCC .. Mmg pun ..

Dulu , zaman bercinta .. mmg main area KLCC , Putrajaya .. Kenapa ? Senang nak g masjid .. dekat jer ... Bukan la tempat lain tu tak de .. ada .. cuma aku yang tak berkenan sangat nak main area tu .. Contoh Sg.Wang .. Tempat bapak besar tapi surau ? Ciput ...

Terpusing pusing aku tadi mencari tempat duduk nak ber'online' manakala wife g pusing pusing mencari pakaian untuk dia g outstation .. hurmm ... Aku ? Nak gak cari baju kerja .. lama tak tukar .. cakap jer nak beli .. tapi kang bila jumpa .. nampak je harga , sah sah aku kensel.. mahal .. walaupun dalam lingkungan harga RM30 .. bagi aku , mahal .. kenapa ? Skang ni nampak harga je murah tapi kualiti dia teruk ... Mmg la nak kalau nak baju elok tu kena la kuar duit tapi aku rasa mmg boleh dapat murah .. bukan takde , ada .. kena carik je la .. contoh cam D'urban .. ada elok .. cuma skang ni dok kuar stok lama ..

Bila diorg kuarkan design baru , yang lama tu diorng jual murah .. Haa.. time tu baru la beli .. skang ni , jgn beli lagi .. telan air liur dah .. hehehe .. Selain dari tu , apa yang aku nak cari ek ? Ermmm... kalau ikut aku , nak je aku beli kasut kerja baru .. tapi sayang lak .. kasut Hush Puppies aku ni dok cantik lagi .. cuma tapak je cam haus skit ... nak beli baru pun , bukan murah .. nk tunggu duit nuff ? hahahahaha ... kiamat ler ...

Ke nak tunggu ada sponsor ??? Hahaha.. aku bukan blogger diva nak ada sponsor ... Takpe.. masih mampu beli lagi walaupun murah .. kan kan ?

Hurm ... wife dah bunyi tadi .. lapar .. nak makan kat mana ... hurmm ..KLC ...pilihan banyak tapi bila nak g makan , g tempat yang sama jer .. adeh...

Oh ya .. mesti korang tertanya kenapa nak datang sini shopping ..ari ni ari terakhir ISETAN sale untuk member .. hehe..ok caoo...

Perempuan Kalau Dah Terlalu Bijak !

Ni la dia ... asik nak salah anggap je kat puak puak lelaki yang berniat baik ! Bila buat itu ini kerana nak jaga kebajikan dan juga jaga keselamatan orang orang perempuan , ada jeeeee spesis tak puas hati .. mesti pk bukan bukan .. haih..

Kes terbaru ... pasal koc komuter khas buat perempuan ..aku rasa ramai perempuan lega .. tak tau la kalau ada yang jenis gatal suka kena gesel gesel tu ,mesti frust punya .. adehh .. Ada ke pulak dikatanya nak double standard ! Nak menidakkan hak perempuan ? Giler ke apa ?? aku yang naik public transport ni ari ari berdiri sbb nak kasi perempuan duduk ..pasni tak yah susah susah nak berdiri sebab kat koc lelaki tu takde dah 'khas untuk wanita mengandung' dah ... hahahaha... betui tak ??

Ni boleh lak dia tak nak ? Dia tak per laaaa..naik keta ..ada dreba ... cuba naik komuter tengok ... kalau tak muka kat ketiak bangla , sah sah kena raba dek diorng ... haaaa.. masa tu baru nak nyesal ?? Erk.. tu pun kalau nyesal.. kalau suka , camana ??? kes haru nih... hahahaha

Ok ..nak tau lebih lanjut .. korang google la sendiri ek.. malas nak link dah .. penat.. lalalalala..byeeeeeee ...

hahahahah.. ok ok .. jom g baca ramai ramai ... >>> KOMUTER PUNYA HAL

PERHATIAN !!! Blogger Blogger sekalian ...

Malas yerrrr .. haaa .. aku tahu korang malas niiihhh ... tak pe tak peee .. tadi ada seorang sahabat ada bagi tips kat aku ... camana nak pulihkan otak korang yang dah beku tu... dari pagi sampai ke petang dok tengok monitor tuuu .. haihh ..

Skang .. aku nak kita ramai ramai bersenam ... hehee ..camanakah ? Haaa ..cara paling mudah .. kita g gymmmmmmmmmmmmmmmm... hehe ..aku tau daahh ..korang malass punyaaaa ...

Nak lagi mudah ??? JOooommmmmmmmmmmmmmmm >> SENAMAN BLOGGER

Sapa Kata Jadi Bos Besh ???

Sian kat boss kecik aku ni ...Boss besar aku tak de blog .. so dia tak la dapat meluahkan perasaan dia kat situ .. hehehe .. sian sian ...

Tadi aku ada buat entri berkaitan dengan sakit kepala aku yang mana ramai memberikan komen komen serta petua .. Terima kasih yer ... Yang memberi komen tu termasuk la boss kecik aku nih ...

" setuju..mengadap lappy berejam pastu dengan kepala berat pk bende yang tak reti buatku sakit kepala terus flat pusing2 bintang ada burung2 tu semua..rasa mcm nak swimming baikkan kepala otak ni..harap2 bos kita tak sakit kepala ada anak buah sakit kepala cam kite ni..lucky enough i still dun have high bp..who knows one day..nauzubillah!! "

Sian kat dia .. aku mmg boleh nampak la kebzan dia ari ari ... lari sana sini.. telefon tak henti henti berdering .. dok layan kerenah orang ... fuh... dasat dasat .. tu baru bos kecik ! Bos besar ? huhuh.. kebzan yang terlampaunya membuatkannya sampai terlupa nak kawin woooo ... haaa .. kan MISS LAI kan .. haaaa... seyes wooo ... wa ckap luu.. nasib baik bos kecik aku ni sempat kawin .. kalau tak ??? haaaaaaaaaaa...

Wife aku pun gitu gak .. kalau datang kebzannya ... haih ..aku nak tengok muka dia pun takut weh ... berkerut ajaaaa .. Bos aku ni ngan wife aku satu bidang cuma bos aku senior dia ... ekekek.. tak masuk campur arrr... hahaha ..pssttt , aku mmg anti skit diorg ni .. nasib baik bos besar n bos kecik aku ni ok sangat ... kalau tak aku lama dah jadi blogger fulltimer ... hahahahaha.. Wife aku ? Entah .. kat umah ok la ..ngan staff dia .. ermmmm ermmm... dia cerita dia ok .. tapi entah ler..tak tengok ngan mata kepala aku sendiri la kan ..

Setakat ni alhamdulillah , diorng diorng ni tak kena HBP .. aku lak yang kena ... cam aku kata .. keturunan .. nak wat camana kan .. takkan nak salahkan moyang aku kot ... hahahaha ...

ok .. pada yang nak berkenalan dengan bos kecik aku ... >> DBALKIS dan ni lak blog wife aku ..rasanya ramai dah kenal kot ..pada yang belum kenal .. >> AZILA ..

Tengok je tau ..jgn ngumpat aku lak weh.. sian aku .. kang haaa..kang haaa..



Jelajah Blog : DIARIESLINNANAYUS

" Seorang wanita muslim dari Malaysia yang bekerja di US, memakai tudung dan memiliki akhlak yang bagus. Suatu malam perempuan ini dalam perjalanan balik kerumah dari tempat kerjanya. Kebetulandia mengambil jalan singkat untuk pulang. Jalan yang diambil pula agak tersorok dan tidak banyak orang yanglalu lalang pada masa itu. Maklum hari sudah lewat malam. Berjalan di jalan yang agak gelap sebegitu membuatkan dia agak gelisah dan rasa takut berjalan berseorangan. Tiba-tiba dia nampak ada seorang lelaki (kulit putih Amerika) bersandar di dinding di tepi lorong itu. Dia mula rasa takut dan tak sedap hati .. " sambungan nanti baca sendiri ek ..

Hehe..saja aku bagi intro gitu ..aku tau ada yang pernah baca kisah tu didalam internet ni .. aku pon ada baca gak ... tadi aku baca lgi ..berderau darah aku ... bukan per ... Kuasa Allah ... mmg kita tak dapat nak nafikan lagi ... yang penting IMAN KITA TERHADAP ALLAH .. segalanya insyaAllah ,selamat ..

Ok ok .. blog kali ni ..benar benar blog baru 'menetas' .. perlukan sokongan moral dari korang semua ... ok ?? Milik LINNANAYUS ..Sangat simple tapi menarik .. walaupun baru dalam dunia blogging ni tapi cara dia seolah olah sudah lama bertapak ..

OK.. aku tamo panjang cerita .. jom kita ramai ramai jelajah blog kawan kita ni .. jgn lupa FOLLOW !! >> DIARIESLINNANAYUS

Jelajah Blog : ME & MINE

Aku terpaku melihat headernya .. Aku benar-benar rindukannya ..Entah bila nak dapat nikmatinya sekali lagi... Tidaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkk .. aku meriinduiinyaaaa .. Baunya yang nyaman ... hurmm... Rupanya yang cantik ... Haihh ...Aku nak pergi Tiomaaannnnnnn .... huwaaaa...

Header pada blog milik SYANA ni mmg membuatkan sakit kepala aku ilang sekejap .. ermm.. tengok gambar pun dah leh rasa kenikmatan kedamaiannya ... Tak perlu pk pasal ERL , LRT .. masa ... haihh .. statistik.. ekekeke ... legaaa weehhh ..

Blog syana ni mmg merilekskan ... tengok bawah sekali . .ada pic tu ..mmg mengimbas kenangan aku sewaktu aku kat sana dulu .. kali pertama aku g sana pun , aku bergambar kat situ .. ekeke..wajib tuuuh ..

Blog in , aku mmg takde apa nak komen .. Template dan entri yang best ... muda lagi blogger ni ... kalau rajin bercerita dalam ni , tak mustahil boleh meletup satu hari nanti blog ni . biar slow slow naik ... lagi best gitu ..

OK geng bas sekolah .. cita banyak tamo.. jom meriahkan blog syana ni .. JOM JELAJAH BLOG >> ME & MINE

Seorang Gadis Mengaku BEN ASHAARI Menyebabkan Dia ..

Haih .. aku terkedu bila membacanya ..tak tau nak kata apa .. bukan salah aku pun .. dia sendiri yang cari pasal ! Berkali kali aku cuba melarangnya , tapi degil !

Bukan apa ... aku nampak kemampuan diorng diorng ni .. Dari dok melepak bergossip , merokok , hidu gam , tackle jantan .. Tapi bukan dia la ... orang lain .. orang lain tu orang yang nakal nakal la .. bukanya korang .. haaaa .. aku tak la kata diorng tu jahat cuma nakal .. mana tau satu hari nanti insakan .. haaaa.. kang ada yg salah faham lak ...

Berbalik pada budak ni ... Mmg aku selalu marahkan dia .. toksah membuang masa kat web yahudi tu ... sesekali boleh la ..bukan tak boleh .. tapi ni asal on je pc terus bukak tu dulu .. jadikan web tu no 10 bila online internet tu .. ha.. kan kan ? bukan tak penting , penting tu penting .. tapi ada lagi penting dari tu ...

Last last dia terima hakikat .. BEN ASHAARI PENYEBAB SEGALA GALANYA .. ! Aku nak kata apa dah ?? Terima je lah seada-adanya ... hurmmmm ..

Kalau korang nak baca sendiri pengakuan jujurnya ... baca kat sini .. >> PENGAKUAN

Akhirnya Aku Yang Kena Leter !

Biasanya aku yang suka berleter .. tadi .. aku pulak yang kena leter.. adehh ..

Lepas buat dua penjelajahan , aku call wife .. ajak dia teman aku g klinik .. hehehe.. aku kalau takde teman , malas nak bergerak .. saja je nak bermanja.. apa guna ada wife kan kan .. hehehe ..

Dalam kul 11 pagi giu , aku g amik dia jap .. pastu g la klinik MEDIVRON kat Precint Diplomatik .. Biasany aku suka g klinik kat umah mak aku tu .. sbb doktornya baik dan ... hehehe..tak leh sebut ..nanti ke cubit .. pesakit tegar tu kat situ ..

Bila lalu kat depan klinik tu , tengok takde orang sangat .. alhamdulilah ... tak yah tunggu lama lama ... Kalau g hospital Putrajaya , tak yah kena bayar ... tapi nak tunggu tuuuuuuuuuu ... lama tuuuu .. tu yang aku tak sanggup tu ..

Parking keta .. terus masuk ... tak sampai 5 minit .. aku dipanggil masuk oleh pembantu klinik tu .. Doktor lelaki ... Doktor tu bagi salam .. ala ala rupa orang Pakistan gitu .. Baik orangnya .. Dia tanya aku .. last makan ubat bila .. Aku kata la .. semalam ... tu pun selepas sakit.. kalau tak sakit , haram nak makan ! Nak diikutkan , last aku makan .. ermmmmmmmmmm... ermmm .. berminggu minggu lepas .. ekekek .. mampus aku kalau aku cakap kat doktor gitu ..

Doktor tu tau aku tak makan ubat .. Dia start bagi 'kuliah berbayar' kat aku ... cerita tentang risiko darah tinggi .. saja dia nehhh bagi aku takut .. Tapi mmg merbahaya jika aku tak jaga .. ermmm ... dia check tekanan darah aku ... 150/110 .. Wow weee .. .dulu 190/110 gitu .. ekekek.. mmg patut kena tahan masa tu .. tapi masih idup sampai skang .. Alhamdulillah .. suh aku banyakkan bertaubat tu ..

Dia bantai berceramah secara berhemah kat aku ... Mmg baik la cara dia tu .. aku pun dengar je la sambil tanya itu ini .. Hasil dari 'perbincangan secara tidak langsung' tu , ak bernekad nak makan ubat ikut time .. hehehe .. tamo wehhhh tiba tiba pengsan .. cam kejadian kejadian yang berlaku kebelakangan ini contoh , arwah Yasmin Ahmad ,Hani Mohsin dan Loloq... Muda muda kan .. haaa...tu semua ada HBP ..

Cam kes aku ni , doktor tu kata disebabkan keturunan .. aku jaga makan , bersenam tu hanya sekadar mampu mengawal tapi belum tentu boleh menghilangkannya .. Cara terbaik dengan pengambilan ubat yg berterusan .. Adeh ...

Jadi , pada yang sihat tubuh badan tu .... nasihat aku .. hargainya sementara masih sihat .. Jaga dan terus jaga tubuh badan tu .. Jgn ingat muda sangat badan tu ... Semalam kita baru berumur 10 tahun .. Kelip mata , dah 30 tahun ... masa bergerak begitu pantas ...

Sayangi nyawa anda ...

Eh.. terus berkempen lak.. lom abis lagi ... Bayaran yang dikenakan ... Tak sampai RM40 pun .. murah kan ? haaa.. hehehe ..Ok la tu ... Lepas tu kitorang g makan jap kat Precint 16 .. Aku makan ... ermmm.. lauk , ikan pari masak asam pedas ... ikan keli dan ayam masak kurma. .. tu tiga aku sorang je tau .. hahaha .. nasik setengah jer .. ok laa kan .. baru RM12 termasuk air ... nasik tu ada sayur dan telur .. haaaa ...

Ni baru sampai umah .. nak lelap sat no.. baru pas makan ubat .. tau pun takut ek.. hahahahha

Terlalu Kerap Mengadap Skrin Mengakibatkan Sakit Kepala ?

Aku rasa macam yer .. mengadap terlalu lama pada skrin komputer boleh mengakibatkan sakit kepala ... ermm.. radiasi yang kuat dari skrin tu ... haih ..

aku nak g klinik dulu .. nak tengok berapa tinggi lak tekanan darah aku naik kali nih .. Aku malas betul nak tunggu kat klinik tu ... harap harap tak ramai orang ... Ermm.. ari ni pun ramai tak berblog eh ? Sebab jumaat kah ? Pelik .. ke ramai dok tidur lagi ni ?

Ok la geng .. aku nak g dulu .. kuku pun panjang panjang dah ni .. bahana blog la ni .. haih ...

Jelajah Blog : INFO.LAYAN

SIAPA BEN ASHAARI ???? MANA BEN ASHAARI ???? aku pun tak tauuuuu .. woo wooo wooo...cam lagu SYAKILLA , Wings lak ..

Blog yg penuh dengan info ini mmg best di layan ... macam macam ada weh .. Cuba baca apa dia tulis intro tentang jelajah blog Ben Ashaari ni ..

" Kebelakangan ni ramai sangat blogger yang buat review tentang Ben Ashaari. Terutama blog kaum hawa ni ... Ramai yang mahukan beliau review blog masing².

So aku tertanya ... siapa Ben Ashaari ni? Ada kena mengena dengan Awal Ashaari ker?

Ada sesiapa kenal dia?


Ihsan dari pencarian Uncle Google membawa kepada link beliau di Blogger baru vs Baru lama : Bantu membantu. Rupa-rupanya beliau ingin membantu memperkenalkan blogger² yang baru melalui reviewnya. Patutla ramai sangat yang wat posting tajuk SAYA MAHU BLOG SAYA DI JELAJAH OLEH BEN ASHAARI.

Daripada respon yang diberikan oleh tuan punya blog setelah di review oleb Ben Ashaari ni ramai yang mengatakan blog mereka semakin popular & bertambah trafik yang masuk. Wah ... ini sudah bagus ... kalau trafik dah banyak bermakna kawan pun makin ramai la ..."

Panjang lagi dia tulis ... Tu nanti korang baca la sendiri ek.. Ok ..berkenaan dengan blognya , bagi aku takde masalah .. semua ok .. entri dan juga template ... kira sesuai dijadikan blog melepak sambil membaca .. hurmm ... betui3..

Jom kita g jelajah sambil melepak minum kopi di blog >>> INFO.LAYAN

Jelajah Blog : Cerita Hati Anak Pompuan

Salam ..

Blog pagi ni aku nak jelajah milik QUEENIMAH .. Blog yang simple sebagaimana orangnya .. Template yang cerita .. tapi hati hati .. ada bodyguard dalam blog dia ni ..sebarang pertanyaan dia dah sediakan ruang chat di situ .. huhu ..

Entri entri yang sempoi .. tk perlu banyak masa untuk membaca entrinya .. hehehe .. i like .. Rajin jugak update blognya ... hurmmm ... bnyak cerita ek ..

KOmen ? Aku takde pe nak komen blognya ... semua ok bagi aku ... Ok .. tamo ulas panjang panjang .. jom kita ramai ramai g jelajah blognya ... kalau korang rasa blog ni best , followww ler ... takkan nak biarkan je kot .. rugi wooo ... jom jomm >> CERITA HATI ANAK POMPUAN

Ramainya Rakyat Malaysia Bergelar Jutawan

Tak sangka ek ... dah ramai rakyat malaysia bergelar jutawan segera .. Tak yah g kerja .. just masuk jer program program tertentu .. Bangun pagi , tengok akaun . .waaaa...beribu ribu .. Aku rasa tak lama lagi kalah la Bill Gates tu ..

Program program macam ni sedang bergiat aktif dalam internet .. Macam macam jenis ada ... Dengan skali klik dah leh dapat RM100 , dan banyak lagi la .. Ni contoh yer .. ayat ayat promosi yang boleh buat tekanan darah aku 'turun' .. hehe

" hari2 pas wake up subuh ngok jiran gegas kuar umah pi keje... jam 7am pi kuar beli paper pastu ngok ragam org dok tension jammed dlm kereta berebut pi keje.. pas Zohor lepak kat Starbuck ke @ mana2 layan Tagged,YM etc sambil ngok org keje kuar lunch... Then petang & malam ada la 1/3 talk-talk,eat eat drink drink.. kadang2 lepak hisap shisha sampai pagi... Esoknya agak2 nak cuti..cuti terus, nak tido ke,nak merayau ke...up to me lolz... Life mcm ni pown dapat ler masyuk 5 angka je sebulan...skit je ada org 5angka Sehari dh.. Alhamdulillah dapat settled hutang2 6digits & nak amik BM sebiji & upgrade umah dulu lolz... Pagi2 dah pengsan ngok duit masuk lg dlm akaun... adehhhh...

Sampaikan ramai ahli-ahli mereka dapat Income yang luar biasa dan tak disangka-sangka!!! Setiap bulan ada saja yang keluar BMW baru...Nak tahu??? Ramai yang tertanya-tanya. Tapi ada yang tak pasti tentangnya, ada juga yang malu-malu...ada yang kusut kepala pikirkannya.... Apa nak kusut? kalau kusut tu leh buat duit teruskan jerlaaa... kalau nak tau jugak datang ke funtion setiap rabu and jumaat pukul 9 mlm.. Tak kena bayar pun. Just datang dan dengar dulu, kalau suka boleh join, kalau tak suka tak apa. At least you all boleh dapat ilmu macam mana nak dapat at least RM20k pada bulan pertama!!!
"

Kalah orang main saham ni beb... tak lama lagi , banyak syarikat kat malaysia ni akan amik tenaga asing sebab rakyat malaysia tak yah g kerja dah .. duk umah je ... sebulan 5 angka tuuu ..

Haihhh... macam macam cara nak cepat kaya.. Yg pelik tu , kalau nak tau rahsia kejayaan dia . sms la dia .. hahahahahha.. Kalau betul ko kaya , bagitau la semua ... ni semua propa je lebeh !

Demam..

Salam .. selamat pagi.. sihat ke ? Ermm.. aku kurang sihat pagi ni..sebenarnya dari semalam lagi ...nak tengok komputer pun dah berpinar mata .. Aku rasa tekanan darah aku naik ni .. tak tau la aku salah makan ke atau terlebih makan ...

Ni jap lagi nak antar wife g klinik dulu baru g kerja .. eh .. terbalik... antar wife g kerja dulu baru aku nak g kerja ...huk huk ... patut la aku rasa semacam dari semalam .. nak bukak mata pun tak boleh ..

Makan dah ubat .. nasib baik la dah kawin kan. .. ada gak orang leh tolong picitkan kepala.. kalau tak .. perghh ... jgn mimpi la nak dapat tidur .. Berpinar pinar dunia .. Adakah terlalu banyak garam dalam sup steamboat ?? Tapi aku dah sakit kepala dari sebelum tu .. hurmm

Patut la aku merapu meraban je semalam ... haihh ....
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI