Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 4 Mei 2010

Serius .. Sangat Kecewa ..

Dulu aku cukup gembira berblog ...
Suka je bila ada komen ..
suka je bila ada pengunjung ...
Setiap entri aku ceria jer ..
macam macam cerita.. macam macam idea ..

Sekarang ?
Bila Ben Ashaari jadi perbualan ..
Ada je yang tak puashati ..
Ada je kutukan yang diberi ..
Apa salah aku pada diorng ?

Takkanlah idea aku ni pun nak dijeleskan ?
Kalau nak sangat , buatlah .. amik .. buat ...
Rajin sangatkah nak masuk setiap blog yang baru baru ni ?
Korang nak cari blog yang follower beribu ribu ..
Yang takat 5 , 6 follower ni , tak nak pandang ?

Bila aku pandang blog yang kecik kecik ni ..
aku satukan mereka ..
jadikan sahabat ..
Jeleslah pulak ?

Aku cuma nak berbakti ..
Membantu sahabat sejati ..
Bukan nak berdengki
atau irihati
Sama sama la mendaki
Tu pun nak jaki ??

Aku sedih betul
Dengan dunia blogging ni
Aku ingatkan ramai cerdik pandai
maka meriah dunia blogging ni
rupanya sama cam parti politik
pantang tengok orang lebih ..

Kalau beginilah corak pemikiran blogger kita
Jgn mimpi nak bertahta no 1 dunia ..
Jgn mimpi nak berada di kemuncak ..
Kejar je lah duit iklan tu ha ..
Sorang sorang makan sorang sorang kenyang ..

Aku bukan nak hasut dengki ..
Aku sedih aku kecewa ..
Ku sangka indah dunia ini ..
Rupanya hanya khayalan semata ... Hurmm ...

Tengok LEVERAGE pun best .. Esok sambung JELAJAH yer...

Tapi Bila Difikir -Fikirkan ...

Kenapa aku perlu berubah ?
Aku adalah aku ...
Jika mereka tidak menyukai aku ..
Kenapa perlu aku berubah demi mereka ?

Hurm ..
Terpulanglah pada mereka ..
Samada nak membaca atau tidak ..
Aku tidak perlu berpura pura ..
Agar mereka menyukai aku ..

Biarlah ..
Aku buat apa yang aku rasa betul ..
Asal tidak melanggari batas Agama yang aku cintai ..
atau undang undang yang aku patuhi ..

Ada yang menyukai ..
dan ada pula tidak mengemari..
aku tidak boleh paksa semua ini ..
Biar aku terus berdiri di kaki sendiri
Bukannya aku tidak pernah alami
semua ini ..

Bila BEN ASHAARI
kembali membebel
pekakkan telinga
butakan mata
samada nak baca
atau pangkah je close tu haa..
sbb aku membebel
bukan kerana aku suka
tapi kerana aku dipaksa
membebel ...

Kerana itulah aku kata ..
JANGAN BAGI AKU MEMBEBEL ...

Hurm ...

Kenapa kena ikut kata hati ?
Biarlah mereka tu ...
nak kata apa sekali pun ..
hak diorang ..
kenapa nak terasa ..

Kenapa kena ikut kata hati ?
bukankah kata orang
ikut hati , mati ..
ikut akal , panjang umur ..

Biarlah ..
Biarlah diorg tu ..
Bukan terluka di mana mana
Buat bodoh jer ..

Hurm ..
Maafkan aku ...
bukankah aku dah kata ...
Jangan bagi aku membebel ...
skang dah tau kenapa bukan ?

Azam Baru ...

Tamo berleter dah .. buat je jelajah ari ari .. pastu update berita terkini tentang dunia .. tu jer .. Bosan .. bosan ..

Apa Kata Dr. Fadzilah Kamsah Mengenai BEN ASHAARI

Hahahha... aku ternampak 'tafsiran ' ni di FB seorang rakan .. Aku baca .. Sebab aku dilahirkan pada bulan NOVEMBER yer .. hehehe

"Banyak idea dalam perkara .
Sukar untuk dimengertikan atau difahami sikapnya.
Berfikiran kehadapan
Berfikiran unik dan bijak

Penuh dengan idea-idea baru yang luar biasa
Pemikiran yang tajam
Daya firasat yang sangat halus dan tinggi
Bagus untuk jadi doktor
Cermat dan teliti
Personality dinamik
Sifat yang berahsia, pandai mencungkil dan mencari rahsia
Banyak berfikir, kurang bercakap tetapi mesra
Berani, pemurah setia dan banyak kesabaran
Terlalu degil dan keras hati apabila hendak.
Diusahakan sehingga berjaya
Tak suka marah kecuali digugat
Mudah ambil berat terhadap orang lain
Pandai muhasabah diri
Cara berfikir lain dari orang lain
Otak yang sangat tajam
Pandai mendorong diri sendiri
Tidak hargai pujian
Kekuatan semangat dan daya juang yang sangat tinggi dan apabila hendak sesuatu cuba sampai berjaya
Badan yang "tough" (sasa)
Kasih sayang dan emosi yang sangat mendalam
Romantik
Tidak pasti dgn hubungan kasih sayang
Suka duduk di rumah
Sangat rajin dan berkemampuan tinggi
Amanah, jujur, setia dan pandai berahsia
Tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi
Bercita-cita tinggi
Perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-ubah "

Aku rasa macam semua tu ada jeee kat aku ... Bukan nak percaya 100% tapi macam perangai aku jer semua tu ...

Hahahaha ... oh yer .. fyi , aku ini kidal .. hahahaha..tak nak tau dahhh... hahaha...

Pertandingan Foto - FLORA MALAYSIA 2010


pssttt.. sapa kata blog aku takde info ? hahahahaha.. guwau jeee... join cepat join ...

Bukan Mudah Nak Berblog ..

Aku mula berblog pada Oktober 2009 ...Nak masuk hampir 7 bulan dah aku dok mengadap blog kesayangan aku ni .. Walaupun tak cantik dan kemas tapi aku tetap sayangkan dia ..

Setiap hari aku pasti mencuba pelbagai entri .. Aku tak buat entri entri tutorial kerana tidak mempunyai masa yang panjang .. Biarlah blogger lain amik alih part tu ..

Aku lebih gembar membicarakan tentang diri aku dan sekeliling aku .. Apa yang aku nampak , apa yang aku dengar pasti aku luahkan disini ..

Mula mula dulu aku ceritakan kisah harian aku .. Sambutan ? Tidak langsung memberangsangkan .. Sapalah aku ni kan ? nak tau mengenai diri aku .. Tapi aku tetap tidak berputus asa.. Aku cuba dengan artikal artikal agama ... pun begitu juga ..

Aku terus mencari resepi resepi kejayaan . Entri entri berkaitan seks , sangat berjaya ... Bukan cerita lucah tapi bila ada berkaitan dengan jantina .. mmg panas .. Boleh mencecah sehingga 20-30 sekali online .. sangat mengembirakan ..

Kemudian aku cuba dengan entri hiburan .. pun begitu ... gossip gossip hangat .. ramai je pembaca .. Bila aku tengok ramai je masuk baca, aku post entri bab agama ... terus merosot .. hehe...

Bila aku kaji .. samada yang maya atau realiti akhirnya aku dapat satu keputusan .. Pembaca blog ni gemar sesuatu yang 'panas' .. Mmg ada yang tak suka .. tapi majoritinya ... Mereka mereka ni nak keluar dari dunia masing masing untuk sementara waktu saja .. Saja nak release tension ..

Dua hari ni , aku saja menghangatkan dunia blog dengan entri entri kacau bilau .. Aku , mereka lihat seperti cepat melatah .. cepat nak marah .. Sebenarnya tidak .. aku tidak marah pun dengan mereka tu .. Mereka berhak tulis apa yang mereka rasa .. Kenapa aku nak terasa ?

Aku membalasnya dengan satu entri khas ...Setiap kali mereka berbuat begitu , sebenarnya mereka memberi aku trafik secara tidak langsung .. Satu peluang yang aku takkan rugikan ... Mereka kutuk aku.. mereka caci aku .. Biarkan... Aku balas dengan entri aku .. Aku dapat 2 kali traffic tu ..

Itulah resepi yang digunakan oleh MELODI dan TERJAH ... mereka sengaja menghangatkan dunia hiburan dengan gossip gossip mengarut .. Hari ni mereka panaskan orang ni ...kemudian tunggu respon ... Bila di balas .. mereka dapat nama ..Sudah tentu yang dipanggil untuk sessi PC secara live ... Mahal kan tu ..Sapa untung ? Artis atau Stsn tv ? Begitu gak blogger .. Setiap isu jika digunakan dengan bijak , mereka dapat untung ..

Adakah aku menipu pembaca ? Tidak sama sekali .. apa yang aku tulis adalah rasa hati aku .. tapi aku tak marah langsung .. Kenapa ? Mereka yang ada PHD ni adalah mereka yang tidak matang dan tidak bijak ..Ada akal tapi tidak digunakan ..

Mereka nk dengki dengan aku ? Biarkan ... Satu promosi khas untuk aku .. tak perlu aku jelajah blog dia.. Aku tak rugi masa bukan ? Tapi kenapa aku layan ? Sbb aku saja nak hangatkan ... Lagi best kan ?

Dunia blog ni cam CNN ..tapi lagi pantas .. Kena bijak dalam strategi pemasaran ... Gunakan ilmu yang ada semasa belajar di sekolah/ipt dulu ... Bukan untuk lulus periksa jer ... kan kan ...

"BLOG ADALAH PRODUK ANDA "

Jelajah Blog : AIDIHA Love Story

Hehehe .. mesti ramai ingat aku ni cepat melatah .. sebenarnya tak .. nanti aku cerita kat korang selepas jelajah blog ni ..

Ok.. blog seterusnya adalah blog milik NUR ZULAIHA atau nama panggilannya JUE .. Sedikit mengenai blognya ...

" nama blog nie lak aku letak nama "..AzRiHa LovE sToRy 2... " ape makne azriha tu yekk..azriha tu sebenarnya nama gabungan aku ngn psgn aku.. Azrul + Zulaiha..blog nie berkisahkan kehidupan seharian aku yang penuh dengan pelbagai dugaan cabaran..suka..duka..kebahagiaan aku.. aku dah guna blog nie dah genap 1 tahun 3bulan 3minggu 3hari (masa tulis n3 nie la '28.4.10') aku blaja wat2 blog nie pn dari my kazen wan nur halena.. n dulu kalau nak ubah ape2 dalam blog nie aku wat sendiri.. " selanjutnya nanti baca sendiri yer nanti ..

Perempuan dan pink color tak dapat dipisahkan ek.. hehe..Layoutnya yang simple .. Ermmm .. Dah lama ada blog tapi tak ramai 'pembaca setia ' . ermmm Jadi tujuannya nak join jelajah ni untuk mencari rakan rakan baru ..

Tengok pe lagi ?? Jom arrr.. kita meriahkan dunia blog ni lagi .. jom jom >> AIDHA LOVE STORY

BEN ASHAARI Bakal Terbit Album Lagu !

Popular la katakan ... jadi tiba masanya BEN ASHAARI nak berlakon filem dan keluarkan album lagu .. Jgn tak tauuu .. haaa... Dasatkan ... Nak wat camana .. dh semua orang dok kata pasal BEN ASHAARI kan.. jadi kena amik la peluang ni .. kan kan..

Pastu ada tawaran iklan lagi weh.. jadi model nehh ... aku tak tau laa nk kata pe .. rezeki datang mencurah curah neh.. terpaksa aku tolak semua tu... biarlah .. nanti ada yang marah lagi ... So biarlah aku duduk mengadap depan monitor ni .. Kalau boleh aku nak lekap je monitor ni kat muka aku ..

Dah dah ... jgn percaya semua tuuu .. haihhh... baru aku citer gini .. ada yang dah cebek mulut .. ada yang tersenget kepala .. ada juga tersenyum riang ... hahahha.. adoiyai.. yang tersenyum riang ni bagus tul.. hati suci benar ..Takkan la BEN ASHAARI nak buat semua tu... sapa la BEN ASHAARI kan .. ramai lagi yang layak woo...

Ramai nak bagi blog dia meletup tapi malas .. nak guna cara terbaik untuk meletupkan blog dia ... Malas nak kerja keras tapi rajin kerja keras mengutuk blog orang .. heheh.. free promosi tu .. hahaha ...

Ahli politik sendiri pun kerja keras sebelum berjaya .. Pelakon sendiri pun jadi krew sebelum berjaya .. Ni Blogger ?? Nak popular dengan sekejap ? Boleh.. kena rajin la.. Toksah dok buang masa gitu jer ..

Ada yang nak berjaya tapi melepak berjam jam .. Berborak kosong .. hurm.. tah le..malas nak bebel... Korang tanya la diri sendiri.. korang nak apa ... apa saja korang nak tu , aku harap korang berjaya mendapatkannya ..

Aku tak tau la berapa kali aku cakap ... Ada yang kata aku period .. tak la ... baru je abis minggu lepas .. hahahhaha ... Bila aku menasihat ni , aku bagi info gak.. aku berdakwah gak .. betul tak ?

Sapa kata BEN ASHAARI BLOG tak de info ? Tu pasal FB tadi tu apa ? Gambar ikankah ?

Ni pesanan terakhir >> PSSTT


Blog BEN ASHAARI Takde INFO ..

Hurm ... INFOMATION ..MAKLUMAT ... apakah semua itu ? Aku g kerja tadi , dari PUTRAJAYA naik ERL ke BANDAR TASIK SELATAN ... Tambang ERL dikenakan ialah RM5.30 .. aku ada cerita dalam entri aku pagi tadi ..

Ada berapa info dalam tu ??? ADA ERL ke PUTRAJAYA ? Ada org tak tau ... Malah ada orang tak tau APA ITU ERL ... OO.. RM5.30 dari PUTRAJAYA ke BANDAR TASIK SELATAN ..tu harga tambangnya .. BUKANKAH ITU INFO ?? Bukan melatah tapi suh yang tak tau tuuuu BUKAK MATA ..

Aku bercerita tentang GYM ... apa event yang ada di PWTC , diet .. dan banyak lagi .. mata g letak mana ha ??? Takkan ingat BEN ASHAARI dok buat JELAJAH jer ??? adoiii

Korang nak aku cerita tentang pekerjaan aku ? Tentang masalah pelancong asing ke negara kita ? Tau kan semua tu tak dibenarkan .. Nak cerita tentang dunia IT ? Bukankah dah berlambak dalam internet ni ?? Nak aku cerita tentang kehidupan DINASOUR ? Bukankah dah ada dalam web ?? Berlambak ada .. Ada maklumat yang korang boleh cari tak berkenaan BEN ASHAARI ? Takde ... Sapa nak tau pasal BEN ASHAARI ? Takde sapa pun ? Dulu... Ada orang kenal TIGER WOOD kah ? takde pun ...

Beritahu aku .. APA MAKLUMAT korang nak aku letak dalam blog ? Pasal programming ? Pasal psikologi ? Adakah aku mempnyai kepakaran dalam bidang tu ? Sapa nak baca ? berapa kerat nak baca ? bila teringin baru nak cari ?

Aku tengok blog milik blogger yang kata blog aku ni tak de info.. Blog dia ? Aku masuk .. lagi murah beb... suh klik iklan dia lagi ! Haih .. sekurangnya aku tak tulis TOLONG KLIK SPONSOR SAYA .. perghh ...

BUKAK MATA.. BUKAK MINDA .. SETIAP AYAT YANG KELUAR DARI BLOGGER ADALAH INFO .. MEREKA MENGARUT KERANA MEREKA ADA INFO ... SAMADA BAIK ATAU TIDAK , KORANG PROSES SENDIRI ..

Kepada yang teringin sangat mencari INFO , beli je ENSIKLOPEDIA .. Tak pun , g je blog gossip artis tu haaa... INFO sangat la blog dia tu. .huh...bukan marah , nasihat ... Bukak mata tu ... komen komen gak bang tapi cermin blog sendiri tu dulu ...

G makan lagi bestt ..

BEN ASHAARI Mempengaruhi Orang !!

Hahaha... suka suka suka ... aku telah berjaya mempengaruhi ramai orang agar berblog .. Dari membebel kat chatroom , YM , atau mana mana laman sosial , baik membebel kat blog .. biar semua orang leh baca dan berkongsi pengalaman .. disamping menjana pendapatan .. kan kan ?

Tipu laaa tamo duit bila buat blog ! Tuuu iklan tuuu wat pee ?? Saja bagi cantik blog ? hahaha.. baik buat banner sendiri dari letak iklan ..ok ok ..tu bukan topik aku ..tu lain kali ..

Cuma skang ni .. aku nampak ramai dah berblog sebab aku pengaruhi diorng .. malah ada yang tak aktif kembali aktif ... perghhh ...diorg dah terkena buatan aku ... hahahaha...

Tapi ok la kan ..dari menghisap darah..eh..menghisap dadah baik berblog .. berblog boleh menghidupkan kembali minat membaca ... Disamping tu boleh bertukar tukar pandangan dan 'bergaduh' secara sihat .. kan kan ?

Malah aku sendiri pun dah terpengaruh bila melihat blog blog lain bercerita tentang kehidupan dia di dalam blog .. Kalau dulu , aku bercerita di dalam FB , tapi kini aku ada 'buku cerita' aku sendiri dan .. AKU PUASSSSS !!! .. hahahahha

Jelajah Blog : NISECA - suka merapu

Tak pe...baik merapu dari menyapu blog blog yang ada dalam internet ni .. hehe ..guwau ..

Lama Cik NISECA kita ni tunggu aku sampai ke blog dia .. dok tenggokkk je kat blog list bila blog dia nak naik .. kan kan ? Hehehe..bagus.. penantian tu mmg menyiksakan ..

Blog NISECA ni ada maksud tertentu .. Kalau diperhatikan betul betul , mainan warna .. font dia ..ada maksud tersendiri .. begitu jugak dengan HEADER dia ..ermm ...

Entrinya ada bermacam macam topik ..kira tak boring sebab dok baca kisah sama je kan ... entrinya adalah luahan perasaannya .. ermm ... menarik .. Template ... layout , bagi aku , kelihatan moden .. Nampak macam semak tapi tersusun .. Bagi aku ok ..tkde masalah ..

Ok ... tu komen aku .. komen korang ??? Jom g jelajah blognya sambil mengomen dan memberi cadangan membina ...JELAJAH BLOG >> NISECA

Aku Bermula Di Sini ..

Ada sahabat tanya aku .. di mana aku promosi blog aku pada mula mula aku berblogging ...Semuanya bermula di sini ....

KELAB BLOGGER



BEN ASHAARI II



KELAB WANITA



BEN ASHAARI




BIONIC GYM MALAYSIA


Jadi , kenapa amik jalan mudah dengan mencemburui blogger lain ? tiada jalan mudah untuk berjaya ... Samada berusaha keras atau gunakan kebijaksanaan .. ;)

Jelajah Blog : Hami Asraff

Pewwittt .. hahah .. aku bukan gay aaaa... cuma aku rasa ramai perempuan leh syok kat che abe sorang ni .. sat nak check status ..confirm BUJANG ... Follower pun dasat wooo...awek sajaaa..hahahah..

Nak tau apa kekuatan blog dia ni ??? HEADER !! Hehehe... mmg sah sah awek leh cair wooo .. Entri pun dasat.. susunan ayat ayat dia ... menarik ...

Latar belakang hitam menaikkan lagi gambar gambar dia .. jadi brother macho ni boleh menjadi blogger pilihan gadis gadis gitu .. hahaha.. make sure gadis je bro ! .. hahahaha ..

OK ... Pada yang berminat nak jelajah blog saudara HAMI ASRAFF ni... jommm >> HAMI ASRAFF

Jelajah Blog : ZILHAN -The Name True Of Love

Perghhh... dasat .... dasat ..dasat ...

" Aku=Saya=I adalah digelar sebagai Daddy Mikaeel.. Blog yang perlu dijelajahi oleh Encik Ben adalah Zilhan – tHe NaMe oF tRuE LovE ..Blog ini diilhamkan setelah aku membaca blog saudara RidzuanRichie.

Blog ini terhasil juga adalah serba sedikit dari tunjuk ajar beliau.. Ribuan Terima Kasih diucapkan kepada saudara RidzuanRichi. Pada mulanya blog ini diwujudkan adalah kerana keinginan diri ini untuk meng’explore’ WORDPRESS dan mempelajari selok belok dalam berblogging..

Lama kelamaan blogging ini menjadi ketagihan sehinggakan setiap hari akan ada perasaan untuk meng’update’ blog ini.. ZILHAN = combination nama aku dan isteri.. ZILHAN juga adalah nama keluarga buat Putera Sulung kami.."

"
Blog ini juga akan dipenuhi oleh berbagai-bagai info, berita terkini, sejarah, sukan dan petua.. Insyaallah… sebagai seorang yang cintakan sejarah, ketokohan dan penghayatan islam segala info dan maklumat akan dikumpulkan disini sebagai tatapan semua yang sudi menjelajah ke blog yang usianya tidak sampai setahun jagung pun..

Komen-komen membina dan teguran dari otai-otai blog adalah tersangat-sangat dialu-alukan agar blog ini terus hidup.. terus meningkat dan terus berkembang. Walaupun mungkin ada isi dan maklumat ini datangnya dari pihak lain akan ada credit buat pihak tersebut.. kepada para blogger semua terima kasih atas kunjungan ke blog ini.. Insyaallah.. Blog ini akan sentiasa di’update’ dari hari ke hari.. "


Itu serba sedikit tentang blognya ...

Bagi aku .. blog dia jauh lebih kemas dari blog aku .. Kira korang takkan pening la dalam blog dia ni .. hehe ... Komen ? Entri dan layout , ok ! ... Cun ... kira port lepak lepak sambil membaca ... ;) .. ok .. dia nak korang lak komen blog dia .. jom jom jelajah blognya >> ZILHAN -The Name True Of Love

Tanya Lagi ?

Tambang menggunakan ERL dari Putrajaya ke Bandar Tasik Selatan ialah RM5.30 .. Pengguna dibenarkan membeli tiket dua kali perjalanan iaitu pergi dan balik .. maka tambangnya ialah RM10.30 ..

Jika anda seorang kakitangan di kaunter ERL tersebut , datang seorang pengguna lalu memberikan duit sebanyak RM10.60 dan memberitahu destinasi perjalanan iaitu Bandar Tasik Selatan , adakah anda perlu menanyakan adakah anda nak beli tiket untuk satu hala atau dua hala ? Duit yang diberi itu cukup cukup untuk dua hala , pergi dan balik ..

Hurm ... aku tak tau la pengalaman diorng camana .. mungkin ada yang bagi duit sebanyak tu tapi nak untuk satu hala iaitu RM5.30 .. Mungkin juga kan ... tapi kalau tak , bagi aku adalah satu soalan yang tak patut dia tanya pada pengguna jika dia tahu tambang itu adalah untuk pergi dan balik ... Duit tu cukup cukup ... hurmmm ... entah ler ..

Pas kerja tak bawak lak.. haihh.. tertinggal dalam poket seluar..

Morning Bebehhh ..

Salam ..

Selamat pagi pada anda semua .. hehe.. baik aku pagi ni kan ... Camana tidur ? Yang tak tidur tu , hehe , sihat ? .. Aku harap semua ok la yer ... Blog sihat ? Yang takde blog pon sihat kah ?

Aku ? dok pening lagi ni .. Jgn kata epal hijau campur peria katak .. ngan katak katak aku dah telan ... tapi ada la rasa perubahan skit ....aku rasa cuaca yang tak menentu ni menyebabkan aku sakit kepala ni .. Ni pun rasa cam demam pun ada ni ... ok kita tinggalkan cerita pasal kesihatan aku dulu ..

Kita cerita tentang ekonomi dunia dan juga politik dunia .. Berkaitan dengan ekonomi negara .. hahahaha... poyo jeeeee ...

8b ni adik perempuan aku nak buat birthday anak dia kat Cheras ... Ada sesiapa nak joinkah ? Meh la bawak anak dia sekali .. hehehe ...

OK lah...aku gerak dulu .. ni kat rumah lagi ni ... hurmm ... keje berlambak kat opis tu .. biasa la..awal bulan .. nak siapkan statistik itu ini .. pastu antar repot lak .. bos lak nak g jepun nanti .. sah sah nak guna statistik tu ..huk huk .. aku ni dah la tak gemor ngan nombor dari sekolah dulu...tau tau keje kene tengok nombor lak ... hahahaha

orait bebeh .. chaaauu sin cheeee

Cerita Alien Melayu

Semalam aku tengok movie yang dah berkali aku tengok ... Race to the Witch Mountain .. Best ... bagi aku la... Mmg tak boring tengok citer tu ..

Tapi kan .. aku dok terpikir .. kenapa bila orang kita buat cerita cerita macam tu jadi macam lawak ?? Tak real ... Adakah disebabkan faktor budget ? atau mmg saja dilawakkan ? Pelik gak kan ..

Aku try gak layan kekadang tu .. tapi bila tengok costume dia .. buat ilang mood .. terlampau alien sangat kekadang tu .. Mcm semalam .. cerita tu .. tak yah guna costume dia pun masih mampu menunjukkan dia tu alien..

Lagi .. cerita cerita superhero .. nak tiru cam Hollywood .. mesti terjadi lagi pelik .. Pasai pa lagu tu ek ? Tu baru cerita alien dan superhero ... Cerita polis tu ? Semua kerja dia buat .. hahahaha .. lawak tul laa...


Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI