Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 5 Mei 2010

Sapa Kata Aku Sombong ?

Aku balik dari rumah mak aku lepas aku workout kira kira dalam jam 8 malam ... Hujan lebat .. redah je la ...

Sampai kat ERL , aku terlepas dah .. Kena tunggu lagi 20 minit gitu.. tak kisah la ..orang pun tak ramai ... Aku jalan dengan lenggang lenggoknya .. Sampai kat ekslator .. aku ternampak ada sorang lelaki berusia cam terpinga pinga.. Aku tengok disisi dia ada banyak barang .. ermm ...

Aku terpikir kenapa dia tak guna je lif ? Aku pun naik la ekslator tu sampai atas .. Aku sapa dia .. aku tanya dia napa tak guna lif ? dia kata rosak .. Aku tawar bantuan pada dia .. Nak aku angkat apa ? Dia suh aku angkat satu kotak yang boleh tahan berat laa.. kena turun tangga bang ... hahaha .. Tangga lak lebih kurang 50-70 anak tangga .. Tak kisah laa...Kesian kat dia .. Dah tua gitu ..

Dia cakap dia baru sampai dari China.. Aku tanya dia wat pe kat sini .. Dia betulkan anggapkan aku .. Dia baru sampai dari China tapi dia adalah rakyat tempatan.. G sana bercuti jer .. ooooooooo..

Aku bawak kotak dia sampai bawah .. Pas mengucapkan terima kasih , aku pun naik la atas semula ... Bila sampai kat port biasa aku , aku nak berblog .. sempat la satu entri .. Baru duduk..kuarkan laptop .. ada sorang lelaki cina sapa aku .. dari tempat duduk dia ..kira jauh tu dalam 10 langkah..

Dia tanya aku , masa yang diambil dari Bandar Tasik Selatan ke KLIA berapa lama ... Aku cakap la dalam 20 minit je gitu .. Pastu dia tanya lagi dan lagi dan lagi .. Aku tutup laptop aku .. terus g kat dia .. Borak cam kenal 10 tahun ..

Dari cerita dia .. dia nak g Eropah .. waaa..terkejut gak aku .. tengah tengah bulan makan angin kat sana ? Dasat .. anak orang kaya kah ? Korek punya korek .. ( bak kata Dr Fadzilah , aku kan pandai korek rahsia .. hehe ) dia kata , company trips.. perghh .. aku tanya la berapa ramai g ? Dekat 500 orang wooooo ..Giler ke apaaa ... Baik betul bos dia ..

Sampai ERL , aku naik ..sekali ngan dia .. dalam tu , duduk la sekali .. berborak .. aku cam polis pencen korek lagi latar belakang dia .. Orang Pangkor.. keje kat sini .. bla bla bla.. sampai cerita pasal kawin semua aarrr.. Termasuk berapa ia bawak duit untuk ke sana ... Hhahahah.. dasat aku kan .. teror wooo ...

Sampai destinasi aku... bersalaman la... kata 1Malaysia .. tapi aku tak tau nama dia ar.. hahaha..tak kisah la.. aku rasa dia berani tegur aku sebab dia nampak aku tolong lelaki tadi tu kot ... tak kira bangsa gitu kan .. hehehe

Tapi yup... aku bukan prejudis bangsa ... aku tak kisah sapa pun asalkan niat dia baik dan tak ganggu aku ... Baik kan aku ... hahahaha

Oh ya.. aku cerita ni bukan sebab aku bangga tapi saja nak berkongsi cerita .. Aku kata dah .. aku cerita apa saja tentang kehidu0an aku kecuali ..bab terlalu peribadi la.. takkan nak cerita tu gak kan .. hehehe ...

Pasai paa la wife aku tak sampai lagi neehhh ... sempat lagi 3 entri ni...post dulu ni.. heheh...

KELAB BLOGGER di FACEBOOK

Paling mudah untuk anda promote blog di FACEBOOK .. di sini .. Win win situation.. Jika nak tingkatkan traffik korang , ni adalah antara caranya ..

Semua blogger mesti invite kawan kawan dalam FB dia untuk ke KELAB ini .. Bayangkan satu blogger invite 100 orang ... 10 blogger dah berapa ?

Kalau korang update blog dan kemudiannya update di KELAB BLOGGER , sapa yang untung ? Ini adalah alternatif selain di GENGBLOGGER ...kena ingat , yang masuk GB majoriti adalah blogger sendiri ..

Jika di KELAB BLOGGER , mereka akan jadi silent reader untuk para blogger ... Jadi skarang , terpulang pada korang nak bersatu atau tidak ... bukan susah pun ... invite je diorng ..

KELAB PEMINAT NOVEL dah mencecah 20 ribu , takkan KELAB BLOGGER khas buat blogger hanya ribu jer ?

Nganga lagi ???? Jangan kata aku tak kongsi idea .. dah kongsi dan sekarang terpulang pada korang sendiri .. INVITE KELAB BLOGGER ...

Jika Anda Seorang Blogger , Yang Mana Satukah Kategori Anda ?







Jelajah Blog : SPICY HOT MAMA

Dia suh panggil je WANI jer...

Oooooooooooo..begitu kisahnya.. panjang ceritanya .. heheh ..tp ok la kan .. dah lama berblog.. aku baru ni pon pk dh nak tutup blog..tak larat dah .. huhu .. korang caya ke ??? huhuh.. baca boleh .. caya jangan .. hehe..

Blog SPICY HOT MAMA ni mmg dasat .. bercolor warna lgi ..orang lama la katakan ..Entri pun bermacam cerita ... erm.. kira ok la ... tak de apa aku nak komen ... comel je gitu seperti tuan dia .. kan kan ..

JOm kita g meriahkan blog dia time time gini .. cepaatt >> SPICE HOT MAMA

Bila Dah Takde Keje !!

Haddoiii... macam ni pun bleh buat bahan ek .. hahahaa.. aku ternampak gambar ni tadi kat FACEBOOK member aku .. jadi aku save je la .. saja nak berkongsi ketersengihan bersama korang tu .. hahahah

Ni abiss superhero aku haaa.. dah pakai pink color.. hahaha ..lawak giler.. sungguh laa rajin orang tu mengedit gambar neh .. hahahha...

Hukuman Bagi Lelaki Curang ?

Ada ke patut laki tu g toreh kemaluan isteri dia semata mata 'petunjuk' dari jin ? Apa punya mangkuk plastik tul ...

Dunia kehidupan suami isteri sekarang sering dibayangi dek kes kes kecurangan dan tipu helah pasal duit ..tapi paling teruk ialah curang .. Tak kawin lagi pun dah pandai curang apa tah lagi dah kawin kan ? Haaa...

Berbalik pada kes toreh tu .. tu kalau laki dengar suara jin bertoncet tu .. kalau kena lak perempuan tu dengar suara jin jong ? Haa... dia kata gini ..

" Wahai perempuan ... laki ko main kayu tiga semalam ... dia jumpa seorang awek cun.. anak dara lagi tuuu .. lagi bergetah dari kauu .. hahaha ..hahaha ( jin gelak yer ) ...Dia cadang nak kawin lagi satu .. habis la kau.. dapat madu ... Oh lupa lak... semalam baeekk punya dia projek ngan anak dara tuu .. hahahaha... ko tunggu apaaaa ... ko kasi potonggg anu dia tu haaa supaya dia tak leh kawin lagi .. HARHARHARHARHARH...AHARHARH... ( ni jin gelak kejam ) "

Bangun isterinya tengah malam ... dia amiknya gunting tumpul .. kalau tajam , tak la jerit giler giler kan ... kasi dera lagi haaa... pastu guntinggggg .... Bayangkan dia terjaga dari tidur lalu berlari lari anak kerana kesakitan .. aku tak tau la samada lari lari anak atau larian obor ke .. tapi yang pasti sah sah meraung ...

Pastu jadi kes polis ... polis datang berlumba lumba.. haaa.. dah kena tangkap... Mak masuk penjara , ayah masuk spital ..silap silap jalan terus ... Anak ?? Apa citer ??? Tak pasal pasal jadi anak yatim...bertambah lagi anak yatim ... tak ke kesian kat diorg .. Tak cukup dengan yang dibuang .. ditambah pulak dengan kes kes gini ..

Bila dah kena tangkap .. baru nak nyesal ? Tak kira la laki ke perempuan .. biasanya suka buat kerja tanpa pikir baik buruk tapi pk hati ... JANJI PUAS (yang puass tu syaitan ) ... Baru laaa nak teriak ... masuk tv.. saya nyesal .. nyesal semua ni berlakuuu ..

Ubat hati paling mujarab... senantiasa la berzikir dan beristighfar meminta ampun dari ALLAH.. kita ni , hidup tak bila nak matinya ...silap silap jap lagi .. silap silap esok ... perbanyakkan la amalan tu ... toksah dok tengok iklan nuff je .. hahahaha...tu aku la tu.. hahahahha

Skandal Seks !

Hati hati pada yang baru nak kawin ... Sekadar peringatan ..

Ada satu jenis syaitan yang mmg gemar mengoda pasangan yang dah berkawin ni .. Lebih dasat dari yang belum kawin .. Apa yang digodanya ? Yang haram tu lagi sedap dari yang halal ! ..

Berapa byk dah pasangan terjebat dalam kancah skandal seks ni ?? Banyak wooo ... kebanyakkannya berlaku di pejabat .. Wanita yang dah berkawin lebih nampak matang berbanding wanita yang belum berkawin .. Mereka nampak begitu anggun dan bergaya . Wanita yang belum berkahwin ni mmg la orang kata lagi bergetah kan tapi disebabkan dek 'syaitan' yang mengoda mata mata lelaki ni , maka digodanya hati tu dengan mengatakan wanita dah berkawin lagi best dari yang anak dara... Kenapa ?

Kalau anak dara , sah sah boleh nikah dua tiga pat lima nam gitu kan.. eh.. sampai 4 jer .. haaa..Kalau bini orang ni ?? Camana ? Sah sah kena runtuhkan masjid diorg dulu baru leh bina baru kan ? Tapi bila dah kawin , adakah sebest sebelum tu ?? Aku sure ramai pasti menyesal !! Ada yang berlaku weh.. jgn pandang ringan ..

Ada lak tu , sanggup beli laki dia .. suh jual je bini dia .. yang ni lagi kejam .. sampai hati tuu.. Si bini sanggup .. kalau dah sanggup , takkan laki dia nk diam je kan ? jual je la ... klink klink klink... 25 darhaammmm ...

Apa yang dicari pada nafsu ? Pada yang dah kawin tu ..tahu la..mmg best ... tapi sekejap je ... kalau yang halal tu , selamat la kan .. Kalau buat yang haram ?? Jgn bang / akak ... sekejap je nikmatnyaaa... 5 minit ... 20 tahun terseksa jiwa batin .. tu belum di akhirat lagi.. .apa janji Allah pada penzina ? hurmmm ...

Peringatan buat aku dan sahabat sahabat aku ... jgn la main dengan api ... nikmat dunia ni sementara jer ..

Wanita oh Wanita ...

Kebelakangan ini kita sering kali lihat di dada akhbar tentang kes kes melibatkan wanita ...

Kes buang bayi ... wanita dipersalahkan ... Kes rogol .. pun wanita yang jadi mangsa .. kes cemburu .. wanita gak .. kes bunuh .. pun wanita gak .. kes skandal .. pun wanita gakk ... dan banyak lagi laa ... Semua wanita yang kena... sian sian ..

Dalam Berita Harian hari ni , ada satu tajuk " Lelaki Dengar Suara Jin Toreh Kemaluan Isteri " .. adehh ..Suara jin ke suara setan ?? Ni mesti kes cemburu ... haih ...

Ada satu lagi kat Kuantan .. Cemburu punya pasal dia cekik bini dia ..sepak terajang semua cukup laaa... Hurmm... Yang ni lagii best .. " Ular sawa albino spesis tempatan " ... haaa.. erk..salah tajuk .. berbalik pada tajuk utama ..

Haaa.. kes dera anak .. pasal peee laaa leh jadi gini ni ?? Adakah punca dari lelaki ? Sapakah yang patut dipersalahkan dalam hal hal gini ?

Korang Perasan Tak ??

Huhu..korang perasan tak apa yang aku perasan ? Mesti tak nihhh ...hehehe..

Cuba tengok betul betul ?? Amacam ? Haaaaaaaaaaaaa... hilang dah iklan iklan tu kan... hehehe... Aku buangkah ? AAh.. aku keluarkan ... Dulu aku pernah mentigakan NUFF .. skang aku nak kekalkan satu je .. Lama woo aku pk nak buat keputusan ni ..

Kenapa aku berbuat demikian ? Sbbnya satu .. benarkah kata kata mereka itu ??? Sapa ? Tuu.. diorng dok tunjuk cheque selalu ttuuuu ... Yang selalu berblog dengan ikhlas tapi bila dapat cheque , abis riuh satu kampung ... Jadi , aku nak try test lak .. Dalam tempoh 5 bulan selanjutnya , baru ujikaji aku ni akan aku habaq kat korang ek ..

Takkan la aku nak buat sekejap je .. sekurangnya sampai hujung tahun .. Aku dah test 3 jenis .. dan dah nampak results dia .. Maka skang , aku nak cuba satu satu lak ... hehehe.. Aku kan susah nak percaya pada gambar ... Takkan sebulan leh cecah beriban riban kan .. hehehe... kalau ada pun , tu rezeki diorng .. cuma aku nak tengok ngan kepala mata aku sendiri.. eh ...mata kepala aku sendiri...

Jadi ...hujung tahun depan , eh.. hujung tahun ni , kita nantikan keputusan ujikaji DNA aku ... lalalalalala .... aku mmg suka bab kaji kaji ni ..

Ada sapa nak aku kaji dia ke ? AHAHAHHAHA

Jelajah Blog : So Close 2213

Waaaaaaaaaaaaaaaaaaa... 2213 ?? Apakah itu ? Tarikh lahir ? Ke tarikh nak nikah ?? 2/2/2013 ?? tak lama lagi tu ? So Close lak , apa maksudnya ?? Semua tu ada kat blog dia ..

Pemilik SO CLOSE 2213 ni menggunakan template antara paling simple aku penah tengok .. huhu ... mmg ok ..entri ok .. cuma sayang masih belum ramai pengunjung .. hurmm ... tak pe tak pe..nanti ramai la tu ..

Komen ? Ermmm cuma satu jer ... terlalu panjang kebawah ... lain semua , mabeles .. hehe.. Blog ni mmg best tuk di follow..takkan semak pala korang tu .. jgn risau .. heheeh

OK .. pada yang berminat ( tak berminat pun kena gak ! ) , jom g jelajah blog >> SO CLOSE 2213


Jelajah Blog : Cahaya Kewanitaan

Seorang lagi blogger dari Melaka tapi sedang menuntut di UUM .. NUR HAWA MOHD ZIN , nama sebenarnya pemilik blog CAHAYA KEWANITAAN ini.

Blog ni ... nak dikomen ke ? template ok .. entri ok .. tapi ada yang tak ok .. hehe .. tak pe ..tu nanti aku leh komen.. secara peribadi..tamo tulis sini.. hehe... banyak woo ... tu rahsia BEN ASHAARI ...lalalala.. kalau nak tau , silalah beli e-book BEN ASHAARI .. hahaha..

Walau bagaimana pun .. cik AWE kita ni , tersangatlah friendlynyer .. mesti lembut je kat luar ek... Pada yang bujang tu , teringin nak cari calon , aku rekemen cik Awe kita neehh.. erk..ni dah jadi segmen JELAJAH JODOH lak .. ekekek..bahayaaa

Ok.... pada yang berminat nak jelajah blog AWE ni.. jomm >> CAHAYA KEWANITAAN


Jelajah Blog : Codes 13

Erk.. camana segala butiran peribadi aku leh ada kat AGEN CODE 13 nehh.. CODES 13 yang berada di Jasin , Melaka menggunakan template agen rahsia ... hehehe.... CIA kah ? ke MOSSAD ? hhaha..guwau .

Satu template yang aku suka ...cool... sebab aku mmg minat betul dengan dunia perisikkan ... heheh.. nasib baik aku tak jadi SECRET SERVICE dulu.. hehe.. kalaauuu .. aku pantau blog korang woooo .... hahahha.. guwauuu ..

Kenapa dia memilih no 13 ? Jawapan semua tu ada dlm blog dia .. hehe..kena baca sendiri .. ..Komen terhadap blognya? Aku suka blog dia ni.. simple..tak de kalut kalut ..entri pun simple tapi best .. takde ape aku nak komen terhadap blog CODES 13 ni .. Digalakkan follow blog ni ..bukan ari ni jer ..follow hari hari wooo ..

Tunggu apa lagi .. jooomm >> CODES 13

Nuffnang Down ! Mayday Mayday Mayday ..

Statistik di acc nuff aku tidak menunjukkan sebarang data selepas pukul 2 .. Pagi tadi aku cuba buka nuff untuk melihat bilangan pengunjung tetapi ditulisnya 'server not found' !

Adakah Nuff dah bankrupt ? Hehe.. mana mungkin kan ..Ke kena hack ? Tak mustahil kan .. Aku rasa ni bukan kali pertama terjadi ... Dah berkali kali .. hehehe... satu kerugiankah kita sebagai blogger jika NUFF down ?

Iskh iskh iskh iskhhhhh ...

Senyumlah Dari Hati ...Selamat Pagi..

Salam ..

Senyum .. Hanya dengan sekuntum senyuman bisa merubah sebuah dunia .. Tiada guna bermasam duka jika hati sendiri yg merana ...

Senyumlah wahai sahabat .. Kau bisa mengembirakan orang lain yang melihat wajahmu itu .. Mereka pasti membalasnya samada dengan senyuman kembali atau dengan teka teki ..

Senyumlah sayang ... biarkan diri ini menikmati pagi ini dengan kuntuman senyuman mu itu ..

Senyumlah ... sesedih mana pun ,pamerkanlah sebuah senyuman ... Jangan biarkan mereka kehilangan semangat melihat wajah duka mu .. Bangkitkan mereka dengan senyumanmu itu ... kerna senyuman itu tersangatlah indah dari sang pelangi ..

Senyumlah ..senyumlah dari hati ... duniamu pasti berseri ...

Weeewitttt ...

Hehehe.. haa.. aku lega dah .. dah tenang.. tadi pekena coklat .. aiskim ..bihun singapore.. ayam panggang black pepper dan juga murtabak ... Patut la aku hangin je.. lapar rupanya ..

Janganlah berblogging ketika lapar .. kesannya adalah seperti anda kena senggugut ..asik nak maraaahh jer... Pastikan makan terlebih dahulu baru berblog .. baru best ..

Oh ya... ada sahabat mengadu kat aku .. blog dia kena serang dek anasir anasir jahat dari luar .. mengutuk kaw kaw blognya ... sian ... kat aku tak berani lak .. diorng berani kutuk aku kat blog lain .. lantak laaa .. aku tak rugi .. nama aku gak naik .. tak lama lagi aku pakai dh ferrari weh ..

Kepada sahabat blogger , jgn dikisahkan setan setan kecik tu .. diorng tu berani memekak je.. padahal habuk pun tarak .. keje asik nak dengki khianat jer .. hantar pergi IRAQ baru tauu... suh perang ngan US tuu haaa...

Oh ya.. aku tak kecewa ngan korang ..tapi aku kecewa dengan makhluk makhluk halus yang besar dan sebangsa dengan aku ni yang tak abis abis dengki .. Wekkkk !!

Aku baru abis mengajar kelas blog ... hehe .. sapa berminat .. add ym aku ..BENASHAARI@YAHOO.COM .. nanti aku ajar cara cara nak peewwitttt ... ssyy.. rahsiaa..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI