Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 6 Mei 2010

Teringat Telefon Berbunyi Tapi ...

Malam malam gini ..hujan .. mengimbas kembali aku saat saat aku di opis lama aku dulu .. Bertugas sebagai pengaturcara multimedia mmg membuatkan aku kena stayback sampai lewat malam ..

Pejabat lama aku kerja tu mmg evil .. macam macam kes .. kena lak depan pintu masuk tu jirat cina .. Adeh .. mmg kes naya .. kalau nak kuar makan malam tu , kena kuar beramai ramai .. kuar pun dalam kul 8 malam ..sampai kul 10 malam ... Kalau nak balik lewat malam , perghh.. berderau darah ... telan air liur je la bang ...

Kes dalam pejabat .. ermm... Ada sekali tu ... aku ngan member aku je tinggal .. yang lain dah balik dan ada yang kuar makan .. tinggal aku ngan 3d designer aku .. ahaks... budak budak grafik dah kuar dah ...

Telefon berdering ... aku tengok member aku ... lama lama .. mati .. Pastu bunyi lagi ... Hurmm ... Aku tengok member aku ... dia tengok aku gak .. aku tengok jam .. kul 12 malam .. sapa call time time gini lak .. pulak tu , telefon yang bunyi tu call dari luar .. untuk pengetahuan , telefon hanya boleh diakses melalui operator ..tak leh direct .. camana tu ?

3 kali dah ni.. Last last member aku memberanikan diri g jawab ..

"Hello .. Hello .. "

Takda respon .. mati ...

Dia letak .. dia masuk balik dalam bilik ...

Pastu bunyi lagi ... Adeh ... Buat hal lak neehhh ..

Member aku kuar balik .. g jawab ... Dia ni berani skit .. hati kering .. Aku lain ... ada kupu kupu dalam hati .. hehehe

Dia kuar lagi .. terus angkat ganggang telefon tu ...

" Lu arrr .. kalu mau main main aaa ... lu jgn main sini looo .. gua mau bikin kerjaaa ... ada paham ka ?? " Terus dia letak ..

Pastu terus tak berbunyi... ekekeke.. hantu cina rupanyer ...

Ada banyak kes lagi sebenarnya ... nanti aku cita lagi ek...

Bang , Ni Kali Pertama Saya Tengok Abang Kurus !



Oh tidaaaakkk .. aku tak hingin dengar perkataan 'kurus' ituuuu .. Masa aku dalam perjalanan ke gym tadi pun aku terserempak sorang member lama ..

" Wei , awat kurus hang ?? " , tegur member lama aku .. huhu ...



Kes parah ni .. sampai sampai kat opis pun gitu .. Ada dua budak kembar tegur aku .. diorng tu boleh dikatakan junior aku la.. kira skang badan diorng pn dah kaw kaw besar .. tapi jadi buruk sebab tak seimbang dek ketinggian diorng .. hehehe .. tu pendapat aku je ... kalau diorg nak besar camana pun hak diorng .. kan kan ..

Cuma tadi aku tegur diorng dua perkara ... Pertama minum ais semasa menjalani latihan dan merokok ketika take five .. Aku cukup pantang semua tu .. Bukan nak busy body tapi kalau serius nak bersenam , amalkan yg benar benar sihat .. ni harap dok berpeluh pk dah sihat ..camana tu ..

Tu ada aku kata kat diorng , luar nampak cantik ..dalam hancur berkecai .. camana tu ? Aku mula bebel kat diorng .. hahahaha ... nampak tensen gak muka diorng .. nasib la.. yang ni aku baru dikatakan otai kat situ .. tak perlu besar untuk jadi otai tapi cukup pengalaman dan ilmu..tak banyak pun tapi ada ... 9 tahun dalam bidang ni .. bukan bagus mana tapi ada la isi dari kosong kan .. hehehe ...

Cuba curahkan pada yg perlu .. kan kan .. Lupa lak .. JAJA'Z tadi ada tanya ... suppliment kena ada dalam bidang ni .. natural food belum dpt cover pertumbuhan otot dan nak recovery semula tisu yang rosak .. begitu juga vitamin dan zat yang diperlukan.. .hehhe.. wajib amik .. tu suppliment yang dibenarkan oleh KEMENTERIAN KESIHATAN ..

Tapi serius.. mmg skang aku malas .. sangat malas nak g gym .. huk huk ..tak leh ..kena g gak ni .. nanti ada gathering GENGBLOGGER ..hahahaha ....

Ingat Senangkah Jadi Body Builder ????

Satu pertandingan bina badan akan diadakan di Klang Parade , tidak lama lagi .. Ada geng aku akan masuk nanti .. ermm .. ada yg gile gile punya training .. campur ngan diet lagi ..fuhh... kalau berpuasa wehh .. Mana tidaknya , dah la jaga makan ..training lagi .. perghh..

Aku lak , makin kurang g gym .. mungkin faktor cuaca dan faktor $$ .. ermm ..kos yang tinggi menyebabkan aku berfikir berkali kali untuk ke gym... Sebab kos ke gym membolehkan aku sambar set workout dan letak dirumah je .. camana tu ?

Berbalik pada kawan aku tu , dia dok diet gula , garam , karbo dan banyak lagi la...diet giler laa... mmg nampak la makin cantik tapi tu laa..bodybuilder kalau berdiet , korang jangan kacau .. silap silap kena flying kick wooo..

Tapi tu la satu masalah pasal bodybuilding ..terlalu banyak sifoo ... org ni kata gitu... g sana lak..sifoo tu kata gini ... mana tak pening... semua bantai ikut .. lama lama badan jadi tah apa apa .. Tu la.. tgk cantik jer , nak buat susah woo .. lain la jenis mencucuk ni..sat je la jadi badannya ... tapi bila dah jadi .... bermasalah lak nanti ... hehehe.. kesan jangka panjang wooo ... hehe.. dah terbukti ... iskh iskhh iskhhhh


Apa Punya Syaitan La Manusia Ni !!

Punya la baik niat pakcik pakcik ni tapi boleh ada manusia se#$%^%#^&121&dah ni !! Boleh diorng tipu duit duit pakcik ni .. Bukan skit dik oiiii .. Satu kepala RM 2,500 .. yg ditipunya , 25 orng ... haaa...

Dah la pakcik pakcik tu semua aku rasakan golongan susah ... nak tipu pun gi tipu orang orang kaya kaya tu.. takat RM 2 ribu tu diorng tak kisah la sangat pun.. Mengikut dari apa yang aku baca , pakcik pakcik ni telah membayar duit dan menyerahkan passport diorg untuk menunaikan umrah .. Umrah tu beb ... Apa dah takde menda lain ke nak tipu ???? Gunakan agama untuk menipu orang ramai .. Dah nampak sangat kemaruk harta dunia ..

Emm... camana la agaknya kehidupan dia tu kan .. Dah tentu orang tu orang seagama dan aku rasa pun mesti sebangsa ... Lupa lak.. kes ni terjadi kat Langkawi ... ermm.. semalam diorng buat solat hajat dan bacaan yassin agar si penipu tu lembut hati dan memulangkan duit diorng ..

Hurmm ... dunia dunia ..

Dah dah ..


Jommmm g gymmm....

Kasi Cool Diri Ini ..


Hehe... saja nak cool kan diri sebelum nak balik ke rumaahh ... mau pg gymmm ... jooommmm

Penawar Tekanan Darah Tinggi (HBP )

Aku rasa ramai tau aku ada tekanan darah tinggi ... hehehe .. ni sebab aku dah lama tak merilekskan pala otak aku ni.. dok asik pk blog blog blog blog jer .. mana tahan kan ...

Jadi aku plan ..er..bukan aku..tapi wife ajak g family day kat PD .. ermmm... pastu ajak join games lak .. aku ni bukan pe..segan je kalau semua games aku menang .. juara sukan rakyat ngan sukan tadika dulu ni..

Aku rindu kat laut weh.. huwaaaaa.... best dengar deruan ombak dan menghirup udara segar .. nak tinggalkan laptop je kat umah nanti bila g PD .. Mampukah aku ???

BEN ASHAARI Bertumbuk Dengan Blogger

Nak tau kan kenapa aku lewat bangun pagi tadi ( sempat solat subuh tau ) ???

Semalam sewaktu aku dok melepak kat kedai mamak di PUTRAJAYA... datang satu mamat tu .. dia tegor aku ..

" Kau BEN ASHAARI ke ?? "

" Tak.. James Bond " .. Aku jawab sambil uli roti canai ..

" Kau jangan main main ngan aku kalau tak .. ! " Budak tu gertak aku sambil tunjuk pistol ..

" Kalau tak ?? " Aku tengok dia sambil pegang tepung beras ..

" Kalau tak , tak pe la ... aku blah la " ...dia jeling kat aku ...

Ek eleee mamat ni... menjeling lak.. cucuk mata baru tau ..

Bila aku nak sambung je menguli tepung tu .. dia pusing lantas menghalakan pistol kat muka aku... Aku tolak tangan dia lalu aku buat gini ...

Haaaa.. tu la blogger yang cari pasal ngan aku .. dia marah aku petik strawberi dia masa kat Cameron Highland dulu .. Dia kata aku tak bayar ... padahal aku terlebey bayar !!! Huh.. tensen tul arrr

Anda Meminati Muzik ala ala Bunkface ??

Sebuah kumpulan anak muda bakal muncul tidak lama lagiiiii .. jeng jeng jeng ... Haa.. belum ada album tapi dah ada FAN CLUB .. camana tu ? Ni bukan Aishah and the FAN CLUB tauuu .. tapi sebuah kumpulan yang bakal mengegarkan dunia muzik masa kini ( nasib baik aku minat rock kapak ! ) ...

Haaa... member aku ni suh promote group dia haaa.. kalau korang nak tau ? jom layaaannnn >>> THE XTROTOYS

Kenapa Aku Suka Mengarut Dalam Blog ?

Inilah jawapannya ...

Blog aku akan jadi port melepak sebab terdapat banyak entri .. macam macam boleh baca .... berinfo atau tidak , mereka je tentukan ..janji ada orang masuk baca .. kan kan ..

Jelajah Blog : Diaries Of Wife , Me & My Self

ERmm.. satu cabaran untuk aku .. ok..kita lihat ..

Blog milik DALEELA ni diberi nama DIARIES OF WIFE , ME AND MY SELF .. Mula berblog dari JANUARI 2009 .. Hurmm .. lagi awal dari aku ..

Blog ni menggunakan template feveret wanita .. pink putih .. Sangat comel blognya... Entrinya banyak direct ..tak de selindung punya... Baguss... Komen ?? Tak de komen ... seimbang dan ada kekuatan tersendiri ...

Ok... dia ada cabar aku sesuatu ... apakah cabarannya ??? Aku nak semua sahabat aku masuk ke blognya ... jom jelajah skang gak !! >>> Diaries Of Wife , Me & My Self

Perempuan Dan $$


" Banyak dapat claim bulan ni .. " , si isteri mulakan bicara ..

"Berapa ? " tanya si suami ..

" Dekat dekat RM1K gak " .. isterinya memberitahu ..

" Hurm....berapa kos ? " si suami tanya semula ..

" Ada la.. skit jer .. " si isteri jelaskan antara mahu tak mahu ..

" Skit tu berapa ? Sejuta ? Bagi anggaran " tanya si suami lagi ..

" Emm.. malas la nak kira " .. si isteri dah mula boring ..

" Anggaran jer .. " suami cuba mengorek lagi .. hahaha

" dalam RM200 jer " isterinya mengalah juga ...

" Oo... abang pun baru masuk dapat duit claim " .. suaminya lak bukak rahsia ..

" Berapa ??? " , si isteri cuba nak mengorek lak ..

" Adala skit " ...jawab selamba si suami membalas dendam padahal takde pun ..

HAHAHHAHAHAH ....

Jelajah Blog : Selepas Lafaz Itu ...

ISYAHIZZATI , " aku suka menulis kerana bagiku menulis itu satu keperluan untuk aku berkongsi apa yang telah aku baca,yang telah aku lihat dan yang telah aku alami.. semua yang tertulis hanya la pendapat peribadi aku.. terimala.. "Selepas lafaz itu.."

Menurut pemilik blog ni , " name samaran ni dah digunekan sejak di bangku skolah lagi..start pandai internet...sbnrnye name tu diambil sempena gabungan name dua watak dalam novel aku yang tak pernah diterbitkan coz pembikinan novel tersebut terhenti sekerat jalan ats kesibukan hidop sbg student " ..

Blog baby gurl ni masih ternanti nanti kunjungan rakan rakan lain ... Hurm ... Entri dan layout mmg friendly ... aku tak rasa mereka takde sebab untuk tidak singgah kat blog Zati ni ... cool apa ?

KOmen ? Aku tkde komen .. ok je bagi aku ..stakat ni .. ermm ... jom kita g jelajah blog >> Selepas Lafaz Itu ...

Bila Malaysia Di Kutuk ! Di mana Blogger Kita ?

Ermm... Aku tau terlalu banyak blog yang mengutuk negara kita .. Tak terasakah ? Aku rasa ramai tak kisah ... Tapi diorg lagi kisah pasal artis .. atau blogger yang sebangsa dengannya menjadi popular .. kan kan ?

Dari dulu aku kata , blogger kena bersatu ... jgn la dok menjatuhkan antara satu sama lain .. ada jugak yang tak reti bahasa .. Kalau bersatu , kita kukuh.. boleh bantai blogger luar yang dok mengutuk negara kita .. mereka blogger .. kita blogger .. Ni aku tengok ada jugak blogger kita sendiri dok bantai jatuhkan negara kita sendiri .. ermm... sapa yang gelak bila baca ?

Korang cari makan kat sini .. korang tabur pasir dalam periuk nasik sendiri .. Camana tu ? kalau tak suka sekali pun , jgn jadi pengkhianat negara apatah lagi pengkhianat bangsa ! Orang luar , baca .. gelak weh .. Kalau tak suka sekali pun , bicara guna fakta..guna akal .. bahasa yang halus tapi pedas .. jgn bukak pekung sendiri .. sapa malu ? Pemimpinkah ?? Diorg tak kisah .. diorg kaya raya .. Yang kena kita ...


Aku baca entri dari satu blog sahabat .. dia tulis dia tak suka blog tu .. aku ingat tadi blog aku .. hehe..biasa la.. ramai tak suka blog aku ni ... korang masuk dan baca la sendiri yer... .. >> Nardelainy

Jelajah Blog : Moh Dengo Weih ..

uik.... kecek kelatey aku ?? hehehe..

Tauke blog ni namanye FAIZAL .. " sedikit background ttg belog nie

..telah selamat dilahirkan pada 12 APRIL 2010..dengan bantuan seorg bidan yg diberi nama IEDA AL-HABSYI..(bro ben ade jelajah blog ieda ni dlm segmen JELAJAH BLOG IBU)..byk2 terima kasih+tq utk IEDA my schoolmate,kerana dia lah sumber inspirasi pertama utk teman menjelajahi dunia blogging nie..jasamu dikenang..yg lebih penting,teman taw ttg kewujudan BRO BEN pun melalui IEDA AL-HABSYI..actually utk pengetahuan BRO BEN,lahirnya blog nie atas dasar minat nk share something ngn sesape je sudi nk share..bak org kata,sharing is caring..teman nie jenis yg xberapa cerdik klu nk luahkn pe2 secara live..so,teman jadikn blog nie tempat utk teman nk luah@crita ape2 je..disebabkan blog teman ni masih kategori baby blom abis pantang lg,so mmg byk benda yg teman xtaw..tp skrg nie teman tgh berusaha gigih utk belajo utk jadi seorg blogger yg disegani..insyallah.. "

Warna merah jugak blog dia yer .. hhehe..Pada aku blog dia , takde masalah .. entri pun , ada info dan ada jalan cerita ..tak la boring .. Ada harapan maju blog ni... kena rajin !! Usaha tangga kejayaan ...

Semoga berjaya FAIZAL..!! pd yang berminat nak jelajah blognya , joomm >> Moh Dengo Weih

BEN ASHAARI bebel dahh..

Hurm ... aku seorang blogger .. seperti mana korang .. menulis blog untuk suka suka ( yeker ?? ) .. Seperti aku pernah beritahu dulu , berapa keratkah orang membuat blog sekadar suka suka ?? Tak yah bagi jawapan .. Tengok blog sendiri pastu cermin muka tu ... Tanya pada diri sendiri ... Jawapan di mulut belum sama dengan dihati ..

Aku , dari seorang blogger yang baru dilahirkan .. ke merangkak ... Belum masih mampu berdiri apatah lagi berjalan .. Macam macam aku lakukan untuk merangkak .. tapi belum sampai tahap 'merayu' .. dan jauh sekali mengampu !

Dari 1 online sehingga pernah mencecah 1000 online , aku masih lagi merangkak .. Bangga diri ? Untuk apa ? Aku terus terang disini .. Apa yang aku kejar ?? $$ .. masih terlalu jauh untuk membuatkan aku kata , aku hidup atas duit blog ! Jadi untuk apakah ?? Popular ?? Takat popular sesama sendiri ?? Hahaha.. POPULAR KAMPUNG namanya ... Bukan aku ... jadi untuk apa ?

Aku nak kejar ranking !! Dari dulu aku mmg giler kejar ranking .. Kenapa ??? Sebab aku nak buktikan AKU BOLEH dan AKU MAMPU ! Kalau Datuk LEE CHONG WEI mampu jadi juara dunia dan juara ALL ENGLAND dan sedang mengejar JUARA OLIMPIK dengah usaha yang gigih , kenapa aku tak boleh ? Ni cuma sekadar blog !!! Aku tak perlu pegang raket dan berdiri di dalam gelanggang pun .. Aku hanya perlu menulis dari hari ke sehari ... Dan yang aku tulis tu adalah dari karya aku sendiri ! Aku tak petik idea sapa sapa yer ..Jadi aku patut berbangga !!

Aku dah berjaya membuktikannya dan skang aku nak kembali perlahan ... Aku dah buktikan pada korang yang aku mampu buat dalam tempoh kurang setahun !!! Kalau aku mampu , korang apatah lagi kan .. blog yang penuh info , idea , kreatif dan cantik ..

Sejak dulu lagi aku buat blog , aku jarang membalas komen... Bukan di blog saja malah dia FACEBOOK .. kenapa ? Mereka mengomen atas entri yang aku buat.. ibarat satu kesimpulan yang mereka buat kecuali jika mereka menanyakan soalan .. jika berkesempatan , maka aku balas .. jika tidak , aku minta mereka add aku di YM .. Senang nak menjelaskan ..

Award dan sebagainya ... Dulu aku rajin membalas award sebab aku ada masa .. Skang ? Dengan masa yang ada ala ala gitu je ditambahkan lagi dengan JELAJAH aku ... membuatkan aku susah nak melakukannya lagi ...

Blogwalking ... g ke blog blog .. ermm .. aku tetap masuk blog blog yang baru ... aku susah nak masuk blog yang dh femes ames ni kecuali blog yang aku kenal dari aku 'kecik' dulu ... Aku suka masuk blog baru baru ni sebab mereka mempunyai idea idea yang menarik ..cerita cerita yang best ... tapi susah untuk aku tinggalkan komen .. Dari dulu mmg gitu aku .. gemar membaca , melihat tapi susah nak amik nota ... Gemar ingat jer ..

Hurm ... aku masih seperti dulu .. Aku bukan gile glamour .. bukan gila pangkat .. dan bukan giler $$ .. Aku gemar mengkaji dan berkongsi !! Bukan nak kaya sorang sorang yer ... Berapa ramai blogger yang bagi tips up kan trafik dengan penuh kejujuran ??? heh.. Korang tanya NABIL RAJA LAWAK sendiri ... nanti dia kata pe ???

Kepada blogger blogger baru .. jgn mudah terasa hati dengan pencapaian blogger blogger lain .. Amik yang positif.. jadikan cabaran bukan berdengki .. Satu hari nanti bila korang dah tau rahsia kejayaan , korang pasti akan jadi macam blogger yang dikatakan 'popular ' tu ..

Percayalah .. kerana aku dulu di tempat korang .. kutuk blogger popular .. perli mereka ..sekarang ? Aku memahami apa yang mereka rasa .. Tidak mudah memuaskan hati semua orang !!!!!! Apa yang boleh aku buat ...

Aku terus berblog dengan ikhlas .. IKHLAS kah ?? Lu pk la sendiri BEN ASHAARI ..

Jelajah Blog : Unforgettable Memories

Fuh.. pink color lagi ... asal pink mesti perempuan .. ermm .. aku pun nak tukar gak ar .. bleh ?

Blog milik FEEQA ni dan dilahirkan pada 2008 ... blog dia laaa yang lahir 2008 ... tapi baru je aktif ... ermm..kira dah berjalan la ni yer .. hehe .. bagus bagus ..

Menurutnya , dah mcm mcm nama dia beri pada blog ni dan yang ni la paling melekat jiwa dia .. Takpe..jgn letak nama JIWA MOHAN dah yer..hehe

" Blog nie berbicara *ewah* memang about saya,kawasan sekitar saya dari unversiti life sampai jiwa kacau saya hehe kadang-kadang ada gak buat entry yang lain selain personal tak banyak lagi tapi saya akan share apa yang saya tahu dekat ramai org nak tahu lagi kena la jenguk. " katanya laaa.. Bukan kata aku tauuu ..

Berkenaan dengan blognya .. ermm.. Terlalu simple... mungkin orangnya simple dan tak suka kalut kalut ni.. hehe..kan kan ? Aku takde apa nak komen pada blognya ... bagi aku .. ok jer ... Mata korang lak camana ? Jomm g tengok dan jelajah sama sama >> Unforgettable Memories

Penerangan Mengenai Kategori Blog Anda

Heheh..ramai yang mungkin tk faham simbolik yang aku buat pada entri ni semalam .. sila rujuk sini ..

OK..aku beri maksudnya pada pandangan peribadi aku ..

Heheh.. ramai ingat aku letak ni sebab 'tuuu ' .. tapi sebenarnya maksud aku .. blogger ni jenis takde otak punya .. jenis buat blog menciplak entri entri blogger lain .. kemudian beritahu entri tu milik dia ... otak ngan mulut dia sama jeee ..

Heheh.. yang ni .. blog dia biasa biasa jeee .. Tapi ramai anggap blog dia 'merbahaya' kerana memiliki idea idea yang bernas , logik dan menarik .. jadi blogger lain anggap dia 'jerung' dalam dunia blogging ni .. contoh ??? heheh... ada laaa.. korang bagi contoh sendiri ..

hahahha .. ni lak ...blogger blogger yang suka cari pasal .. sukaa je mengutuk , mengeji atau provok blogger blogger lain .. kadang kadang suka cerita yang boleh buat pembaca nak jeee 'terajang' dia ... hehhe

Ni lak ? hahaha .. blogger blogger yang suka buat entri ' double meaning ' .. tujuan tidak lain tidak bukan adalah untuk menarik masuk pembaca ( trafik ) .. hehe..bijak bijak ..

Ni mudah je... Blogger yang masih rasa blog dia 'baby' lagi ..segan nak keluar dari 'pasu' dia ..dok main area area tu jer .. hehehe

Haaaaaaaaaaaaaa.. ni blog blog yang penuh dengan INFO / MAKLUMAT.. gaya yang agak selamba walaupun ramai blogger anggap dia otai gitu .. hehehe ... cool..

Ni ?? Blog yang sarat dengan widget .. berat nak loading gitu .. sapa punya ek ??

Jadi yang mana satukan anda sekarang ??? Aku ? Biarlah baby blog jer .. hehehe.. malu la aiiii

G Melancong jugak aku akhirnya ..

Akhirnya tercapai hajat nak g melancong .. tu pun setelah mengetahui adik laki aku sekeluarga g bercuti ke Australia ... huh..

Aku pergi bercuti ni pun sebab nak hadir majlis kenduri sepupu aku .. Maka pergilah aku ngan wife ... Parents aku belum g lagi... diorng bertolak lewat dan lagi pun diorg tido umah adik beradik mak aku .. Ok la kan .. Aku ngan wife tido kat hotel ..

Kat hotel tu ada pakej aktiviti yang menarik .. Paling best ? Perghh... Dari atas bangunan hotel tu boleh menikmati panorama hijau , gunung ganang serta sungai yang membiru .. perghh.. nyaman giler ...

Aku boleh nampak orang bermain paragliding , payung terjun , sky diving dan paling best sekali ... haaa .. yang ni aku nak sertai tapi takut ..Aku hanya mampu amik gambar ... Menaiki burung helang raksasa ... perghhh.. dasat siutttt...

Kat hotel tu ada kolam renang yang amat menakjubkan kecantikkannya .. Parents aku sampai lewat malam dan menginap umah pakcik aku yang berada tak jauh dari situ .. hehehe.. apartment biasa biasa je.. Kejam kan .. hehehe ..

Dewan majlis perkahwinan tu tak jauh dari hotel .. leh nampak ... tak pe la..tu kemudian leh g .. Aku nak try gak naik burung tu sebelum aku balik ... Maka aku pun g la tempat aktiviti tu diadakan ..

Tiba-tiba aku teringat sesuatu .. Aku terkejut .. Aku tengok jam .. Hah ???? 6.45 pagi ! Mampus aku lewat !!!!

Psstt....

Alamak..... aku lambat ..kekeke..baru nak g kije..ni kat umah lagi .. nanti aku cite nape aku lambat ..waaaaaa

Tertidur Aku ...Haihh

Penat tengok komputer .. penat ulang alik g opis .. penat workout .. membuatkan aku sampai sampai rumah ... tgk tv.. ngan tak salin baju ... terlena terus depan tv .. Sedar sedar... wife pun tidur ngan tak tukar baju... nasib baik dah mandi ..

Ingat nak sekadar lelapkan mata .. Terjaga .. tengok jam .. baru 10.30 ... Usung beg naik atas .. kuarkan laptop ... baring atas katil .. on laptop... bukak .. masuk password ... connect ... hah ???? kul 1.30 pagi dahhhh ??? Waaa .. aku rugi banyak jam .. huk huk ...


Begitulah masa penting bagi aku ... Satu jam boleh dapat beratus unique ... ermmm ... buat masa sekarang masa penting bagi aku ... Bukan masa untuk main main .. Untuk mengejar hasrat aku , masa memainkan peranan penting ... pengorbanan.. aku bukan sekadar berangan angan kosong .. Ini adalah suatu bidang yang aku minat ... dari kecik sampai ke sekarang , menulis adalah minat aku ..

Hurmm ...rugi rugi ...tapi bagus gak .. fresh skit badan .. hehehe .. baju batik tak iron lagi nih .. mintak iron man tulung iron bleh ???
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI