Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 7 Mei 2010

Aku Rasa Cam Tak G Je Gath Tu Nanti ...

Erm ... ada seteru aku lak kat sana ... boleh buat jiwa kacau nanti ... maka aku berfikir semula samada aku nak turun ke tak nanti ..

Lepas aku tengok senarai yang dikeluarkan , ilang terus minat aku bila nampak ada dua orang tu .. Haih.. Mula mula aku berminat giler babas memandangkan dah dekat ngan aku .. Tapi tadi g tengok kat FORUM GB .. hurm ... kensel la ...

Bukan pe ... kalau turun pun wat sakit hati je kan ... baik duk je rumah .. mop umah ... kalau rasa nak singgah umah aku , meh ar .. hahaha ..dijemput .. 10 minit je dari situ .. tapi kalau nak turun ke sana , kena pikir masak masak ... bukan benci cuma malas nak sakit hati kan ... walaupun niat tu baik tapi biasa la ..aku kan manusia biasa ..tak benci pon cuma tak nak himpun dosa dok mengutuk dalam hati ... biarlah aku terjun dengan labu aku tu jer .. lagi pun aku dah tua .. kan kan ..

Biarlah blogger cam aku ni main air tepi pantai jer .. dapat basah sikit skit dah la kan .. hehe

Mana Tiket Erl Aku ??

Sampai kat stsn BANDAR TASIK SELATAN , aku berjalan dengan selambanyer sbb aku tau ERL baru je terlepas.. ada lagi setengah jam ... cool bebeh ..

Sampai depan pintu automatik tu , aku kuarkan beg duit aku .. mencari mana tiket ERL aku .. Uik... Takde?? ah sudah ... ..korek sana sini .. pun takde ... takkan dalam beg ? Tak penah aku buh dalam beg ... takkan nak beli baru kot .. mana bisa...RM5.30 tuuu ... duit gak .. seminggu tunggu nuffnang baru dapat tu.. hahaha

Korek punya korek .. Aku cuma mengimbas kembali saat saat pagi tadi aku g kerja .. Hurmm .. hurmmm..Haaaaaaaaaaaaaaaaa... patut laaaaa .. haih..betul la kata aku tadi .. tua dah aku ni ... Pagi tadi mana aku naik ERL ... Aku tido kat Cheras. .. aku naik lrt jer laaaa... haiyaaa ... bikin panas looo ini olanggg... Jadi ..beli je la kan .. hahahaha..

Oh yang .. tadi ada dua pertanyaan berkaitan dengan JELAJAH .. Berapa lama masa yang diambil untuk buat jelajah ek ??? Jawapan , takde ... aku buat bergantung pada keadaan dan mood aku ... Dan skang aku buat , sehari 5 kali jer .. atau 4 .. tamo banyak banyak .. nanti orang bosan baca ...

Dan satu lagi ialah ucapan terima kasih dari DYA .. "sama sama... naik erl visitors ? baguih baguih..terima kasih kawan kawan "

Berkaitan dengan komen .. ada kawan tanya camana nak buat pasal komen tu .. boleh ke blog MSUEROOMZ ... Sila tengok di blog list MERAH ..macam macam ada dia ajar kat sana ..

OK.. nak naik dah .. daaaaa ...

Projek Esok ...

Ermm..ada kawan di FB ajak ke Subang Avenue .. Dia baru launching salun kecantikan .. saja ajak aku pastu nak pomot skit skit dalam blog .. Nak gak g tapi tu la..petang ada majlis harijadi anak buah kesayangan aku ni ..

Malam , g tengok IRON MAN ..ikutkan malam ni nak tengok tapi tiket abis .. Adeh ... So malam ni nak wat apa ek ... Hurm... tgk tv ? Sah sah terlena... Blogging ? Cam mula nak muak je ni ..hahahaha... layan katun je la...

Ahad.. apa plan ....ada ni.. aku lupa... apa ekkk ....come on ... Ahad Ahad Ahad... cepat cepat ...adehh... haaaa.... basuh keta ..iron baju ... lepak umah la jawabnyer ek ... Tak mungkin ... ada nih .. haih .. lupa lupa ..adoii.. makin tue aku nehhh ...

Ada sapa sapa nak aku pomot bisnis diorng ke ? Sementara free .. haaa..nanti aku mula kenakan bayaran .. mahai wooo .. hahahah

Dah Dapat Kembali Status : Glitterati

Hurm... lepas buang semua iklan dalam blog aku kecuali NUFF , maka aku dapat kembali status GELI GELI aku tu haa... 2 hari .. ermm...

Semalam , aku letak kod GOOGLE ANALYTICS ... saja nak tengok apa cita blog aku tu kan .. ermm.. maka ni je la hasilnya ... Dari 4hb - 6 hb May 2010 ... Camana ek aku nak tingkatkan lagi .. Haih... pk BEN pk ... jgn harap kat orang .. heehhe..


Nikmat 5 Minit , Azab Pastu

Hahahha.. lawak betul aku baca kisah ni .. Camana budak sekolah leh wat kije gini ? Dah la sama sama ponteng sekolah .. Pastu g bantai buat projek dalam tandas awam ?

Yang bestnya , pastu budak perempuan tu g repot polis .. Tak pasal pasal budak laki tu kena tuduh rogol !! Rogol beb .. kes berat tu .. ada rekod jenayah ..tak pasal pasal masa depan hancur .. Yang budak perempuan tu , ilang dara je... kot nak pulih dara leh g jumpa TOK MOH yang tadi tu ..

Nape la diorg g ponteng sekolah kan ? Kita yang tua tua ni rindu je nak kembali ke sekolah .. jumpa teman teman lama .. rindu kan ? Diorg ni mangkuk plastik tul ... nanti dah tua baru nak tubuh group kat FB .. nak cari rakan rakan sekolah dulu ... adehh .. yang ada skang tak nak hargai ... monteng ..huh.. aku tak penah monteng sekolah wooo sungguh pun aku nakal... Er.. ada sekali ... hari terakhir sekolah .. Lepas SPM .. Aku teringin nak rasa camana panjat pagar .. hahaha .. tu pun lagi 1 jam nak abis sekolah ... hahaha.. tak feel langsung !

Skang ni sapa susah ? Dah la buat projek dalam tandas yang mana kuman H1N1 , cacing kerawit , 'kuih-muih' yang timbul dipermukaan mangkuk tandas dan banyak lagi laaaa ... ada selera ekk ??

ADeh .. ok ok ... nak baca kan ?? jom jom >> PROJEK

Jom Ngendap Bini Aku Buat Projek Ngan Pakwe Dia

" Jom jom ... Panggil satu kampung semua turun .. Jangan lupa AJK Masjid sekali tau ... Best ni .. kot kot leh rakam adegan apa apa yg menarik ... Mana tau kann ?? "

Adeh .. tu laaa yg terjadi pada zaman skang ... Bukan nak cegah tapi nak 'bunuh' terus ! Bukankah lebik baik cegah ? Ni kalau boleh nak bukak aib terus ... Kalau seorang isteri berlaku curang dengan membawa balik teman lelaki dia ke rumah , adakah perlu panggil semua orang g tangkap ?

Satu soalan .. sapa yang malu sebenarnya ? Adakah diorg akan kata .. perempuan tu atau isteri si polan tu ... Dua dua malu kan ?? Kenapa tak g je masuk rumah ... selesaikan secara orang dewasa .. bawak je kes tu ke mahkamah syariah .. Hurm ..

Mesti ada yang cakap , ele .. Ben ni pandai je cakap ... Hurm ... fikirlah sendiri .. pekung sapa yang sebenarnya terbuka ? Allah itu wujud ... Percayalah ... lambat laun ada balasannya ...

OPs.. lupa lak.. kalau nak tau kes apa .. jom >> CARI PASAL

TAHUKAH ANDA ASAL LAGU "SELAMAT HARIJADI"

Lagu ucapan selamat menyambut harijadi "Happy Birthday To You" telah menjadi lagu yang paling popular di dunia, dinyanyikan berjuta kali oleh berjuta -juta orang. Setiap saat dan setiap detik di mana-mana pelusuk dunia pasti ada yang menyanyikan lagu ini bagi meraikan ulangtahun kelahiran seseorang.

Semua golongan tidak kira yang dewasa, remaja mahupun kanak -kanak seawal usia setahun tahu menyanyikannya, atau sekurang -kurangnya mampu mengikut melodinya.

Masing-masing dapat merasai keistimewaan lagu ini apabila dinyanyikan kepada mereka setahun sekali. Namun tahukah anda, bilakah lagu "paling popular di dunia," sepanjang zaman ini dicipta? Dan siapakah penciptanya

Happy birthday to you
Happy birthday to you
Happy birthday to ....................
Happy birthday to you

Lagu asal "Happy Birthday to You" dikatakan telah dicipta oleh dua orang adik - beradik, Mildred J. Hill, seorang guru di Kentucky Experimental Kindergarten, di Louisville dan Dr. Patty Smith Hill, pengetua di sekolah yang sama. Melodinya dicipta oleh Mildred sementara lirik asalnya ditulis oleh Patty, bertajuk "Good Morning To All." Lagu "Good Morning To All" dicipta sebagai lagu kanak -kanak dan telah diterbtikan dalam koleksi "Song Stories of the Kindergarten" pada tahun 1893.

31 tahun kemudian, setelah Dr. Patty Smith Hill menjadi Ketua Jabatan Pendidikan Taman Didikan Kanak-kanak di Kolej Guru Universiti Columbia, seorang lelaki bernama Robert H. Coleman telah menerbitkan lagu tersebut tanpa meminta kebenaran daripada kedua beradik tersebut.

Malah dia telah membuat versi baru dengan menukarkan lirik asalnya, "Good Morning to All", kepada "Happy Birthday to You." Lagu versi Coleman dengan lirik baru telah menjadi kan lagu tersebut popular dan sekaligus menenggelamkan versi pertama ciptaan adik -beradik Hill.

Setelah Mildred meninggal dunia pada 1916, Patty, bersama adiknya yang ketiga, bernama Jessica, mengambil tindakan mahkamah terhadap Coleman. Kedua beradik ini telah berjaya membuktikan yang melodi lagu tersebut adalah milik mereka. Disebabkan lagu tersebut telah disahkan secara undang -undang milik keluarga Hill, ia berhak untuk diberikan royalti apabila dinyanyikan untuk tujuan komersil.

Hakcipta yang pertama terhadap lagu ini telah dikeluarkan pada 1935 (selepas tuntutan mahkamah oleh Patty dan Jessica). Pada tahun 1988, Birch Tree Group, Ltd. telah menjual hak lagu tersebut kepada Warner Communications (bersama aset lainnya) dengan anggaran $25 juta. Dalam tahun 80an, lagu "Happy Birthday to You" dipercayai telah mengumpulkan sekitar $1 juta dalam bentuk royalti tahunan.

sumber : MBSSKL

GENGBLOGGER : Dimanakah Kong ??


Hehehhe.. mana la satu si kong ni eh ? Laki atau perempuan ?

Penyakit Lebih Merbahaya Dari H1N1

H1N1 semakin merebak di negara kita walaupun dikatakan terkawal ... Selepas ini dijangka akan datang semula sejenis penyakit yang dikatakan lebih merbahaya dari H1N1.. Kalau dulu ia menyerang satu jenis jantina yakni lelaki tapi kali ni perempuan mahupun bukan kedua dua pun boleh terkena ..

Kesan jangka pendek ... pesakit boleh dibuang kerja ... atau ditangkap dek polis ... Setakat ni tiada rawatan untuk penyakit tersebut .. Ia akan hilang sendiri selepas 2-3 bulan ... Simptom penyakit ni ? Hurmmm ... senantiasa letih di pejabat atau di kelas ..mudah dapat kencing manis , darah tinggi ... Sakit tekak dan batuk ... Sering berkhayal !

Banyak kes kematian direkodkan disebabkan penyakit ini .. Hanya satu je cara rawatan terbaik tetapi ramai tidak akan mempersetujuinya .. Pasti dibentangkan di dewan parlimen bagi mendapat kata putus ..

Haih ... Bersedia je lah .. aku sendiri dah amik langkah berjaga jaga.. aku takut dijangkitinya ... Tamo tamo tamo ... cukup lah sekali aku kena dulu .. amat terseksa rasanya .. haihhh ..

Wallahualam ...

Bila Wanita Sesama Wanita Membicarakan Soal Seks

Huhuhu .. camana gamaknya ekk ?? Terpk gak .. aku terdengar la mek mek kat depan ni dok bercerita pasal kes rogol yang mana aku rasa rogol rela kot ... hahaha ..

Tapi aku dengar pun suam suam kuku gitu.. malas nak dengar clear clear ... hahaha.. Kalau lelaki la..cerita bab seks ... pergh.. nak tau ke ? Tak yah la.. kang korang pandang serong bila nampak lelaki dok beramai ramai melepak sambil menjeling kat korang ... hahaha... jadi topik la tu ..

Adakah perempuan membincangkan soal seks sesama mereka ? Setahu aku la.. yang dah kawin ni open skit sesama mereka.. yg belum kawin ni , selalunya akan diakhirnya ' muka toya " atau "eeeeee" ... kan kan ..

Kalau lelaki .. takkan keluar perkataan 'eeeee ' tu tapi ' waaaaaaaa ' atau 'hurmmm '' ... yang bunyi ' hurmm' ni bahayaaa... silap silap dipraktikalnya nanti wooo ... Sbb tu aku rasa , toksah la ajar anak anak kecik ni bab seks lagi .. ajar je soal hukum hukum agama .. kasi takut skit kat Akhirat ..kan kan ...

Ada perempuan rela lagi belajar masa kawin .. suh suami je ajar .. kan kan ..Tapi kan .. adakah lelaki akan pelik jika perempuan yang dikatakan anak dara tu tiba tiba 'teror' lak bab ni ?? Kalau aku ? hahaha.. mesti la pelik kan ... lalalalala


Jelajah Blog IBU : Cerita Hidup Ku

Pemilik blog ni mengelarkan dirinya SUE .. Nama betui dia mesti SURIATI kan .. hehe..teror tk ?

" Sebenarnya Blog CeRiTa HiDuPkU ini dihasilkan pada 19 March 2009...maknanye baru setahun jagung jer usia blog nie...tapi entry telah mencecah ke angka 200 lebih...kira oklah kan En.BA? hehe

Blog nie sue buat masa sue mengandungkan anak sue yg kedua...waktu tu perut dh mmg sarat sebab menunggu hari jer nak bersalin...blog nie mengisahkan cerita tentang diri sendiri, asben, dan anak2...buat pengetahuan En.BA...sue ade sepasang anak yg comel...hehe...yang pertama lelaki. berusia 4 tahun..yang kedua perempuan baru berusia 1 tahun...kedua2 nye dilahirkan dalam bulan APRIL...blog ini berkisar tentang cerita hidup sue sehari2... perkembangan anak2...dan terdapat juga info berguna untuk dikongsi bersama..."

Komen ? Blog ok ....cerita ok.. satu je tak ok .. Bila dah blog gini , tak ramai masuk baca , adalah satu kerugian bagi kita.. nanti dia patah semangat .. tamo dah menulis..kita hilang sorang blogger ..hurm..

Jadi .. apa kata kita naikkan semangat dia ... yearghhh .. jomm >> CERITA HIDUPKU

Jelajah Blog : Kata Si KiLa

Sangat simple .... tapi cute .. comel pun ...gitu gituuu ... Sat..jemput makan ....jelajah sambil makan wess.. hahaha

Nama Blogger , KILA ..umur 21 .Asal JB , tinggal Perak .. Jgn tanya nape.. baca sendiri je nanti ... Dah berkahwin ? tu rahsia .. kenapa ? Sbb awek cun ....er... er.. ala..korang baca la sendiri nanti.. aku komen lebih lak nanti kata aku yang gatai...hehe..dengeres tuh..

Komen terhadap blog ? Layout simple..tak de yang semak ..Entri ?? Entri orang muda kan.. gitu gitu laaaa ... korang yang muda bleh la layan..cam aku ni ? Boleh je baca ..jiwa muda gitu .. hehee..

Ok .. citer banyak tamoo .. jom kita g jelajah >> KATA SI KILA

Pulih Dara ?? Wow wweeee ... Apa Kes Daaa

Pagi tadi , dalam perjalanan ke LRT Cheras , aku pasti akan menjengok sebentar kat auntie yg jual suratkhabar di kaki lima stsn tu ..

Tajuk utamanya salah satu surat khabar tu membuatkan aku tersenyum sinis ... Apa punya 'ngong' leh tertipu ngan Tok Moh ni ? Sampai sampai ofis , aku bukak web onlinenya.. .takde lagi.. tak update lagi.. tak pe la..tunggu... Dalam kul 930 pagi .. dah update.. maka aku pun baca laa...

Hadoiiii... Tu laaaa... dulu buat , kira sedap jer .. bila dah gasak abis baru nak nyesal ? Baru nak pulih dara ?? Apa kes ? Haa.. Takut bakal suami tau ker ??? Eloo .. kalau ada dara pun , ingat lelaki tak tau ke 'awak' tu ada pengalaman ke tak ? Lelaki boleh tau , tahu tak !

Anak dara ni ... kalau benar benar dara .. korang cakap ngan dia pun dah 'merah' muka dia ... nak bertentang mata pun dia segan .. silap silap kalau bertentang mata , dia leh pengsan woo.. sebab terlalu malu ... ni baru betul punya anak dara tak penah jumpa lelaki ...

Kalau yang anak dara tapi dah biasa ngan lelaki tu , lain lak ragamnya .. tu kena buat entri khas..tak leh cita sini ... hahahaha.. lari tajuk dah ..

Haaa .. pasal kes tu .. tak ke pasal pasal diorg kena rogol dek TOK MOH berumur 19 tahun !! Dimanalah akal diorg ni ?? Toksah la beria pulih dara .. pulihkan diri tu haaa ... bertaubat .. mintak ampun pada Allah .. Bab dara ni , kalau dah benar benar insaf , mana mana lelaki akan terima .. kalau tak nak terima pun , terima je la hakikat bahawa itulah namanya tiada jodoh ...

Zaman sekarang ni ramai dah lelaki tak kisah pasal dara atau tidak .. yang penting ..apa ?? tu korang kena tanya lelaki sendiri ... Aku ??? Kawin dah ... hahaha .. Kalau tanya aku pentingkah dara , maka jawapan aku ... ialah ... ;)

Nak baca kah berita tu ?? >> sini

Mudah Jer Lelaki Nak Nikah Lagi Kan ..

Wahai lelaki .. nak kawin lagi kah ? Maksud aku nak nikah lebih dari satu ?? Tak susah .. Mudah jer ... Undang -undang negara kita ni mewajibkan setiap lelaki yang ingin nikah lebih dari satu dapatkan persetujuan dari isterinya terlebih dahulu atau dari makhamah ..

Pernah satu kes aku dengar sendiri di mahkhamah syariah .. Ada sorang laki ni nak nikah lagi satu... Hakim tanya dia ... Ada berapa orang anak dia ada ?? Dia jawab , kalau tak silap aku .. 4 orang .. Hakim tanya nama setiap anaknya tu ... Dia jawab je la kan ... Kemudian Hakim tanya lagi ... setiap tarikh lahir setiap anaknya tu .. Hahahaha.. gagal beb... gagal.. camana nak kawin lain jikalau hal anak pun tak terjaga ???

Berbalik pada topik utama ... Lelaki beragama Islam di Malaysia ni tak susah nak nikah lebih dari satu ... lebih lebih lagi jenis yang berduit .. diorng bukan kisah sangat nak naik turun mahkamah ni .. asal hajat tercapai dah ler ... Nak nikah lagi , jom g Thailand... atau nikah kat sana ... Balik sini , g daftar... paling teruk pun kena denda je ..

Terbaru , Rita Rudaini dan pasangannya di denda cuma RM500 je beb.. RM500 ??? Jer ??? Ari tu .. Ahli parlimen tu kena berapa ? RM2000 ? Haih .. Kalau semurah gini , aku pun bleh je ... hehe..guwau jeee...

Bukan nak pertikaikan hukuman mahkamah , tapi patutnya dikaji semula ... Zaman sekrang ni RM500 ni cam RM5 bagi yang berduit .. Kasi upp lagii ... eheheh

Tapi denda yang terlalu ringan gini membuatkan para isteri tak senang duduk bila dengar suaminya outstation ke luar negara lebih lagi ke THAILAND ..heehhe .. kan kan ... Nak wat camana kan .. dah nasib badan ..

Best ke nikah dua tiga ni ????

Jelajah Blog : Waiting To Be Found

Fuhh...ni aku rasa blog ke 2 yg aku jumpa dalam bahasa English .. Dasat blog dia .. penceritaan dia pun bleh bagus bagus ...

Aku nak habaq nama pun dia dah habaq kat atas tu .. huhu .. Ni antara entri berkenaan Jelajah BEN ASHAARI yang lengkap yang mana aku tak yah nak susah susah geledah dah ..

Template , entri ... tak de masalah .. sejuk je blog dia ...tak yah beliakkan mata bila masuk blog dia yer... hehee

Pada yang berminat nak jelajah blog DYA .. Joomm >> Waiting To Be Found

Jelajah Blog : Standing In The Eyes Of The World

Pemilik blog Standing In The Eyes Of The World ni bernama YANGYUYU ..Toksah pelik.. ada sebab dia mintak dikenali begitu .. hehehe..

" Terjadinya blog ini adalah right after aku dpt kerja baru lepas quit jd auditor..Masa tu, aku macam ada byk masa untuk diri sendiri sejak join commercial, walaupun tugas berat sebagai accountant dan seorang isteri dan ibu..AKu mula menulis blog tentang peribadi sahaja, kemudian belajar2 buat duit guna blog..

Meniaga skit 2 aje..bukan susah pun, drpd aku spent time lama depan lappy ni chatting ngan kengkawan dan bersosial di fb, baik aku buat something kan..Jual ubat kurus, foot detox, jual umah lagi..hihi..Hasilnya, masa berharga tidak disia2kan begitu saja..
Dapat kumpul rakan blogging ialah satu kepuasan juga..Boleh share pelbagai rasa kan..
Cuma aku kdg2 confuse..aku tgk sesetengah blog tu, biasa jeh..penulisan pun biasa jeh..background hampeh..tapi pambaca ribu2..aku? nak capai 50 org sehari pun segan jeh..agaknya aku ni dah tua ke ben..hehe..
Bg la nasihat2 kat aku pasal blog aku ni..pasal background ke etc..header aku br je buang haritu..sebab rasa macam syoksendiri jeh..lenkali nak buat header macam ben punya lah, pilih satu warna..bubuh gambar tuan punya blog.. "

Begitulah petikan yang aku amik dari entri dia ... hehe..panjang lagi sebenarnya ..

Dengan berbekalkan pengalamannya , dia menghiaskan blognya dengan cukup simple... Mmg akauntan gini ek .. kemas gitu. cukup pentingkan ketelitian .. Maksud aku ialah , blognya mmg sedap mata memandang ..tak de perhiasan yang menyemakkan kepala ... Entri dia juga mmg best best .. Sesuai untuk ibu ibu dan juga bakal ibu ...

Kalau korang nk tau dengan lebih lanjut , jom jelajah blog >> Standing In The Eyes Of The World

Terima Kasih - MAT GEBU

Salam ,


Tempoh hari aku ada mengeluarkan entri berkenaan KELAB BLOGGER ... Alhamdulillah .. nampaknya ramai blogger berminat lebih lebih lagi blogger baby .. Ramai jugak blogger lama yang memberi support terhadap kelab itu ... Terima kasih ...

Tapi yang mencurik perhatian aku ialah MAT GEBU .. Aku bukan puji sebab dia blogger lama , tapi dari dulu dia memberi sokongan dengan mempromosi apa jua idea aku .. Dan yang terbaru adalah KELAB BLOGGER ..

Hurm ... aku bukan nak perli atau nak sindir mana mana blogger tapi ramai yang mengompangkan dirinya dengan menunjukkan $$ setiap kali dia dapat tapi bila aku ke 'rumahnya' , aku perhatikan .. apa sumbangan dia pada blogger baru ? Tarak ... Blog dia hanya dia saja .. Hehe.. Nak wat camana kan .. blog dia tapi jgn 'perli' blogger baru yang cuma tolong blogger lain yer ...

Pernah satu ketika aku ajak dia sekali dlm segmen aku .. Namun alasan dia sangat mendukacitakan aku ... Untuk pengetahuan 'anda' , AKU BUKAN BUTA IT ...Aku dah layan dunia teknologi ni sebelum ko 'abis tadika' lagi yer ... Tapi tak pe... aku bukan cari pasal pagi pagi , cuma sedih .. Mungkin dia pk aku nak curik trafik dia dan nak lambakkan kat blog aku ... Kalau begitulah cara pemikirannya , betullah kot .. tu ramai blogger yang aku promosi kehilangan abis semua trafik dia ... :) kan kan ... OK ..tamo gaduh gaduh .. tapi mmg nak 'panah' sekali dari ari tu dulu ... bila diberi alasan sebegitu rupa .. PEACE !

Yer , mungkin dia ada cara dia .. kan kan ... aku mungkin tak tau ... tapi jgn perbodohkan orang lain ..

Berbalik pada MAT GEBU , jutaan terima kasih pada anda .. Begitu juga pada blogger dan pembaca yang telah meramaikan KELAB BLOGGER .. Diharap kita semua dapat manfaat dari KELAB BLOGGER itu ... jommm makan nestummm...

Kenapa Perlu Berperang ?

Aku dok layan citer The Pasific kat Astro .. Kisah Perang Dunia ke 2 ... Amerika vs Jepun ... Amerika ni rajin betul kan ... Kat Eropah pun diaorg masuk campur .. kat Asia pun gitu .. bagus betul .. Sesuai tul jadi Polis Dunia ,, Konon je la tu .. diorang je yang betul ... orang lain semua salah ..

Bila aku tengok cerita ni , mmg la satu lakonan tapi andaikata satu kebenaran yang mana telah dialami oleh datuk nenek kita malah ada yang orang tua kita sendiri pun pernah menghadapi situasi ngeri ini , mmg amat menyedihkan ...

Yang kena tembak , ada keluarga .. Yang menembak pun ada keluarga .. Masing masing terpaksa mempertahankan diri dari dibunuh ... Haih... Ni semua gara gara politik .. kalau zaman Rasulullah S.A.W dulu adalah kerana ALLAH tapi sekarang semua kerana $$$ ..

Pelik betul la.. sampai tahap manakah diorg ni nak mengumpul kekayaan ? Yang ada pun sampai tak terbawak .. Tuuu .. yang dok kat atas tu .. dok sedap jeeee memerintah ... berapa banyak $$ ada tuu ?? Rakyat kena berjimat cermat .. diorng ? Disebabkan semua ni la negara boleh jadi porak peranda ... Tu contoh , negara jiran... Tak lama lagi huru hara tu ...

Kalaulah pemimpin kita ni tak berhati hati ... aku rasa boleh juga huru hara negara kita ni ... Entah ler .. kita ni dah terlalu selesa dengan keadaan kita skang .. Asal boleh bergerak ke sana ke mari tanpa rasa takut atau boleh makan bila bila saja , dah memadai .. Hurmm ... Tapi sampai bila kan ? Pemimpin kena lebih amanah dan jujur ... pada diri sendiri dan pada agama ... Kalau kedua dua ni boleh diorng buat , pada rakyat paling mudah ... kan kan ?

Dah ... jom tidur ... esok la sambung bebel .. citer ni tak abis lagi tapi mata aku 'abis' dah.. heheh..

p/s : tamo perang !!
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI