Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 10 Mei 2010

Wanita Dan Airmata

Awat laa perempuan mudah benar mengalirkan airmata ? Kerana hatinya yang mudah terusik ? Terlalu sensitifkah ? Aiseyman ... gembira , menangis... ketawa , pun kuar gak airmata ... sedih , laaagii jgn dicakap ... tu belum lagi kes kes haru ... skit skit airmata ..

Aku cakap ni sbb ramai lelaki boleh dikatakan ..ermmm.. nak kata boring tu tak ... nak kata tensen tu tak .. tapi cam .. er..camana nak sebut ek.. gelihati ? tak gak ... skit je ada gelihat lebih lagi bila tang teriak tengok cita sedih ... Cita melayu dia bantai nangis ... cita hindustan pon gitu .. skang ni lak dok giler citer Korea dan Jepun ... Adoi.. tu kat opis tuuuu .. skit skit jepun korea ... Tapi aku tak nafikan la..citer diorg tu best ... menusuk kalbu.. hahaha .. tapi kot ye pun tak yah la teriaaakkkk .. penat weh nak pujuk... hahaha ...

Tu bab cerita /movie .. kalau bab gaduh ngan laki / bf ? fuhh .. sah sah kuar airmata .. kalau kuar airmata , tewas lelaki ... kalau lelaki kuarkan airmata? Mau dibantainya gelak lakkk... Ini tak adiiill !! ... Air mata merupakan senjata orang perempuan .. tak aci tul...

Haa.. aku tau .. hanya satu bab je diorng ni takkan kuar airmata !! Terjegil bijik mata lagi ada laaa... bab gossip weh ... perghhh ...dasat ... abis semua tangan tu ke kiri kanan .. ngan kepala kepala geleng sana sini .. tu belum bab mulut ternganga .. melopong gitu dengar cerita padahal dah berkali dia dengar .. saja nak kasi feel ... ahahhaha .. .adehhh ..jgn marah aaaa ...

Akhir kata ... sebenarnya lelaki suka perempuan cepat kuar air mata lebih lagi yang dok bercinta .. masa ni la dapat pujuk awek dia tu kan ... kalau yang dah kawin ... lalalala.. no komen ... tau tau , hujung bulan period tak datang ... hahahaha... lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Blogger PILIHAN BEN ASHAARI Malam Ini .. Siapakah ??

Hehehe.. lama dah aku perhatikan kesungguhan dia dalam dunia blog ni .... tak mengharapkan $$ dari iklan sebab dia mempunyai bisnisnya sendiri ... Dalam ramai ramai pembaca aku , yang aku tahu hanya dia saja bergiat cergas dalam bidang ini .. maka aku pilih dia untuk kategori BLOGGER PILIHAN BEN ASHAARI untuk Malam ini ...

Tahniah buat anda .. Teruskan usaha anda itu .. Semoga kita sama sama berjaya dalam bidang yang diceburi !!

Nak sambung balik tengok citer korea .. last cd neh .. wife dah habiskan satu kotak tisu .. aku dok bantai sakat dia je.. hahahaha

Jelajah Blog : Zala Wajik Blog

Satu satunyer blog akan aku jelajah malam ni ... Kenapa ? Dia nak tau samada benarkah jelajah aku ini membawa trafik kepada blognya ? Em.. aku pun tak pasti sebenarnya .. Aku tak tau pun .. aku cuma buat entry... tu je ..selebihnya .. terpulang pada rakan rakan blogger dan pembaca yang yang g jelajah sendiri ...

Aku takde apa sangat la nak komen blog dia sebab dia tak suruh pon komen .. cuma dia nak tau benarkah JELAJAH BLOG ni memberi kesan terhadap blog blog yang meminta dijelajah .. Ermm ... Tak caya ? Apa kata korang g baca sendiri entrinya .. hehee.. aku tamo komen lebih lebih .. nanti ada gak yang terasa .. kan kan ..


Jom kita g jelajah blognya dan korang bagi la satu suprise untuknya .. ;) Jooooooommmmm >> ZALA WAJIK BLOG

Kenapa Aku Tergila Cari Trafik ?

Hurm... dari mula aku ada blog , perkara pertama yang ada dalam kepala aku .. " ada ke orang nak baca blog aku ni ? " .. "Bagaimana aku nak 'jual' blog aku ni pada orang agar semua orang tahu akan kewujudan blog aku ni ? " ... dan " Bagaimana aku nak bagi naik blog aku ?"

Aku tak risaukan kandungan entri aku kerana aku tau aku ada banyak idea untuk berbicara .. Walaupun pada zahirnya aku ni seorang pendiam tapi dalam dunia maya aku seolah olah banyak mulut .. Disebabkan itulah aku senantiasa penuh dengan idea.. Diam tapi otak bergerak mencari idea..

Bila aku dah ada trafik/pembaca , maka aku akan menulis apa saja yang terbuku didalam hati aku .. Baru terasa keseronokkannya .. Bagi $$ tu semua adalah rezeki .. Tak mengharap sangat .. Bagaimana aku nak cari trafik .. Aku akan cari kelemahan dan kelebihan di setiap blog .. aku masuk .. aku kaji .. cari apakah kelebihannya dan apakah kekurangannya ... Ada yang mempunyai ramai follower tapi kurang trafik .. kenapa ? heheh. sbb dia tak reti menggunakannya ... Ada yang kurang follower tapi tinggi trafik.. kenapa ? Haa... sebab dia bijak mencari pembaca .. mesti ada rahsia tersembunyi .. Jarang bloger akan ceritakan rahsianya .. kan kan ...

Aku ? Cuba tanya blogger blogger baru .. berapa ramai aku ceritakan bagimana nak up kan trafik malah siap beri lagi idea ... secara personally .. Malah aku tak kisah pun ada blogger yang menggunakan cara aku untuk segmen khas mereka .. Terpulang pada kreativiti masing masing .. Aku sediri .. ada la byk idea dalam kepala aku ni .. tunggu masa je nak keluarkan ...

Bukan berlagak ... tapi kena senantiasa berfikir .. bagi aku , baik aku jual nama dulu sebelum aku jual produk.. sebab tu aku bagi masa untuk aku mendaki .. aku tak target tahun ni .. aku target sekurangnya 2-3 tahun untuk mencipta nama dalam bidang ni .. bukan nak kejar populariti .. mencipta nama bermakna orang kenal BEN ASHAARI BLOG ..bukan kenal aku tau ... sebab tu aku nak tengok sekali aku bukak blog , pada stat counter aku tertera ribuan pengunjung ..

Hurm.. mmg cita cita besar ... tapi tak mustahil kan ? hehehhe ... Sekurang-kurangnya aku ada target ... dari dok kejar $$ yang tak tentu hala dia bagi.. jap awal jap tak ... Apa pun aku rasa setiap segmen aku berjaya mencipta sejarah tersendiri ... Dan yang terbaru segmen BLOG PILIHAN DAN BLOGGER PILIHAN telah juga mencipta kejayaan yang tak disangka .. Tak cayaa ?? Tanya sendiri DARKBATMAN dan JOEGRIMJOW ..

" LOL ben,
ku baru jenguk ni
(kelas kelas + nak exam)

check kat histats banyak gila datang dari sini link. ada segmen baru rupanya
thx u thx u "

Bukan bangga tapi satu kejayaan bagi aku ... Sambil aku menaip entri ..sambil aku mmembaca komen ..sambil aku berfikir ... ;) .. tapi aku tetap malu dengan 'blogger sejati ' .. kerana aku bukan bergelar blogger ...lagi ....

Sauna Bergerak ..

Fuhh... bukan senang nak dapat masuk bilik sauna yang bergerak dari satu tempat ke satu tempat .. Aku tak pasti la ari ni diaorg buat promosi ke apa cuma ramai je la tadi yang mencubanya .. Mmg berbaloi baloi la ... Aku sendiri abis keluar segala peluh ... Biasanya sauna gini ada la tempat tempat kesihatan atau gym .. tapi tak sangka rupanya ada juga tempat yang selalu aku g .. tengah promosi kot ...

Dalam kul 520 petang gitu aku balik ke Cheras .. Nak g gym.. tunggu punya tunggu datang la LRT ke SRI PETALING .. Masuk masuk je .. aku dah terasa lain .. nak keluar ke tak nak ni ? Kang sampai kat stsn berhampiran , aku turun je la ... Tu bisik hati aku .. Tapi bila sampai , aku tak turun gak .. hehehe.. malas lak rasanya ..

Orang makin ramai masuk .... keadaan dalam lrt , makin sesat ... Bau ? Jangan cita laaaa.. masuk budak sekolah , abisss .. macam bau ikan kering 20 tahun diperam... Sabar je laaa.... aku berdiri sambil baca suratkhabar .. peluh mula menitis .. Dalam hati dah start maki hamun pihak pengurusan .. camana leh biarkan gerabak LRT ni bergerak tanpa PENGHAWA DINGIN !! Ni buka kali pertama aku kena .... Nasib baik otw balik umah .. Kalau g kerja ? Tak ke badan bau baeekk punya .. dah la ngan peluh lagi .. huh ..

Sampai sampai LRT Cheras , lega yang teramat ... Namun tiada gak tindakan dari bahagian teknikal.. aku nampak ada sorang technician memberitahu pengawal keselamatan agar memberitahu pusat tentang masalah tu .. tapi tersengih jer pengawal keselamatan tu.. aku tengok sorang sorang keluar dengan muka macam kerang terdampar di pantai 3 hari 3 malam ... perghhh ... termasuk aku !!!

Blog Dan Blogger Pilihan BEN ASHAARI

Mulai hari ini .. aku wujudkan satu ruangan khas .. iaitu BLOG DAN BLOGGER PILIHAN BEN ASHAARI ...

Bagaimana aku memilih ? Berdasarkan apakah ? Apakah kriterianya ? Hehehe..

BLOG - tak kira kecil atau besar..baru atau kecil .. jika aku melihat potensi untuk maju maka aku akan memilihnya .. Kerajinan mengupdate juga aku amik kira.. Macam macam laa...

Tempohari aku buat yang header tu kan ? Tamoo .. tak best.. aku nak tukar ke segmen ni ..Sebelah siangnya adalah untuk BLOG PILIHAN manakal sebelah petang pula BLOGGER pilihan ..


BLOGGER PILIHAN - adalah berdasarkan kepada komen yang jujur dan berinfomasi ... Tak semestinya kerap mengomen akan dpt yer .. ;)

Rajin rajin la yer ... aku senantiasa memerhati walaupun tk membalas komen tersebut .... KOmen anda adalah rahsia ... Yeke ?? hehehe...

Utk FTN ... esok tetap aku naikkan seperti yang aku janjikan .. selepas tu aku akan memilihnya sendiri.. tak perlu buat entri ... hehehe ..

Okek ?? Faham ?? ..cunnnnnnnnn

Tak Perlu Rendah Diri ... Kita Serupa ..

Hurm... kau blogger .. aku blogger .. sama sama blogger ... Apa yang membezakan kita cumalah jantina... Dari sudut lain .. kita sama ... ko ada idea .. aku pun begitu juga ... Kenapa nak merendah diri ?

Teruk sangatkah sampai tak g ke blog orang ? Teruk sangatkah aku sampai tak g komen kat blog orang ? Aku masuk .. aku baca.. dari blog sekecil anak sampai ke bapak anak .. Cuma aku tak tinggal komen sebab aku rasa entri tu dah bagus dan ok . kecualilah jika memerlukan pendapat .. kalau aku rasa aku layak untuk memberi komen , maka aku berilah komen ..

Takkan la aku nak masuk ke blog orang lalu bagitau , " hye.. singgah sat ..." .. Takde kene mengena dengan tajuk entri dia ... Susah susah blogger tu kuarkan entri.. dia cari idea .. lalu datang blogger lain , drop komen tu je ??? Singgah je ? Bukan tak boleh .. boleh..buat je la..tapi jgn la terasa jika blogger tu tak balas komen tersebut ..

Cara aku mudah ... jika ada sebarang persoalan .. pertanyaan.. aku dh buat 'helpline' aku sendiri.. add je dalam YM ... BENASHAARI@YAHOO.COM .. tanya la kat situ .. tapi kalau nak aku berbalas dlm blog , mmg aku susah.. aku berjaga jaga ..kerana apa ? Kalau orang nka buat aniaya , diorng boleh print screen .. jadikan senjata ... Jadi kalau sebarang pertanyaan mengenai blog atau apa saja yang boleh aku bantu , maka cari je aku kat situ .. Jika pertanyaan biasa , aku jawab kat situ .. hurmm..

Tolonglah..jgn merendah diri .. aku bukan blogger popular atau blogger femes ames .. jauh sekali blogger yang berinfo .. aku sama je cam korang ..merangkak tak tentu hala lagi ... Toksah la terasa dengan aku .. Ampun maaf dari aku ...

Jelajah Blog : Simple But Perfect

Simple tapi Perfect .. pergh...sesuai gitu ... sedang menuju ke arah tuuu .. bukan aku .. tapi kita semua wehh !! Kena ada semangat gitu ... yakin kita boleh ! ..

Blog milik TAUFIK ni .. simple ..mengikut kreativiti dia ... Gaya milik dia ..hehehe.. cool .. Hurm .. aku rasa dia mmg menjadikan blog sebagai diari hidup dia ... kan kan ??

Memandangkan blog ni adalah hasil seni dia .. maka aku takde apa nak komen ... ;) teruskan berblog Taufik.. satu hari nanti aku harap ko boleh maju setapak lagi ke hadapan ... Rajin buat kajian mengenai blog ...

OK...ni blog baru ni... jom kita kasi dia semangat skit .. kitaaaaaaaaaaaaaaaa foollowww diaaa .. jommmm >> SIMPLE BUT PERFECT

Terima Kasih La Wehhhh ...

Pagi tadi .. di stsn ERL Putrajaya .. sewaktu aku dok beratur nak beli tiket ...kepanjangan org yang dok beratur tu boleh la tahan ... depan aku ni ada satu makcik .. kira ala ala auntie la gitu .. sebab bergaya skit .. hehe..

Aku terpandang kat lantai .. Erk.. ada duit wehhh ..RM10 ... aku tengok orang yang berdiri berdekatan dengan duit tu .. Seorang lelaki melayu lingkungan 40an .. dok tunggu tiket dia .. Makcik ni perasan .. terus tegur dia ...

" Enciiikkkk .. duit encik jatuh tuu " .. beritahu makcik tu dengan lembut jer ...

Lelaki tu dengan pantas tengok ke lantai ..

" Er .. er " .. dia terus amik duit tu lalu masukkan ke dalam kocek seluar dia ...

Tu jee ??? Takde ucapan terima kasih pun ?? Ler .... teruk punya org ! Harap je berjawatan ! Cait...

Kenapa Aku Berblog ???

Hehehe.. Kenapakah aku berblog ? Kerana duitkah ? Tentu sekali ..sapa tak nak duit mudah kan ? Dari aku jual burger tiap tiap malam , atau jadi pak guard part time mahupun jadi model , baik aku buat blog.. duk umah jer .. tak la wife risau aku g merendek mana mana kan..

Konsep blog aku mudah ... apa yang aku nak tulis / taip .. aku buat terus .. samada ada info atau tidak , biar je pembaca nilai .. janji apa yang terbuku dihati aku ni .. aku luahkan ... dari dok simpan pastu membebel kat wife mahupun kawan rapat .. baik aku bebel dalam ni..semua orang leh tau ..suka atau tidak , terpulang je la kan ..

Jadi skang , aku sedang mengejar satu lagi cita cita .. dulu aku kejar dari 10 naik ke 20.. dan skang 50 takde apa dah bagi aku .. aku nak kejar nombor ni .. tiap kali aku online .. mesti nak gini ...


Satu cabaran bagi aku ... ermmm.. camana aku nak buat ? ;) tungguuuuuuuuuuuuuuuu ...

Jelajah Blog : Intan Izani

Sebuah blog yang tak boleh dikategorikan sebagai blog baru sebab dah lahir pada 2008 .. heheh..kira lama dah ni...

"Blog ini aku namakan intan izani. sempena nama aku-intan & nama hubby-izani. simple dan aku rasa mudah diingati. blog ni aku buat sekitar tahun 2008, kalau x silap. masa tu aku belum kawen pun. aku buat blog ni mula-mula sekali sebab bace blog sorang akak ni yg aku tgk dari friendster dia. "

Template yang sedap mata memandang ..takkan pinar punya mata ... Entri entri pun ada yang jenis hot hot gitu .. hahahaha ...Lain komen ? Takde... takde masalah untuk aku .. hehe

Jom .. kita jelajah blog dia lak > > INTAN IZANI

Sian Abang Polis

Beginilah harga yang perlu dibayar oleh warga polis .. Dengan gaji yang tak setimpal berbanding risikonya .. Baru nak rasa elaun naik .. dah bertambah masalah..

Aku ni bukan nak bodek polis .. Samada polis jahat atau polis baik , tu sama je cam kita ... polis ni manusia .. Ada akal dan perasaan .. kadang kadang ok kadang kadang tak ok ... Nak kata diorng ni profesional , bukanlah semua kan .. tapi ok la.. diorng cuba memberikan khidmat terbaik ... Kalau nak kata polis ni korup , cuba tanya diri sendiri tu .. " Kita ni korup tak pada Allah ? " Tak amanah ... tak jujur .. jauh sekali nak ikut perintahNya.. Dilarang buat maksiat , buat jugak .. kan kan ...

Kalaulah polis ni mogok sejam ... sejam cukup .. apa jadi pada negar ? Nak tunggu tentera amik alih ? Perghhh ... macam macam boleh berlaku beb ... Jangan la bantai polis sangat ... diorng buat kerja diorg ... kalau diorng buat tindakan melulu tu , kan ada undang undang .. jgn la kerana nila setitik , abis susu sebelanga .. Sama gak dengan kerjaya guru , penjawat awam dan banyak lagi ..

Skit skit marah dah la... kang kalau rumah korang kena rompak , nak lapor kat sapa ? Suratkhabar ? Diorng tu pandai je buat cerita ..kalau diorng nampak ada rompakan , wartawan ni kah nak g tangkap perompak..silap silap keluarkan notepad..catat..amik gambar .. pastu kuar dalam suratkhabar... POLIS TAK BUAT KERJA ..adehh ...suratkhabar ari tu laris ... perghh. .cam blog gak la ..tunggu ada berita panas .. semua pakat keluarkan entri tu .. ermm ..

Bestkan .. bila Polis buat silap.. kecohnya berminggu minggu .. bila ada kejayaan .. ?? Ada sapa nak bagi pujian ? Dipandang sinis lagi ada la ... ermmm ..

Pada PDRM .. teruskan berbakti pada negara dan masyarakat ...

Jelajah Blog : Akademi Fantaghiro

I LOVE YOU !

Aku bukan ucap kat korang la... ni haa..dalam blog ni korang leh nampak penuh dengan I LOVE YOU tu haaa..

Ni kali pertama aku jumpa blog awek yang guna 'GUA' ... aku tak tau la gua niah ke ..gua batu belah batu bertangkup ke... hahaha..guwauuu arr..balas balik .. hahaha..

Ini adalah petikan dari blognya .... cewah..dalam dalam filem la

" Dulu blog gua ni private, sebab macam luahan hati seorang MALA. Tapi tak syok pula, terus gua public kan aja. Sebelum gua join GB ni, stok-stok budak sekolah gua aja pembaca setia. Tu pun belum tentu baca betul-betul. Tah-tah suma pakat baca tajuk. Ushar dari jauh. Itu gua tak suka. Sekarang ni Ben gua syak, ramai sangat silent reader gua ni. Sebab tu follower tak naek-naek. Tapi yang gua runsing, kenapa unique reader gua pun tak naek hahaha gelak tergolek-golek. Lu pikirla sendiri. "

Weee... best entri entri dia ... jenis selamba jer .. Template dia ok cuma korang berpinar sekejap pas baca blog dia.. cam aku punya gak ar... hahaha ...Lain lain ? Tarak .. cun behhhh ...

Ok .. jom kita g jelajah blog dia lak >> AKADEMI FANTAGHIRO

Jelajah Blog : MISS NEELOPHER

Misteri itu indah ... hurmmm...hurmm...hurmm...

Tak pe..kita biarkan blog ni dalam misteri.. blog laainn laakkk ... hehhe..guwauuu... Itu adalah tagline blog milik Miss Neelopher .. hehehe... psst ... NEELOPHER tu apa ? cam grasshopper je .. sat nak google dulu cari jawapan ...ok..tak tau .. nanti habaq noo ..

Sangat laaaa panjang intro diaa .. tu belum masuk isi lagi berkenaan JELAJAH BLOG ni .. ni antara sedutan entrinya .. fuhhh ..

" baik! jauhnya terbelalak.. *terbelalak tu ape????* oh.. ini kisah belog.. bukan kisah nama.. maaf, aku yang sengal menulis sesuatu dalam emosi yang sengal.. belog yang seasalnya diari gantian tulisan tangan mulus aku ni terberanak pada awal bulan 7 tahun lepas.. tapi disebabkan kebanggaan tu mencapai tahap kambing jadi raja rimba, aku mendaftarkan nama anak aku ni pada bulan Ogos 2008.. tapi masa tu aku masih buta IT, jangan takut! aku tak kena Konjunktivitis.. aku masih teraba-raba *aku tak raba manusia..........dan juga haiwan* ..belajar guna internet.. almaklumlah niatnya nak menulis suka-suka.. tak berniat nak usha belog orang lain.. tapi bila kamu masuk dunia blogging kamu akan rasa lain seolah-olah ini dunia kedua kamu.. percaya?? ya aku nampak kamu angguk.. tak angguk?? tipu.."

Tu baru skit .. ada lagi wooo ... aku nasihatkan korang sediakan kopi di sebelah sambil membaca... hehehe .. best wooo ... aku takde apa nak komen tentang blog MISS NEELOPHER ni ... sangat kreatif walaupun simple ... kalau tak caya korang leh masuk n jelajah sendiri ..

JOmmm jelajah blog >> MISS NEELOPHER

Nyaris Nahas !

Salam .. selamat pagi ... hehe...

Malam tadi aku terjebak jugak layan citer KOREA ... aku tengok steady jer ... citer tu mmg best la .. Tajuk dia ? tah apa tah .. aku tak ingat .. Ada 16 cd . baru tgk 12.. ada baki 4 lagi .. malam ni abis kan ..

Cerita dia bagi aku ... nampak serupa cam citer drama melayu tapi tak macam drama melayu zaman skang .. meleret leret . .sampai beratus episod ... gile ke apa ? Ada gak kadang kadang aku tengok tapi mmg buat aku tersengih je la .. Satu malam tu boleh muncul muka dia kat 2-3 stesen sekali gus .. belah sini bawak watak baik belah sana jadi jahat .. tu yg bosan tu ...

Layan punya layan ... tau tau dah kul 1 pagi .. tu pu nak aku suh wife masukkan cd lagi.. dia lak halau suh tidur .. kang ada gak bangun lewat .. haahha ... tu la aku kata kat dia .. jgn ajak aku tengok .. selagi tak tau kesudahannya mmg aku nak tgk gakkk ... nasib baik aku terjaga awal ... mimpi apa tah tadi ... tapi best gak mimpi tadi ... Iskhh.. bukan mimpi tu laaa ... mimpi pasal $$ kot ... hahahaha ..

Sblm aku terlupa , korang yang cuti SABTU AHAD tu , rajin rajin la godek entri aku sepanjang dua hari tu ... ada segmen baru lagi .. tau tau .. cepat join .. hehehe

ok .. nak g keje dah .. kang kat opis sambung jelajah... satu hari dalam 4 jelajah je aku nak buat ...makin ramai lak buat segmen kan.. hahaha .... terdapat satu segmen baru yang mana aku sendiri bagi idea tersebut pada blogger tu .. hehehe.. kalau bijak , g la cari segmen apa .. tapi mmg best kalau menjadi segmen tu ... laalalallalaala..

salammmm
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI