Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 11 Mei 2010

Korea , 1500 Dan Baju Mak ..

Awat laa aku di selubungi dek keKOREAan kebelakangan ni ? Ari tu , officemate lama berbangsa Korea singgah mai jumpa .. Pastu minggu ni , dok kalut tengok citer Korea ... Pastu tadi , dok tunggu ERL ngan stewardess dari Korea Airliness .. Cun kah ? Tak leh cakap .. nanti kena cubit .. hahaha...

1500 ??? Apakah ? hehehe.. aku dok tunggu sapaaa laa yang bakal menjadi FOLLOWER aku yang ke 1500 .. ALYNNE .... hurmm ..tapi cam takde blog jer dia .. tak pe la ... pada yang sudi jadi follower tu , aku tak anggap korang sebagai peminat aku pun tapi sebagai kawan ... sahabat kepada blog aku ni ... aku ni takde peminat ...sama cam korang ...sama sama membaca blog .. kan kan ..

Ermm.. ni dok tunggu wife ... nak g Alamanda .. tngok IP MAN.. show kul 1030 malam .. kekeke.. giler ..esok kijer ni ... Yang bestnya .. aku pakai baju mak aku ni .. hahaha .. mak aku punya semua baju size xxl .. hahaha ... dan berbunga bunga ... tau jer la ..baju perempuan .. Malu ? Idok ler .. aku mmg giler skit pakai baju orang tua aku ... Sampaikan aku suka pakai satu baju batik tahun 80an gitu .. mmg tak leh blah corak dia tapi aku suka giler .. tak tau nape .. sebab tak yah gosok kot .. hahahaha .. dan tu milik bapak aku .. klasik aku kan ... hehehe...

Lupa lak .. mesej untuk semua lelaki pasal body tu eh... rajin rajin la g gym.. jaga skit kesihatan .. buat ala kadar jer .. tak yah beria nak besar sangat ..nampak masculin dah ler ... Ariff , rugi woo.. badan dah mula menjadi pastu malas...haaa...

Berkenaan open table ... waaaa.. kalau rezeki bertambah ,insyaAllah ... raya ni opeen tableee kat putrajayaaa wehh .. ke masa gathering nanti ekk ??? laallala

Sepetang Di Bionic Gym



Hari Ke 2 aku turun gym... minggu lepas 3x je .. tu pun main main .. ari ni pun main main gak .. hahaha .. lom ada mood sangat nak buat badan ... bagi kuar peluh dah ler ... tgok la .. bila ada mood nanti baru bikin semula.. ni kira dah kurus balik ni ..tadi timbang dah 85kg...biasa 90kg.. 90 tu kira mantap tu.. abis semua baju ketat... Kurus cam hero korea lak .. kering tapi tang perut je ada otot .. tapi tu dulu.. skang ni tak dah aku rasa .. ramai dah makin mantap badan ... hehe ..masculin la katakan ..hero malaysia ???? Jual muka jee.. bakat ? Berapa kerat sangat laaa berbakat .. hahaha..ngumpat lagi ..

OK la... nak balik putrajaya .. nak layan IP MAN .. tadi member aku kat gym , dia sebup I.P. MEN ... haha ....macam macamm

GengBlogger : GADIS TERBILANG Curik Tulang Wehh

Tgk tuuuuuuuuuuu.. GT boleh tengok FORUM GB je..tak leh masuk chat.. tamo setting kat dia .. hahahha... tertelan air liur je dia ... hahahaha... APa pun .. dia mmg rajin kat opis ..ari ari mintak kije kat aku walaupun dia demam.. sian kan ..Demam rindu kat GB tu .. geng geng carpet... hahahaha

Sian GT kan..hanya mampu melihat jeeee...

Penaja Rasmi Bulan Ini ( Dan Berikutnya ?? )

Penaja rasmi BEN ASHAARI BLOG buat masa sekarang .. Jika sebarang pertandingan yang bakal aku anjurkan , maka beliau akan jadi penaja segalanya ...

Bagaimana aku kenal dia ? Erkk.. dia yang cari aku ... Dah tersebar meluaskah muka aku ni dalam blog blog ?? Aisey ... Tapi ok gak kan ..pasni kalau ada pertandingan , tak yah susah dah .. Tempoh hari dah kena tipu .. Ermmm ... pengalaman mematangkan blog kan .. haha..

Ini adalah langkah pertama ke hadapan .. bergerak pelan pelan.. penuh senyuman walaupun pedih ..huk huk .. sikit sikit ..jgn tamak ... ekk ...kalau nak tau sapa penaja aku tu .... g tengok bawah iklan nuff nun kat side bar tu... ekk .. hehehe...tqqqq... Macam macam ada dalam tuuu... shopping timeeeee

Hehehe... Sangat mudah berurusan dengannya ...tiada masalah ... $$ pun terus dapat .. terima kasih ...

Naik lagi ALEXA ....


Dah berada bawah 200 ribu ... Malaysia lak dah 500 lebih .. ermmm ..rasanya dalam minggu ni leh dapat TOP 500 .. hehehe... susah gak nak maintain ... penat wooo....

Entah ler ...penat gak... nak naik senang... nak kekal tu susah ... camana tuuuu ... gitu la adanya... Oh ya... masa untuk .... BLOGGER PILIHAN HARI INI .. .jeng jeng jenggg

BEN ASHAARI Dapat Penaja ..

Hehe.. asik asik cite trafik jer .. last last jadi polis trafik.. sesekali kena la citer politik walaupun ramai tak suka ..

Hurm... Nape hari ni aku rasa cam slow je dunia blogging ? Ramai cam tidur je ... Aku je kah atau korang pun terasa gitu ? Tenang je ari ni... kan kan ... Cuaca kat luar pon redup je.. Ke ni kesan dari gempa bumi tempoh hari ??? Tapi apa kene mengena trafik dengan gempa bumi ??

Banyak kene mengenanya.. orang takut nak online .. mana tau kot rumah dia bergegar ke .. tapi pun line internet terganggu.. mana tau kan.. hahaha... tapi sangat slow .. pelik gak ek.. ke aku dok bercerita politik ? hahahaha...

Tak pe la...pasni citer lain lak ... tu aku dah dapat penaja blog yang pertama ... hehehe.. sejarah weh... ..hahaha... terima kasih .....

Sokong Sokong !!

Aku sokonggggg .. Apa yg ko sokong tu Ben ??

Ni haaa ... kata kata Datuk IBRAHIM ALI ... " menyarankan kekebalan Ahli Parlimen di Dewan Rakyat dimansuhkan supaya setiap wakil rakyat bertanggungjawab terhadap segala tuduhan atau dakwaan dibuat mereka.

Beliau berpendapat reformasi dalam peraturan Parlimen penting kerana ia membabitkan maruah dan keaiban sese-orang, terutama Ahli Parlimen."

Yelah.. nak tuduh menuduh dalam Parlimen cam budak budak ... Nak tuduh wat pe .. g la repot polis .. sama cam rakyat ... apa saja nak buat , repot je polis .. suh je polis buat keje ..kan kan .. ni main sedap je tuduh .. Cuba kalau rakyat buat tuduhan tu .. abisss terus ... naik mahkamah... SAMAAAAAAAAAANNN RM 20 JUTA ... gaji baru rm1,500 sebulan .. nak bayar guna apa ??

hahahahha.. asal saman je juta juta ... belalang juta tamo kahh ??

Mana Aci Gitu !!

Undi calon BN tanda sokongan kepada Najib ???


Mana boleh gitu .. sokong ke tak sokong ke .. pengundi mestilah memilih calon yang buat kerja... jujur.. amanah ... bertanggungjawab ... Baru la betuii ... Kalau takat pangkah BN , tapi calon haprak .. apa guna .. semata mata sokong Najib kah ?? Tak bleh tak bleh ..Sungguh tak profesional ..

Makin teruk la politik negara kita .. .dah takde idea lain ker ?? Takut sangat eh pengundi lari ? Salah sapa kalau pengundi lari ... Pikiaq laaa ... Undi calon yang boleh buat kerja ... Rakyat skang ni dah 'bijak' tapi kebijakan mereka ni boleh terluntur bila di beri $$ .. ni la masalahnya skang .. lama lama negara hancur bila segalanya bertuhankan $$ ...

Apa nak buat ... bapak kencing berdiri .... kan kan ... anak pun ikut je laaa... huwaaaa

Lelaki Kena Rogol ?

Lelaki kena rogol dek lelaki ? Pheeeww.. Dasat.. kalau dalam penjara atau dalam pusat tu , aku percaya la gak ..banyak dah cerita gitu .. cuma cerita je la... bukti jgn tanya arr... tak tau.. hahaha..

Skang dok kecoh satu kes yang dah makan berabad lamanya ..tak tau bila nak settle.. heheh...semalam lak bicara kes tu semula .. Perghh.. kecoh kat sana .. yang aku pelik sampai penyokong penyokong ni menyibuk apahal ? Nak tanya satu bleh ... yang korang sokong orang ni , orang ni sokong korang kah ? huhu... aparaa...

Satu persoalan dalam benak aku ... si kena rogol ni ... takkan tak melawan kot ? Rela kah ? Pelikkan ... Kalau takat si perogol yang dh makan usia gitu , dan kena rogol tu masih muda dan gagah gitu , takkan biar je ? Tak kah pelik ? Sekurangnya bertumbuk la gak .. Takkan diberi ubat tidur koootttt... hahahhaa... begitu kemaruknya orang tu nak sangat rogol dia .. sexy sangatkah dia ?? aiseyyy

Bila laa mau abis ini cerita .. duit tuuu .. duittt... masa terbuang ... hakim ngan peguam gak untung... money money moneyyy ..

Demi Cinta Ku ...

Cinta ? Apa ada pada cintaaa wehhh .. Cinta pada muuu .. Cinta pada Allah dan RasulNya , mmg tak leh nak dibandingkan pada mereka yang sememangnya cintakan agama Islam ini ..

Bicara aku pagi ini tentang cinta ... Aku tengok citer Korea semalam .. Hurm.. Aku bukan la terbawak bawak adegan tu ke dalam mimpi tapi aku rasa sedikit sebanyak mmg ramai bercinta giler babas gitu .. Tapi aku salute satu dalam citer tu .. Cinta la camana pun , tapi tidak melibatkan hubungan gitu gituuu tuu .. haaa.. walaupun last last dia bunuh diri ( haram di sisi agama yer ) tapi jalan cerita dia sedikit sebanyak membuatkan aku pening dengan persoalan wife aku .. ARghh...

" Romantiknyaaa .. romantiknyaaa .. ada ke lelaki melayu gitu skang nii ?? " ..

Aku tak rasa wife aku je tanya gitu tapi kebanyakkan wanita mmg akan tanya gitu .. lebih lebih lagi pada pasangan yang dah berkawin ... Sebelum berkawin , kalau bercakap macam nak je masuk dalam mulut tu.. pelan je suara .. Dah kawin ? Guna pembesar suara pon lum tentu dengar ... kan kan ...

Tapi bukan lelaki je ...perempuan pon gitu.. sebelum kawin , manjaa gileeee... lembut lagi penyayang ..nampak baby orang ... ala ala ..comeyynyerrrr... menunjukkan betapa mereka mereka ini begitu penyayang ... Mmg betul pun kan .. hahaha .. nk nafi wat pe .. Ni haa lelaki .. Penah aku tengok dalam lrt , ada sorang perempuan bersama baby dia .. cewaahh .. laki ni ngan awek dia .. Punya la nak tunjuk betapa dia itu penyayang , dia pun bermain main ngan baby akak tu .. hehehe ... Bagus la gitu kan .. tapi aku harap bukan semata mata nak tackle hati perempuan tu.. Sanggup berlakon apa saja ... kan kan .. Harap tak gitu la...

Dan yg terakhir... aku rasa kes kes bengong buang bayi ni semua berpunca dari 'cinta nafsu' ... sikit skit ' I LUV U ' .. yang perempuan lak pk boleh hidup dengan cinta jer .. tak kisah.. keje apa apun..u makan lalang , i makan lalang ... kira buat ulam je la... nak buat ulam pun kena ada nasi.. mana nak dapat ? Takat sebulan dua bleh la tahan .. lama lama ? nak gak pekena chicken chop ke.. spagetti ke.. ni nasi berulam lalang je ? Tak pe .. janji I LUV U !! ...huh ..dah ada anak nanti baru nak pk nyesal...

CINTA CINTA ...



Elehhh .. Takat Keluar Parti ...

Aku baru tengok tajuk .... hahaha..baca belum... tapi tengok tajuk pun cam tau tau jer...

" 1,700 lagi ahli PKR keluar parti " ...

Ni semua lalang jer ... Sebelum diorg PKR .. diorng parti mana ? Parti Buruh Bersatu kah ? Sat parti ni sat parti tu ... Apa yang diorng nak ? hehehe.. Ada la tu kaannn .. kalau tengok pemimpin ni ok .. suka bagi tu ini ... joooooooomm masuk parti niii ... bila mintak tak dapat... joomm lari parti tuuuu .. Lalang je semua tuuu ..

Berapa ramai sangatkah yang benar benar berpolitik demi negara dan bangsa ? Tarak wehhh ... Semua berpolitik sebab nak cepat kaya ... Projek itu ini .. G la tengok sendiri .. sapa yang join politik tu mesti hidup senang .. Bisnis ?? hahaha.. mana datang weh projek projek tuu .. Nak harap gaji dari politik ? Berapa sangat ...

Kalau benarlah mereka berpolitik demi negara ,bangsa dan agama maka mereka akan hidup seperti sahabat sahabat Nabi Muhammad S.A.W ... makin lama makin miskin ... takut akan tidak amanah... takut tidak dapat menunaikan tanggungjawab... Ni pemimpin skang ?? Cakap berapi rapiii ... abis semua air liur keluar .. leh banjir kawasan ceramah tu wehh ... Tapi bila sampai masa ? " Sedang dalam perbincangan .. Tiada peruntukan .. InsyaAllah... Duit takde .." macam macam lagi alasan ... Masa berjanji ??

Ada sekali tu aku tengok dlm suratkhabar .. sorang menteri ni .. dok berkempen pilihanraya kecil ... siap bergambar tolong angkat sorang warga tua .. bekas tentera .. angkat pun ngan sebelah tangan ... adeh... kalau ikhlas la kan .. guna dua dua tangan .. ni tangan pun pegang lengan orang tua tu .. entah ler... semua tu berlakon jer ..

Bila pilihanraya .. baru laaaaaaaaaaaaaaa nak buat itu ini.. nak bagi itu ini.. Sebelum tu ?? Mana g ?? Tidurkah ?? huh.. menyampah aku ngan ahli politik skang ... sapa yang terasa tu , maaf la yer .. tengok la kat cermin tu .. kira la harta yang ada tu .. dari mana datang .. ingat setiap sen duit rakyat akan ditanya Allah kelak ..

LU PK LA SENDIRI...

Jelajah Blog : With Words - I Says

Hurmmm..hurmm... hurmmm.. cam tak ikhlas jer nak suh jelajah blog dia ... so simple.. hahaha...

Tak pe la...Blogger ni namanya MAHIRA MORRISSON .. awek cun... abe abe yg bujang tu.. leh la bertempek kat blog ni eh ... ngurat weh.. hahahaa ... gurau jer ..

Aku rasa masih baru lagi ni..tercari cari rentak kah ?? Jap checkingg...

Tak jugak... entri entri dia semua best ..bermakna blogger ni berbakat besar ni.. kira mmg tinggi harapan nak maju ... huhu .. Gud luck Marisa ...

Komen ? No komen sebab dia tak suh komen.. hahaha

Jommm g jelajah blog >> WITH WORDS : I SAY


Jelajah Blog : Da' Next Level

Salju ... itulah nama pena yang diminta pemilik blog ini .. kenapa nama dia SALJU ? Tu korang leh jumpa nanti dalam blog dia ..


"Wujudnya nama Saljuhumairah.blogspot.com nih adalah kesan daripada pengaruh novel yang aku baca waktu aku mula bergiat dengan dunia blog iaitu Salju Sakinah karya Zaid Akhtar. Aku begitu teruja dengan novel pembangunan jiwa islamik yang sangat terkesan hingga ke ulu jantung sanubari. Bertepatan pulak dengan nama humaira (kemerah merahan panggilan Nabi Muhammad S.A.W. kepada isteri baginda yang bernama Siti Aisyah r.a) yang saat itu aku sedang meminati seorang gadis merangkap teman wanita aku. Kadang-kadang aku panggil dia Humaira' sebab dia berkulit putih. Nama dirahsiakan diatas sebab-sebab keselamatan. So aku abadikan nama blog nih saljuhumairah sempena judul novel motivasi yang aku minat dan gadis yang aku suka sebagai kenangan nostalgia jiwa aku. "

" Tujuan saljuhumairah dicipta pada awalnya hanya untuk meluahkan apa yang segala yang tersirat disebalik hati aku yang sepi waktu tu. Ada masalah sikit dengan gadis idaman. Sekarang dah ok dah. Konsep blog ni awalnya mudah iaitu berbicara dengan hati sendiri. Kalau Bro Ben perasan aku banyak mencipta sajak2, atau luahan2 pelik yang aku sendiri tak paham apa yang aku alami. Lebih kurang berbentuk kerohanian jiwa. Bukan blog jiwang karat tapi muhasabah diri. Selain sebagai tempat untuk review koleksi buku-buku@novel-novel yang aku beli atau pinjam. Sekadar untuk berkongsi hobi membaca aku. Alih-alih sekarang blog nih dah berubah konsep. Mungkin aku dah tak ada masalah dengan buah hati kot. "
Sangat simple blognya ... aku suka blog macam ni ... gaya penulisan pun bersahaja ... Komen ? Takda langsung .. ok je bagi aku ... Semoga berjaya Salju ... ( aku minat wira tunggal ..pendekar laut . hehe )

Ok ... pada yang nak menjelajah blog awal pagi ni .. jooommm >>> DA'NEXT LEVEL

Pagi - Blogger PILIHAN Hari Ini

Salam ,

Pagiiiiiiiiiiiiiii.. dalam kereta neh .. Jammed lak kat Putrajaya ...Terlewat skit bangun pagi ... Alarm tak berbunyi ... Huhuh..

Putrajaya ni kalau kul 7 pagi dah boleh dikatakan lewat dah .. jammed merata rata padahal jalan dia besar .. ermm.. Ni dok mamai lagi ..ngantuk ngantuk gitu .. huhuhu... nak cuti tak leh sbb nak simpan untuk minggu depan .. haaha.. nak g tioman lagi...cuti lagi ... nak balik penang lagi.. balik kelantan lagi.. raya lagi.. waaaaa

Untuk BLOG Pilihan Hari ini ... tuuu .. bleh nampak tak ?? hehehe... Kenapa aku pilih ? Korang masuk tengok la sendiri ek ...

Hurmmm .... ngantuk ....
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI