Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 22 Mei 2010

JB4.0: SAYA SUKA MENAIP


  • haiiii nama kitew Nisa Aminullah, panggil kitew Nisa hik hik hikkk (gedikss la pulak..!!)
  • nama blog kitew ehhh.. ehemm.. nama blog aku Saya Suka Menaip sebab saya suka menaip la.. he he heee
  • hmmm.. aku start blogging nih setelah terrrr-pengaruh dengan abang aku yang ade blog jugak
  • mula mula dulu aku register account kat Blogspot neh, tapi aku tak aktif blogging sangat
Ermm... bernot not lak.. panjang lagi tu ... kalau nak baca .. klik je gambar .. heheeh

Diberi susu tapi ..

Hehehe... akhirnya aku terjebak kutip majalah tu .. saja nak baca time makan... kot kasi mual skit jadi aku tak perlu makan banyak kan ? kira jaga skit makan la ..hehehe .. bijak tak ? ye ye ..aku tau .. hahahaha ..

Dalam tu ada satu ruangan .. ada satu artis ni .. mak aihhhh .. dia punya kutuk satu artis tu , tak hengatttt... dia kutuk la artis ni poyos time berlakon ... padahal setahu aku , artis ni pernah laaa merayu kat artis tu nak berlakon bersama .. mintak tolong bawak dia jumpa pengarah .. kira nak kasi upppp la skit rezeki dia .. dia kata selama ni tkde pengarah nak amik dia berlakon .. Kata si penulis ruangan tu .. mana laaa tau de pengarah nak amik dia ... berlakon dah tak reti ... pastu berlagak diva ... dah la berlagak diva , rupa ?? hehehe... no komen .. Yang best part tu .. dia siap kutuk artis sorang tu , kutuk laki dia ... Yang peliknya , dia rasa laki dia hensem sangat ke ? Adoi.. macam macam la ...

Aku baca majalah tu gelak guling guling ... tau nape ? Sbb diberi susu tapi dibalas dengan tuba ... fuh ... dasat dunia 'glemer' ni ... Sedap pulak sotong masak kari ni ... tambah ngan sambal belacan ngan ikan goreng panas panas ... perghhhhhhhhhhhhh

Kari Sotong ..

Wowww... sedap kan .. hehehe. ... sebenarnya aku frust sedikit sebanyak tak dapat jumpa kawan kawan tadi .. ermmm ... dah abis merayau mencari .. Call Bro EQ ( psst broo.. jaga jaga ... ada guntingg tuu ) , tak berangkat lak.. mesti tengah bz atau pun tertinggal hp .. erm... tak pe la ..tak de rezeki kita nak jumpa ... lain kali la no ... jumpa kat putrajaya ... ke bangi .. mana mana pun tak kisah .. janji ikhlas dalam persahabatan .. kan kan .. jgn simpan gunting dah ..

Oh ya .. aku dah tau dah ... menurut satu sumber yang boleh dipercayai sangat sangat ... terdapat banyak majalah majalah baru yang diterbitkan .. padahal yang terbitkan majalah tu , syarikat yang sama ... Majalah ni mengeluarkan cerita cerita yang panas .. Bijak dia ... dia cari artis artis yang tengaah top dan panas lalu ciptakan satu isu yang tak hapa hapa tah .. Tujuannya untuk melariskan majalah dia .. Hadoi... Aku ada baca gak majalah tu kat kedai mamak jual biskut kering tadi .. Gelak giler giler aku... Sian siutt... Cari makan dengan cara gitu ...

Pastu aku dengar cerita lak , artis tu akan amik tindakan ... hehe..siap ler... dia siap simpan semua bukti tuuu ... Haaa...tak yah saman .. kasi masuk penjara jer bai.... biar laki dia kawin lain je ... tapi ada ke nak ? hahahaha...lawak la bai ... majalah murahan gitu ... haih.. Aku pun tak sangka aku boleh baca majalah gitu.. tapi nak wat camana kan .. dah bersepah tepi jalan ...

Otw balik tadi pun aku jumpa gak ... majalah tu dah bersepah atas jalan raya.. Ler... dia kasi free rupanya?? Tu pun orang tak nak ... Camana tu ? Orang skang bijak dah bai .. tau mana satu cerita rekaan dan realiti... Entah ler.. aku nak je antar email kat pengarang majalah tu suh je buat cerita hantu... ramai gak nak baca ... kan kan ...

Adoi....

Penat mencari tempat tu ... Pada mula aku kensel g sbb ada hal kat umah mak aku ... tapi bila mengenangkan sahabat sahabat yg pergi tu , aku pun kerah segala kederat aku untuk pergi gak..

Sampai sampai area Kg. Pandan tu , aku pun mencari la tempat tu... Ya Allah .. Aku ingat aku tau tempat tu.. maka berpusing pusing la aku mencari tempat tu.. dekat 30 minit gak mencari ... Last last , aku ke JJ je .. Frust pun ada .. tak dapat jumpa geng .. tapi nak wat camana kan ... takde rezeki ..

Pada yang 'terlibat' tu ... selamat harijadi ... pada yg menunggu tu .. 'SORI BRO' ...

Alhamdulillah ..Dapat gak ..

sambungan dari entri sebelum ni ..

Nasib baik anak dia sempat sampai... Yang aku respek tu , dapat pulak dia cari rumah tu.. Kitorang kali pertama dulu , perghhh .. melilau mencari.. Berkali kali call , baru jumpa rumah tu .. tapi anak dia , sekali bagitau je dah jumpa ..

Anak dia sampai dalam kul 1 gitu.. nasib baik ...maka sampai jugak aku kat cheras skang ni ..ni nak g JJ dulu .. mau shopping sat .. hehehe .. pastu baru gerak g Kg . Pandan... lalalala

Aisey .. Kes Parah Ni ..

Aku kat umah adik ipar ni ... kat Sungai Buloh .. huhu.. plan jap lagi nak balik Cheras sebelum nak ke Kg.Pandan .. ada majlis harijadi sahabat blog kat sana ..

Tengah layan laptop ni , mak mertua adik ipar aku bagitau yang adik dia nak datang jap lagi .. Bermakna ada lagi tamu selain kitorang .. huhu .. Bila sampai je tamu tu , dia pun parking keta dia belakang keta kitorang .. Keta kitorang lak parking dalam laman .. kereta tu belakang kitorang .. hehe... Dia pun dok kemas kemas keta dia .. Pastu dia bawak keluar kotak dan terus tutup pintu keta tu .. Dia terlupa kunci keta tu dalam keta dia .. Dan pintu keta tu lak , automatik lock .. Bermakna ..... secara automatik terus kunci ..Secara tidak langsung..... aku tak boleh keluar dah niiii.. huwaaaaaa...

Pakcik tu call anak dia .. Anak dia lak ada kat Sri Gombak.. Kunci spare kat Shah Alam .. Bermakna dia kena balik Shah Alam dulu baru datang Sg Buloh.. Huhu.. camana nak kuar ni ?? Plan nak jumpa kul 3 petang ... hadiah tak beli lagi ni .. huhu..kes parah tul ni ...


JB4.0: BORAK KOSONG72


"Borakkosong bukan borak yang tak mengdatangkan hasil ape-ape.Kadang -kadang dengan borak kosong macam -macam idea dan buah fikiran yang akan keluar.Ada idea yang bernas ,ada idea yang kadang -kadang mengarut daripada borak kosong kat kedai kopi baik aku borak kosong kat blog.Ada juga faedahnya, seperti dapat bertukar idea dengan ramai kekawan di alam cyber."

Blog yang best bagi aku ... klik gambar tu untuk baca n nilai sendiri

JB4.0 : HAMPESSBLOG


"Nama samaran?? hmm nama samaran aku takdo. Kt cni mmg aku letak nama betoii la tuuu..sama cm lm FB aku. Bukannye apa spy sng kengkawan aku nk cari aku nnt. Oh tp biasa orang panggil aku Su @ Ila. Mana2 je aku xkisah. Nama blog aku seperti yang tertera adalah hampessblog sbb mula2 nk wat blog dl, puas aku pk nk letak nama ape tp sbb aku xbp nk kreatif makanya aku letak je la nama hampessblog ni sbbnya..."

nak tau lagi ?? klik gambar tu haa...

JB4.0 : HONEY AMOUR FOREVER

" nama samaran aku...honey..nama blog..dah tak nampak kat header gedabak besar aku tu..senapang gajah sedas kang....'HONEYAMOUR FOREVER' ...blog ni baru berusia sebulan..huhu aku buka dengan rasminya pada 13 april 2010 aritu..sangat la anak jagung lagi...memula start aku jadi cikgu kejap..cikgu mengajar bahasa .... "

Hehee.. jelajah diteruskan dengan memperkenalkan blog ni lak ... untuk mengetahui lebih lanjut tentang tuan punya blog ... klik je pic tu ek..

Petua !!!

Apabila ada anasir anasir jahat cuba menganggu mental anda dan blog anda , jgn sesekali baca komen mereka .. Nampak je ada , terus delete ! Pedulikkan mereka ! Dia nak tulis apa sekali pon , tu diorng punya pasal ! Selagii syaitan penuh dalam hati mereka tu , selagi itu mereka macam tu .. Kita doakan semoga Allah merahmati dan memberkati hidup mereka ...

Kedua .. jika ada blog yang sedang memburuk burukkan anda , anda jangan sesekali amik kisah .. Jika mereka meletakkan NAMA ANDA secara terang terangan ... print terus blog tersebut .. BUAT LAPORAN POLIS mengenai FITNAH itu ...

Dan yang ketiga ... TAK PERLU BACA LANGSUNG pasal apa yang mereka tulis ! Baik g cari buku agama dan baca .. Lagi bagus ... Sbb apa ??? Tak ada FAEDAH blog macam tu ...

Fahamkah sekarang ? Yaaaa .. aku dah fahammmm ... mudahkan ??? LAALAALA... Oh ya ... tadi ada komen dari diorg ... Perlu aku baca ??? Hahahhahaha.. TAK PERLU LANGSUNG .. DELETEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE .... Alhamdulillah ... Diorng nak ga baca blog aku ni kan... Tak sangka ... hehehe ... huarghhhhhh... ngantuk ..

Kepada sahabat sahabat aku yang aku sayangi ..iaitu mereka yg sedang memburukkan aku itu , Aku doakan kebahagiaan korang di dunia dan akhirat .. Aku senantiasa memaafkan korang semua .. Jgn risau .. aku takkan kutuk korang sebab sekali aku kutuk korang , sekali tu aku dapat dosa .. Ada baiknya aku kumpul pahala je ... ;) Salam wahai sahabat ...

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI