Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 24 Mei 2010

Imam Muda - Ujian

Fuh....baru pas tengok ujian pemilihan di ASTRO ... Menaaanngissss aku weh... huk huk huk ....

Malam ini ...

Ops...nape pendek sangat entri tadi ? Saja je ... mencari entri murahan ? Dengan ini aku beritahu semua , aku tak berminat lagi terhadap trafik dan alexa kerana aku dah dapat jawapan aku terhadap nuffnang ... hehehe... jadi kajian aku terhadap nuffnang dah selesai .. maka aku , berblog seperti biasa ..

Tadi , sewaktu aku tunggu erl untuk pulang ke Putrajaya , aku sempat post entri tadi.. saja je post .. pastu aku sambung baca buku karya Dr.Mohd Asri Zainul Abidin , MEMBELA ISLAM - TANGGUNGJAWAB & DISIPLIN ... sebuah buku yang bagus untuk dibaca ... hampir habis dibaca .. aku dapat dah satu jawapan yang mana aku silap selama ini berkaitan dengan undi di pilihanraya.. Selepas ini aku pasti akan pergi mengundi !

Sebelum tu , di rumah mak aku .. dia masak makan malam ... bihun goreng .. Hurm.. feveret aku tu... tapi wife aku masak gak kat rumah .. kalau aku jamah bihun tu walaupun sedikit pasti akan membuatkan selera aku berkurangan nanti di rumah aku ... Wife aku lak buat ikan bakar ngan air asam ... Serta kerabu mangga .. feveret aku gak tu .. Kalau aku tak makan kat umah mak aku , sah dia terasa kan ... Jadi aku mintak dia bekalkan saja bihun tu dengan alasan aku akan makan nanti di rumah bersama wife aku ... Walaupun aku kelaparan masa tu , tapi tahan je la kan ... yelah , baru pas workout ... sah sah banyak tenaga ilang ..

Sampai di rumah aku , aku suakan bihun goreng tu kat wife ... hehe.. suka dia .. aku tau dia sukakan masakan mak aku.. dulu dia bukan pengemar kari ikan tapi sejak terkena penangan mak aku , pantang dengar mak aku masak kari , sah sah ajak balik umah mak aku ..

Selepas makan , layan tv .. hehe...seperti biasa , wife aku yang sememangnya terlalu penat sbb bangun awal pagi tadi untuk sahur dan aku sendiri pun bangun awal gak.. sbb nak workout ... er.. wife dah terlena atas sofa ... dan aku layan citer FEARLESS .. Sblm tu layan dokumentari THE REAL ROBIN HOOD ... sempat tengok mula mula je... hehehe.. sempat tau yang diorng sebenarnya confius adakah nama sebenar ROBIN HOOD itu THE OUTLAW ROBERT HODE .. huhu.. letih aku nak tunggu 2 jam .. baik aku layan citer JET LI tu .. hehe... dengan harapan terlena depan tv ..

Aku sebenarnya malas nak bercerita panjang .... bukan pe ... tamo saudara seagama aku mengumpul dosa dan memberikan pahala pada aku ... tapi memandangkan ada sahabat bertanya kenapa entri aku pendek , maka biarlah ini sebagai entri penutup aku malam ini .. tv time ...

Salam dan Semoga Allah merahmati kita semua ...

Waduhhh..

Penat sihhh... Baru ada semangat skit layan besi ari ni .. Member lama pun ramai turun ari ni ... cuma bro din je la tak de... maybe layan kat kem ATM ... maklumlah kena wakil ATM untuk MR.MALAYSIA nanti... ops.. cukup...panjang lak... makan time..

Psstt..

Yukk.. g gym.. ekekeke....

JB4.0 : OUR LITTE FAMILY


"Ibu mula ber blogging pada Mac 2009 sehingga la skrg. Blog ni asalnya di 'create' untuk berkongsi cerita tetang hidup ibu dan juga famili ibu terutamanya perkembangan si cilik, Anith. Kira kdg2 ade cerita yang melibatkan kenangan ibu & famili ibu sematkan di dalam blog ibu ni. Pada mula nya ia sbg 'DIARI MAYA' ibu tp skrg menjadi tempat ibu berkongsi segala suka, duka, info dan mcm2 perasaan di dalam blog yang kerdil ini. Ibu suka berkawan & berkenalan dengan kwn2 bloggers di luar sana."

JB4.0: SELEPAS LAFAZ ITU


"Okeh,blog ini bername Selepas Lafaz Itu sebab usia blog ini belom pon mencecah 2 bulan selepas hari pernikahan daku..ye lor,dulu aku dah ade blog tapi blog tu dideletekan atas sebab2 tidak memiliki lesen yang sah..bkn pe, blog tu masa zaman studi dulu,jadinye banyak entri yang masih kebudak-budakkan..mungkin blog ini ade gak yang kebudak-budakkan tapi aku akan try mengisi belog ini dengan bahan-bahan bermanfaat..
aku wujudkan blog ini untuk berkongsi pengalaman aku melangkah ke alam baru,macam mane nak jadi seorang isteri yang solehah..perjalanan untuk menjadi isteri solehah..resipi2 baru yang aku dah cube..ade gak resipi yang aku punye sendiri..ape yang terjadi dalam hidup seharian..ape yang aku baca yang boleh jadi topik..lagu-lagu aku suke,muvee yang aku tgk..macam2 ade la.."

JB4.0 : BEBELAN DASY


1- Mula2 kat FP pastu pindah ke blogpot pada August 2008
2- DaSy tu sempena nama anak bujang & anak dara
DAnish SYafiq & DAneen SYahindah
3- Semuanye mengenai kami, kiranye cam diary harian, ape yg aku rasa aku tulis dalam blog but no harm. Semua ada pasal masak2, tutor ckit2, info semasa dll
4- Mula2 letak Dunia DaSy, tapi tuko plak ke Bebelan DaSy sebab pendirian yang tak tetap.
5- Sampai skang pendirian tak tetap template sentiasa berubah2 hehehe
6- Jangan tension coz warna PINK, MERAH, PURPLE & HITAM akan selalu ada jek dlm blog ni, even template pun warna² camtu hehehe
7- Blog ni time takde keje akan update, tapi selalunye belah malam time anak2 dah tido.

Bantuan Anda Diperlukan ...

Salam ..

Tempoh hari aku menerima satu mesej yang meminta aku memanjangkannya kepada sahabat sahabat blog yang lain .. Aku nak cerita panjang pun , aku sendiri pun terharu ... Jadi ada baiknya korang masuk dan baca sendiri ... Jika sudi menghulur bantuan... amatlah dihargai ...

Berikut beberapa blog yang telah buat entri berkenaan :

JOEGRIMJOE

TRUEWISHLIST

dan ini pula blog milik ayah kepada baby tersebut

LOGAMEMAS


Diharap dapat panjangkan entri ni kepada blogger blogger yang sudi membantu... Terima kasih ..

JB4.0 :ATTYFIR


" selalu aku bahasakan diri aku kty .
tapi nama blog attyfir ..gabungan nama aku atty dan firdaus = attyfir
blog aku nie simple je .hanya mengenai cerita diri aku dan firdaus..kisah family aku
kadang adalah terselit isu-isu semasa.
lama dah aku ada blog..tp dulu tak open pun untuk orang baca..
lepas tu baru aku buat blog attyfir nie ..
hobi aku memang blogging..
sebabnya aku kat opis selalu sorang-sorang ..jadik
aku banyak abiskan masa ngn blogging atau blogwalking kalau aku ada kat opis ."

nak tau lagi ?? klik je pic tu

JB4.0 : CAKES REPUBLIC

" Hasil2 dlm blog ini terjadi bukan ler untuk mencari keuntungan semata-mata, tp disebabkan minat & sifat ingin blajar untuk membuat decoration kek. Saya pun tak ingat tarikh sebenar saya buat blog ni. hehehe.. (al maklum ler.. anak dh 3, urat dh bnyk putus :p ) tp terjadinye blog ini atas galakan family & kawan2.. walaupun bermula sbg hobi, tp jauh dlm sudut hati teringin nak ada perniagaan bakery sendiri secara fulltime. huhu.. InsyaAllah.. kalo ada rezeki & usaha pasti akan beroleh kejayaan.. kan? kan? "

sambungan ? hehe.. klik pic tu ... ;) ...tqqqqq

Sekadar Renungan ..

Sebelum aku mulakan kerja aku pagi ni .. ada sesuatu yang ingin aku kongsikan bersama ..

Dari Al-Imam al-Zaharabi r.h berkata :

"Setiap orang boleh diambil dan ditolak pendapatnya kecuali Rasulullah s.a.w . Namun jika seseorang imam itu tersilap dalam ijtihadnya , tidak wajar kita lupakan segala kebaikkannya dan menafikan amalan makrufnya. Bahkan kita beristighfar untuknya dan memaafkannya . "

Renung renungkan...
Salam ... selamat pagi ..

Alhamdulillah ... Apa khabar sahabat sahahat blog ? Aku doakan semoga kita semua senantiasa sihat sejahtera selalu ..

Camana tidur tadi ? Best ? hehe.. aku ? Fuh... aku dah lama tak tidur nyenyak .. Kebelakangan ni lak tidur nyenyak .. Kenapa ? Sbb aku tidur awal dah .. Blog bukan lagi keutamaan aku .. blog skang dah jadi nombor 198 dalam hidup aku .. tu pun dah terkeluar dari senarai rutin kehidupan aku.. Aku akan berblog bila ada masa je .. Cam skang ni , sementara tunggu wife aku siap , aku post satu entri yang mana takde info pon dalam ni .. sekadar bercerita kosong je... Lagi pun cerita ni untuk diri aku je ... ;)

Erm... seperti mana aku rancang , ari ni start balik diet... er... meneruskan diet minggu lepas , lebih tepat lagi ... saja jaga kesihatan.. doktor marah aku tak jaga kesihatan ni ... haih... petang petang , g gym ... Blog ? aku update pasal jelajah je la... saja nak kenalkan sahabat sahabat baru dan lama dalam dunia blog kita ni ...

Ok la...aku gerak dulu .. kang bebel lama lama , dapat dosa lak .. sbb takde manfaat... Salam ...
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI