Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 28 Mei 2010

Mereka Sayangkan Ibu Bapa

Satu pengajaran yang aku lihat pada hari ini .. pengorbanan terhadap ibu bapa.. cukup aku terharu ... Aku tak pernah la lihat keluarga orang lain .. lebih lebih lagi sejak kebelakangan ini , aku jarang bertandang ke rumah orang ...

Dua buah rumah yang aku pergi hari ini .. sangat bermakna buat aku ... dalam keadaan tua dan sakit , namun tak kira anak menantu atau anak kandung , gigih membantu ibu bapa mereka .. Berkorban selagi mereka masih ada ...

Dengan suara yang lemah lembut , riak muka yang senantiasa tersenyum , aku bersyukur memiliki sahabat yang amat menghormati orang tua tak kira ibu bapa mertua atJustify Fullau pun kandung .. Memberi kasih sayang tanpa mengenal erti penat ... Alhamdulillah ..

Sesibuk mana mereka sekali pun , ibu bapa adalah no 1 .. Ni ada anak baru berjaya sedikit , terus tak pandang mak bapak mereka.. terlupa sapa 'guru' mereka sebenarnya ... huh !


Sampai Daahhh !!

Dari rumah MAT GEBU , kul 530 petang ... sampai Putrajaya kul 8 malam.. hehehe.. laju tak ? hehehe... umah CMG nun kat KULAI ... ikut program , kul 10 malam baru sampai Putrajaya.. mmg rezeki nak sampai awal ...

Mmg rekod laa.. g JOHOR satu hari.. tak g bershopping pon.. mmg niat nak g umah AYU n CMG .. jumpa blogger blogger lain tu , mmg satu bonus tak terhingga ... huhu ... Semua sporting giler .. Terharu guee ...

Aku dah jelajah umah mat gebu.. inilah buktinya !!


Begitu juga dengan SITI RAHAYU .. telah jugak kitorang jelajahi... huhu.. terharu bila keluarga diorng offer tidur disana di samping suaminya yang cool giler tu sudi nak bawak kitorang pusing KOTA TINGGI ... huk huk ... tapi tak de rezeki kitorang ... ada hal malam ni lak .. Apa pun terima kasih buat SITI RAHAYU dan suaminya , EN.ZALIE berserta keluarganya yang best giler tu !! Tatak sombong wa cakap luuu ...


Antara makanan yang MAT GEBU hidangkan .. banyak woooo aku sampai rambang mata !! Aku tak tau nak makan mana satu .. Tengok set pinggan mangkuk dia pun dah buat aku sendawa kekenyangan .. hahahaha ... MAT GEBU , mmg giles !! TABIK HORMAT !! ..hahahaha ...

Tak de kekurangan langsung bila di sana ... Parents MAT GEBU , sangat cool ... Fuh ... Maafkan kami kalau ada tersilap kata dan terkasa bahasa .. Makanan , mmg best ! Lupa nak tapau.. hahahaha.. guwau jeee...

Pada AYIE , dan dua lagi blogger ( bersama sama keluarga ) .... KORANG mmg best !! Keluarga korang mmg sporting .. Terbaekkk !! Kalau korang baca , sila komen ek.. aku mintak maaf sbb terlupa nama ... Maklumlah , kalut bila dah ramai ramai .. kena lak tu blogger perempuan .. aku mmg segan skit .. kalau lelaki tu , tak segan langsung ..

Bro AYIE , sori lupa nak bergambar ... ko bz berborak ngan parents MAT GEBU... hahaha..nasib baik MAT GEBU tak de adik perempuan .. kalau tak sah sah dapat kat ko .. hahahaha ..guwauuu jeee bro ..
InsyaAllah , kami pasti kembali ke sana ... Ampun maaf dari kami .. ;)

P/S :/ yang g tadi : SITI RAHAYU , AYIE , MAK-ET

Nikmat Berblog ....

Alhamdulillah ... selesai semua .. tak sangka ramai pulak yang pergi ke rumah ke rumah CMG ..skang ni dalam perjalanan pulang ... baru tukar driver .. wife bebel aku bawak laju... bila dia bawak , dia lak laju... camana tu ? Dia kata dia tak confident aku bawak ..erk...

Apa yang berlaku di rumah CMG tadi ? CMG masak apa ? Hehehe... ;) .. tu nanti je la cita ... cuma skang aku nak beritahu perasaan aku ... AKU SANGAT SANGAT GEMBIRA sbb mempunyai sahabat sahabat blog yg sangat peramah ... dan aku paling terharu ialah AYIE sanggup turun datang jumpa aku ... aku ingatkan dia tak nak datang .. maklumlah last minit dia dapat tau .. hehehe.. aku saja tak nak bagitau aku turun sbb tamo susahkan kawan kawan .. tapi dia datang gak jumpa aku.. huk huk... thanks bro..

Layanan CMG pada tetamu tetamu dia , tip top !! JUTAAN TERIMA KASIH MAT GEBU , SITI RAHAYU ... nanti kitorang datang lagi ekk.. hehehe

Wow...Sejarah Tercipta ...

Sampai dah Kulai Jaya.. Kali pertama jejak kaki kat sini .. hehe...Alhamdulillah , segalanya berjalan dengan lancar ... Kang dalam kul 2 lebih baru nak bertolak ke umah CMG lak.. hehehe...

Layanan dari keluarga Siti Rahayu dan Zalie , terbaik !!!! Terima kasih atas layanan diberikan.. Kalah hotel Mandarin Oriental wehhh ... Merasa gak aku mee bandung spesel Ayu ..

Heheh... ni ada satu citer baekk punya... Semasa sampai kat bandar Kulai tadi , kitorg berjanji nak berjumpa di Tesco Kulai .. hehehe.. sementara tunggu Ayu ngan husband dia sampai , kitorang bertaruh... warna STORM yang dinaikinya... heheheh .. wife aku teka warna kuning , manakala aku silver ... hahahaha...

Dalam 10 minit kemudian .. sampai la diorg .. .hahaha.. korang rasa color apa??? Bila nampak je kereta diorng ( walaupun belum lagi bersua muka namun kitorng teka je tu diorg ) , aku terus bagitau kat wife aku , tu diorng ... Wife aku kurang percaya .. Pastu aku cakap .. kalau tak caya .. tunggu.. jap lagi pasti dia call ... Akupun start kira .. 5,4,3,2,1 ... treet treettt ... hahahaha .. aku kata dah ... aku boring dah bab bab blind date ni... hahahaha ... masak wehh...

Apa jadi seterusnya ??? Tunggguuuuu

Kat Machap ..

Waaarghhh... ngantuk bawak ketaa.... jln tak sesak tapi keta banyak gak ... tak tau laaa apa mat gebu masak kang niiii.. aku nak tapau untuk seminggu punya bekalan.. ok tak ? hahahaha

Guwau je mat ... kang abis semua dia masak .. kali ni aku lak nak amik gambar makanan dia .. hahaha... ayu oh ayu .. di mana kau.. kami di RNR nehh ... lalalala

Projek Besar ...

Salam ... Selamat Pagi ...

Satu projek besar akan dilaksanakan pagi ini ... Satu projek menjalinkan hubungan diantara dunia maya menjadi realiti ... Apakah itu ? ;) akan diceritakan kemudian..

Cuma dalam hati ini ada satu perasaan tak best .. Mungkin sbb nak pergi tempat baru .. Yang tak pernah lagi dijelajah .. hehehe ... beserta 'unta' yang tidak beberapa sihat .. Aku hara segalanya berjalan dengan baik dan lancar ... InsyaAllah ..

Bulan ni mmg padat sungguh dengan aktiviti ... Bila aktiviti tu , pasti melibatkan kos .. Mmg tinggi .. Projek paling besar kalau nak buat dan teringin sangat ialah tuuuuuuuuuuuuuuuu ... nak g US ... hehee.. jumpa KAK YATIE ..jauh tu.. ongkosnya pun besar... hehehe

Projek gathering GENGBLOGGER pulak .. aku tak cadang nak g ...tapi tak tau la kot last minit berubah hati ... ;)
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI