Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 4 Jun 2010

IMAM DITEMBAK 20 KALI , DIGIGIT ANJING !!

SOUTHFIELD : Seorang imam Detroit , Luqman Ameen Abdullah yang dibunuh ejen Biro Siasatan Persekutuan (FBI) tahun lalu didapati ada kesan gigitan dan cakaran anjing pada muka dan tanganya serta tidak diberi bantuan kecemasan.

Kesimpulan itu dibuat oleh Dr. Cyril Wecht yang diminta memberi pandangan bebas mengenai pembunuhan Luqman oleh Majlis mengenai Hubungan Amerka Muslim (CAIR) .

Wecht memberitahu akhbar Detroit Free Press kelmarin langkah Ketua Pemeriksa Perubatan Wayne County, Dearborn yang tidak mencatat bahawa imam itu digigit atau dicakar anjing.

Luqman ditembak lebih 20 kali dalam serbuan FBI pada 28 Oktober itu membabitkan kes jual beli barangan curi .

Wecht berkata , mangsa ada kesan gigitan dan cakaran anjing pada ketika ejen FBI cuba menahannya dan rahang Luqman patah diserang haiwan itu.

Sebelum itu , wakil CAIR di Michigan , Dawud Walid , mengemukakan teori bahawa Luqman melepaskan tembakan bagi mempertahankan diri daripada serangan anjing FBI itu tetapi tidak menolak kemungkinan mangsa juga menembak ejen agensi berkenaan.

FBI pula menyatakan , ejennya menembak mati Luqman kerana mangsa melepaskan tembakan dan melawan daripada ditahan dalam serbuan ke atas sebuah gudang. Seekor anjing FBI juga mati dalam kejadian itu.

Selepas menerima permintaan CAIR , Wecht melihat lebih 70 foto dan laporan bedah siasatan pejabat pemeriksa perubatan Wayne County.

Ada pemimpin Islam tempatan menuduh FBI mengunakan kekerasan yang keterlaluan. Baru-baru ini , ketua pendakwa raya Michigan menerima laporan siasatan polis Dearborn dan sedang menentukan jika ada pencabulan undang-undang.

Wecht berkata:"Jika mereka tembak mangsa 20kali kerana dia menembak anjing mereka, itu tidak boleh diterima," Kata Wecht

Seorang jurucakap FBI yang juga seorang ejen, Sandra Berchtold, enggan mengulas.

Februari lalu , Ketua Pemeriksa Perubatan Wayne County, Dr. Carl Schmidt, berkata tiada kesan ketara selepas melihat kecederaan pada Luqman dan tidak pasti sama ada mangsa kena gigit anjing.

FBI menuduh Luqman sebagai pemimpin kumpulan Sunnah mahu mewujudkan pemerintahan Islam di AS .

- AGENSI

p/s : ditaip semula oleh BEN ASHAARI . sumber dari BERITA HARIAN -4hb Jun 2010

Cincin Nikah Hilang ! Mampus gue

Perghhh... baru kawin , cincin nikah tercicir kat mana tah ? .. ke dah g gadai kat kedai pajak ni ??? Camana nak bagitau kat isteri yang cincin kawin ilang ni ? Sah sah nanti akan dikaitkan dengan perkahwinan.. Kata dah tak kisah laa .. dah tak pedulik laa... atau paling kejam , mesti ada orang lain ni !! kan kan ?? haaaa.. kes haru ni beb ...

Padahal tercicir masa bukak g main bowling ke.. atau ilang masa g gym... atau paling kejam sekali jawapan , tercicir masuk lubang jamban ... haaa.. rasa rasa korang mana satu 'isteri' akan terima ? Aku rasa semua dia rejek punyaa ... Jenuh mau g redah kedai emas nak cari yang sama ... hehe.. kalau jumpa pon , korang ingat si 'wife' tu tak tau ke ?? naluri seorang isteri kuat wooo.. kalau benar dia cintakan korang tu , jgn mimpi la leh temberang .. dari riak wajah korang pun diorng leh tau 'ada kes' ni... hehehe .. mana mau sorok ? Perlukah berterus terang ?

Perempuan amat memandang berat kes kes gini .. kenapa ? sebab akan melibatkan keromantikan dan juga kenangan !! haa..perempuan bab ni , mmg jgn dibuat main beb.. silap silap berbulan korang dengar isu yang sama... kalau dibeli yang baru pun takkan sama dengan yang hilang sebab cincin tu disarung semasa nikah dulu ... haaaa ... kan tak pasal pasal cari pasal.. hehe..

Camana ngan lelaki gak ? adakah cincin nikah tu membawa sejuta makna ?? Bagi aku , yang penting .. AKU TERIMA NIKAHNYA ... aminnnnnnnnnnnnnnn

p/s : cincin nikah aku tak ilang lagi yer ... hehehe..selamaattt

BENCI BILANG CINTA

Antara keyword aku minggu ni yang popular selain MR KLANG PARADE 2010 ialah BENCI BILANG CINTA .. sebuah drama yang mana seingat aku ada lebih 200 episode ( berdasarkan info dari youtube .. kalau salah ,maaf yer ) ..

Aku pernah la tengok sekali drama tu .. ermm... ok la..boleh tahan bestnya ... kes kawin paksa kerana wasiat .. kan ? hehehe .. pastu aku malas nak ikut sbb tamo terikat .. nanti asik nak balik awal nak tengok cita tu.. nak layan kat youtube ? dengan broadband ni ? huhu.. idok le aku haaa... kalau streamyx tu ok la lagi .. psst.. wife aku pun terjebak tengok cita tu..

Aku tau ramai mencari cerita tu dalam net .. aku je tak cari.. hehee.... kalau nak cari , g cari kat youtube ... confirm jumpa .. hehehe ...

p/s : hehe.. sian wife aku tak leh tengok ari ni sbb .....

Korang kuat cemburu ??

Kalau 10 tahun dulu , yer .. aku mmg kuat cemburu .. kenapa ? Sbb masa tu aku tak ada rasa keyakinan pada diri sendiri .. Skang dah ada ke ? Ada ..

Perlu ke ada cemburu pada pasangan kita ? Ya ..bagi aku perlu ada cemburu tapi bukan cemburu buta.. Cemburu ala kadar sebagai tanda perasaan kita padanya ...

Perlu ke cemburu di susuli dengan perasaan marah ? Tak perlu sebenarnya ... Jika tidak pandai kawal perasaan , mmg boleh 'meletus' gunung berapi .... kan kan ..

Bila hadirnya perasaan cemburu tu , cepat cepat amik wudhu atau beristighfar ... syaitan dok mai menyocok yocok tuuu ... kena pantas melawan ... jgn di layan perasaan tu sangat ..

Ok ... disini aku bagi beberapa situasi yang boleh membuatkan perasaan cemburu bertukar menjadi marah ... Cuba korang bayangkan ekkk :

1 ) Pasangan anda tersalah panggil anda dengan nama kawan sepejabatnya ..

2 ) Pasangan anda berbual mesra dengan rakan berlainan jantina di telefon , sewaktu dating ..

3 ) Pasangan anda menumpangkan kawan pejabatnya yg berlainan jantina .. cun/ hensem lak tu... bukan sehari dua..tapi setiap kali balik kerja ...

4 ) Sering keluar lunch bersama sama dengan rakannya yang sama ..

5 ) Pasangan anda dijadikan tempat meluahkan perasaan oleh rakan pejabat / rakan lamanya yang berlainan jantina ..

Haaaaaaaaaa... cuba korang letak diri korang cam tu .. rasa rasanya korang leh kawal tak perasaan cemburu tu sebelum bertukar menjadi marah ... ;) jom kita kongsi bersama ... jeng jeng jengggg


Awek aku pelakon ?

Fuh... bayangkan kalau aku ada awek .. dan awek aku tu pelakon... amik contoh LISA SURIHANI atau yang sewaktu dengannya la.. tak pun bukan awek la, isteri aku pelakon ...

Ops .. sebelum tu , ni aku suh bayangkan jeee ... KALAU AKU BUJANG la .. aku terfikir gitu sewaktu tengok preview LAGENDA BUDAK SETAN .. bila tengok si LISA SURIHANI yang comel lagi cun itu dipeluk dek Farid Kamil ... huh ... Mau berpeluh ketiak aku ( kalau la dia tu awek aku ) ...

Camana ek diorg leh kontrol perasaan cemburu diorg tu yer ? Tak kira la suami dia , isteri dia , kekasih dia tu berpelukkan dengan orang lain ? Nak gak aku belajar cara cara mengawal perasaan cemburu tu dengan diorg.. Yelah , kalau diorng boleh kawal perasaan tu , bermakna diorg boleh kawal perasaan marah , sedih , gembira dan macam macam lagi laa... kan kan ..

Takkan diorng berlakon gak kot sesama diorg ?? hurmmm

Aku benci kamooo !!

Arghhhhhhhh..sat sat.. sampai dah Kelantan ... huhuh... ok , sambung geraamm !! arghhhhh.... Guna broadband ni serba serbi tensen !! Kalau dulu guna MAXIS , harga melambung giler ..cam ikut harga emas lak ! Liputan ? Ok je ... kalau tip top , tip top ajaaa ... kat mana mana ok jeee... Sesuai dngn iklan dia la.... camana iklan dia , cam tu la harganya .. huh.... disebabkan bil yang mengarut , aku tukar ke CELCOM setelah kawan kawan kata celcom ok ... huh...

Bila tukar ke celcom , aku macam guna handphone zaman tok kaduk .. mengangkat laptop mencari signal.. hahaha ..giler ... Sepanjang perjalanan balik ke Kelantan , hanya tertera EDGE !! giler ke apa EDGE ! .. mati keras nak upload gambar lagu nih ... tu baru upload.. nak download ? kiamat le tunggu .. huh ...

Dari segi pengiklanan , semua brand mmg bagus .. 'aku no1 la...' .. ' potong aja laa ' ... 'dalam hutan pun ada signal la ' .. huh... haprak semua ... Skang ni tepi jalan kat bandar pun EDGE je... haihh

Seks Bertukar Pasangan !

Yup .. kisah benar ... berlaku di kalangan orang orang kita ... bukan jenis orang orang biasa ..berpendidikan tinggi okek !

Cerita ni disampaikan sendiri oleh kawan aku yang mana dia dipelawa dek rakan rakan seperjuangan dia ... Caranya ? Bawak wife / gf masing masing .. jumpa satu tempat dan biasanya hotel ... projek on kat sana yer ... Pastu .. ' ko amik aku punya... aku amik ko punya ' ... begitulah satu malam punya projek sambil meneguk air kencing setan ...

Seingat aku ada gak dia sebut nama artis .. huhuhu ... dasat dasat ... jgn ingat berlaku kat luar negara je tau.. dalam negara kita pun ada yer ...

Bangkai anjing bersepah .. Pakat bunuh diri beramai ramai ke ?

Tukar driver lak.. ngantuk.. drive tengah panas panas gini ditambah lagi dengan kenyang makan nasi goreng hand made .. huhu..

Sepanjang perjalanan , aku rasa dekat 3 kali aku elak bangkai anjing kat tengah jalan tu haa.. Yang aku pelik tu , sapa laaa yang tak berperikemanusiaan tu sampai sanggup langgar anjing tu.. tengah tengah jln lak tu ...

Ermm.. dah nak sampai dah .. ni skang kat KUALA KRAI .. cuaca? Panas weh... huhuh..

OH BAMA dah makin gila !

Semua PRESIDEN US sama je perangai .. sebelum naik , janji gempak gembak ...begitu begini ... paling best biler dia kata nak tamatkan peperangan di Gaza dan Afganistan ... chaitt.... patut dijadikan filem je idea dia tu..dalam filem bolehlah membohong... presiden pun kuat wooo...

Tadi dalam kereta , aku terdengar berita berkaitan dengan isu Gaza tu... Ada ke patut dia kata ISRAEL berbuat demikian atas sebab keselamatan ?? Dia giler ke apa? Kalau tang geng dia , semua isu keselamatan .. Cuba kalau Lubnan serang Israel sbb ada warga ISRAEL membaling batu ke wilayahnya ? Perghh.. abis semua tentera US turun ke LUBNAN ... mmg lahanat itu bangsa ..

Jadi apa guna kita nk banggakan dengan si OH BAMA tu ? patut tukar je nama dia , OH KELDAI ..

Isu tandas takkan selesai.. Bila mau sedar neh ??

Skang aku kat RnR Gua Musang ... Tadi aku ada rasa nak buang air kecil memandangkan aku terlalu banyak minum air dari semlm dan sepanjang jalan ...

Pastu berenti jap kat Taman Rekrasi Sungai Yu ( selepas Kuala Lipis ) untuk menunaikan hajat... Ada 4-5 bijik keta berenti situ ... Aku pun g terus ke tandas .. Bila sampai situ , huhuhu... pintu tandas terkopak ... lalat ?? Jgn cita laaaa ...Bau dia semerbak .. huhuh..

Kecewa tul ngan sikap sesetengah manusia ... Tadi kat RnR Genting Sempah pun gitu gak.. Aku kena flush 4-5 kali dulu memandangkan makhluk asing yang guna sebelum tu tak reti nak memflushnya ... Adoiii...

Ni kat RnR Gua Musang ... Mmg ada orang jaga .. tapi pengguna tak reti nak jaga gak ... FLUSH FLUSH FLUSH ler.. susah sangat ke ? Sebelum nak kuar tu , pastikan semuanya dalam keadaan bersih ... Kan dapat pahala tu... Haih..

Nasib baik ada DUKE !

Salam ..

Selamat pagi ...hehehhe.. skang kat GENTING SEMPAH .. otw g kelantan ... ikutkan jadual nak bertolak dari Putrajaya selepas subuh tapi atas sebab teknikal , kul 6 lebih baru kuar ... Nak elak jammed tapi akhirnya tersilap... termasuk jalan AMPANG -HULU KLANG (MRR2) ...

Tengok pelik giler punya jammed ..pas tu nampak kereta peronda polis dan jugak ambulan.. mesti ada eksiden.. Sampai satu jalan tu ada sign board tunjuk ke DUKE terus aku masuk ke sana .. sbb aku masuk ke sana , ada laluan ke KUANTAN - GENTING HIGHLAND ... tapi aku tak sure pun.. nekad je... bila dah lalu... heheh.. mmg ada...

Masuk ke highway , hujan lebat .... berkabus sepanjang jalan ... huhu... jadi skang singgah sat kat Genting Sempah sbb nature call .. hahahahaha

Target sampai kelantan kul 2 petang.. saja nak bawak slow slow ... keadaan kereta tak mengizinkan untuk bawak cam Schume...hehe...

Tandas Pejabat Berhantu ????

Aku baru balik dari tandas... Pagi tadi sewaktu aku masuk tandas , ok je..selama ni pun gitu gak.. Tetapi tadi... satu kejadian yg membuatkan bulu roma aku meremang ..

Sedang aku membasuh cawan ngan sudu , tiba tiba lampu diatas kepala aku tu ,berkelip kelip lalu mati... huhuh.. kalau dalam cerita hantu... mesti akan muncul hantu kat belakang dia kan.. ...

Aku pun terbayang laaaa adegan adegan seperti di dalam gambar tuuu .. huhu..kot kot dia berdiri belakang aku ke... bukan takut .. aku segan je... kot la awek cun ke... tak pun huduh sangat sampai buat aku tergelak kat situ kan... hehe..cover line betuiiii .. hahaha...

Aku pun basuh dengan selamba la..wat dek je kat lampu tu.. Haih.. pandai lak diorng main lampu ni kan... huhu...

Tengah asyik membasuh cawan tu , tiba- tiba .. pintu tandas ditolak dengan perlahan ... Huh.. Aku memandang ke arah cermin yang memantulkan pemandangan aku ke arah pintu ...

Pelahan lahan pintu tu terkuak... kelihatan .. tubuh badan seorang wanita !! ... adehhh.. kes nayaa nehh... Seorang wanita tua berdiri belakang aku sambil memegang .. erk... batang mop... sekali makcik cleaner da !!!
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI