Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 12 Jun 2010

Demam bola .. aku betul betul demam ..

sori .. gambar lucah skit ..google punya


Secara rasminya Piala Dunia 2010 bermula semalam ... ramai orang dok melepak kat kedai kedai .. mana mana yang ada tayang tv besar gajah pasti ramai orang ... Aku ? tak tengok pon lagi ..

Tersadai dalam umah .. demam .. sakit kepala .. nak bukak mata pun pedih je rasa.. ubat dah makan.. Punca ? Tak tau la apa puncanya. .sedar sedar pagi tadi aku dh sakit kepala .. ke sbb semalam makan keow teow bandung ada daging ? ermm....

Kalau benar sebab tu , kalau g hospital silap silap kena tahan ni ... sakit banget kepala aku ni ...

BA : 2 minggu tak g gym ..

Terpaku aku sebentar ! Cantiknyaaa


Gambar dipinjam dari entri seorang sahabat blogger ... huhu... cantik tak ? Nak tau lebih lanjut .. MINGZU

50 sen la kalu berani !!!

Cerita berapi tamooo ... buat entri sana sini pon tamooo ... suh jadi sukarelawann ?? Tak relaaaa ... Ikut buat demonstrasi ??? Takuttt weehh , polis tangkappp ... Abiss tuu ?? Suh tukar profile letak hitam pun , tamooo ... Semua tamo ?? Haa... Doa je ? Doa doa gak ... tapi jgn la kedekut wahai abang akak semuaa ...

Ni suh derma 50 sen je niii ... bukan nak AFUNDI sapa sapa ponn... kalau ada pun , AFUNDI GAZA jer ... tangan kanan memberi , tangan kiri tak tau apa apa .. tak yah riuh rendah kuar suratkhabar kata bagi tau derma .. Kita sms jeeee.... satu sms baru 50 sen ..

Blogger pulak , kasi la buat entri ! Satu entri ringkas untuk war warkan ... Yang kita nak tolong ni , saudara seagama kita jugak ... bukan sapa sapa pun ...


Tunggu apa lagi ?? Takkan nganga jer ?? Sms ler ... untuk keterangan lebih lanjut > AMAN


BA : Terima kasih Nurul

Mana satu boleh ni ???


Hari Isnin , bulan Julai di tahun ke 10 di perkahwinan setelah mempunyai 4 anak kecil ...

Suami : Maknya.. saya nak buat part time keje ni.. malam , selepas abis kerja ... jadi pengawal keselamatan .. Boleh tambah pendapatan keluarga ..

Isteri : Iskh..bahaya la bang .. tak payah la...

Suami : kalau cam tu , saya g keje ngan si Ahmad je la .. meniaga burger .. ok ?

Isteri : Burger ? Abis laaa nanti anak dara awak ngorat ..dah la dia niaga dengan ngan kolej juru rawat ! Tak yah tak yah ..

Suami : Dah tu ? Saya nak cari duit lebih camana ??

Isteri : Awak buat je blog cam orang orang lain tu buat ... Tu dalam gengblogger tu , berapa ramai blogger ada ? Awak letak je la iklan apa tu ... ha... nek nang ??

Suami : Nuffnang laaa...

Isteri : Ha.. pandai pun...

Suami : Saya nak cerita apa dalam blog tu ???

Isteri : Awak cerita je la pasal saya.. apa saya masak ari ari .. saya pakai baju apa.. Awak jgn sesekali cerita pasal diri awak ! Di larang keras , tau tak !!

Suami : Kalau cam tu , awak je la jadi blogger ... Saya nak layan World Cup kat kedai mamak .. Lagi best !

Isteri : Erkk...

SURI SARAWAK


SAHABAT BLOG @ KELAB BLOGGER : SURI SARAWAK

DAWY


SAHABAT BLOG @ KELAB BLOGGER : DAWY


Antara entrinya ialah :

Look At This !



look at my ****
hmmm
idk

ehm ehm
ecehh
saje bikin kecoh kejap
guna title tuh
jangan mara haa
nanti kena jual
=P

nak buat pengumuman tak rasmi nih
my blog has a new look !

jom jom ngk sebelum dibedah
and selepas dibedah
hee ~

SEBELUM
......

Promosi blog anda secara percuma !

Paling mudah dan berkesan mepromosi blog korang ialah dengan menggunakan FACEBOOK. Selain dari meletakkan tajuk entri terkini di status FB korang , korang boleh jugak meletakkan di KELAB BLOGGER .. tak sampai satu minit pon ...

Di sini aku minta jasa baik semua ahli KELAB BLOGGER untuk menjemput kawan kawan korang yang ada dalam FB tu .. Tujuan KELAB BLOGGER ni bukan sekadar menghimpun blogger tapi semua peminat peminat blog kerana blog ini adalah hasil tulisan dan idea seseorang .. Dari situ kita boleh lihat kreativiti seseorang dalam penghasilan blog dan kebijaksanaan dalam penulisan..

Kerja mempromosi KELAB BLOGGER ini bukan kerja admin seorang saja .. Saya sendiri pun telah melakukannya dengan membuat segmen SAHABAT BLOG @ KELAB BLOGGER .. yang mana bertujuan mempromosi KELAB BLOGGER ni secara besar besaran di blog ..

Jika di FACEBOOK , saya sendiri telah menginvite beribu ribu kawan yang berada dalam senarai BEN ASHAARI ..

Aku berharap , KELAB BLOGGER ini akan terus berkembang menjadi satu kelab yang besar .. Disini akan aku ajarkan cara cara nak menjemput bagi mereka yang tidak tau bagaimana nak menjemput rakan lain ...Cara-caranya ialah :

1 )Mula - mula klik KELAB BLOGGER ini ..Kemudian jadii ahli SLAB BLOGGER dengan menekan butang JOIN sekiranya belum menjadi ahli ..K


2 ) Perhatikan logo kelab blogger .. di bawahnya ada INVITE PEOPLE TO JOIN



3 ) Pilih rakan rakan anda yang tersenarai di dalam FACEBOOK korang ..

4 ) PERINGATAN !! Korang hanya boleh menjemput cuma 49 orang pada sekali jemputan .. TIDAK BOLEH LEBIH ..

5 ) Kemudian klik SEND INVITATIONS

6 ) Tunggu sehingga senarai ini keluar semula .. dan ulangi LANGKAH 3 sehingga abis semua rakan anda di select ...



itu sahaja.. bukan susah pun ?

Kenapa aku beria ria dengan KELAB BLOGGER ?? Paling mudah untuk menyampaikan pesanan dari mereka yang memerlukan seperti bantuan pencarian , kewangan , dan banyak lagi . Paling utama ialah maklumat maklumat terkini boleh disalurkan dengan pantas.. Kita boleh berkongsi apa saja di dalam blog dan di kumpulkan di KELAB BLOGGER ...

Jika ada sebarang kesilapan dan pertanyaan , sila beritahu aku yer ... Ini saja yang mampu aku lakukan sebagai seorang muslim dengan menggunakan aplikasi YAHUDI sebagai penghubung kepada saudara saudara segama dan sewarganegara ...

BA : TERIMA KASIH pada yang sudi mempromosi ..

KELAB BLOGGER dah capai 3,900


Bukan suatu yang mudah untuk mempromosi sesuatu kelab lebih lebih lagi kelab umum yang mana sapa sapa leh join..

Aku harap hujung bulan ni leh dapat 4 ribu ahli ...InsyaAllah

The Karate Kid




Remake .... Baru pas tengok tadi ... huhu .. Best ke ? Menghiburkan ... Penerbit bersama ialah bapa si Jaden Smith , pelakon feveret aku , Will Smith ...

Mmg best ... buah 'maut' dia mmg membuatkan aku tersebut 'wow' dengan agak kuat .. hahaha... segan gak ... Lucu , serius dan mempunyai pengajaran ...

Bagi aku , cerita ni mmg best ditonton ... Berapa bintang ? Best untuk dilayan... hahahah

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI