Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 17 Jun 2010

Semua Tips dah di delete ..

Maaf .. mmg telah aku delete ke semua tips yang aku berikan dua tiga hari ni ... Seperti yang aku kata , tips yang dikeluarkan tu hanya bersifat berkongsi saja..bukan untuk 'mengaut' keuntungan..apa yang aku tau , sedikit sebanyak telah aku kongsikan dalam tu.. jika aku teringat lagi , aku akan kongsikan ..

Kenapa aku delete ? Paling penting adalah untuk mengelakkan fitnah .. Mungkin akan ada berkata aku bersikap menunjuk nunjuk ... entah ler... bagi aku , apa yang aku dapat tu masih lagi rendah dah tak de apa nak dibanggakan .. Terlalu ramai blogger dapat jauh lebih tinggi dari aku ... aku sekadar pipit dikalangan merak .. walaubagaimana pun aku tetap cuba 'memberi' panduan dan galakkan pada mereka agar dapat terbang bersama ku dan berharap akan jauh lebih tinggi dari aku , pada satu masa nanti ...

Pada mereka yang sempat membaca dan menelaah serta melakukan sedikit kajian , diharap bolehlah berkongsi dengan rakan mereka kelak . Yang penting , jgn hilangkan tujuan sebenar berblog yakni merapatkan lagi silatuhrahhim dan berkongsi maklumat ..

InsyaAllah ... aku akan kongsikan lagi apa yang aku tau walaupun apa yang aku tau itu tidak lah berharga mana sekali pun ..

BA : Walaupun kalah ,yang pasti Korea telah berjuang namun perjuangannya masih belum selesai.. begitu juga kita ...

Nasib baik aku pilih....yang menang je

Hehe.. betul jugak aku punya pilihan walaupun aku menjerit untuk Korea .. Adakah aku berdiri di atas pagar ? Hehe.. dua dua aku sokong .. kalah aku sokong , menang pun aku sokong..yang penting , game mesti best.. kalau hambar .. buang masa je aku tengok ..

Sejarah PIALA DUNIA 2010 pun tercipta yakni penjaring hatrick pertama yang di miliki oleh pemain Argentina .. Sapakah nama dia ? aku jenis tak hafal nama orang .. hehehe... Bukan pe , takde hadiah lagi.. jadi malas nak hafal.. hahaha.

Tapi game bagi aku tadi agak kurang seimbang ... Argentina belum jumpa lawan yang benar.. hehehe....

BA : nak tengok ke kul 2.30 punya game ek ?

Tak tau mana satu patut aku pilih !

Aku keliru .. satu tika dulu aku mmg tak suka pada dia .. disebabkan aku jatuh cinta dengan dia yang satu lagi menyebabkan aku berlaku curang .. tapi kini dia kembali .. kembali menuntut kesetiaan aku namun aku tak mampu memberi kata setia kerana dia kembali di saat aku kagum dengan yang berjiran dengan ku ..

Argh.. jika aku pilih dia yang berkedekatan dengan ku pasti aku rasa serba salah dengan dia yang terlebih dahulu aku kagumi .. Bagaimana aku nak menjelaskan pada hati aku bahawa apa yang aku pilih ini kerana ikhlas padanya ?

Haih ... atau patutkah aku lupakan kedua duanya dan kembali pada dia yang sememangnya aku sayangi ? Atau ... aku pilih yang baru ?

Argentina atau Korea ? Brazil sudah pasti .

BA : Aku dah demam ..

Curang ? Potong anu dia !!

Adoi... isteri isteri zaman sekarang ini makin berani .. Adakah patut berbuat demikian ? Apakah kelayakkannya untuk melakukkan begitu ? Hurmm.. hanya mereka di bisik syaitan akan melakukannya ..

Tu kalau suami yang curang .. kalau isteri ? haa... jgn cari pasal woo.. Haa... Apakah faktor utama penyumbang kecurangan ? Banyak sebenarnya ... hurmm... Tapi perlu ke curang ni ? Best sangat ke ? Haih...sedapnya sekejap jee... wat sakit kepala jeeee...

Entah ler..ada yang pk bila nak wat keje maksiat ni , rela buat kat umah sendiri.. kat hotel , takut orang nampak..kat rumah , clear... Adoi... panas woo nanti rumah .. syaitan berpesta ..

Macam macam skang ni.. samada kawin atau tidak , kecurangan ini berlaku kerana bisikan syaitan ... huh ... camana nak hindarinya bisikan syaitan ni ?

Baca la sendiri kes terbaru ni ek .. >> CURANG

Makin bulat ...

Lama tak g gym.. masuk minggu ni , 3 minggu ... makin malas lak skang ni .. Asik makan , makan makan .. Adakah ini akan menentukan aku akan 'berisi' nanti ? atau sedang berisi ? Huh...
Kalau dulu , rajin gak aku mendietkan diri.. bukan la skang ni tak jaga dah ..aku tetap jaga cuma dah tak bersenam.. Nak angkat besi pun rasa mual .. hahaha..mungkin badan ni nak rehat sebulan kot .. hehe..

Semalam g main bola ngan anak buah aku yang berusia 2 tahun pun dah berpeluh.. Apatah lagi bila mengejar dia berlari yang macam itik kena kejar...ke kiri ke kanan je berlari ..

Selain dari faktor tu , faktor $$ ni pun memainkan peranan penting.. sekali g gym , telan hampir RM20... seminggu 5 x ? Haa... maunya tak banyak..leh simpan nikah lagi tu... ops.. leh simpan buat downpayment beli rumah woo..kena berjimat cermat ...

Ni yang aku dok pening .. nak g ke tak nak...erm...nak g botakkan pala lagi .. haih..

BA : Duit duit duit ...jangan jadi hamba duit ..


Kawan anda menyorok dalam YAHOO MESSENGER ??

Haaaa.. ada kawan korang mesti suka invi dalam YM kan... tau tak camana nak mengetahui dia tu menyorok atau sebenarnya 'offline' ?

Ada yang tau dan ada yang tak tau .. Ada sebuah blog yang amat berbaloi untuk korang pergi mengkaji.. pelbagai tools dan tips serta trick untuk sesebuah blog ada di situ ..

Aku harap blogger blogger baru rajin la mengeledahnya .. tapi berhati hati... pastikan anda buat backup terlebih dahulu.. backup code blog anda... TRICKNTIPS ..

Kalau korang rajin , kaji yang ada kat bawah sekali blog tu..Semoga berjaya..

BA : umpama tanam durian ... kalau jantan , tak de rezeki..


DIARI FANATIK EKSPRESI

SAHABAT BLOG @ KELAB BLOGGER : DIARI FANATIK EKSPRESI

Antara entrinya ialah :

ya.ahad datang lagi.bosan dan sila pura-pura tak bosan okay? inilah padahnya bila hidup keseorangan tanpa pasangan.maka sila berada dirumah semata-mata seorang diri. eh adakah aku sudah berangan mahu mendirikan masjid sendiri.tepuk dahi ramai-ramai jom.hoho.

semalam agak sedih sebab demam.dan keseorangan dirumah tanpa ada yg ambil tahu.oh.nasib badan. (mood : dengar lagu putus cinta.boleh? ) benci.dan hari ini aku keseorangan lagi.tahniah encik ridzwan!

CUPCAKE , CAKES 'N' MUFFIN


SAHABAT BLOG @ KELAB BLOGGER : CUPCAKE , CAKES 'N' MUFFIN

Antara entrinya ialah :

Salam...Percubaan pertama dalam kek fondant huhu xbrape ok aaa huhu kne berhuru lagi nih...kek n cup cake ni saya buat utk bakal adik ipar yang melangsungkan perkahwinannya 29Mei lepas..so sebagai hadiah sya buatkan kek n cupcake fondant sebagai hantaran untuk belah pihak lelaki...nsib die suke =_^

CERITERA QASEH

SAHABAT BLOG @ KELAB BLOGGER : CERITERA QASEH

Antara entrinya ialah :

Taiping oh taiping....
Alang2 dh smpai taiping apa lah salahnyer jelajah jap kat pekan taiping nih!
cantik jgk view kat sini...bagus la utk shoot gambar....ms smpai je kat sini mmg
bnyk pasangan pengantin yg amik gambar kat area tepi taman tasik...ada pasangan yg pkai baju kaler kelabu...merah hitam...hijo...biru...mcm2 lah...kalah la kat putrajaya...ada yg sekali tu dua pasangan pengantin sekali gus photographer tu shoot...huhuhu...jimat!agaknya pasangan adik beradik kawen serentak kot...
tp view kat sini mmg sgt cantik....MasyaAllah!cantik...itulah ciptaan-Nya ...
permulaan di pekan taiping...hehehe...

Tak kisah ke ?

Salam .. selamat pagi ..

Awal sampai opis ari ni sbb tidur kat Cheras maka , perjalanan amik masa cuma 15 minit je..dekat jee.. keluar rumah pon awal.. kul 6 lebih..hehehe..

Makan ? Hurm..belum lagi.. tak tau nak makan apa.. biskut oats aku pun abis dah ... kang kalu rajin g tengok kat cafe la..kot ada makanan ringan ringan ke.. hehe..

Tadi ..bila sampai ke PWTC.. terpandang la satu perempuan ni..bertentangan ngan aku ketika berjalan... berpakaian kemas..ala ala wanita koperat la gitu..cuma ..menjadi persoalan.. ketat benar pakaian dia..walaupun bertudung..ok.. ni isu lama...tapi apa yang aku nak persoalkan , suami dia / parents dia tak kisah ke isteri / anak diorg berpakaian gitu kecualilah dia tinggal bujang ..kalau bujang , no komen la kan ..takde sapa nak perhatikan ..

Kebanyakkan mereka akan berfikiran mereka dah besar .. mereka tau apa yang mereka buat .. atau lantak la.. pedulik hapa... MYOB ..

Ya.. mmg aku tak kisah ... dan aku tak nak amik kisah pun.. masing masing jawab sendiri nanti.. cuma aku sebagai seorang lelaki nak beritahu , alangkah ruginya 'harta sementara itu' dipertontonkan pada yang tak sepatutnya ..

Selaku ketua keluarga , aku ..ya.. aku perhatikan pakaian wife aku.. mana tak sesuai , terus aku suh tukar ... Kalau dia tak mao , aku hanya berkata , nanti pandai pandai la jawab kat Allah.. Bahagian aku dah lepas .. Tapi setakat ni , alhamdulillah .. ok je ..

Ini cuma persoalan yer bukan diskusi .. tak perlu nak marah atau nak terasa ..kita di dunia ini sementara .. entah jap lagi atau bila bila masa je leh kembali pada-Nya ..Syurga neraka mmg milik-Nya tapi kemana hala tuju kita ?

Adakah kita meninggalkan apa yang disuruh dan melakukan yang dilarang ?

Peringatan ini buat aku , keluarga aku dan mereka yang rasa nak baca ...

BA : Jgn sampai jadi cam Turki

Keputusan perlawanan Piala Dunia FIFA 2010 dan Penjaring Terbanyak

Berikut adalah perlawanan PIALA DUNIA FIFA 2010 yang berlangsung semalam :

Kedudukan Kumpulan :


Senarai penjaring terbanyak :


- sumber : Yahoo Sports
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI