Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 20 Jun 2010

AURORA ITU CAHAYA

SAHABAT BLOG @ KELAB BLOGGER : AURORA ITU CAHAYA

Antara entrinya ialah :

Salam..
setelah sedikit berduka gara2 result yang agak blah blah blah itu..
apa pun, thinks positive suda..huhuhu..
okey,straight to the point..
hari ini nak mengarut pasal AF8..huhuhu..
seriously, AKU TIDAK MINAT AF. Astro? Ada tapi memang tidak minat AF..
Vote? Jauh panggang dari api..tiada maknanya aku nak vote2..
menghabiskan kredit aku jer..bukan best pun..
apa pun, aku mula tertarik dengan AF8 ini
bila aku baca surat khabar pasal juara AF8 dilantik oleh Menteri Besar Perak menjadi Ikon Belia Negeri Perak..
dalam kapla hotak aku adalah..
mengapa mesti juara AF8?

Kontest Mata Menawan ;)

Contest mana menawan

Waaa... sesuai untuk perempuan join neh ... aku ? tak cukup menawan mata aku ..rabun lagi ada la.. lagi pun hadiah utama dia contact lens.. aku tak sesuai gitu ..

Aku saja nak promosi contest dia memandangkan ramai pembaca blog aku terdiri dari perempuan .. Apa salahnya aku tolong hebahkan .. kan kan .. hehe

Jadi sapa berminat nak mengetahui dengan lebih lanjut contest ini.. silakan la mengunjungi blog NUR FATIN FATIHAH ..

BA : Saja tolong blogger ... bukan susah pon kan .. hehe..


CIK TEMBUN RASA


SAHABAT BLOG @ KELAB BLOGGER : CIK TEMBUN RASA

Antara entrinya ialah :

tak paham obesesi lelaki terhadap bola
mungkin bukan semua lelaki dan bukan semua perempuan tak suka
rephrase : saya tak faham obsesi kaki bola.


kaki bola bukan semuanya pandai sepak guna kaki
ada hanya reti main guna jari
main dengan super footballer hari-hari
tapi cuma kat TV
konon awakla superstar kat champion league

Kereta termahal di dunia - RM130 JUTA !



MEMILIKI kereta mewah atau kereta idaman sememangnya suatu yang tidak dapat dipisahkan dengan naluri dan keinginan manusia terutama golongan lelaki.

Maka tidak hairanlah jika kita dapat melihat ramai daripada pemilik kereta yang sanggup mengubahsuai kereta agar kelihatan seperti kereta sports yang menjadi idaman mereka.

Tetapi ada satu lagi golongan jutawan yang hobi mereka mengumpul kereta-kereta lama atau klasik dan sanggup membelanjakan wang berjuta-juta dollar untuk memiliki barangan antik yang diminati mereka.

Di California, Amerika Syarikat, baru-baru ini, sebuah kereta antik BUgatti Atlantic Model 1936 telah dijual dengan harga antara RM100 juta dan RM130 juta.

Kereta Bugatti jenis 57SC itu boleh dianggap sebagai antara kereta tercantik pernah dicipta dan pernah memenangi Anugerah Pebble Beach Concours d'Elegance 2003.

Kereta yang memecah rekod jualan kereta paling mahal di dunia itu mempunyai reka bentuk Perancis dan diperbuat daripada aluminium pada badannya.

Siapa pembeli dan jumlah sebenar yang dibayar untuk mendapatkan kereta itu tidak didedahkan oleh pelelongnya Gooding & Company, bagaimanapun, dipercayai kereta itu dijual kepada Muzium Automotif Mullin di California milik Peter Mullin.

Mullin merupakan Pengerusi Emeritus of MullinTBG dan pengasas serta pengerusi syarikat M. Financial yang mempunyai hobi mengumpul kereta-kereta antik keluaran negara Perancis dan ditempatkan di muzium automotifnya.

Hanya terdapat empat model Bugatti Type 57SC Atlantic di dunia dan salah satu daripadanya dimiliki oleh Ralph Lauren, manakala kereta yang dijual dengan harga tertinggi di dunia itu dimiliki oleh mendiang Dr. Peter Williamson yang juga merupakan pengumpul koleksi kereta Bugatti.

Jualan kereta tersebut telah memecah rekod jualan lelong yang dilaksanakan oleh Goodong & Company sebelum ini selepas berjayamenjual kereta Ferrari 250 Testa Rossa 1967 dengan harga AS$12.2 juta di Maranello, Itali pada 2009.

Kereta James Bond dilelong

Sementara itu, kereta Aston Martin DB5 yang digunakan oleh James Bond dalam filem Goldfinger dan Thunderball akan dilelong pada 27 Oktober ini di London dengan anggaran nilai melebihi RM16 juta.

Menurut syarikat pelelong RM Auctions, ini adalah kali pertama kereta Aston Martin DB5 keluaran 1964 yang digunakan oleh Sean Connery dalam filem 007 itu ditawarkan untuk dibeli oleh orang awam.

Apa yang menarik, kereta itu bukan sahaja mengekalkan gaya dan kejuruteraannya tetapi juga peralatan serta gajet asal seperti cermin kalis peluru, nombor pendaftaran khas JB007, alat pengesan, panel bumbung boleh dibuka, pelepas asap dan minyak pelicin.

Pada 1969, pemilik stesen radio Philadelphia, Jerry Lee berjaya menyakinkan Kilang Aston Martin Lagonda untuk menjualkan kereta itu kepadanya dengan harga RM39,000.

Hasil lelongan kereta itu nanti akan dimasukkan kepada Jerry Lee Foundation, sebuah pertubuhan yang menjalankan aktiviti mengurangkan kadar jenayah dan meningkatkan pendidikan.

Kali terakhir kereta model seperti itu dijual di pasaran ialah pada 2006 apabila dibeli oleh seorang pembeli persendirian dengan harga RM6.9 juta, bagaimanapun Aston Martin itu tidak pernah digunakan untuk lakonan dalam filem James Bond.

- SUMBER : UTUSAN MALAYSIA

Tanda - tanda blog anda mulai dikenali ramai ..

Dikenali bukanlah bermaksud popular atau glemer .. Dikenali bermakna dah tau akan kewujudannya .. Ini cumalah sekadar pendapat aku ..

Jika korang dah lama berblog , pastinya ramai dah kenal dengan blog korang.. ini boleh diketahui dengan membuat analisa di NUFFNANG ANALYTICS dan GOOGLE ANALYTICS ..

Berdasarkan NUFFNANG ANALYTICS , di bahagian keyword tu , korang leh tengok perkataan paling byk di cari ...

Manakal di Google Analytics pulak .. korang leh tau sendiri la ... sbb tu ari tu aku kata , pemasangan Google Analytics penting dalam membuat analisa terhadap blog korang ..

Untuk meningkatkan lagi trafik dengan keyword , korang leh rujuk di dua blog yang cukup bagus dalam penggunaan SEO .. KUJIE dan ARIFF SHAH

Semoga berjaya ..

BA : Masih terkial kial lagi ...

Tora datang lagi !!


Pernah tonton iklan Tora ? Ding dang ? Setiap petang sebelum ke udaranya cerita kartun jam 5 , pasti keluar iklan tu .. hahaha... Kembali lagi woo.. Toraaaa datang lagi ..

Popular sangat pada tahun 80'an ... kini iklan tu keluar lagi di Astro ... adehh ... teringat zaman kecik dulu .. Tengok kartun sebelum keluar bermain ... huhuhu... skang ni ? tua dah ... waa.. kejap je masa berjalan ..

BA : Teringat main konda kondi ngan batu seremban dengan awek awek cun .. hahaha

Pertandingan Sempena Hari Bapa



Sempena Hari Ayah Sedunia ni , ada blogger mengambil kesempatan untuk membuat pertandingan bagi menghargai mereka yang bergelar Ayah ..

Satu pertandingan yang bagus .. Mereka boleh berkongsi pengalaman yang mana boleh memberi pengajaran dan juga teladan pada mereka yang bergelar ayah serta bakal menjadi ayah dan paling penting buat anak yang mempunyai ayah .. Hargailah mereka sebagaimana mereka menghargai ayah ..

Jika berminat nak mengetahui dengan lebih lanjut , boleh la klik pada tajuk gambar tu .. Terima kasih ...

BA : Sayu bila teringatkan pengorbanan seorang ayah yang mendahului anaknya dari aspek keperluan harian ..

Sanggupkah anda menghantar orang tua ke rumah orang tua ?


Semasa kecil , kita ditimang timang.. di manja manja ... di belai belai ... bila besar ? Bagaimana kita mengenang jasa mereka ? Dengan menjaga mereka sepenuh hati ? Atau menghantar mereka ke rumah orang tua ? Begitulah kita mengenang jasa mereka ?

Begitulah adat dunia ini .. Bila berjaya , ramai anak anak mereka terlalu taksub dengan mengejar kekayaan sehingga terlupa asal usul ... Dengan alasan terlalu bz atau tiada masa untuk menjengok atau menjaga mereka .. Adakah ibu bapa kita yang tua itu memerlukan harta lagi ? Atau sekadar kasih sayang dari anak kesayangan mereka ?

Sanggupkah anda menghantar orang tua anda ke rumah penjagaan orang tua ?? Hurmm .. Lihatlah anak anda sebelum melakukannya .. Mereka bakal mencontohi anda satu hari nanti .. Jangan beri anak anda alasan untuk melakukannya ..

BA : Syurga dunia tidak menjanjikan syurga akhirat ..

Hargai setiap saat ...


Masa yang berlalu takkan kembali lagi .. Saat ini ramai dah mula menghitung masa untuk menanti Syawal .. bukan Ramadhan.. Ramai yang rindukan Syawal berbanding Ramdhan .. Kenapa ini berlaku ? Kena tanya mereka mereka itu ...

Sebenarnya , kita patut menghargai setiap saat yang datang kerana ianya sangat bermakna .. Walaupun dalam tidur .. bayangkan jika masa yang digunakan untuk tidur itu , bercucuk tanam.. akan menghasilkan rezeki satu hari nanti ( dengan izin Allah ) ..

Ramai antara kita ( termasuk aku ) terlupa kita belum tentu akan dapat hidup sehingga esok apatah lagi Ramadhan nanti ... Jadi , gunakanlah saat saat yang ada dengan menikmati tanpa melupakan Allah ..

BA : Rindukan zaman sekolah

Putrajaya Floria 2010

Pesta Flora dan Taman / Floria and Garden Festival 2010


Akan berlangsung nanti di Putrajaya pada 10hb Julai hingga 18hb Julai 2010.. Banyak program akan berlangsung sepanjang festival tu nanti .. Untuk mengetahui lebih lanjut ... boleh la rujuk di laman web penganjur.

Keputusan perlawanan Piala Dunia FIFA 2010

Perlawanan membabitkan Belanda , Jepun , Ghana , Australia , Cameroon dan Denmark .


Kedudukan terkini setelah 2 perlawanan : Kumpulan E

Senarai penjaring terbanyak : Selepas 2 perlawanan
- sumber : Yahoo Sports

Cabaran Alexa bermula

Aku dah tersekat di sini selama seminggu .. Cuma yang bergerak ialah di Alexa Traffic Rank manakala Malaysia Traffic Rank naik turun gitu jer .. Untuk terus bergerak aku memerlukan 2 kali ganda UV dari sekarang ...

Cabaran bermula ... hehehe.. bukan mudah nak maintain atau tingkat lagi trafik .. lupa pulak.. aku bukan nak mencabar sesiapa atau nak menjadi no 1 .. waa..tak mungkin .. kalau korang check ranking web / blog yang mempunyai trafik tinggi seperti BHARIAN .COM , UTUSAN.COM dan sewaktu dengannya pun menduduki ranking baik di dalam ALEXA...

Yang skang ni pun ok dh ...aku target pun 2 tahun... bukan skang .. tercepat lak .. hehehe..

BA : Alhamdulillah ..

Group Menghina Nabi Muhammad S.A.W di FACEBOOK

Mereka sengaja memprovok kita agar kita melenting .. Mereka gembira melakukannya .. Apa yang patut kita lakukan ? Tak rasa ini perbuatan rakyat Malaysia berdasarkan bahasa yang digunakan .. Sebarkan di blog masing masing ...

Sangat sangat menghinakan ...
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI