Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 22 Jun 2010

Resepi Maggie Goreng Spesel Aku


Dulu aku gemar makan maggie goreng...Bukan dulu jer ..skang pun masih lagi antu maggie...Mak aku suka beno masak maggie goreng di samping maggie sup memandangkan dulu diorng bz beno....bukan dulu je..skang pun cam tu gak...

Ada sekali tu , aku balik umah lepas sekolah ...Aku benar benar kelaparan...teringin beno nak makan maggie memandangkan maggie cepat dimasak sedap dimakan...Aku pun g la beli maggie dalam 2 bungkus gitu..khas untuk aku !

Maka beginilah penyediaannya :

Satu bijik periuk secukup rasa ..
Air paip bersih yang belum disuling sebanyak 2 cawan besar gedabak ..
Telur , 3 bijik yang siap dibasuh kulitnya ..
Sayur dalam peti ais...amik je apa yang ada..
Cili padi 10 bijik..
Minyak masak cap bunga raya ..cap lain tak boleh..cap mohor diraja pun tak bleehhh..
Tong gas brand Petronas ( penaja utama rancangan ini ) ..
Dapur mudah alih brand kapak terbang ..

Jika dah lengkap semua itu....maka

Pasang tiub pada tong gas masak ..
sambungkan ke dapur masak tadi..yang anda punya..jgn g sambungkan ke dapur jiran lak..
Letak periuk..pasang api yer....pasang tu bermakna hidupkan api...
Seterusnya masukkan air putih tadi tu...biarkan 1 minit..
Angkat periuk tadi dan buangkan air putih tersebut..
Masukkan minyak atar tadi..eh...ada ke ?? minyak bunga raya tadi tu haa...dalam 2 bekas tapak tangan anda...sila gunakan tapak tangan yer..
Tunggu sampai kiamat...erk...tunggu sampai panas mengelegak...pastikan jarak anda dan periuk sejauh 200 meter..ini kerana air dan api tadi dah bercampur ..meletup letup jadinya..
Bila api dah cool....koyakkan bekas plastik maggie kari..pastikan maggi kari yer..dan perencahnya..Masukkan maggie tadi ke dalam minyak panas tadi...Anda akan dapati maggie anda akan mudah garing...Kemudian asap berkepul kepul keluar menunjukkan si pemasak tadi amatlah cetek pemikirannya !!!!

Itulah yang berlaku pada aku ....puas la aku pk camana mak aku buat maggie goreng....aku ingat goreng terus maggie tu !!

BA : Antara feveret entri aku ..

Dr. Asri Zainul Abidin ( Dr.Maza ) Sertai Umno


Dr. Asri Zainul Abidin ( Dr.Maza ) Sertai Umno ??

Bekas mufti Perlis berkemungkinan akan menyertai UMNO bersama sama 100 orang ulama . Benarkah ? Menurut Timbalan Perdana Menteri , UMNO terbuka untuk mana mana ulama yang berminat untuk menyertainya ..

Sebelum ini Dr.Maza pernah mengeluarkan kenyataan di blognya mengenai penyertaan ke dalam politik namun belum memberitahu parti manakah yang akan beliau sertai ..

Aku harap Dr.Asri tahu apa yang dia nak lakukan dan berharap akan dapat melakukan perubahan. Aku juga berdoa agar Dr.Asri dilindungi oleh Allah , dari segala bisikan syaitan yang boleh merosakkan keimanan beliau ..

BA : Harap segalanya berjalan dengan lancar .

Hati hati semua dengan FACEBOOK !

Hati-hati !!Mulai sekarang jangan pernah menuliskan kata2 yang 6 huruf yaitu I5Ra3L (tulisan biasa) di WALL, di Status, di Note atau saat mengupload apa saja, karena secara otomatis anda akan langsung masuk ke fans page ini TAPI JANGAN DI LIKE :

http://www.facebook.com/pages/Israel/108099562543414?v=stream&ref=ts

Coba lihat..!! Sudah banyak saudara kita yang masuk fans page itu... Padahal mereka tak bermaksud untuk gabung..Mungkin Anda juga termasuk dari mereka yang telah tergabung tanpa disengaja.. Waspada dan segera untuk keluar karena jumlah anggota mereka setiap jam bertambah,

jika kita menulis nama negara itu sesuai aslinya maka informasi itu akan di direct ke page 15r43L dan dimonitor sama mereka disana, semua postingan yg mengandung kata 15r43L ada disana juga

Sebarkan vm ini ke saudara2 kita yang lain.. Karena kita bukan pengikut the real terorist..

Saya melihat mungkin anggota grup ini yang wall/note//tautan yang masuk ke dalam fans page itu, hati-hati ya..
tolong disebarin.
syukron.

(sumbEr dri group bErjuanglah, rEmaja islam!!)

Entri pertama aku dalam dunia blog

Bertarikh 17/9/2009 , maka secara rasminya aku buka blog atas tujuan nak merekodkan segala perjalanan kehidupan aku .. Sangat seronok pada mulanya. Ramai rakan berkongsi pengalaman walaupun tak sebest mana .. Namun aku rasa seronok dapat melakukannya...

Tapi sekarang aku sukar nak melakukannya lagi kerana sbb sbb privasi .. Biarlah aku sekadar ' berbicara disini tanpa menganggu sesiapa pun. InsyaAllah ..


Salam . Akhirnya ada juga ruangan untuk aku meluahkan perasaan aku. Satu ruangan dimana pandangan aku akan dibaca dan dikomen oleh orang lain. Itu pun kalau sudi nak komen.

Selang beberapa hari lagi akan tibanya Aidilfitri. Dan ini bermakna kali pertama juga aku beraya di rumah ibu mertua aku iaitu di Kelantan. Tak tau la macamana keadaannya lagi.Nak mengharungi jalan raya yang sahihnya penuh dengan kereta memandangkan ramai warga kelantan yang mencari rezeki di perantauan. Pening kepala dah tentu. Dijangkakan aku akan bertolak pada esok , yakni Jumaat persamaan 18 Sept 2009 , selepas solat Jumaat. Ramai yang berkata waktu itu mesti penuh dengan kereta.Bagi aku , tidak mengapa sebab yang penting , sampai ke destinasi dengan selamat.Perlahan-lahan bergerak asal selamat.

Yang aku tak puashatinya , hubungan darat ke pantai timur ni. Amatlah tidak memuaskan hati.Terlalu berbeza dengan laluan ke utara dan selatan. Bagi aku , ini tak sepatutnya berlaku.Memang terdapat perbezaan politik tetapi pihak yang berwajib kena la prihatin.Sekurang-kurangnya buatlah tempat rehat yang selesa untuk pemandu berhenti berehat. Nasib baik aku gunakan kenderaan sendiri. Bagi yang gunakan perkhidmatan awam ? Bila berhenti kat perhentian sementara , nak masuk tandasnya pun kena fikir berkali kali !!
Takkan masa nak pilihanraya baru nak tabur janji n baru nak buat itu ini ! Buat je la ! Guna duit rakyat gak tu .Bukannya guna duit pemimpin-pemimpin yang memerintah !! Bila dah selesa, pengunjung / pemandu atau penduduk tempatan pasti akan berterima kasih dan mereka tau sapa yang buat semua tu. Bila tiba masanya diorang pasti akan terpikir sapa yang membangunkan kawasan itu. Sedih betul bila mengenangkan perkara ini. Yang bagusnya , yang nak ke pantai timur ni majoritinya melayu. So fikirlah sendiri.. Yang pastinya , seminggu aku berhari raya di sana...

AWAS Wanita!!!. GAMBAR anda di Fb dalam Bahaya!!!. Pleasee baca... Sebarkan..


Ya Akhawat Fil Islaam, Wahai Muslimah2@Facebook, Walau Di Mana Jua Antunna Berada..

Atas Dasar Ukhuwwah & Kasih yang Tidak Terhingga terhadap Antunna, PS Amat-amat Memohon drp Lubuk Hati yang Paling Mendalam....

'SILA DELETE KESELURUH GAMBAR2 ANTUNNA YANG MASIH TERSISA DI FACEBOOK DENGAN KADAR SEBERAPA SEGERA!'.

Terutamanya kepada Mereka yang Belum Berpurdah, Gambar-gambar Antunna di Ambang Bahaya dan boleh menjadi Asbab Fitnah yang Maha Dahsyat kepada Diri, Keluarga dan kepada Addenul Islam itu Sendiri.

Bagi Memastikan Antunna Melakukannya pada SAAT DAN KETIKA INI juga, di bawah ini PS sertakan Beberapa Artikel Beserta Bukti Kukuh bagi Meyakinkan Antunna untuk men'DELETE' Gambar-Gambar tersebut Tanpa Ragu2.


[ ARTIKEL 1 ] ~ TANGAN KOTOR : MEMBOGELKAN GAMBAR MUSLIMAH DENGAN SUPER IMPOSE

Super Impose yang semakin menjadi kegilaan dunia hari ini, telah menyebabkan berlakunya beberapa kezaliman terhadap wajah wanita yang bertudung. Kesal juga, sejak kebelakangan ini, ternampak beberapa bentuk serangan media dengan menggunakan istilah-istilah lucah yang agak meluat untuk menyebutkannya di sini.

Post kali ini, saya cuba menarik para pembaca untuk memahami situasi yang terjadi. Istilah-istilah kotor yang saya maksudkan di atas, cuba dikembangkan. Antara cara-cara mengembangkan otak kotor terhadap wanita muslimah, ialah dengan menggunakan SUPER IMPOSE.

Iaitu, mengambil beberapa keping gambar perempuan bertudung yang dirasakan secocok dengan gambar bogel, kemudian gambar perempuan tersebut dipotong dibahagian yang sesuai. Biasanya garisan tudung tersebut. Kemudian, di”tampal” pada tubuh mana-mana yang tidak berpakaian.

Maka, akan terhasil seorang wanita yang bertudung, tetapi tidak berpakaian. Kerja-kerja ini tidak lain adalah untuk menghina Islam, bahkan menghina wanita muslimah yang sentiasa menjaga aurat mereka. Persoalan di sini, dimanakah saluran mudah untuk mendapatkan gambar-gambar muslimah kita?

Oh ya, FACEBOOK adalah jalan paling mudah dan berkesan. Sejak kebelakangan ini, nampak seperti wanita muslimah Indonesia dan Malaysia yang menjadi mangsa! Hah.. Adakah anda sedar, entah-entah gambar saudara mara kita pula yang kena.

Lebih teruk apabila gambar tersebut dibuat animasi dengan format GIF. Animasi yang boleh ditampal dengan mudah di web-web lucah. Asalnya ia merupakan gambar kaku, tetapi apabila diubahsuai dan diset dalam format GIF, akan terhasil animasi bergerak. Antaranya AKSI-AKSI RANJANG yang agak mengaibkan untuk disebut di sini.

Baca Selanjutnya --> http://ibnuirfadzil.blogspot.com/2010/06/tangan-kotor-membogelkan-gambar.html


[ ARTIKEL 2 ] ~ AWAS MUSLIMAHKU !!




ASAL FOTO INI ADALAH BERTUDUNG SEMPURNA, NAMUN TELAH DIEKSPLOITASI MELALUI TEKNIK SUPER IMPOSE DAN SINAR X-RAY UNTUK MENAMPAKKAN BAHAGIAN DALAMAN. MAKA KEPADA PARA MUSLIMAH DIKASIHI ALLAH SEKALIAN ,TOLONG DELETE FOTO-FOTO ANDA DALAM MANA-MANA LAMAN PERIBADI ANDA SEPERTI fACEBOOK ,BLOG @ fRIENDSTER SEBELUM MENJADI MANGSA DAN FOTO-FOTO ANDA TERSEBAR DI INTERNET OLEH MUSUH2 ISLAM DAN KAKI PORNOGRAFI

Mungkin proses eksploitasi ini tidak dapat dilakukan jika mana gambar ini sudah tetap..namun sebagai langkah berjaga-jaga, seelok-eloknya tidak wajarlah bagi seorang muslimah mempamerkan gambarnya kepada bukan mahramnya. Jika difikir-fikirkan, kenapa sibuk mempamerkan wajah pada orang tatapan ramai ?..NAK TUNJUK CANTIK??? {PS : NAK KEPUJIAN LELAKI????} Hmmm..cukuplah pamerkan pada suami kalian nanti..renung-renungkanlah.

Baca Selanjutnya --> http://serikandiumar93.blogspot.com/2010/06/awas-muslimahku.html


[ARTIKEL 3] HATI-HATI : FACEBOOK MEMUDAHKAN SI BERTUDUNG DITELANJANGKAN

Susulan daripada artikel saya sebelum ini, yang berkaitan dengan gambar perempuan bertudung yang dieksploitasikan, saya rasa perlu untuk mengulas lebih lanjut tentang istilah “body scanning”. Mungkin ia kelihatan agak tak masuk akal untuk dihasilkan. Tapi, sila baca beberapa kaedah di bawah, yang MEMUNGKINKAN proses ini akan berhasil.

1. Semua orang sudah tahu, bahawa pakaian tidak boleh ditembusi. Tetapi di Airport telah meletakkan sistem “mengkantoikan” anggota badan secara penuh. Dahulu, kita tidak pernah terfikir ia akan berlaku. Tetapi sekarang, ia sudah berlaku.

Ok, ada yang mengatakan bahawa, itu adalah anggota badan secara langsung, bukan melalui gambar. Penjelasannya pada nombor 2.

2. Cuba kita lihat di dalam ruangan Facebook. Kebanyakan pelayar Facebook yang memakai pakaian menutup aurat, tetapi adakah tidak boleh diimaginasikan bentuk tubuh mereka?

Contoh, di dalam gambar 1, si A melakukan aksi 1, gambar kedua pula melakukan aksi 2, sehinggalah 5 keping gambar, dan kesemuanya aksi yang berbeza (walaupun aksi bersahaja dan memakai niqab).


Maka, berdasarkan ukuran baju, lipatan kain, dan sebagainya, memungkinkan tubuh badannya diolah dalam bentuk 3D. Ia adalah hasil imaginasi yang dapat diterjemahkan daripada 5 gambar tersebut. Bukan sahaja 5, 1 pun sudah cukup.



Semua orang tahu, tubuh badan wanita semuanya sama, gemuk bentuknya begini, kurus bentuknya begini, pinggang lebar bentuknya begini, dan sebagainya. Maka, daripada gambar yang tertera, mereka mengolah kepada bentuk 3D, kerana manusia punyai imaginasi.

Senang cerita, kalau anda tengok perempuan bertudung, anda akan dapat mengimaginasi sehingga “menelanjangkan” tubuhnya, walaupun aurat semuanya ditutup. Maka, Islam mengajar kita untuk “menjaga pandangan”, walaupun kepada mereka yang menutup aurat.

Baca Selanjutnya--> http://ibnuirfadzil.blogspot.com/2010/06/hati-hati-facebook-memudahkan-si.html

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Demi Kasih dan Cinta PS kepada Antunna, Sekali Lagi PS pohon....

' TOLONG DELETE DENGAN SEGERA, KESEMUA GAMBAR ANTUNNA @ FACEBOOK, SEKALIPUN IANYA TELAH DI'LOCK'.

SEBELUM IANYA DIEKSPLOITASI OLEH MUSUH-MUSUH ISLAM, SAMADA MENGGUNAKAN TEKNIK 'SUPER IMPOSE', 'SINAR X-RAY' ATAU '3D BODY SCANNING' UNTUK MENGAIBKAN MARUAH KAUM MUSLIMAH YANG MEMELIHARA AURATNYA, SETERUSNYA MENCEMARKAN KESUCIAN ADDENUL ISLAM"

Waakhiran Laisa Biakhirin,

Demi Ukhuwwah dan Kasihku Kepada Kalian, PS Amat-amat Memohon Agar Disebarluaskan Info ini kpd Seramai Mungkin Sahabiah2 Antunna di Luar Sana...

& Seterusnya, buat Ikhwahku yang KuKasihi, Sebarluaskan juga Info ini kpd seluruh Mahrammu, Kaum Kerabatmu, mahupun Teman2 Muslimahmu di FB....Demi Memelihara Kesucian Maruah Akhawat Kita dan Menjaga Kemurnian Addeenul Islam yang Sama-sama Kita Cintai...

untuk melihat sample photo, klik link ini http://www.facebook.com/pages/Kuantan-Malaysia/Al-Quran-Dan-As-Sunnah/369109210283?v=app_2347471856

- dari FIQH & SUNNAH

Pastikan usung kamera ke mana mana ..


Pernah berlaku pada aku satu kemalangan .. Dan kebetulan hujan lebat... jalan jammed.. di lebuhraya .. Bayangkan korang nak bertekak kat situ ? Susah .. Nak settle kat situ ? Tak berbaloi..

Mungkin dia akan kata , nanti kita settle .. Lalu dia bagi kad .. ok.. tapi jgn terlalu percaya ... Disini kepentingan kamera .. Jangan la keluarkan DSLR pulak... huhu..takat kamera biasa jer .. Hanset pon ok cuma takut nanti tak clear..rugi..

Dengan kamera tadi , rakamkan no plate , bahagian eksiden , dan paling penting ialah lokasi.. perhatikan saksi yang ada ... Kemudian , tunggu ... beri dia masa.. sebelum 24 jam...kalau takde apa apa , g la buat repot polis .. claim insuran.. Bila buat repot polis , tunjuk je gambar tu kat dia .. Sepengalaman aku , korang tak payah bawak pegawai penyiasat ke tempat tu dah berdasarkan gambar tu .. selamatkan ? Itu bagi kemalangan jalanraya ..

Kamera jugak penting bila berlaku jenayah di depan mata anda .. Pastikan kamera dalam keadaan bateri yang penuh ... Jgn asik berposing je ... Ada kepentingan kamera sekarang ni ..

BA: tunggu masa nak sambar ....heheh

Pagi yang kalut

Periksa poket seluar aku... hanset wife tertinggalkan aku... haih... kang sah sah payah nak contact bila dah sampai Putrajaya..

Bila cari kad Lrt aku , takde dalam dompet aku ..ni sah tertinggal dalam poket seluar semalam .. Nasib baik aku ada banyak simpanan kad lrt tu... Pada yang tak tau , LRT ada jual kad ala ala prepaid gitu... RM20 dan RM50 ..aku suka beli RM20x2 .. satu untuk backup kalau tertinggal ( cam kes skang ) ... Sebulan rasanya belanja untuk tambang Lrt ialah RM80 jer..Erl jer mahal ..

Tah apa mimpi , pagi ni aku nak sarung jaket coklat aku... Bila dah dalam kereta , hujan renyai renyai... sampai Erl , lebat bukan main ... huhu..

Sampai Stsn Bandar Tasik Selatan , ekslator pulak rosak.. kena la panjat anak tangga ... bukan satu tu je rosak , 2 !! bermakna pagi ni aku dah bersenam dah .. mmg berpeluh ler ..

Tak kisahlah .. janji selamat sampai.. Alhamdulillah ..

BA : Oats oats oats ...

Nyaris kemalangan..

Giler ke apa ? Camana boleh tersesat sebijik kereta yang bertentangan arus dan kebetulan pulak berada lorong paling laju !! Dan aku pulak yang memandu masa tu ...

Perghh.. nasib baik .... Lampu isyarat kebetulan baru bertukar hijau dan kereta semua baru nak melajukan kenderaan masing masing .. Aku terperasaan sebuah kereta menghala ke arah aku .. haih... Yang pandu kereta tu , perempuan .. tersengih dalam keadaan yang amat malu aku rasa di samping ketakutan.. Nak marah pun tak guna , kan ...

Bayangkan kalau aku tengah laju ????

BA: Hujan di putrajaya ...

Nasib baik aku mimpi ...

"bangun bennn..bangunn.....bukak kino kat kaki tuuuuu...tgk lah hasilnyaaaa"

"bangun bennn..bangunn.....bukak kino kat kaki tuuuuu...tgk lah hasilnyaaaa"

"bangun bennn..bangunn.....bukak kino kat kaki tuuuuu...tgk lah hasilnyaaaa"

Akhirnya aku terjaga.... sedapnya tidur.. huhu.... mana la jam aku neh...

Jam di decoder Astro menunjukk 5:59 am ... Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... lewat dahhh !!!

Namun sempat mengupdate 2 entri ... lalalala...

KeputusanKEJOHANAN PIALA DUNIA FIFA 2010

Keputusan perlawanan G dan H :

Kedudukan Kumpulan :

Penjaring terbanyak :
- sumber: YAHOO SPORTS

Sokong .. sokong ...

Aku sokong Jalan Ampang , Kuala Lumpur di tukar nama Jalan TUN MAHATHIR .. jgn tunggu beliau takde baru nak beri tauliah tersebut..

Sapa tak kenal JALAN AMPANG ? Terletak di Segi tiga emas Kuala Lumpur .. kawasan yang sangat sibuk tak kira siang dan malam .. sangat sesuai untuk beliau ...

Bagi aku , walaupun ada yg tak suka padanya , namun kita patut ingat pada jasa jasanya.. Jgn lupa , kita ini manusia ... ada kelemahan ... dan yang paling penting , sehingga kini beliau masih lagi mencurahkan keringatnya tanpa mengira penat lelah walaupun dah dimakan usia...

BA : Membesar di zaman Tun Mahathir..
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI