Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 29 Jun 2010

Cuba perhatikan betul betul ..

Aku tak tau gambar sapa ni .. aku di tagnya di dalam FB .. Isunya bukan orang yang tag tapi orang yang didalam gambar ...

Cuba perhatikan betul betul .. korang rasa dia saja buat lawak atau dipaksa ? Perhatikan mukanya yang merah giler tu ..

Kalau benar dia saja wat lawak bodoh , maka sesuailah mereka mentertawakannya .. Jika sebaliknya ??

BA : Risiko letak gambar di dalam internet ...

Si Capik ..

Camana la bapak aku leh terjebak layan citer Si Capik ni ? Nampak sangat la dah abis cerita kat tv ni .. Bukan senang bapak aku nak layan citer melayu ni .. paling tidak kalau dia nak duk depan tv tu kalau ada wrestling je.. lain , tarak ..

Aku lak nak layan LEVERAGE .. terpaksa beralah bagi dia tengok .. huhu.. tunggu ulangan sat lagi la ..

Aku pelik tul la cita Yusof Haslam ni .. kalau dia punya bercinta , mak aih ..tak sampai beratus episode , tak sah .. Nak kata idea berlambak dan best , tak la pulak .. dok p mai p mai tang tu gak ..

Ni dah tak leh layan tv , terpaksa mengomel kat blog .. huh... Gym pon ponteng .. haih ..

BA : Gud luck bro kat negara orang tu... Buktikan apa yang patut dibuktikan .. Buat untuk diri sendiri ..

Tak rasa segan ke ?

Bila mana aurat seringkali menjadi satu isu di negara kita , ramai memandangnya seperti tiada apa apa makna .. Nanti bila sampai masa , maka tutuplah aurat .. Begitu juga dengan kewajipan kewajipan yang lain seperti solat dan berpuasa .. Yang lain lain tu , jgn cita la kan ..

Aku rasa orang kafir lebih sedia maklum tentang aurat lebih lebih lagi wanita .. Pelik bukan ? Haram minum arak .. Haram berjudi ... Tapi tak menutup aurat , tak pe ? Tak solat , tak pe ? Belum sampai seru ? Mungkin la kot ..

Bagaimana pula dengan yang 'sekadar' menutup aurat agar nampak seksi ? Bayangkan seorang yang bukan Islam berceramah mengenai kepentingan menutup aurat.. Kita jgn pandang siapa yang bercakap tapi apa yang disampaikan .. Kenapa dia boleh tau ? Mungkin dia belum dapat hidayah lagi dari Allah .. Tapi bagaimana dia nak memeluk ISLAM sedangkan contoh contoh di depan mata dia amatlah mendukacitakan ..

Mmg betul .. kita jgn tngk contoh yang tak menepati ciri ciri sepatutnya tapi faham fahamlah manusia kan .. mereka seringkalu menjadikan semua itu satu alasan .. Orang ISLAM yang mementingkan perpaduan .. persaudaraan boleh bergaduh sesama sendiri merebut kuasa .. gila harta ... melakukan dosa sedangkan dari kecil lagi dididik dengan ilmu agama .. Tapi bila besar ?

Bila ditegur , maka dijawabnya kubur masing masing .. Ada suara gatal mengatakan jika itulah alsannya maka jawapannya pula 'aku takut kubur aku sebelah kau..tak tahan dengar kau diseksa ' ... tapi tu semua tak boleh dijadikan bahan gurauan kerana apa yang berlaku selepas kematian kita adalah rahsia ALLAH ...

Apa yang boleh kita buat ialah , berdoa agar saudara saudara kita termasuk kita sendiri senantiasa mendapat hidayah dan petunjuk dari-Nya ..

Tingkatkan TRAFIK dengan cara PALING MUDAH ?

Aku ada idea.. dan aku dah lakukan ..sangat sangat sangat berkesan ...

Kalau nak tau , jom join KELAB BLOGGER .. dalam tu , akan dibuat perbincangan secara terbuka...

Klik logo tu jika berminat ..

Benci Bilang Benci

Sepasang kekasih sedang berdating ... ( jgn ikut perangai gini..haram ) ..

Lelaki : Adinda .. adinda cintakan kandakah ?

Perempuan : Tengoklah dulu ..

Lelaki : Hah ? Tengok apa ?

Perempuan : Tengoklah pada harta kanda .. ni nak makan pun mintak duit dinda.. ada hati nak bercinta !!! Huh .. Pangggg !!!

Perlu ke periksa telefon bimbit ?


Kes cemburu atau sayang ? Berapa ramaikah pasangan anda sukar melepaskan telefon bimbitnya? Kenapakah ini berlaku ? Adakah mereka ini ada 'spare part' ?

Biasanya wanitalah lebih cenderung memeriksa telefon bimbit pasangannya.. kan kan ? Cemburu butakah ? Atau sekadar waspada !

Persoalannya disini , siapakah yang akan sakit hati bila jumpa nama nama perempuan di dalam telefon bimbit pasangannya seterusnya menyoal siasat sehinggalah pasangannya mengaku bersalah walaupun tak bersalah ? Peperangan akan berlaku sehinggalah salah seorang mengaku atau ditampar ... Perlukah ini berlaku ?

Atau ... perlukan lelaki menukar nama nama perempuan kepada nama nama lelaki bagi mengelakkan penyiasatan 'CIA' tak bertauliah ini berlaku ?

Biar sakit hati.. buat pun sakit hati... Apa yang patut dilakukan kalau begitu ? Jika anda seorang yang beragama ISLAM , senantiasa mengajak pasangan anda itu bersolat berjemaah .. kemudian.. berdoalah .. berdoalah panjang panjang.. Bila pasangan anda itu bertanya pada anda , apakah yang anda berdoa... jawaplah , yang anda berdoa agar perhubungan anda itu dilindungi dari syaitan dan segala kecurangan.. jika ada tunjukkanlah .. saja je cakap gitu .. hehe..kasi gempak skit ..

Kalau baru bercinta... tak payah laaaaaaaaaaaaaa periksa... belum apa apa , nak jadi QUEEN CONTROL ... Kalau lelaki gitu ?? Tinggalkan jer..belum matang lagi tu..

BA : Hidup ini mudah.. kenapa susahkan ...

Tak sabar tapi takut ....

Tak sabarrnyerrrr nak ..

Tak sabarnyerrrr nak...


Tak sabarnyerrrr nak ...

Tak sabarnyerrr nak ..

Takutnyerrrr nak ...

Tamo nak ....

Tunggu je lah balasan dari - Nya


BA : Singkat hidup kita ni.. perbanyakkan amal jariah ..

Kreatif ke Malas sebenarnya ?

Tadi aku ditag di FB dengan gambar ni oleh sahabat FB ..Terima kasih .. Masa tengok gambar ni , aku tersenyum simpul melihat 'kekreatifan' tuan guru tu .. hehehe... Mesti anak murid dia ni sorok pembaris kayu kan.. hahaha..

Kalau aku..sah sah guna lengan .. hahahha... Macam macam...

Renungan

"Katakanlah ( wahai Muhammad ) : ( Tuhanku) ialah ALLAH yang Maha Esa . ALLAH yang menjadi tumpuan seluruh makhluk untuk memohon sebarang hajat.DIA tidak beranak dan pula dilahirkan.Tidak ada sesiapa pun yang serupa dengan-NYA"

: Surah al-Ikhlas 1-4

Keputusan terkini Pusingan Ke 2 PIALA DUNIA FIFA 2010

Keputusan terkini Pusingan Ke 2 PIALA DUNIA FIFA 2010:

Ned vs Svk , Brazil vs Chile ..

Senarai penjaring gol terbanyak setakat ini :


-sumber : Yahoo Sports

BA : Makin menarik ..
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI