Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 1 Julai 2010

Tolong jangan sampai sebegini rupa yer !

Bayangkan jika si mati tu benar benar mengunakan komputer tu ..
Bayangkaaannnnn.. bayangkaannnn

Terlalu banyak sangat windows yang dibuka ??

Nak bukak FB , Blog , Gengblogger , Youtube , Pada satu masa ? ... Ni la caranya ...

Confirmation email: Your Nuffnang cheque is on the way!

Pada mereka yg baru kali pertama cashout, senantiasalah perhatikan email anda . Anda akan menerima email dari NUFFNANG terlebih dahulu sebelum menerima cek..

Dua email akan anda terima.. satu dari NUFFNANG dan satu lagi dari HSBC .. Pada yang belum cashout lagi , sila semak betul betul butiran peribadi di akaun NUFFNANG ... Kalau tak silap aku , NUFFNANG akan hantar satu email sbg pengesahan butiran tersebut setelah anda membuat cashout pertama ..

Jika anda terlepas pandang email pengesahan ini , bermakna kelewatan penerimaan cek pertama akan berlaku .. Tapi jgn la tunggu email dari NUFFNANG sejurus saja anda cashout.. Baru cashout tadi , petang dah usha tengok email... Aku tak rasa la NUFFNANG secepat tu .. hehehe.. Tapi kalau cepat lagi bagus kan ..

Tu je la kot.. hehehe...

BA : Nak tunggu satu lagi cashout baru p bank ... hehehe.. nak sambar DSLR 8 bijik

Aku dah penat ..

Duduk dh penat.. menyangkung pun dah tak larat ... ni je la alternatif terakhir ...

BA : Blogger oh blogger ..

Ni lagi kes parah !!

Aku tak tau nak kata apa dah kalau kes gini haaa... sah sah teruk sangat ...

Online 24 jam di mana saja ? Aku Blogger PAGAR !


Inilah hasil ciptaan aku .. Ini barulah blogger Tegar !

Bangunnn ... dinner timeee !!!

Mak : Sudah la tu sayang .. biarkan je la dia tidur .. Cepatlah , nanti JAKEL tutup

Ayah : Ni ha...budak ni tak reti bangun ..Maghrib dah ni.. Karang jaga sampai ke subuh .. Siang tidur cam beruang kutub ! Haih..tensen aku ngan budak sorang ni ..

Mak : Ala .. biar la dia bang.. kan dia dok cuti semester ni .. Nanti balik sana tak leh nak tidur puas puas dah ..

Ayah : Ni la orang perempuan .. dok jaga sangat budak budak gini .. mana tak besar badannya.. Asik makan tidur makan tidur.. Dah dah ..jum .. aku nak beli baju raya .. Lagi best ! Jangan beli kat dia .. Budak degil !


BA : Terlebey suda...

Penganti aku andai aku tiada


Telah aku latih dia untuk mengupdate blog aku jikalau aku tiada lagi .. huwaaaa..

FREE ANTI VIRUS !

Sila download ke dalam rumah anda ...

Dah la tu...

Ayah : dah la tuuu..tinggalkan semua tu kat umaahhh ...

Anak : Mana boleh.. sapa nak update blog !! Laptop dah la adik amik !

Ayah : Tak pe.. mak kau kan ada ...

Anak : Mana boleh .. mak nanti update blog orang pasal cosway dia ..tak moooooooooo

Benarkah ??

google

BA : erkk...benarkah ???

I'M SORRY !!

google
BA : Tak mengaku anak !

Nak salahkan sapa ?


BA : Pendidikan bermula dari rumah

Pelanduk dua serupa ?



BA : Sudah terang lagi bersuluh.. mengaku jela ...

Kesan dari pemansuhan UPSR dan PMR




BA : Adakah ini akan berlaku ??

Curang ke gatal ?

BA: Banyak dah berlaku skang ni ...

Jom peningkan kepala

BA : Haa..dapat cari mmg teror laaa.... hehehe

Fikir Fikir



BA : Adakalanya kita perasan kita lebih bagus dari yang lain .. tapi kita terlupa kita kurang dari aspek lain ..

4 Syor Cegah Seks Bebas

Wah... dasat.. dasat.. nasib baik aku tua dah .. mari kita tengok.. apakah 4 itu ?

1 - Benarkan polis periksa telefon bimbit elak remaja simpan bahan lucah
pendapat aku : ada kelemahan disini .. Ini akan mengundang 'peras ugut' secara halus terhadap remaja tersebut jika terjumpa gambar atau video yg lucah. Rasuah akan bertambah .. Berapa kerat polis akan lepaskan atau bawak ke balai ? Kemudian akan buat tindakan susulan seperti memanggil penjaga atau ibu bapa remaja tersebut .. Jika dilepaskan , samada amaran diberikan atau sebaliknya .. Kemudian rajinkah mereka untuk buat laporan ?

Rampas telefon berkenaan ? Adakah polis tersebut akan laporkan di balai ? atau sebaliknya ?

2 - Kuatkuasa peratusan halang remaja bawah 18 tahun keluar rumah selepas 12 malam
pendapat aku : yang ni aku setuju ... duk diam kat umah..baca buku ..

3 - Sekat laman web lucah , kawal kafe siber dan penjualan perisian tidak bermoral
pendapat aku : patut lama dah buat

4 - Perlaksanaan pendidikan seks secara formal di sekolah
pendapat aku : terapkan nilai nilai agama yang lebih mendalam ... jgn sekadar mengajar , kena beri contoh ..

Aku nak bagi syor lagi boleh ??

1 - kuatkuasakan undang undang ISLAM terhadap umat ISLAM seperti solat , aurat dsbnya ..

2 - remaja bawah 18 tahun tidak dibenarkan berdating atau jalan berdua duaan .. ;)

3 - asingkan pelajar lelaki dan perempuan dalam sebuah sekolah .. Aku tak nampak sebarang kelemahan disitu kerana aku membesar di sekolah yang mana pelajarnya hanyalah lelaki.. percampuran membuatkan masalah seks ini timbul ..

4 - Cerita cerita di tv mahupun di panggung perlu lebih ketat..

Tu jer... sekadar pendapat aku di pagi buta ini yang masih belum bersarapan .. hehe..jgn mara aaa

BA : Jgn sekadar pada remaja !

PROMOSI dan PEMASARAN - 2

Jika belum baca bahagian 1 , sila lakukan terlebih dahulu.. kang tak paham lak.. hehe..

Ada yang faham mengenai entri tersebut dan ada yang tidak . Maka di sini aku akan terangkan serba sedikit .. Ini cara aku berfikir mengenai blog ..

Setahun sebelum aku memilik blog aku sendiri , aku mencipta dua akaun FACEBOOK .. ini kerana aku nampak FACEBOOK akan memberi satu 'pulangan' yang besar pada aku satu hari nanti lalu aku mula menambahrakan rakan setiap hari .. Dan aku hanya add wanita sahaja ..

Kenapa aku add wanita saja ? Ada yang pk aku nak mengatal dalam tu.. Hehe.. Sapa la nak kat aku kan?? hahaha .. Tujuan aku add wanita adalah kerana wanita dalam FB umpama madu dan juga satu channel paling pantas menyebarkan maklumat .. Berbeza lelaki , mereka jarang bercerita mengenai dunia maya ..

Wanita umpama madu ? Jika aku add wanita ... secara tidak langsung lelaki akan tertanya tanya .. Siapa Ben Ashaari ? Kenapa FB dia ramai perempuan ?? Dan mereka akan add aku pula... Jadi di sini aku hanya perlu add satu jenis jantina saja dan secara automatik satu lagi jantina akan add aku .. Aku akan dapat 2 sekali.. Mana larat nak add dua dua kan .. hehee

Setelah itu aku mengenalkan diri aku kepada rakan rakan maya aku .. Cara aku memperkenalkan diri agak unik sedikit .. Aku terpandang pada cara seorang rakan aku yang gemar ber Q n A di FACEBOOK .. Tapi cara dia berlainan .. aku mengubah sedikit caranya ...

Bagaimana aku melakukannya ? Tunggu nanti episode akan datang .. hehehe .. ERL sampai dah ..hahaha


Tertarikkah wanita pada fizikal lelaki ?



Persoalan ini untuk wanita melayu ..

Lelaki melayu Malaysia kini pandai menjaga badan .. Walaupun bukan semua namun jumlah yang bebuat demikian amatlah tinggi.. Persoalan ... Adakah lelaki berbuat demikian untuk mengoda wanita ? Dan adakah wanita melayu mudah tergoda dengan fizikal lelaki yang tegap dan macho ?

Jgn bicarakan tentang hati dan perasaan .. Aku nak bicarakan tentang ' dari mata turun ke hati' .. Yang perasaan tu kemudian .. Itu yang berlaku di masa ini .. Tidak dinafikan bukan ?

Lelaki .. amat mudah tertarik pada fizikal wanita .. Ini kenyataan .. Betul ? Persoalan yang jarang dikemukan... di bahagian manakah wanita mudah tertarik ?

BA : Wanita dan rahsianya ..
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI