Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 3 Julai 2010

Ramalan aku benar belaka .. lagi !!

Semalam aku ramal nasib Brazil dan benar benar terjadi.. tadi aku ramal pulak nasib Argentina.. hahahah ... terjadi jugak .. hahaha .. Tak caya ? Baca kat entri aku tadi .. Er... sini .. Aku masak dah ngan game Germany ni.. dari dulu dia mmg gitu.. Suka benar berkubu kat kawasan dia .. hahaha..

Tak kisah la...kalau nak tengok balik dua dua ramalan aku tu.. leh g tengok kat link yang dah aku buat tu.. hehehe

Apa pun.. biarlah kita enjoy bila tengok bola...jgn sampai ada yang muflis dah la yer .. hehe

BA : I likeeee...

ALEXA : Dibawah 79 ribu




Perlahan lahan dia turun ... jgn laju laju... nanti tak terkawal... hehehe... sehari turun seribu ok dah kan...

Tutup cita ALEXA ... skang aku dok tunggu cerita THE TWILIGHT : ECLIPSE .. Sebelum ni tak la nak layan sangat tapi bila tertengok sekali kat ASTRO terus jadi syok lak... terutama bila tengok badan pelakon laki dia .. pergh... mmg meleleh.. Erk.. aku bukan gay arr... Aku teruja sebab bukan senang nak buat badan cam tu.. kena betul betul punya training .. Kalau takat makan banyak banyak atau g gym je lom tentu jika tak kena gaya ..


Ramai yang dok usha melalui FREE MOVIES ONLINE tapi aku tak gemar dan susah lak sebab aku guna broadband yang tahap cipan .. Kalau la broadband ni laju ala ala Toyota F1 punya kereta , best la jugak.. ni ala ala Datsun 120Y jer.. haih.. tensen tul..

BA : Malam ni jer dah 30x reconnect.. arghh


Teruk aku kali ni !!!

Camana aku leh terjebak ni ?? Aku ingatkan boleh la layan jap jap ..tapi tidak.. tidaakkkk... aku dah terjebaakk... dan aku tak boleh nak berenti dah ni ..camana nak buat ni ??

Ni baru satu disc.. ada 3 disc .. satu disc ada 8 episode ? Mau mau aku terberanak tengok baru abis semua ni !!


Pada yang kenal GADIS TERBILANG , haaa.. perempuan ni sebijik cam perangai dia !! Seyes woo... hahahaha

Apa pun .. sesekali layan korea tak mencacatkan kejantinaan lelaki .. sesekali layan bersama orang tersayang , apa salahnya kan... takkan nak layan bola lak.. hahaha ....

BOYS BEFORE FLOWERS .. mmg layan .. hahaha.. dari layan SI CAPIK.. hahaha... jgn marah aaa.. hakikat... lalalala

BA : Adakah ramalan aku tepat ???

Nak Tingkatkan TRAFIK amatlah mudah ...tapi

Nak dapat 1ribu UV esok ? Mudah jer .. Nak dapat pulak 2ribu UV lusa ? Mudah jer ...Tapi .. adakah mudah nak mengekalkan jumlah tu di hari hari mendatang , mampukah ?

Bayangkan ...

Isnin - 1 ribu UV
Selasa - 500 UV
Rabu - 1 ribu UV
dan begitulah seterusnya ..

Apa yang patut berlaku ialah ...

Isnin - 1 ribu UV
Selasa - 1,200 UV
Rabu - 1 ribu UV
dan begitulah seterusnya ..

* UV - Unique View yer.. bukan ULTRA VIOLET ..

Jika anda mampu mengekalkan atau menaikkan walaupun sedikit barulah bermakna blog anda ada perubahan .. Letakkan satu had batasan .. Sebagai contoh jika dibawah 1 ribu UV bermakna ada sesuatu yang berlaku pada blog anda .. Pastikan blog anda tidak 'layu' ..

Tapi lebih bagus jika setiap UV tu dapat digandakan pada PV ..contoh , 1 ribu UV dan 2ribu PV pada hari yang sama ... ini lebih baik untuk blog anda .. ALEXA ranking anda juga akan naik dengan pantas .. Walaupun ALEXA memandang UV ( jika tak silap aku ) , namun PV amat penting jika anda mempunyai BUFFERED ( jika anda guna NUFF ) ..

Dan satu lagi paling penting .... paling memberi kepuasan pada anda .. apakah entri yang menyebabkan trafik blog anda naik ? Adakah disebabkan entri berkaitan diri anda atau orang lain ? Apakah kepuasan yang anda dapat di situ ? Jika entri disebabkan anda buat sendiri , aku rasa anda pasti lebih berpuashati .. ini kerana anda tahu sebenarnya pembaca mengemari tulisan anda dan bukannya dari tulisan orang lain ...

Jika ini berlaku , anda sukar mengekalkan trafik harian anda ... anda terpaksa mencari info info setiap hari ... sesekali boleh la dilakukan sedemikian .. tapi kalau selalu sangat ?

Bukan senang nak kekalkan trafik tapi tak susah untuk naikkan trafik ...

COntest ! COntest ! COntest !


EstilO FactOry Outlet sekarang mengadekan satu kOntes shawl khas untOk semua peminat shawl. Anda hanye perlu ke blognya.. hehehe .. syarat syaratnya tertera di sana ... sila sila ...

Argentina vs Germany .. Aku pilih sapa ???

Aku pilih sapa jaringkan gol dulu ... hehehe .. berdasarkan pemerhatian aku , jika Germany jaring gol dulu bemakna Argentina kalah .. kenapa ? heheh.. seluruh pasukan Germany akan berkubu di kawasannya dan ini akan menyukarkan Argentina menjaringkan gol ..

Jika Argentina menjaringkan gol pula , mereka takkan berpuas hati dengan satu gol .. dan ini akan membuka ruang pada Germany mencari gol penyamaan .. Jika ini berlaku , berkemungkinan Argentina akan menang ... Kenapa ? Bila Germany sibuk mencari gol penyamaan , Argentina akan dapat gol kemenangan .. Taraaaa... ramalan aku..

Aku tak rasa penentuan kemenangan perlawanan malam ni di tentukan di masa tambahan mahupun sepakan penalti..

BA: Sapa menang pun , aku tak kisah ...hehe

Aku cuma ingin menikah ..

Ya.. cuma mahu menikah..hidup bahagia .. membahagiakan semua orang .. Tapi aku tak bahagia ..Kenapa susah banget ? Apa salah aku pada mereka ?

Kenapa perlu ada gangguan ? Ada gossip ? Ada skandal ? Kenapa perlu wujud semua ini ? Aku cuma mahukan kehidupan yang sederhana.. Aku cuma mahukan dia sahaja ... Aku cuma mahu disayangi ... Mahu dicintai.. Huwaaaaa....

Kenapa Claudia mahu merampasnya dari aku ... Oh BENCI BILANG CINTA .. tak pasal pasal aku terlibat dalam ini cerita ...

BA: huwaaaaa

Honda dan Rohani

Honda .. nama orangkah ? Atau jenama kenderaan buatan Jepun ? Rohani ? Apa kaitannya ? Hehe...

Dari dulu sampai sekarang , nama Honda ni cukup popular di dunia .. Tapi kenapa pihak pengurusan HONDA ni tak tukar nama yang lebih 'omputih' skit ek ? Baru la best .. kan kan ... Pasti akan ada yang kata , HONDA ni dah terpatri di dalam kepala manusia .. Bila sebut je HONDA , mereka akan tau tu kenderaan buatan JEPUN ... kan kan .. hehehe... ada alasan yang kukuh ..

Bagaimana pulak dengan nama kita ? Cuba lihat nama ayah kita ... Semua nama nama melayu dan juga nama dari arab yang mempunyai makna dan maksud yang indah .. Ada yang kata apa ada pada nama ? Heheh.. Ada ... Nama tu ibarat doa .. Kita panggil orang itu mengikut namanya seperti kita mendoakan orang itu .. Seperti Muhammad Adi .. kita panggillah dia dengan nama
Muhammad ..jgn lah di singkatkan.. jadi Mat atau Bro Mad ...

Satu lagi ... nape kita skang giler namakan anak kita ala ala mat salleh gitu ? Dah tak cukupkah kita ilangkan identiti melayu pada diri sehinggakan nama pun nak letak omputih ? Tak caya cuba tanya cikgu cikgu sekolah .. Dalam buku pendaftaran sekolah , keras diorg nak tulis nama yang berjela jela panjangnya.. hurmm

BA : Bukan nama betul ...

Kalau tak reti menari , jangan salahkan lantai !

Haaa..jijik ? hehehe.. maaf yer ..tapi tulah hakikatnya .. Biasanya kalau anak kita ni tak bijak , majoriti akan salahkan guru kat sekolah tak pandai mengajar .. Adakah ini patut ? Tak patutttt...

Aku bukanlah nak pertahankan guru guru tu ( walaupun segelintir pemalas ) tapi ibu bapa pun patut memainkan peranan sebagai guru .. Ni asik kalau nampak anak je terus nak maki hamun .. nk 24 jam garang jer , pon tak boleh .. Anak nak bermanja ngan sapa ? Ngan guru ? Hehe.. jgn mimpi la kan ..

Bila dah anak tak dididik dengan sempurna , maka lahirlah generasi anak muda yang seperti yang tergambar di atas .. Sapa nak dipersalahkan masa tu ? Anak ? Guru atau ibubapa ? Mmg betul semua perlu memainkan peranan masing masing tapi yang paling besar sekali peranannya ialah ibubapa tu sendiri .. Segalanya bermula dari rumah .. Bila anak keluar rumah , dia pasti membawa apa yang dipelajarinya di rumah bersamanya ..

BA: Boleh lihat hasilnya sekarang ....

Watch Ur Back !

Dunia tanpa sempadan memudahkan kita mencari ramai rakan rakan .. Samada melalui laman web sosial , blog mahupun ruang chat terbuka .. Menarikkan ?

Aku sendiri pun ada ramai rakan rakan maya (bukan maya percintaan yer ) .. Cuma samada mereka ikhlas atau tidak saja ,tu yang kita tak tau bukan ? Ada yg berkata mereka 'ada udang di sebalik mee ' dan ada juga yang sememangnya benar benar nak bersahabat ( alhamdulillah ) ..

Walaubagaimana pun , jangan sesekali cerita hal hal peribadi pada rakan maya ... Walaupun persahabatan tu benar benar ikhlas , simpanlah sedikit rahsia tu untuk diri anda .. Adakalanya 'lubang di seluar perlu disorok' ...

BLOG LIST DIBUKA UNTUK BLOGGER BARU

Mana yang tak de lagi dalam blog list sebelum ini , boleh la tinggalkan urlnya di dalam ruangan komen .. Yang tak pasti tu , sila la check.. tak tau nak check ? sila try update blog..nanti leh nampak .. hehe

Kalau boleh , sila war warkan yer.. nak lagi lebih 100 blog ...tqqq...


Lelaki berbaju pink ? Sesuaikah ?

zazzle.com


Akan hilangkah macho dan kejantanan jika lelaki memakai bajuberwarna pink ? Sinonim warna pink dengan wanita tapi bila lelaki memakainya ? Mmg akan ada nampak sesuai dan tidak ada masalah tentang warna ni tapi bila lelaki cuba memasuki dunia wanita dengan berwarna pink ... Sesuaikah ??

Bagi aku la kan... ok jer... warna apa sekali pun lelaki boleh pakai ..takde masalah... cuma jadi masalah kalau lelaki berseluar pink !! tu dah mengarut ..sangat buruk ! Tapi kalau boleh la , pakai yang pink cerah .. pink gelap atau terang tu tak sesuai la kan ...hehe

Pink hanya untuk gay ? Ya kah ? Susah nak kenal gay zaman ni... ramai dah pandai berselindung ... hehe ... jadi jangan anggap lelaki berbaju pink tu gay yer ... dosa tauu .. hahaha..

BA : Sambung tidur ...


Tinggalkan isteri untuk tenangkan minda ?

Menurut Samsul Ghau Ghau di dalam Oh Lelaki , dia akan ke kedai kopi untuk menenangkan fikiran dan mereleks minda ... Perlukah seorang suami berbuat demikian ?

Hehe.. ada benarnya ... kadang kadang suami isteri perlu 'berpisah' buat seketika bagi merasai rasa rindu dan sayang tu dengan lebih mendalam .. Di saat berpisah seketika tu jugak la kita akan memikirkan dan mengimbas kembali segala tindak tanduk mereka sebelum ini dan mencari jalan untuk menambahbaikkan perhubungan .. kan kan ?

Bagi aku la kan ... kata kata Samsul ada betulnya.. Sesekali perlu ada .. Tapi bukan hari hari yer ! ... hehe.. Kalau hari hari melepak di kedai kopi , itu sangat tidak menyihatkan perhubungan .. Tak perlu ada sepatutnya .. Habis kerja , balik rumah ... malam , duduk la ngan isteri.. berbual dan berbincang .. bukannya lepak ngan member kat kedai kopi .. kan kan ..

BA : Suami ,kekasih , sahabat , kawan dan juga lawan !

Mimpi oh Mimpi ...

Salam .. selamat pagi ..

Masih aku ingat mimpi aku tadi .. Aku dan seekor anak kucing berwarna kelabu tahi cicak .. Aku berulangkali cuba menyelamatkan nyawa anak kucing tu.. Jatuh ke dalam longkang... lemas dlm air .. hampir dilanggar kereta...

Entah ler.... Yang pasti aku tak larat nak selamatkan anak kucing tu .. Letak je kat mana pasti akan timbul masalah kat anak kucing tu ... Naik tekanan aku... hahaha ...

Pastu seolah mimpi aku tu bagi aku idea .. Ada sejenis air yang bakal laku jika dijual .. apakah air itu ??

BA : Hanya penyeri tido..

Wooww.... nasib baik tidur ...

Hehehe.. berkorban demi pasukan ... bagus wooo...
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI