Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 5 Julai 2010

Kelebihan drama bersiri romantik ..

Bila sebut cerita cerita romantik gini pasti ada yang terbayang cerita Korea , Jepun dan sebagainya .. Cerita cerita begini biasanya hanya digemari oleh kaum hawa jer .. Kaum adam ? Segan la nak tengok cerita begini , kan kan ... Cerita begini ada kelebihannya ..

Apakah kelebihan yang aku maksudkan tadi ? Jika ditonton bersama si dia yang tersayang pasti cerita itu akan lebih menarik .. Kenapa ? Disini pasti akan ada komunikasi antara dia dan anda .. Jika seharian dihabiskan masa dengan kerja , inilah masa yang sesuai digunakan untuk merehatkan pala otak dengan perkara yang romantik ..

Tidak keterlaluan jika seorang lelaki itu menonton cerita sebegini.. Tidak akan hilang ego atau kejantanan seseorang lelaki menonton cerita begini.. Disini akan terluah segala perasaan atau juga cara pemikiran seorang wanita .. Apa salahnya jika menonton bersama ?

Selama ini aku dok mengadap blog setiap masa dan waktu untuk mencari idea untuk update entri .. Tapi aku menonton drama korea ini , aku sangat rehat.. aku tidak apa apa selain dari cerita di depan mata aku ..

Tiada lagi pening kepala... heheheh... i likeeee.... ada satu lagi cerita nak ditengok nanti.. apa pun , nak kasi abis ni dulu... haahhaha...

BA : Apa salahnya sesekali romantik ...

Segarang garang singa , tunduk jugak dengan tikus yer..

Tu la dia .. dulu macam singa jantan .. Mengaum sana sini .. abis bertempiaran lari semua binatang di rimba... Dasat dasat... tu baru ngaum , belum lagi terbau dia dari jauh.. rasanya kalau terbau , mau gak pengsan binatang binatang ..

Tapi kenapa dengan tikus , dia takut ek ?? Aku tau laaa.. tu gajah dengan tikus.. ni Singa dengan Tikus... hehe.. tikus ni , walaupun kecik ..tomey .. tapi mampu membinasakan negara dengan gigitan dia .. Kencing tikus pun leh buat manusia mati keracunan .. haaa..jgn tak tau ..

Tapi dalam cerita korea ni , hahahaha.. sowi eekkk ... aku dok layan citer korea ni lagi ... si perempuan ni ibarat tikus... tikus yang berani menengking si singa yang garang tu.. kesan dari tu , si singa akhirnya jatuh cinta dengan si tikus .. hehehe... biasa la tu kan.. tapi yg bestnya , si tikus ni tomey..tak cun pon .. tu yang best.. hahahha...

BA : Masih episode 8 disc 3

Mampus aku gini !!

Dah la ponteng gym ... makan banyak lak tu ... Tak sempat mandi lagi aku dah pasang ... cd KOREA !! HAHAHHA ..giler tul nehh... dah siap prepare dah ni.. kang pas Isya' terus bentang toto... layan korea sampai abis !! Lagi 7 episod je neh... Abis ni , esok leh layan citer baru lak ...hehehe..

Jiran jiran dok melepak beramai ramai pon aku hanya tersengih tadi.. angkat je tangan ... Sambil makan .. sambil layan cd.. tau tau 3 kali tambah... hahaha.. rosak nehhh .. Kena lak wife masak sodap sodap lak ... Masak lemak ikan puyu.. sambal telur ... sayur ... huhu...

Kalau beginilah berterusan , maka terpaksa jugak la aku beli set bench ... letak kat bilik ... huhu....kalau tidak ?? Hancur aku ...hancur ... hahaha... tu pasal aku tamo tengok citer citer ginih... letih weh... Dulu aku ketagihan komik Hongkong ... dah berjaya aku atasi dengan wat dek ..

Oh tidak.. cerita ini semakin panasss .. panaasss .. Mak dia semakin kejam... Witch !! harghh.. aku sambung je nanti.. solat dulu .. mandi ..baru nak sambung maki mak dia .. arghhh.. gereemmmm nehhh...

BA: Naya gini kalau berterusan ...

Gambar Ariel & Luna

Aku sebenarnya malas nak bercerita pasal artis bogel ni .. cam jualan hangat lak.. sian kat diorng .. tapi pagi tadi aku dapat email dari sorang kawan FB aku yang ada gambar dia ..

Aku berbelah bagi samada nak tengok atau tidak .. Haih... pikir punya pikir , aku pun tanpa banyak cerita tengok je la .. Hurm... Sah !! mmg gambar diorg ... Nak kata tak popular , dah popular giler dah.. satu dunia kenal diorg ni ... Dah tu apa motif diorng buat cam ni ? Giler glamor ker ?

Jadi kat sini , aku nak kongsi la kat korang .. pada yang nak tengok tu .. usha kiri kanan.. bos korang nampak , aku tak jamin arrr... Yang lepak umah tu , boleh la tengok.. skit skit dah la yer ..

Sila zoom untuk dapatkan gambaran yang lebih jelas >> gambar

BA: Apa nak jadi...

The Sorcerer's Apprentice

The Sorcerer's Apprentice

Wah.. macam best jer cerita dia ... Bermula pada 22 July.. Nuffnang nak bagi tiket free ni.. Pada Nuffnangers yg berminat , boleh la mencubanya.. hehe.. aku bukan tak berminat tapi jauh sangat nak pergi .. Aku tengok kat Alamanda dah la yer ..

Lupa lak.. aku salah seorang peminat Nicholas Cage.. Bermula dari filem CON AIR ( best gileeeerr ) , seterusnya FACE OFF dan banyak lagi... cuma ada satu dua je aku tak minat.. hehe..

BA : Makin tua pelakon Hollywood ni makin berbisa .. kan kan .. hehehe ...

Tiba masa Sepanyol pulak keluar

Wahai Spain aka Sepanyol ... sila la keluar ..sampai sini je perjuangan anda ... Tak payah susah susah dah .. Juara Piala Dunia FIFA 2010 kali ni milik GERMANY ... Holland aka Belanda pun , tak yah susah susah ..taka van Persie tu .. alaa... tak yah laaa idam sangat ... tukar je nama..van Damme jer.. hehee...

Ramalan aku ? Tak .. ni bukan ramalan aku .. tapi aku mmg nak Germany juara .. hahaha.. kali ni Germany pasukan paling berdisiplin dan paling kental .. Kalau kalah ? Rasuah la tuuuuuu ... hahaha.. jgn marah aaa...

Kalau kat RTM tak de live , aku tak tau laaaaa nak kata apa dah ... takat ulangan kul 4 pagi tu , aku suh ikan puyu aku je la tengok ... cerah mata dia time tu .. huhu.. ada ke patut takde live ??Yelah.. aku bukan nak tengok sangat tapi kesian la kat pakcik pakcik yg dok tunggu tu.. hehe.. kan kan ..

Tak kira la ada ke takde .. Germany tetap juara .. Juara tetap juara ... Tak kira tak kira .. hahaha.. gaduh pun tak guna.. bukan team kita pun kan... hehehe...

BA : Tunggu Malaysia Juara Piala Dunia ... remaja bawah 12 tahun pon lom tentu...

Mat Rempit Paling Perlahan Dapat RM20 ribu

Wah... aku ingatkan paling laju dapat duit .. Kerajaan Pahang menganjurkan satu perlumbaan khas untuk samseng ( tak sesuai tul ) jalanan dengan tawaran hadiah sebanyak RM20, 000 kepada pemenangnya...

Hehehe... tak baik tau panggil diorng ni samseng .. Nak didik manusia ni kena panggil elok elok .. Kalaulah Mat Rempit ni samseng , yang dok gaduh dalam parlimen tu apa ? Yang dok maki hamun semasa pilihanraya tu apa ? Baik sangatkah ?

Kata bahasa jiwa bangsa ... Mat Rempit ni , tak semua jahat ... sama gak ahli politik.. tak semua korup .. kan ? Haaa... Ok la..berbalik pada pasal perlumbaan tu .. hehe..Antara kategorinya ialah

- Pelumba dikehendaki berlumba pada jarak 50 meter tetapi pemenangnya ialah peserta yang tiba paling akhir ke garisan penamat.

- Mereka dibenarkan menunggang dengan apa cara mereka suka samada berbaring , berdiri atau menonggeng tetapi pemenangnya adalah peserta yang terakhir tiba ...

Tu diaaaaa .. Amacam..ada berani ???? hehehe.. mengarut tul.. ni nak perli ke apa sebenarnya ?
Pada yang berminat.. aku cadangkan .. guna je motorsikal ni... sah sah juara !!

BA : Tak kena cara ..

Pembanci datang... Lariiiii ...

Ari sabtu ari tu , aku ngan wife aku dok melepak je la dalam umah.. tak keluar g mana mana .. disebabkan aku dah ketagihan cerita korea tu.. selagi tak abis selagi tu aku layan !! Best woo.. aku pun tak tau part mana yang best... Tapi suka la watak mamat cool tu.. dan dan aku pun nak buat style rambut dia .. Wife aku menasihati aku agar jgn sesekali melakukannya .. itu untuk kebaikkan aku jugak .. kalau aku buat gak , dia pasti akan koma 2 minggu sebab gelak non stop.. huh..

Tapi betul la..rambut gitu tak terserlah kejantanannya la.. kena buat ala ala marine baru macho kan.. hahaha.. tak pun ala WOLVERINE.. hehehe... pakai je kuku kambing ... hahaha...

Berbalik pada cerita aku yang tak best ni , wife aku kata ada orang ketuk pintu.. aku ibarat agen CIA yang letak jawatan , terus meniarap .. tengok kot kot ada bayang bayang depan pintu .. Bahaya woo terus bukak pintu.. banyak kes rompakan skang ni .. Wife aku berlari naik atas ... jengok dari tingkap atas .. Aku menurutinya..

Ternampak ada sebijik kereta ... warna biru.. kelisa kot ... pastu ada dua orang wanita .. wahhh.. sapakah itu ?? Siap ngan fail gitu.. Aisey..takkan lawyer datang ari sabtu kot... Aku terus mengenakan baju dan seluar panjang ( tadi tak pakai baju n seluar pendek je.. tutup aurat la kalau nak bukak pintu pon ! ) lalu turun ke bawah..

Baru nak bukak pintu... dah diorng ilang... pergh..cam biskut lak ... maka , aku sambung terus tengok cerita tadi tapi dengan penuh tanda tanya.. Siapakah mereka itu ??? Nak kata berhutang , takat hutang ngan mak aku je.. tu pun hutang beli mee goreng ari tu .. Sapa ekkk ... Waran Tangkap ???? Neh.. tu bukan polis ... hurmm

Baru jap tadi ( tengahari 5/6/2070 ) wife aku bagitau ...kot kot pembanci yang datang tu ... Aiseymann.... Eh... dh mula membanci penduduk kah ? Aku tak pasti lak.. kalau takat umah aku , ada dua je tinggal .. tu tak termasuk 4 ekor ikan puyu dan juga adik beradik lipas ...

Entah ler ... Akak pembanci datang la nanti lagi yer... hehehe... Sebelum akak banci datang..kita nyanyi dulu lagi BANCI yer.. BANCI laa..bukan BENCI ...

Banci Penduduk dan Perumahan
Maklumat anda semua sangat diperlukan
Di bandar atau juga di desa
Kita jayakanlah untuk Negara
Mari kita semua bekerjasama

Maklumat banci banyak gunanya
Untuk merancang pembangunan Negara
Meneguhkan ekonomi kita
Meningkatkan taraf hidup kita semua
Banci tanggungjawab kita bersama…

Banci pengerak wawasan Negara
Terima kasih maklumat anda
Maklumat dijamin selamat rahsianya
Mari kita semua bekerjasama

Banci Penduduk dan Perumahan
Maklumat anda semua sangat diperlukan
Di Bandar atau juga di desa
Kita jayakanlah untuk Negara
Mari kita semua bekerjasama

Kalau nak tau lebih lanjut berkaitan banci , sila la mengelik Banci Penduduk dan Perumahan Malaysia 2010

BA : Bila la nak jadi 3 ek...


Apa kes dok saman menyaman nehh..

Aku baru jee dapat surat saman... haa..ni semua pasal blog laa... aku tak sangka lak disebabkan blog , aku disaman ... Aku di saman bukan sebab entri aku tapi sebab tak sabar nak sampai umah.. nak update blog .. Kena saman perangkap laju ! Huwwaa.... tak pasal pasal RM300 ..

Tu pasal aku.. ni pasal artis lak .. aisey... Artis kita ni banyak sangat duit ke ? Kalau KCT1 tu , aku tau la berjuta juta lemon duit dia.. ni yang lain ?? Sampai Bf datang naik helikopter pun dah kecoh dalam suratkhabar.. Tu baru bf ? Kalau laki ? Jgn memain.. kalau kaya pon , tu duit dia ..belum tentu leh dapat wooo... Laki skang bijak ..

Ni sorang laki..cerita bisnis juta juta... nak bagi nafkah anak pun siap naik makhamah .. mintak kurang eh ?? hahaha.. Adeh..tolong la.. kot ye pon , toksah citer pasal keuntungan berlipat kali ganda kalau sendiri pun lom tentu jutawan.. harap guna duit bapak bleh ar .. kan kan ..

Terbaru ... Zahnita lawan GULATIS ...perghh 2 juta lawan 30 juta .. hahaha.. tak berbaloi baloi... Ada duit ke kak ? 30 juta tuu !! Aku tak tau berapa kali nak klik iklan NUFFNANG untuk dapat 30 juta tu.. Kalau harap buff , lagi laaaa... hehehe... tak cukup dik oiii...

Jadi, hati hati la yer... jangan di saman dek kecabulan mulut kita ... muflis nanti.. Ops..kes Zahnita tu.. g la baca sendiri ek... hehehe ...

BA : Dari mata turun ke hati...

Ayam tak berkokok !

Adeh.. eh.. salam ... selamat pagi .. masih lagi di ERL ... Ayam tak berkokok ! Dah set tapi tak berbunyi.. haih.. akhirnya , aku tersadai disini lagi.. Masa queue beli tiket ERL , ramai jugak yang selevel ngan aku.. hahaa.. Aku ingat aku nak tukar jadual la.. penat ari ari bagun kul 530 pagi cam ni .. huhu..

Dua hari yang dihabiskan dengan melepak di rumah .. Best giler .. tak buat apa apa pun .. $$ pun selamat .. Minggu ni pulak , ada perancangan lain.. tapi yg pasti minggu depan aku ngan wife nak g cuti cuti Malaysia kat kepulauan .. Malaysia jer.. samada Langkawi atau Tioman.. kena tengok dulu pelbagai faktor.. hehe ...

Aku semakin malas nak ke gym.. Mungkin sebab jauh kot.. kena cari alternatif lain .. Yelah , aku kan dok travel guna public transport.. Nak ke gym je dah amik 2 jam... pastu nak balik umah lagi.. sampai umah dah lewat malam .. pastu , bilanya nak bermesra mesraan kan.. hahaha..jgn marah aa.. tapi tu la hakikat... kena susun atur jadual balik ni .. jgn sampai isteri terasa bosan .. kan kan ... blog pun aku rasa aku dah boleh susun atur.. tak yah dah jadi 'pagar' memandangkan apa yang aku rancangkan dah tercapai.. ehehe..

Dan paling penting... aku baru cashout pagi ni..hehe.. pendapatan yang berbaloi baloi hasil penat usaha .. kesabaran amat penting .. bukan takat sabar je tapi kena bijak atur strategi .. ;)

BA : Teruskan melangkah ...

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI