Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 7 Julai 2010

Sedekah ..

Alhamdulillah .. Malam tadi aku 'open table ' hasil dari duit blog .. hehehe .. saja belanja keluarga aku ... Apa salahnya kan .. rezeki lebih , kongsi dengan keluarga tersayang ..

Kasi duit kat adik aku .. dia g ngan wife aku ke Kayu ... beli la apa nak beli.. pastikan takde baki.. huhu.. Maka dibawaknya balik macam macam .. Mmg boroi semua tadi .. kekenyangan teramat sangat terutama aku .. hahaha.. erk.. Alhamdulillah ...

Walaupun tak banyak aku dapat duit dari blog tapi bolehla dikatakan rezeki terpijak... rezeki mudah tapi susah .. hehehe... Ini akan menguatkan aku lagi untuk mempertingkatkan mutu blog aku .. erk... boleh ke ? InsyaAllah .. kalau ada masa mmg akan aku ubah semua ..

Apa pun bagi aku , usaha selama 9 bulan berbaloi .. berbaloi maksud aku ialah nampak la hasilnya.. dan aku harap selepas ini akan lebih lagi ... ada target lain lak pasni ... hehehe ...AJA AJA FIGHTING !

BA: Gulp...

Tiada jodoh antara kita - 2

Menurut kawan aku , arwah kekasihnya tu mengidap barah otak ..pernah buat pembedahan sekali dulu , menurutnya ..Tapi minggu lepas , katanya .. tiba tiba dia mengalami pendarahan .. Hidungnya berdarah secara tiba-tiba ... pengsan kemudiannya ..

Aku tak sanggup dengar lagi ceritanya .. Aku menepuk bahunya dan tersenyum .. Lalu aku berkata , kita semua akan menurutinya satu hari nanti .. Sekurangnya dia dah tau bagaimana penghujung nafasnya sedangkan kita belum tau lagi ... Panjatkan doa dan sedekahkan fatihah buat rohnya ...

Patutlah aku tengok dia murung dan takde mood je nak berlatih .. Kalau tak , mau bising la gak mulut dia .. Tak lama kemudian , dia mintak diri .. Selepas bersalaman dengan aku , dia beredar ..
Aku menurutinya tidak lama kemudian ..

Di bawah , aku terlihat dia berbual dengan seseorang.. Aku lalu depan dia .. senyum dan pandang lelaki yang sedang berbual dengannya .. Huh.. aku kenal sangat lelaki ni ... Lelaki giler ! Lelaki ni aku ( bukan aku je ) cukup anti sangat .. kalau main bola , tak bergaduh tak sah ! Dia mulakan dulu tapi dia salahkan orang ! Camana tu ? Dulu kalau main bola kat padang , nampak kelibat dia je , aku terus hilang mood .. bukan apa , orang main bola tapi dia main kungfu ! Nak terlibat sama tak guna sbb orang respek bapak dia .. Dan dia sendiri pun dah berumur... Buang masa nak bergaduh .. Amik alternatif lain , undur diri.. melepak je la kat luar.. atau main je kat pertahanan.. Tapi yang pasti , mmg menyampah ..

Ops.. lari tajuk ... mesti ada yang terpinga pinga ... apa cerita pasal kawan aku tadi tu.. kalau nak tau sebenarnya , bacalah kat TIADA JODOH ANTARA KITA ..

BA: Malas nak bergaduh ..

Malaysia vs Germany .. Beginikah ?

Gambar hiasan

Jika Malaysia layak ke pusingan akhir Piala Dunia 2010 ... Adakah begini perbezaan kita berbanding pasukan dari Eropah ?? Dari segi taktikal , teknikal , fizikal , psikologi dan juga ...$$ (pendapatan bulanan laaa )

Tiada jodoh antara kita

Baru selesai workout.. terasa sengal sengal dibadan .. Seperti biasa muka muka yang sama ada kat sana .. hehe.. bagus la kan ..

Salah seorang kat situ , kira 'anak buah ' aku ... rajin turun ... tapi sambil berlatih dia dok bersms .. Dok tengok 2-3 kali last last aku tegur dia ...

" Bz giler bersms ... dah dah la tu.. kot ye gaduh pon , skit skit dah .. "

Dia hanya sengih jer .. Tak lama kemudian .. dia datang kat aku ..

" Awek saya baru meninggal , bang .. " Justify Full

Aku berkerut dahi.. Tengok muka dia.. Serius jer..Dia tak main-main... Hurm..

Aku tanya dia .. Apa cerita ? Dia mula menjelaskan pada aku ... Satu per satu ..

Kesian dia ... Aku hanya mampu suruh dia bersabar jer..

BA: Kita hanya mampu merancang ...

Erk.. Ada sapa sapa nak French Kiss dengan i tak ??

Erkk ... nak pengsan sat ....

Gathering GENGBLOGGER : Sila ikut jalan ini ..


Gathering GENGBLOGGER akan diadakan pada ari sabtu ni kan ... kalau rasa rasa sesat , cari je signboard gini ... sah sah jumpa ... Jumpa jalan balik ke rumah anda ! .. ehehe..guwau jeeeee

Pengaruh cerita KOREA !!

Aku ingat aku sorang je terpengaruh .. tak sangka 'kawan' sorang ni pon leh terpengaruh gak .. Haahahah.... Baik punya pacak !!

Pesanan Mat Gebu kepada aku !


Bila kat Tioman nanti , jaga mata !! Jangan tengok duyung mahupon dugong !! Kang ada yang kena cubit lak.. haaaa.... kan kan ... hahaha...

Rasa rasa , ada tak duyung yang ayu cam kat gambar tu ??

Aku nak letak jawatan !!!

Arghh.. mana tahan kalau macam ni !! Tak sampai 5 minit aku keluar g tandas , dah penuh meja aku dengan memo neh .. Bleh giler lagu ni ! Tak cukupkah dengan kebotakkan kepala aku ni ??? ARghhh... Tidakkkkkkkkkkkkk...

BA: Mmg suka sergah dari belakang... hahaha

Yuk Shop Till U Drop !


Ada berani ??? Meh kita shopping ! Paling tinggi markah akan memenangi hadiah utama.. Senang je game ni.. kutip seberapa banyak yang boleh ... Boleh cuba berkali kali kali tanpa rasa bersalah ...

Kalau nak join , klik je gambar tu.. ;)

BA: Sapu je semua tuu.. hehe

Aik ?? Marah ??

Tak kira la negara mana sekali pon yang menang PIALA DUNIA , kita yang rakyat Malaysia ni tak perlulah taksub... Takkan diorng bawak PIALA DUNIA tu kat negara kita ni.. Takkan diorng kata , " THANK YOU MALAYSIA ! " ...

Ada satu komen maki aku .. kata aku tak reti tengok bola.. Ya betul .. Aku tak tengok pon... Dan aku tak nak tengok pon.. nak berjaga 3-4 pagi pastu kul 6 pagi nak g kerja .. Untuk pengetahuan , last aku tengok 4 tahun dulu .. Selepas menyampah bolasepak dijadikan perniagaan kelas dunia , aku berenti terus tengok bola ..

Lagi pun dalam entri aku tu , aku tulis aku ramal corak permainan yang aku kenali sebelum ni .. Tak perlulah nak maki .. lain la ada kerakyatan negara tersebut.. Tapi kalau nak maki gak , aku tak release je.. hehehe... terpulang la... Kubur masing masing..

BA : tu pasal aku malas tengok bola.. orang lain kaya , orang lain lak miskin..

Ku terpengaruh ..

Yesss.. abis jugakkk.. nak pulangkan balik dvd orang ni.. lama sangat tengok.. Sabtu ni pulak sambung tengok .. hehehehe ..cerita baru.. tak ingat pulak tajuk dia ..


Hua hua hua... ada pulak 'orang' gatai nak makan guna maggie malam tadi guna chopstik.. hahaha.. nasib baik aku ada satu set chopstik yang penah aku dapat semasa menghadiri perasmian sebuah bandar pintar Korea Selatan , tahun lepas.. huhuh... jadi boleh la wife aku.. eh.. tersasul pulak .. hehe.. .makan guna chopstik..hahaha...

BA : oats lagii..

Akhirnya kegatalan tapak tangan aku memberi jawapan ..

Salam ... Slmt pagi...

Aku tak sangka , kegatalan tapak tangankanan aku pada minggu lepas memberi jawapan .. Orang tua tua kata la kalau tapak tangan kanan gatal bermakna rezeki nak masuk .. Aku hanya berdoa agar kata kata orang dulu dulu menjadi kenyataan ..

Allah Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani .. Bukan satu tapi berganda ganda rezeki mencurah .. Alhamdulillah .. Satu tika dulu aku pernah murung seketika bila terkenangkan $$ .. nak cari $$ tambahan untuk meningkatkan lagi kualiti kehidupan suami isteri .. Bukan tak cukup sekarang ni tapi perlu dipertingkatkan lagi memandangkan usia semakin meningkat dan persediaan menghadapi hari tua .. Sampai bila makan gaji je kan .. hehe.. Kalau ada $$ masuk 'tepi-tepi' , best la jugak .. Boleh guna duit tu untuk cuti cuti Malaysia .. Kalau terlebih , boleh g pusing dunia .. Mana la tau kan ...

Alhamdulillah .. Dua tiga minggu kebelakangan ini , aku dikhabari dengan berita berita gembira dan disusuli dengan realiti .. Rezeki dari Allah itu aku simpan demi masa depan keluarga .. Kita tak tau untung nasib kita akan datang , jadi sebaiknya beringat sebelum terkena .. Mana tau dengan simpanan tu aku boleh mengandakannya dengan cara halal ? hehehe..

Mungkin rezeki anak belum ada tapi rezeki lain Allah berikan dahulu ... Maha Adil lagi Maha Pengampun ... Sesungguhnya kita tidak tahu apa yang tersurat dan tersirat dalam kehidupan ini .. Pintalah pada Allah .. Berdoalah kerana DIA senantiasa mendengar apa yang kita pohonkan.

BA : Alhamdulillah ..

Oh komen ku ... arghhhh..

Tu diaaa... adehh... problem dari tadi.. rasanya dah berkali kali cuba release komen.. tapi tak bleh , tak blehh... huhu... maka inilah BUFFERED COMMENTS yg terkumpul sejak petang tadi sampai malam tadi.. Apa mau buat.. tunggu jadi metered je la kan.. hahaha..

Tah lepas ke tak lagi ni .. huhu ... ngantuk..nak layan bola ke tak ? Nehh..tak yah.. Tau dah Oranje kalah.. hahaha.. wat pe nak sokong negara yang kutuk Islam.. lalalala...


BA : Terperasan ada lembaga putih lalu kat bawah pintu tadi..huwaaaaaaaaaaaaa...tatotttt
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI