Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 8 Julai 2010

Bila perempuan bicara tentang bola ..

Aku set jam pagi tadi .. Pukul 2.10 pagi dengan niat nak bangun layan bola .. Tapi 90% dalam kepala aku , MALAS ... hehehe... Bila sampai masa , handphone aku pon 'memekak' ... Tercari cari kat mana aku letak phone tu , tanpa membuka mata , aku terus matikan alarm tu tanpa rasa bersalah !

Kul 530 pagi.. sekali lagi handphone aku memekak lagi .. kali ni terus aku bangun .. Yesss... mesti dah ramai update keputusan dia .. hahaha... senang je beb.. tak yah susah susah bukak tv.. Skang ni ramai dah wartawan dalam internet ni ... Pantas dan tepat.. hehe...

Lepas tengok tajuk , aku terus ke YAHOO SPORTS untuk mengetahui dengan lebih details... Hurm... pasti ramai garu kepala pagi tadi .. kalah pertaruhan !! Haih... ada duit lebih , berjudi ... dah tau haram pun belasah buat jugak ..

Pastu terus mandi , solat dan dalam kul 640 pagi tu aku keluar umah .. sekali ngan wife aku.. ops.. lupa lak.. semalam aku tidur kat umah mak aku ... saja je g sana.. lama tak g sana... hehe.. Dalam kul 7 lebih tu , aku sampai opis dah .. wah... tak ramai lagi ada ....

Tidak lama kemudian , sorang sorang datang .. Majoriti opis aku ni perempuan ... laki cuma ada berapa kerat..erk... 3 kerat je berbanding perempuan 10 orang .. huhu.. Bila diorng dah parking tempat masng masing , maka mulaaa cot cet cot cet ...

Aku malas nak layan .. tapi dok dengar je la apa diorng bebelkan tu.. Dok cerita pasal bola !! Mak aih.. sanggup berjaga tuuu .. Ada sorang siap kata bukan selaluuuu ...4 tahun sekali jeee.. huh.. tak pe la... layan je la kan ...

Sorang sorang sampai... makin ramai korum diorg makin meriah lak cerita diorng .. Aku menyampuk dari jauh ... " tak nak g lepak kedai kopi ke ? best skit ! " .. hahahaha .. Bila aku pk pk balik , patut laaa perempuan tak leh tengok bola ! Boleh kalahkan lelaki wooo ... Tu belum bincang soal taktikal lagi mahupun seni bolasepak.. silap silap , makan habuk lelaki !

BA: Tak nyesal pon tak tengok

Kalau aku jaring gol masa final nanti ...


Aku nak amik PIALA DUNIA nanti dgn cara begini je ... ok tak ?

Jom... menari dengan i nak ??

Tango atau salsa? mana satu u nak ?

Aiseman... kot ye pon..coverline skit


Roon : Sabar bang... kita cuba lagi 4 tahun !

Ron : Aku tak leh tahan dah... aku .. aku.. arghh...

PENIPUAN SHARIFAH MAZLINA ?


Huh... terkejut aku pagi tadi bila tengok keyword dalam Nuff aku.. Bagus jugak rupanya ada menda ni.. hehe.. Bila ternampak je tadi , terus aku mengoogle untuk mencari jawapan ... Hasilnya ?

Dato' sebenarnya juga seorang penipu yang telah dengan licik menipu rakyat Malaysia tentang ekspidisi ini. Dato' berpura-pura seperti Dato' telah berjaya sebaliknya tiada satupun scene yang Dato boleh tunjukkan untuk membuktikan bahawa Dato' telah berjaya menjejaki kutup utara. scene dalam video hanya menunjukkan perkara remeh temeh termasuk pakaian yang dipakai dan sedikit scene tentang kesusahan mengheret bag dan tidur dalam kemah... . Dato' sebenarnya telah menghabiskan wang rakyat untuk bercuti di Canada dan lain-lain tempat untuk ekspidisi ini. Bila sampai kononnya di kutub utara Dato' menjerit seperti DOREIMON ' eeh saya sudah sampai... " begitukah gelagat seorang yang telah berjuang untuk melakukan sesuatu yang luar biasa, malah itu semua hanya sandiwara Dato' untuk mengabui mata rakyat Malaysia yang bodoh yang boleh percaya dengan perkara yang bodoh seperti itu.

- sumber : ISU HANGAT




gambar dari PESONA BATIK

Wah , betulkah ?? Dasat kalau gini ... Benar atau tidak , mereka saja akan menjawab di depan ALLAH nanti ..Wallahualam ....

BA : Teringat penipuan US tentang isu manusia pertama di bulan ...

Makhluk pertama yang buang bayi merata rata !

Tahukah anda siapakah sebenarnya yang membuang bayi merata rata ?? Jika tidak tahu , silalah tekan buzer... BUZZZZ !!

Amacam ?? Betul tak kata aku ? haaa.. Aku memula pun tak caya tapi selepas aku google sana sini .. baru aku jumpa jawapan dia .. haa.. sekurangnya sapa sapa yang buang anak tu , sama spesis dengan dia tu haaa... Haih... Nak buat pandai.. dah dapat , buang..patut yang nak buang tu kena buang negara !! huhu ..

BA: Rezeki woooo




Sapa yang gol ni sebenarnya ???

Tak kisah la.. bola tak masuk , janji aku masuk !!

Update blog di mana mana !! Ni baru tegar !

Yesss... confirm aku dapat trafik cun cun punya ari ni.. hehhe ...

Goooollll !!!!


Aiseeymaannnn ... Confius nieh... apa jenis punya raikan gol ni ? Patutlah makin ramai perempuan suka tengok bola ..hahaha..guwau jeee

Bila Lindasy Lohan berbibir itik ...

Quack ! Nak cun sangat eh ? tu la jadinya ... rupa dia kat mahkamah kelmarin ..dan dia dijatuhkan hukuman lepak kat lokap selama 90 hari.. Wow wee... makin tua makin mengarut dia ni .. Pasal apa dia dihukum penjara ? Panjang cerita dia.. malas nak cerita.. hehe..bukan blog gossip artis pon ... Lindsay Lohan oh Lindsay Lohan ...

BA : Bila cun nak jadi bertambah cun ..gini le jadinyer... tu pon ada tak serik

PIALA DUNIA FIFA 2010

Berikut adalah keputusan perlawanan sepanjang PIALA DUNIA FIFA 2010 di AFRIKA SELATAN.


Senarai penjaring terbanyak ( sehingga separuh akhir )



- sumber : YAHOO

Bila dah letih nak mempercayai manusia ...

Kegilaan Piala Dunia sampai kemuncak bila dua pasukan ternama SPAIN dan HOLLAND berjaya melayakkan diri ke akhir setelah membenam lawan masing masing ..

Pagi tadi SPAIN menewaskan GERMANY dengan 1 gol tanpa balas ( 1-0 la tu ) membuatkan ramai tepuk dahi.. hahaha... Aku ? Sebenarnya tk kisah pon sapa sapa sbb bukan pasukan pilihan aku dan tahun ni aku tak de pasukan pilihan .. Kalau ikut sejarah aku , hehe.. aku giler kat BRAZIL ..tapi tu pon zaman 3R dulu ... dah berlalu pon zaman tu ..

Jaringan Carlos Puyol memastikan Spain layak ke final

Berbalik pada tajuk utama , si sotong 'Paul' sekarang menjadi sebutan peminat peminat bolasepak dunia disebabkan 'ramalannya benar belaka ' .. Adeh...

Tu la manusia.. bila dah tiada kepercayaan antara manusia , akhirnya dok tengok ramalan si sotong tu lak .. Haih... Kalau ramalan kaji cuaca berdasarkan pengiraan tu lain la.. nak pakat dok tengok sotong nak duduk atas peti mana lak ... iskhh... si sotong tu lak dok tunggu masa nak jadi sotong bakar jer..

Bagi aku , kalau ramalan berdasarkan corak permainan semasa tu ok la... membuat kajian .. bukan takat main lempar dadu jer ... Ni gara gara bisikan syaitan la ni.. suh percaya lak pada ramalan si sotong .. lantak ler.. masing masing punya kubur..

Yang pasti bagi aku , bola tu bulat... sapa tak buat silap , bernasib baik dan 'sebenarnya bermain bola ' pasti akan menang .. Sapa yg menang bagi aku tak penting asalkan berbaloi bila menonton .. kan kan ...

BA : Tidur lagi best..bangun tidur , fresh ...

Terima Kasih Hanis Zalikha




Aku terlalu baru di Twitter .. fungsi pon aku tak reti sangat nak guna .. aku buat pon disbbkan si KONG suh aku buat sbb dia kata Twitter boleh menarik lebih ramai pembaca .. Aku pon buat je leeerr...

Sapa sapa yang aku nampak , aku add je.. tapi tak la semua aku main add jer... yang add aku pon ada gak .. hehe ... Tak kisah la sapa add sapa .. nama pun kawan kawan kan ..

Ada sekali tu aku ternampak HANIS ZALIKHA kat twitt.. aku pon add ler dia ..tapi tak menaruh harapan sangat dia accept aku memandangkan dia bukan kenal aku pon.. hehe... Tup tup , kelmarin aku tengok dia dah ada dalam friends list aku... huhu... Terima kasih Hanis ...

Bukan apa , antara nama yang aku kenal sebelum aku berblog ni ialah RM , HZ , MG dan JK .. Nama nama blogger melayu yang meletup di dalam dunia maya .. Secara tidak langsung mereka ini pendorong dan juga semangat aku untuk membuktikan aku boleh jadi seperti mereka satu hari nanti... InsyaAllah ..

Apa pun pada mereka semua ini , diharap berjaya dalam apa jua bidang yang mereka ceburi .. Semoga dunia blogging ini bertambah menceriakan dengan kehadiran blogger blogger baru ..

BA : Bila laa aku nak jadi cam diorng tu ek.. kena kerja keras lagi ni ..

Sukarkah mendapat TRAFIK lebih dari 100 UV sejam ?


Tidak sukar sebenarnya .. Jika tahu rahsianya , semudah ABC .. tak perlu pening mencari keyword atau isu isu yg hot ..

Apakah rahsianya ? Cara yang paling mudah ialah pikat blogger .. Jika anda berjaya pikat blogger , anda tidak perlu risau tentang mencapai sasaran anda setiap hari ..

Jika sudah berjaya pikat blogger , anda perlu bijak pikat pembaca ... caranya dengan entri yang bisa membuatkan mereka bermain dengan perasaan ... Suka duka , tersengih , mahupun tanda tanya .. Jika ada info lebih bermakna ..

Kemudian , tajuk sebagai umpan tapi pastikan umpan dan isinya selari .. jgn sesekali menipu ... jika sekali anda berjaya , kali kedua mereka tidak berminat ..

Seterusnya ialah kerajinan mengupdate entri .. di sini perlu sedar siapakah anda sebagai blogger .. jika anda masih baru menapak , rajin rajinlah ... jika sebaliknya , mereka ada senjata sendiri ..

Tips ni lebih sesuai untuk blogger baru .. ;)

Myvi khusus untuk wanita

Wah.... khusus buat wanita ??? Pergh..dasat.. PERODUA perkenalkan edisi terhad yg dikenali Myvi LE dengan sasaran 1,000 unit sebulan.. Wah.. dasat... Apa keistimewaan dia ek ?

Antara kelainan keluaran ni ialah rekabentuk luaran yg lebih ceria , mempunyai cermin muka di bahagian tempat duduk pemandu , ada sambungan USB dan juga Bluetooth ..

Warnanya pula putih , hitam ,biru dan merah ( dazzling red ) ..




BA: nak amik pink color.. hehe
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI