Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 11 Julai 2010

Pecubaan 1, 2, 3 ..



Tah hapa hapa aku amik gambar..ahahaha.. main tembak sana sini jer .. Pastu terbaca satu komen dari geng FB aku , BIB ... Aku pun masuk la ke blognyer ...

Erkk... aku tak layak join dia.. hahaha.. dia punya kamera beso beso .. ibarat kereta kancil nak join geng Ferrari... lariiii.. hahaha.. tamo tamo.. aku geng ngan digital kamera dah la yer.. haha

Hasil percubaan pertama aku ...





Hehehe... ni main belasah amik jer.. saja test cuba try jer.. amatur la katakan ...

Selesai ...

Baru basuh kereta daa ... erm..byk pulak kerja ari ni .. pasni nak iron baju untuk seminggu .. Pastu... ermm... apa lagi ek ... nak workout ke ? Tgk la kalau rajin .. ni nak hujan lak... layan tidur pon best .. huhuh...

Slow je blog ari ni ek... hehehe... tak ramai update .. mesti berdating nehh.. Aku pon nak dating gak laaa... dating ngan safari books online ... nak membaca sedikit ..nak mahirkan asas dslr .. pas mahir ni , aku nak belajar memasak lak ... hahah.. baru bleh bukak blog fotografi dan blog masakan ... bila dah ada semua tu , baru leh sambar D90 ... huhuh.. laalala..


alamak.. ngantuk ....zzzzz


Masa untuk ???? Mentelaah ... hahahah

Hehehe.. abis semua menda aku amik gambar ... nak studi skit skit .. baru best... ermmm...banyak tutorial DSLR dalam internet ni .. kena pandai carik .. godek sana sini ..

Jadi apa perasaan aku setelah memiliki dslr aku sendiri ? hurmm... seronok wooo ... gambar semut pon aku nak amik .. ahaha... tunggu laaa aku mahir.. abis aku nak skodeng MAT GEBU masa dia buat kek tu nanti.. ahaha...

Ok... dah ada skang dslr.. jadi nak buat apa lagi ek ? Haaaaaaaaaaaaa...bernas bernas... tidur dulu... daaaaa

Mat Gebu : Aku berjayaaaaaaaa ...hahahaha


Live dari KLCC


Yearghhhhh.. berjaya jugak akhirnyaaa.. hahahaha .. walaupun aku tak amik yang aku nak tu tapi tak pe.. aku nak kasi mahirkan dulu .. bila dah teror , baru beli yang best skit.. hehehe...

Aku g cari kat Berjaya Times Square... mula mula masuk centre dia .. harga , mak datuk la kan.. dia suruh aku g kat booth.. ada sales skang.. aku pon turun lerrr... ngan wife .. hehe... tak mungkin g beli sorang... sbb kena tanya pendapat akauntan .. hahaha ...

Bila kat booth tu , nampak sangat promoter tu tak mahir .. tapi dia offer baekk punya ... harga ? murah ar.. last day maaa... pastu nak abiskan stok .. Bila dah tanya itu ini , aku pon setuju laaa..

Memula nak amik D5000 ( Nikon ) .. harga dalam RM 2K lebih .. tanya samada amik card atau cash ? Dia amik dua dua tapi card , dia akan charge 2% .. huhu.. pe lagi.. g bank laaaa.. kasi kuar cash.. Cari laaa CIMB ..

Tak jumpa lak .. tak pe la.. kuarkan kat MAYBANK ..ada limit pulak.. haih... aku kata kat wife aku.. tak pe.. kita g survey kat kedai kamera.. kat sana mesti ada pilihan dan jugak diorng tu expert.. hehehe ..

Naik atas tu .. jumpa satu kedai.. masuk.. aku pon tanya la.. aku cakap kat dia aku tak tau apa apa pasal DSLR.. aku tanya mana lagi ok , NIKON atau CANON .. dia kata masing masing ada kelebihan .. cuma kalau beginner , boleh try NIKON ... ok katanya .. Pastu aku pon curik laaaa ilmu dia.. dia terang itu ini.. hahahaha...

Harga dia murah skit je dari kat booth tu tapi dia tak bagi free gifts... takde tripod..kena tambah duit..waaah.. aku tanya dia , byr guna kad kena charge gak ke... Yup , 2% katanya ..huh.. Nak tak nak , g cari CIMB gak ...

Bila turun bawah , lalu depan booth NIKON tu .. aku tanya yang D3000 tu .. dia cakap ada dapat free tripod ( harga dia RM100++ kalau nak beli ) dan kalau nak guna kad , takde extra charge... kecuali untuk D5000 tu je ada .. erkk .. apa lagiiiii , beli situ je laaaa .. hahahaha...

Kat kedai tu , harga sama dengan kat booth tapi tak de tripod .. bermakna aku untung la kat sini.. hehehe... Maka .. sambar laa D3000 ni ... berserta ilmu yang aku curik kat atas tadi tu.. hehehe .. 3 in 1 ... hahaha... dia ajar aku yang best .. yang pada mulanya aku pening skit .. tapi lepas dia tunjuk tu , aku paham skit.. hehehe.. kalau kat booth tu , dia tak ajar apa apa.. hehehe..

Bila selesai bahagian aku.. skang bahagian wife aku lak.. dia nak beli barang kat CLINIQUE .. hehe.. ok la kan.. dua dua menang ... hahahaha..

BA : Mat , pe lagiiii .. kat KL murah.. mai ler.. hahaha..


AMARAN MAUT UNTUK MAT GEBU !

HAHAHAHA... otwww MATTT ... D90 satuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu... usahaku berhasil !!! hahahaha.... er... baru nak g beli... er..tengok dulu.. hahahahah

Waktu waktu ni kan... tau tak best buat apa ??

Waahhh ... apa pulak yang tuuuuu .. haihh ... buat ICE BLENDED wooo.. kena plak mochaa.. perghh .. sambil makan rempeyek .... best woooo.... tunggu bola? Tak kottt... malassss.. hahaha.. kang bola start , kita poooonn , tidurr laaaa... bukan best pon..penat je jerit .. tak dapat pingat PJK ponn hahaa...

Pe lagiii .. jom laaa .. MAT GEBUUU .. ICE BLENDED 3 ! TAMO GULAA ARRR !!

Tahukah anda dalam kapal terbang pon ada hantu ?

Kawan aku ni , selalu buat penerbangan sewa khas di musim haji ... huhu.. Kalau bertugas di kapalterbang milik syarikat lain , pasti ada je cerita ngeri dia .. huhu..

Ada cerita yang dia cerita , setelah antar penumpang ke Jeddah , maka kapal akan pulang kosong je.. kadang kadang dalam kapal , ada terdengar bunyi macam macam ..siang siang lak tu.. ada bunyi orang bercakap ... kena usik bila tengah tidur.. selimut kena tarik ... huhu...

Mana berani nak g tandas bila dah kena kacau gitu ... hahahaha... ngeri gak ... tu tak campur lagi cerita dia kat hotel di Taiwan .. fuh... tu lain entri lak .. tapi apa pun semua tu hanyalah mainan syaitan agar kita takut ...

Alamak.. blog list rosak.. ilang semuaaa...

Waahh... rosak dah... abis semua list list dlm ni... yg ada ni , sempat aku add balik berdasarkan dari entri dulu dulu .. huwaaaa...

Kalau tak de , sila bagitau ekkk ... huk huk...sowi ehhh....
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI