Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 14 Julai 2010

Merenung jauh ..


Hurm... tenang ... dengan cuaca yang amat sempurna.. tidak terlalu panas dan tidak pula hujan .. Cuma awam melindungi matahari ketika sedang ianya terbenam ...

Setelah puas tidur ..


Hehe..legaaa .. bilik berhawa dingin dan ok sangat... lena tidur ... ilang penat ..bangun bangun , terus mandi ... tengok jam dah 6.15 petang .. jap lagi matahari terbenam.. best amik gambar ...

Aku ajak wife terus ke tepi pantai ...Citer banyak tamo .. kasi setting kamera dan terus ... zas zas dan zas... selagi boleh zas aku , zasss... hahaha ..

BA : ada keje kosong tak kat Tioman ni ? aku nak tinggal terus sini ...

Hahaha... Aku suka merah ?


Hahaha..lawak... aku sendiri tak perasan .. tadi ada sahabat blog tegur.. Aku suka betul warna merah ?

Betul laaa.... langsir umah aku warna merah .. sandal aku mesti ada warna merah .. Baju aku yang baru ni pon ada warna merah ! Adakah satu kebetulan ? Hurm... Al felik felik tul ...

Malam ni ada dinner ... hehehe.. makan puas puas wooo .. pastu jalan jalan kat tepi pantai .. ahaks ..

BA:Kebetulan air yang dihidang tapi pon hampir warna merah ??? Adakah nama aku MERAH ?

EDGE TIOMAN lebih laju dari HSPA Putrajaya ??

Serius woooo .. senang giler aku upload pic kat sini .. Memula aku ingat tak de internet memandangkan KAK UMMI (HOME SWEET HOME ) kata tak de internet.. Lupa lak.. segala urusan aku di TIOMAN ni diuruskan oleh kak UMMI the rabbit one .. hehehe .. jgn marah aa... Tq kak ..segala berjalan dengan cantik sekali ...

Tapi aku tak nak la update selalu sangat.. tujuan aku ke sini untuk rehat.. tapi mmg rehat betul la.. tengok laut membiru .. ikan di darat.. asam di laut .. tenang jeeee ... pala otak aku nieh..

Murah pon murah wooo .. kalau nak tau ? Korang tanya kak ummi tu .. hehe.. aku berpuas hati setakat ni .. dari tiket sampai la ke bilik .. puashati ..

Ok ... nanti sambung lagi ..

Selain 'menembak' ? Aktiviti aku ialah ..


Aku sedang belajar bagaimana nak bersantai di tepi pantai esok .. hahaha.. kot kot leh jadi baywatch nanti .. ala ala David Knight Rider tu haa.. hahaha..

Aku tak rasa nak scuba kot esok .. erk.. aku suka tengok ikan dari atas je..kalau dah dalam laut tu , erm... aku segan skit.. aku takut ngan ikan besar besar .. hahaha.. ngan ikan puyu pon aku segan apatah lagi ikan jerung ... lalalala

BA : Dok terbayang saat saat perjalanan pagi tadi yang mencabar kejantanan ... huhu.. evillll

Aktiviti dalam feri / bot ?


Mempelajari sendiri function function yang ada di dalam menu dslr NIKON D3000 ni .. hasil menelaah buku manual ... hahaha ... Oh ya.. gambar gambar yang aku letak tadi semua tu , adalah dari kamera digital Olympus Tough ... esok nak rendamkan dia dalam laut.. hehe.. tu boleh masuk wooo... DSLR aku tu tak blehhh.. ada harapan tukar D90 kalau aku rendam D3000 tu... hahahah

Dalam bot sudah ... bot ke feri ??

Yesss ... selesa ... sejuk .... tak ramai orang ... duduk depan sekali .. dan yg paling best , tv dia dok tayang cd cara cara pemakaian jaket keselamatan.. kira aku pon dah hafal la... hahahah ... sebelah aku , ada duyung .. ala..duyung biasa jer... hahahaha

Masa untuk berlepas ...

Dalam hampir pukul 11 pagi , bot ke Tioman tiba .. perjalanan dijangka mengambil masa hampir 2 jam ... hehehe...sah sah boring dlm tu ...

Oh ya , walaupun tak sempat mandi tapi gigi tetap gosok yer... hahaha... Dalam kepala pk .. sampai sampai nak mandi pastu tidurrr jappp ... petang skit baru jalan jalan ... tu baru perancangan sebelum tiba ...

Pertandingan khas untuk wanita sahaja


Wahh.. awek mana ni ?? Apa kaitan dia dengan pertandingan yang aku cakap ni ???? Heheh... nak tau ??? Klik gambar tu .. nanti tau lerr... erk... perempuan je leh masuk.. lelaki jadi pengundi dah la . hehehe.. acah je.. g la tengok sendiri ek...

Jomm Shopping - Shawls@AYUCINTA


Jom jommm - Shawls@ AYUCINTA

Meh aku gambar korang ..

Pegang kamera pon gagal lagi.. takpe takpe.. nanti aku g kelas anjuran NIKON sendiri .. murah wooo.. Basic baru RM50 ... Advanced , RM180 .. ok ?

Testing testing ...

Amacam ? Ada gaya tak jurugambar amatur ?? hahahaha ..

Sampai sudah ..


huh.. menyiapkan segala kelengkapan.. hehee..spek penting.. nak tidur dalam feri kang.. hahaha... 2 jam tuuu... Hurm.. cam dah gemuk je aku nehh...

Hapdet sementara boleh !

taka
Kat sana nanti takde coverage wooo ... takkan nak g cc kot ? haha... adeh.. tak sabar nak mandi .. ingat tadi nak sewa kat sri malaysia tapi dah sampai pon subuh , membazir lak... hehehe.. jadi lepak je la kat kedai makan ni ..

Ok gak keow teow n nasi lemak.. murah ...

Huarghhhhh...

Ngantuk giler... semalaman aku memandu ... Dari Putrajaya ke Ayer Hitam dan seterusnya menuju ke Kluang dan masuk ke Mersing ...Bertolak kul 11 malam tadi .. Best part ?? hehehe.. Masa atas highway tu ok la gi ... bila masuk ke Kluang time tengah malam ! Perghh.. Evil giler.. bayangkan la drive dengan kabus yg agak tebal.. kiri kanan hutan rimba dan hanya pokok kelapa sawit..pastu jalan bengkang bengkok ... bila jalan bengkak bengkok sah sah kena bawak perlahan ... bila bawak perlahan , kabus di depan.. kena pasang lampu tinggi... bayangkan laaa... tengah perlahan lahan tu , ada perempuan lintas ! haaaa...

Korang tak nak tanya wife aku buat apa ? Aku tau sangat !! Dia boleh bantai tidur sbb takut sangat... aku jela terjegil bijik mata tengok depan ! Kes naya tul ... Disamping lawan ngantuk aku berdoa agar takde la kereta tersesat jalan malam tu ... kot takut disebabkan kabus tu , permandangan pemandu boleh terhalang ... bahaya wooo..

Alhamdulillah.. akhirnya aku tiba gak .. nasib baik ada GPS .. Kalau ikut plan asal , nak kena turun ke JB terus tapi adik aku call bagitau suh potong masuk ke KLUANG tapi jalan dia mmg evil dead la ... MMG EVIL DEAD !! Sumpah tamo lalu dah situ malam malam..

Dulu aku ingat jalan ke Kelantan je mencabar tapi rupanya ke Mersing melalui Kluang mmg mencabar lebih lagi pagi pagi .. hehehe..tamo dahh wwoooo .... insaf insaf...

BA : Dok tunggu kat jeti ...

Cakkkk ...

Huarghhh ... nantuk ... mesti ramai tak tidur lagi kan ? Aku teringat tadi .. sewaktu yang akak tu tumpang aku ke hospital ... Dia bahasakan diri dia , 'akak' .. hehehe... Nak tau apa bestnya ??? Dia ingat aku ni kecik lagi... kira dia paling tua la dlm keta tadi ...

Wife aku tanya dia ... berapa umur dia .. dia cakap la dia dah tua..33 gitu... pastu dia cakap aku mesti muda dari dia .. erkkk ... Aku sengih je la.. wife aku mmg anti skit bila ada orang cakap aku ni muda lagi.. hahaha.. terus dia cakap aku dah 34 ! hahahaha... tahun 76.. tapi aku tak kisah pon... apa ada pada umur kan ? tua tak semestinya masak dan muda tak semestinya comel... hahahah..

Yang penting ilmu di dada dan pengalaman di jiwa.. cewah ... Sedap pulak roti kari sardin nieh... nak g toilet sat ... lalala..

BA : perjalanan bermula ...
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI