Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 20 Julai 2010

Gambar Nurul Gersang kaki tipu jantan gersang di FB

Nurul Gersang .. ermm.. mesti kecoh kan.. ramai tercari cari gambar dia ... aku gak berjaya menjumpai gambar dia walaupun dia sorokkan ... hehe.. kena ada teknik mencarinya .. Jap lagi aku bagi ek.. skang aku nak ulas skit ..

Pelik tak ? Lelaki tu bleh kena kelentong lebih dari sekali.. lelaki yang sama lak tu ! sapa yang bodoh di sini ? cuba korang baca sendiri dulu kat BHARIAN ni ..

Ha .. baca dah ? Kan aku kata... laki tu yang dol dan gersang... patut dia join je kumpulan Gersang.. eh.. silap.. sori bang Man Bai... kumpulan lelaki gersang ... hehe ...

Betapa kegersangan kegersangan jantan ni akhirnya menjeratkan diri dan membuatkan dirinya kelihatan seperti NURUL GERSANG ini .. klik la nama ( NURUL GERSANG) kalau nak tengok rupa dia.. mmg penuh kegersangan.. mana mana jantan tengok pon 'haus' beb ! ..

Pada jantan jantan berhidung kuda belang , harimau belang , bermata helang , sudah sudah la... kalau gatal sangat , g nikah jer... halal lagi.. insyaAllah ..

GELEDAH DAPUR RAMADHAN BERSAMA ...


Taraaaaaaaaaaaaaaaa.. segmen ni antara yang best .. makan timeeeeeeeeeeee... hahaha.. resepi resepi .. tak kira .. biskut raya ke... juadah berbuka puasa ke .. apa saja laaa ... makan timeee...

Sebelum masuk Ramadhan , kita persiapkan menu supaya tidak berlaku pembaziran .. jadi apa kata mereka mereka yang ada resepi tu .. berkongsi.. cara nak berkongsi .. mudah jeeer...

Buat satu entri ... letakkan kan

1 ) banner tu .. dan linkkan ke entri ni .. ceritakan dari mana anda dapat resepi tersebut.. dan kenapa.. ;)

2 ) letakkan url resepi anda tu.. mudah je kan ?? haaa...

Tu jeeee... hahaa..siap .. pastu ... promote time... tu part aku laa.. hahaha.. jom jom... kita mulakannnn sekarangg... sapa dulu ????

Tarikh tutup ? Sebelum raya laaa... hehe..takkan raya kot baru nak tutup kan ? ..Hehe..

Minggu ini di PWTC .. Apa ada ek ??

Malaysia International Food & Beverage Trade Fair

Bermula dari 22hb Julai sehingga 24 Julai 2010

Di : PWTC


Masa aku amik gambar ni , masih dok set up lagi.. hehe...

Apa yang aku menyampah tentang Astro ?

Pilihan ? Ada kot tapi belum menyeluruh ... Disebabkan itu aku , sebagai pengguna ingin meluahkan kemenyampahan aku terhadap ASTRO ...

Bila hujan , semua orang tau ... signal pasti tah kemana mana ilangnya ... Pastu bila bab bayaran , seperti semua orang tau .. nak cepat jer ... Kedua dua ni , aku boleh tahan lagi.. tak kisah sangat...

Tapi yang paling aku menyampah tahap sampah yang tak hengat punya sampah ialah .... IKLAN !! Apa kejadahnya semua ini ?? Dulu kata tak de iklan ?? Siaran berbayar yang takde iklan , tapi ??? Apa kes ni ?? Ni dh tipu pengguna ni .... kalau sejam sekali iklan tak pe laa...ni ? pantang je mata berkelip , terus iklan keluar ... lain la kalau iklan nuffnang... best skit ... hehe.. guwau ..

Tolong la wahai ASTRO ... kurangkan la iklan.. tak cukup lagi keeeee duit yang kitorang bayar ??? bukan murah beb.. aku je dekat RM100 .. Kalau TV3 tu lain laaa... sah sah percuma bila tengok .. Ni ??? Astro beb ... Astro yang bila hujan tu ,signal ilanggg !

BA : Kali pertama basuh ikan keli... tak sangka lak licin ek.. hahaha..org bandor betui...

Perempuan menjeling gak tengok laki lain kan ?

Huh... lama dah tak rasa hujan .. tiba tiba ari ni selebat lebatnya turun hujan.. nasib baik tak drive kereta .. kalau tak ??? Sah tak basah baju kan .. hehehe..

Aku buat keputusan dengan tepat hari ini dengan tidak pergi gym .. Ini kerana hujan pasti membantutkan semangat aku memandangkan untuk pergi ke gym , aku kena jalan kaki dari stsn Cheras wooo...

Tapi tak g gym satu hal... lemak terkeluar keluar dh ni.. pakai baju pun tak smart dah ... ermm... sbg seorang lelaki bagi aku penampilan perlu dijaga ... kang kalau isteri tengok laki lain , camana ? Ala.. jgn kata perempuan tak laki lain .. konon.. sama je mata perempuan ngan laki .. mata tu mesti nak menjeling gak kan .. kan .. kan... elelelelel ...

Bagi aku , tengok je tak pe kan.. yang penting dalam hati tu jangan terdetik.. kalau terdetik tu yang bahaya.. Jangan cari pasal wooo ... Si pasangan mungkin tak perasan tapi ada yg mendengarnya ... Haaa...

Tengok skit skit dah .. toksah la sampai pusing 360 darjah kepala tu yer ... Ingat semula kekacakkan suami atau kejelitaan isteri kita , dulu dulu... Kecantikan luaran manusia ni tak kekal.. Yang mencantikkan luar adalah dalaman .. Hati terpaut kerana hati.. Kecantikan Wajah ditipu dek syaitan ..

BA : betui4x



Mana dulu ? Kawan atau isteri ?


Hehe... ada spesis lelaki yang penting kawan kawan dari isterinya .. Tak caya ?? Jangan la tengok aku..bukan aku laaa.. ada la lelaki tu.. takkan nak sebut nama kot ? Dah aku tak kenal... hehe..tapi spesis ni , wujud wooo ...

Alasannya , sapa nak angkat dia masa mati nanti ? Kawan jugak.. Sapa nak tolong dia masa susah nanti ? Kawan jugak ! Sapa nak lahirkan anak nanti ? Kawan jugak.. eh... jgn cari pasal... tang tu sah sah cari isteri ..kalau cari kawan , mmg cari pasal tuu ..

Kenapa ada lelaki ( perempuan tak ke ek ? ) sanggup mengenepikan isterinya demi kawan kawan ? Contoh ek.. seperti yang baru berlaku baru baru ni.. aku pasti la ramai isteri duk kat umah sorang sorang dan suaminya terpekik terlolong kat kedai mamak layan bola.. Ada tak ?? haa.. tu sbb kawan kawan ajak la tu...

Contoh lain .. memancing.. kes ni mmg haru .. bukan sekejap je kena tinggal.. tapi berhari lamanya woo .. Takkan sebab minat kot sampai gitu sekali kan ? Ni sebab tak nak lukakan hati kawan kawan ...

Jadi .. pada yang belum kawin tu , sila pk masak masak ..cuba try test duga bakal suami maupun isteri tu haaa...

D_Tieah jalan jalan cari kawan sambil ...

Hehe... ingatkan dah abis... ada lagi sorang .. hehe.. terima kasih yer D_Tieah kerana sudi menyoppingkan diri di segmen ini...

Akhirnya... ada juga yang sekepala dengan aku bab menyopping online ni.. hahaha.. aku nak shopping shawls tak bleh.. tapi kat satu tempat ni , aku bleh shopping macam macam .. dengan duit yang cukup cukup tu , macam macam bleh dapat woo ...

Jadi D_Tieah telah menggunakan kesemua duitnya dengan membeli pelbagai jenis barang di satu blogshop ini ... Hehe.. blogshop serbaneka... begitu juga yang lain tu..

Pada yang nak berkunjung ke blog D Tieah , jgn terkejut yer.. hehe... blog dia agak lain skit... tanda sokongan pada ... hehehe.. g la tengok sendiri ... D_TIEAH

Adiyahana jalan jalan cari kawan sambil ..

Ana ... dengan blognya .. JOM SKODENG mengajak kawan kawan JOM SHOPPING bersama .. hehe... Dia tulis kat entrinya , kalau dia dapat RM100 dia nak shopping kat sini .. Sini ?? sini tu mana ? tah.. dia bagi link jer ... korang tengok la sendiri yer..

Ana dengan header blognya yang bagi aku cantik gitu ... blog yang kemas dan simple .. ada warna feveret aku lagi tu .. huhu... cantik template dia kan ? suka template gini... misteri gitu .. eheh..

Oklah Ana... terima kasih kerana sudi sertai segmen ini.. Dan ini bermakna segmen ni sampai disiini saja... Selepas ini akan ada satu segmen baru sempena Ramadhan ..






Dsalju Cakes jalan jalan cari kawan sambil ..

huwaaa..kenangaaannnn yang lamaaa ... menjeelmaa... huwaaaaaaa..pasai pa aku nangis ?? nanti korang tau la nape... tak leh aku tengok blog Dsalju ni.. ada kenangan terindah ... huwaa.. dah dah..skit skit nanes ...

Jom kita tengok apa si Dsalju menyopping dengan duit RM100 tu ... Waahh.. dia beli tu lagi... popular benar bloghop gini ekk... kalau gini , aku pon nak jual gak arr... bleh ? hehee... berbaloi baloi...

Di Dsalju cakes ni , ada sesuatu yang menarik jiwa .. iaitu bisnisnya , cakes.. macam macam ada ..rupa size ,warna ..harga? tanya tokeh yer.. hehe... ambo tak terlibat... menarik sekali ...

Ok..pada yang berminat nak singgah di Dsalju .. jom ... DSALJU ..

Dua segmen baru menjelang Ramadhan..

Wah..macam rancangan tv lak aku .. hahaha .. ada penaja tak ? Ada sapa sapa berminat nak jadi penaja untuk segmen baru aku nanti ? hehe..

Segmen pertama adalah segmen yang pernah aku popularkan dulu .. dipanggil GELEDAH DAPUR RAMADHAN BERSAMA ...

dan yang kedua ?? hahaha .. tu kena tunggu... hehe... manakala segmen shopping akan tamat hujung minggu ni ... pada yang berminat tu , cepat cepat la yer... ahakss....


Siti Zulaika jalan jalan cari kawan sambil ...

Mmg betul katanya... dunia ini mmg indah apatah lagi bila g shopping .. g shopping kat mana ? Online je la noo.. hehehe ..

Siti Zulaika katanya kalau diberi RM100 oleh aku , dia nak membeli belah di situ ha... situ tu mana ? Tu korang kena baca sendiri la kat sini.... panjang dia cerita woo..

Memula aku masuk blognya , ermm... suka lak tengok..kemas jer...aku suka color gini ... lembut... hehe... tapi kenapa aku tak buat begini ???? dah Siti Zulaika buat dulu..kang aku buat kata aku tiru dia.. hehe.. kan siti kan ..

Apa pun Siti .. terima kasih sebab sertai segmen ni ... ;) Semoga bahagia di hari hari mendatang..

Korang pelik tak ? aku pelik wooo...

Pasai pa la depa mudah percaya dengan orang orang dlm internet ni ? Eh.. boleh percaya.. sapa kata tak boleh ??? Ada yang boleh dan ada yang tidak ... tapi berhati hati la.. ada yang buaya, ada yang biawak ... paling baik pun ala ala merpati ...

Penipuan dalam dunia maya ni tidak saja melibatkan wang ringgit tapi juga maruah diri .. ada yang sanggup menjaja nama orang , sanggup menjatuhkan maruah orang dengan menggunakan pelbagai cara ... antaranya laman web sosial dan juga blog ...

Laman web sosial seperti Facebook , menjadi tempat melepaskan geram dengan meletakkan pelbagai jenis kenyataan yang sedang dia alami .. Kalau dia geram kat bos , maka di tulisnya kat situ ... kalau benci kat kawan sepejabat , maka diluahkan kat situ .. Bagi aku.. boleh la tulis tapi jgn sesekali sebut namanya.. Amat tidak bertanggungjawab begitu .. perlu tahu bahawa yang ada dalam senarai rakan kita tu antaranya ahli keluarga , rakan rakan pejabat dan juga rakan rakan yang tidak dikenali .. Jika berbuat demikian , tidakkah menjatuhkan maruah orang itu ? Boleh disaman tau tak !!

Blog ..satu lagi tempat yang boleh disalahguna jika tidak berhati hati .. suka suka nak menceritakan apa saja yang tidak mereka gemari.. janganlah terlalu terbuka sangat bila 'mengutuk' ... kenapa ? Cuba cermin diri sendiri sebelum mengutuk ...

Blog membeli belah atau blogshop ... mmg banyak blogshop yang jujur namun masih ada yang tertipu dengan jual beli secara online ni.. Order lain , dapat lain .. atau duit bayar dah tapi barang tak dapat dapat sampai ke sudah.. ermm... berhati hati.. sebelum membeli , cuba dapatkan feedback dari rakan rakan yang pernah berurusan dengan blog tersebut ..

Hari ini dalam BHARIAN , Kastam mendedahkan berpuluh orang kerugian beratus ribu ringgit yang mana sebahagian besarnya orang cina dan melayu... Hurm... cepat sangat percaya sehingga sanggup bagi duit gitu gitu jer... Ni mesti kes nak kaya cepat .. haih...

Jadi , sebelum nak 'menghulur' tu , pastikan kesahihan dulu .. kalau melibatkan angka kecil tu , ok la kot.. kalau dah main ratus dan ribu ribu tu.. fikir fikir la dulu yer..

BA : ada yang boleh caya tapi tak boleh pakai !

Yaty jalan jalan cari kawan sambil shopping di ..

Yaty oh Yaty... amboi.. nak shopping shawls la pulak ek... Dapat RM100 ( kalau ) terus nak bershopping online yer ...

Segalanya mudah sekarang ni... di hujung jari je..tengok , berkenan... roger penjual... bayar online.. tunggu.. sampai.. dapat try test... menarik bukan ? haha...

Berkenaan blogger kita ni , namanya Yaty dengan blognya , I'M ORDINARY GIRL yang sempoi dan comel gitu .. Biasa la kan..blog awek .. orangnya pon.. erk.. tak leh puji.. aku dah kawin.. haha..nanti kena piat wooo... kalau nak tengok orangnya, gi la sendiri tengok ek..

Ok... Yaty , terima kasih kerana sudi sertai segmen baru ni... ;)


Merangkak pergi kerja ..

Aduh..ngantuknyer... bila nak pergi kerja , rasa sangat sangat malas ... tolong heret aku boleh ? Malas betul.. Bukan malas kat opis tu tapi malas nak naik turun train tu.. PENAT !! ... adakah aku dah tua ?

Bila kat umah , segar la pulak rasanya ... paksa tidur pun tak nak lelap ... Bila kat opis , dok terbayang katil kat umah ... dok pk , bestnya kalau dapat tidur ni... huh...bikin panas tul la ini syaitan.. dok membisik je kat telinga ...

Alarm hp berbunyi kul 6 pagi ... aku angkat dan terus matikan ... Tau tau .... 620 pagi !! waah.. lewat dah nii.. biasanya 630 pagi aku kuar dari rumah ... skang ni 650 dah.. dalam kereta.. otw ke Stsn erl.. entah sempat ke tak nak kejar train 7.05 ... kalau sempat .. awal la aku kat opis.. kalau tak ??? hehehe.. no komen no komen ..

Erk.. wife yang drive.. aku malas... kang aku drive.. minyak abis.. aku suka menekan .. huhu..
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI