Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 27 Julai 2010

Geledah Dapur Ramadhan Bersama .. Dairy Girlz

Apam ice cream soda mable

Watanhor

Ayam masak kicap Special

Sedap ? hehehe.. lazat berkrim... hehe..kena lak nak lunch jap lagi.. hehe... lapar lapar .. Nak tau resepinya ?? Heheh.. meh sini.. kita g tengok kat blog Dairy Girlz

Jelajah Blog Ramadhan '1431 .. Borak Kosong72

Wah bro... eh..salam bro... hehe... makin cun blog ... kalau nak tau , kawan kita ni bermula dari 0.. pelan pelan kayuh.. skang dah kemas blognya ... makin ringan je loading .. hehehe ..

Sempena Jelajah Blog Ramadhan ni , setiap blogger akan membuat satu ucapan khas buat sahabat sahabat blogger mahupun pembaca .. Apakah ucapan dari blogger borak kosong ni ?

Dan... resepi yang dia cari.. mmg meleleh.. huhu .. lapaq teruih neh .. hahaha... sapa punya ek dia amik ? tu pon kena g tengok sendiri..

Akhir sekali.. blogger kena bagi cenderahati pilihannya.. apakah ia ? hehh.. >> BORAK KOSONG

Jelajah Blog Ramadhan 1431 .. Miss Izah

Blogger pertama yang menyertai segmen ini.. Jutaan terima kasih diatas kesudian cik izah ... hehe..

Seperti sedia maklum , blogger kita ni antara mereka yang dah lama dlm dunia blog cuma kurang aktif sangat kerana ke bz an yang melanda diri .. Sejak kebelakangan ini je baru nak rajin .. Katanya ada sesuatu nak dibelinya .. hehe .. apakah ??

Buat Miss Izzah , Selamat Menyambut Ramadhan buat anda juga .. Rakan sekalian .. mari kita jengok blognya.. apakah buah tangan atau cenderamata yang ingin dipilihnya untuk kita.. jom jom .. >> MISS IZAH

Jelajah Blog Ramadhan 1431 .. Chekgu Moe

Yeah... Ramadhan bakal menjelang ... sahabat blogger mahupun pembaca dah bersedia dari segi fizikal dan minda.. nampaknya cuaca panas dan hujan pada bulan ini sedikit sebanyak membantu kita nanti .. hehe..tak la teruk sangat kan ?

Sebelum tu Chekgu Moe nak mengucapkan sesuatu pada kita semua dan ada hidangan maya yang ingin di sampaikan di samping cenderamata yang menarik .. hehe.. apakah ?? mmg menarik .. makanan pilihannya adalah antara makanan kegemarannya yang dirasakannya mampu membuatkan pembaca terliur .. heheh .. yakah ?

Ok... tanpa cita banyak .. apa kata kita g baca catatannya di blognya ... CHEKGU MOE


Kak ..amik jer la semua ayam tu ..

Perkara yang paling membosankan bila g pasar malam ialah ... haih.. bab bab memilih .. bukan pilih pasangan tapi pilih makanan lebih lagi ayam .. Bayangkan ayam nak dibelinya hanyalah 2 ketul pastu nak cari yang besar besar... Seketul baru rm2 .. kalau nak besar besar , tuuuu sebelah tu..rm5.. nak besar lagi ? g je kenny rogers ! berketul ketul ..beso beso lak tu .. haaa... tensen kan ? Belinya tak seberapa pilihnya cam nak cari laki !

Ni satu kes lagi ... dalam ERL ... selalu sangat berlaku .. dah la dalam ERL tu dia duduk ... bila nak sampai stesen , cepat cepat dia bangun , nak berdiri depan pintu keluar .. nak keluar dulu .. Yang berdiri dekat pintu ni apa kes ? Tukang nganga ke ? Haih ... tak prihatin sungguh .. Kena la ada adab skit.. hormat yang berdiri lama kat pintu tu.. bukan saja saja nak berdiri.. Awak tu dah duduk , beratur la skit .. ermmm

Ni mamat sorang lagi .. berlari nak masuk lif dulu.. nak berebut dengan makcik makcik tu.. dalam lif , dia depan ..tapi wat bodoh..tak nak tekan butang lif tu.. bila bukak je pintu berlari dulu ke pintu keluar .. ingatkan nak terberak ke apa tapi bila dah lepas pintu automatik tu , jalan berlenggang .. haiyaaa .. macam ni punya olang pun ada ka ???

BA : Ramadhan ni lagi banyak dugaan bila guna public transport...

Pendapat anda ?

Ok... 4 segmen dah dilancarkan sebelum Ramadhan bagi menghangatkan lagi dunia blog kita ni.. Apa pendapat korang semua mengenai segmen tu ? Ok atau tak ?

Macam aku kata , Ramadhan nanti nak kurangkan gossip , tapi nak rapatkan lagi silaturahhim..mana tau nanti ada nak buat open house ke..leh kita semua serbu ramai ramai kan..mana la tau.. hehehe.. kot mat gebu buat ke..leh gak serang beramai ramai kat sedenak tu kan.. hahaha..

Ok..sila beri pendapatan korang yer.. tqq...

Geledah Dapur Ramadhan Bersama ..Potret Kasih


Wawawawa... Erk..bukan cik wawa yer... Wawawa ... sedapnyaaaa..... mmg sesuai buat waktu berbuka nanti ni ... Ayam ayam penyet (ooo baru tau..) dan bubur tepung pulut menjadi pembuka selera.. Wow weee.. sedapnyaaa...

Mau resepinya ? Sila gegar blog POTRET KASIH

Jelajah Blog Ramadhan 1431 .. Ida

Weewitt..antara blogger wanita yang aku kenali , sangat bijak mengatur strategi dan berjaya.. eh.. salah tajuk .. Selamat Menyambut Ramadhan yang bakal menjelang .. pasni awek blogger ni bz dah..menurut dia , dia akan bernikah ...eh..silap dapat kerja baru... sementara menunggu orang masuk minang .. kan kan .. lari tajuk tul ar..

Ok... blognya , aku pasti ramai yang kenal dah ... Pinky Lover ... pink pink gitu.. Ida ada membuat ucapan 7-8 patah perkataan diblognya.. apakah ucapan itu ? Yang pasti tiada kene mengena dengan award yang dia menangi tempohari sewaktu AIM 97 .. kan kan ?

Apakah juadah pilihannya? Dan cenderamata pilihan hatinya ? Semua ada di episod akan datang !! Acah jer.. ada di blognya .. sila la ..sila jemput...raya lama lagi ni.. hehe >> IDASAZARINA

Jelajah Blog Ramadhan 1431 .. Annin

Selamat menyambut Ramadhan jua pada anda.. cewah .. lama lagi ni..tapi terasa bahang di dalam tekak.. ops..lupa lak..posa ganti.. hahaha..guwau jeeee..

Antara mereka yang lahir pada bulan ini .. Annin atau lebih dikenali Ciaoannin ni , baru berjinak dalam dunia blogging .. Terpengaruh ngan sapa ek ??? pelik gak .. tapi menurut dia la.. dia dah lama ada blog cuma dibiarkan dalam kandang kambing je.. takde masa nak update .. kan ? Ke salah orang ni ?hahahha..jgn marah ... raya nanti mintak maaf ek ..

Annin jugak dah menyediakan buah tangan untuk kita .. apakah pilihannya ?? Jom kita g tengok... jgn lupa jadi geng sekali tau .. >> Annin

Penat .. penat ..

Haih... merayau sana sini bawak banner .. huhu... bukan senang nak geledah blog orang ni ... kena lak kalau blog letak widget.. berbunyi terus cpu aku .. huhu..

Mesti pelik napa aku beria buat segmen Ramadhan sedangkan belum masuk lagi ramadhan .. kan kan ? Saja aku nak kasi mood pembaca tu.. kot ada yang dok bermalasan atau terlupa kehadiran Ramadhan mahupun nanti pura pura terminum di hari pertama Ramadhan .. haa.. camana tu ?

Di samping tu , boleh gak la ibu ibu atau akak akak mengumpul segala resepi yang ada .. kan kan ? tak yah merayau jauh jauh ..

Dan paling penting .. dapat gak geng geng baru.. aku rasa cam hambar je kebelakangan ni.. Pasai pa ek ?

Geledah Dapur Ramadhan Bersama .. Izrynn


Psst kak izryn ... hehe... akak pon tolong geledahkan ek.. bagus bagus.. akak izrynn tolong geledahkan kita semua resepi yang menarik ... apakah yang dia jumpa ?


Nak tau kenapa dia geledah dapur dari resepiraidah ni ? g tengok sendiri .. hehe .. IZRYNN

Jelajah Blog Ramadhan 1431 .. Adila

Salam cikgu Adila .. hehehe.. cihat cikgu ?

Cikgu Adila pon amik mengucapkan Salam Ramadhan buat semua rakan rakan blogger dan pembaca... Juadah yang disediakan pon , menarik .. banyak wooo ... Cendaramata ? hehe.. ada ada..

Mata Hati Jiwa adalah milik Teacher Adila atau cikgu adila .. masih baru sangat dalam dunia blogging.. memerlukan tunjuk ajar dari blogger yang lama ... hehe.. jadi blogger yang dah terkenal tu , jgn la tengok je.. sila sila jengok sekali ..

pada yang berminat nak tengok tengok blognya sambil memberi ucapan sepatah dua , jgn segan segan .. jom singgah ... TEACHERADILA

Jelajah Blog Ramadhan '1431 ... AYIE

Salam bro.. dah terasa bahang kah ? InsyaAllah kita dapat menunaikan puasa di bulan Ramadhan lagi kali ini ..

AYIE , antara blogger yang lahir pada tahun ini.. erk..bukan blogger tapi blognya .. tapi dah boleh bernafas sendiri .. walaupun tak sekaya Mat Gebu , namun Ayie boleh berbangga sendiri atas kerajinan mengupdate blognya .. Tahniah..

Sempena Ramadhan akan datang , Ayie dah menyediakan sesuatu untuk kita .. apakah itu ? hehe... tu kita kena g tengok sendiri la yer... siap ada juadah menyelerakan dari blog masakan terkenal.. hehe...

Salam Ramadhan dari AYIE...jom > AYIE

Jelajah Blog Ramadhan '1431 .. Aien

Selamat Menyambut Ramadhan Cik Aien ... walaupun tak masuk lagi tapi dah leh rasa bahang Ramadhan kan kan .. hehe..

Cik Aien kita ni mmg gemar masuk contest.. dalam blog dia macam macam ada dah ..blog dia pon comel jer... kira tak semak la... entri pon pelbagai cerita ...

Apakah hidangan yang dipilihnya untuk kita ? adakah shawls jugak menjadi pilihan cenderahatinya ? Jom kita g lihat... >> AIEN GALLERY
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI